שאלה של "בור" על ה-Raspberry: היכן נשמרים הסרטים?
שאלה על ה-Raspberry:
היכן נשמרים הסרטים?
כלומר, אחרי שהתקנתי מערכת הפעלה + XBMC, והנ"ל פתוח בטלוויזיה הביתית:
מהיכן אני מנגן את הסרטים, בהנחה שהם נמצאים על המחשב הביתי.
האם אני צריך להעביר אותם לדיסק חיצוני, ולחבר אותו ל-Raspberry?
תודה מראש וסליחה על הבורות.
היכן נשמרים הסרטים?
כלומר, אחרי שהתקנתי מערכת הפעלה + XBMC, והנ"ל פתוח בטלוויזיה הביתית:
מהיכן אני מנגן את הסרטים, בהנחה שהם נמצאים על המחשב הביתי.
האם אני צריך להעביר אותם לדיסק חיצוני, ולחבר אותו ל-Raspberry?
תודה מראש וסליחה על הבורות.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
את ה-RPI אתה מחבר לרשת הביתית שלך (אל הנתב), ואז הוא מנגן את התכנים דרכה:
RPI---(כבל רשת)---נתב---(כבל רשת)---מחשב
RPI---(כבל רשת)---נתב---(כבל רשת)---מחשב
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
כלומר: את ה-PRI אני חייב לחבר לטלוויזיה שעל ידה יושב הנתב?pixies כתב:את ה-RPI אתה מחבר לרשת הביתית שלך (אל הנתב), ואז הוא מנגן את התכנים דרכה:
RPI---(כבל רשת)---נתב---(כבל רשת)---מחשב...
אני אפרט מה הולך אצלי בבית:
יש לי FIBER BOX בסלון, ואכן הראוטר יושב על יד הממיר הנ"ל. כי חייב.
האם אני צריך לחבר את ה-PRI לראוטר, ובנוסף גם את המחשב שעליו יושבים הסרטים (במקרה הוא נייד, אך אם הוא היה נייח ומסורבל להעברה)?
אין דרך אלחוטית?
ומה עם אני רוצה לחבר את ה-PRI לטלוויזיה בחדר אחר, או אפילו בקומה אחרת, שבו אין נתב (הרי יש לי ראוטר אחד לכל הבית).
תודה רבה מראש, ושוב, סליחה על הבורות!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
אפשר גם אלחוטית (ב-RPI זה תוספת של דונגל חיצוני), אם כי לא תמיד תוכל להזרים דרכה תכני HD כבדים, הכל תלוי בתנאי הקליטה שיהיו לך, המרחק מהנתב וכו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
הבנתי.pixies כתב:אפשר גם אלחוטית (ב-RPI זה תוספת של דונגל חיצוני), אם כי לא תמיד תוכל להזרים דרכה תכני HD כבדים, הכל תלוי בתנאי הקליטה שיהיו לך, המרחק מהנתב וכו....
שורה תחתונה - החיסרון ב-RPI זה שהוא חייב לשבת על יד נתב (ראוטר), וכאמור, ברוב הבתים, יש רק אחד כזה.
כלומר - ה-RPI מוגבל רק עבור טלוויזיה אחת, וזאת בהנחה שיש על ידה ראוטר.
בנוגע להערה האחרונה שלך של דונגל, קראתי בעמוד הראשי אודות WIFI מובנה בגרסה החדשה. האם זה מבטל את הדונגל?
והתייחסות אחרונה להזרמת תכני HD כבדים בצורה אלחוטית-
במידה ואני צופה "רק" בתכני 720P או מידי פעם 1080P, האם הם עונים על ההגדרה "תכני HD כבדים"?
תודה רבה!
?!
הוא לא שונה מכל סטרימר אחר מהבחינה הזו. אם אתה רוצה להעביר תכנים כבדים, מומלץ מאוד להעביר לו רשת קווית ולא אלחוטית, וזה לא משנה אם תשים שם RPI, סטרימר אנדרואיד או חלונות כלשהו, או אפילו מחשב שלם.
