Rant קטן על מכירות ומיקוחים

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Roy_LF פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #1 

להתמקח ולהשיג את המחיר הנמוך ביותר, או את