בגרסה החדשה יש wifi מובנה, ולא צריך להוסיף דונגל.
רשת אלחוטית היא דבר מאוד דינמי, והיא מושפעת מאוד מהראוטר שברשותך, מבנה הבית, סוג הקירות, הפרעות מהשכנים וכו'.
אני מעריך שאפשר לומר שבחלק גדול מרשתות תקן N, כל עוד לא מדובר בממ"ד או מרחק גדול במיוחד, אפשר להעביר תוכן 720p (למשל פרקים של 45 דקות בנפח 1.2 ג'יגה) ללא בעיה, ובהתאם סרטי 1080 בנפח 3-4 ג'יגה. להעביר קבצים בביטרייט גבוה או בלוריי מלאים צריך כבר רשת אלחוטית טובה מאוד עם מעט הפרעות, וכרטיס בתקן AC עם 2-3 ערוצים, ולא בתקן N.
הוא לא שונה מכל סטרימר אחר מהבחינה הזו. אם אתה רוצה להעביר תכנים כבדים, מומלץ מאוד להעביר לו רשת קווית ולא אלחוטית, וזה לא משנה אם תשים שם RPI, סטרימר אנדרואיד או חלונות כלשהו, או אפילו מחשב שלם.
בגרסה החדשה יש wifi מובנה, ולא צריך להוסיף דונגל.
רשת אלחוטית היא דבר מאוד דינמי, והיא מושפעת מאוד מהראוטר שברשותך, מבנה הבית, סוג הקירות, הפרעות מהשכנים וכו'.
אני מעריך שאפשר לומר שבחלק גדול מרשתות תקן N, כל עוד לא מדובר בממ"ד או מרחק גדול במיוחד, אפשר להעביר תוכן 720p (למשל פרקים של 45 דקות בנפח 1.2 ג'יגה) ללא בעיה, ובהתאם סרטי 1080 בנפח 3-4 ג'יגה. להעביר קבצים בביטרייט גבוה או בלוריי מלאים צריך כבר רשת אלחוטית טובה מאוד עם מעט הפרעות, וכרטיס בתקן AC עם 2-3 ערוצים, ולא בתקן N.
Nemesis, תודה על התגובה.
אז השאלה היא: מה אני עושה במידה ואני רוצה לנגן סרט במקום נטול ראוטר סמוך?
לדוגמה: הראוטר אצלי יושב בסלון, בקומה התחתונה. כאשר ארצה לנגן סרט בקומה למעלה, האם הפיתרון הטוב ביותר הוא פשוט לחבר ישירות את המחשב, עקב היעדר נתב סמוך למסך הטלוויזיה?
תודה רבה!
לדוגמה: הראוטר אצלי יושב בסלון, בקומה התחתונה. כאשר ארצה לנגן סרט בקומה למעלה, האם הפיתרון הטוב ביותר הוא פשוט לחבר ישירות את המחשב, עקב היעדר נתב סמוך למסך הטלוויזיה?
תודה רבה!
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
הראוטר לא צריך להיות סמוך.
נקודת רשת קווית שמחוברת לראוטר הרחוק (עד 100 מטר רחוק) נדרשת
נקודת רשת קווית שמחוברת לראוטר הרחוק (עד 100 מטר רחוק) נדרשת
·dodi88 כתב:Nemesis, תודה על התגובה.
תודה רבה!...
למה מחובר אותו מחשב?
תודה רבה! לטעמי זהו הפתרון הטוב ביותר.ufffnick כתב:@dodi88
·
אתה יכול לחבר כונן אל הרספברי ולנגן מקומית, כפי שהעלת כאחת האופציות....
יש ברשותי כונן חיצוני של 1TB.
אי לכך ובהתאם לזאת, האם אני יכול לא להתקין XBMC, ובמקום זה להתקין נגן סרטים פשוט - כדוגמת BSPlayer?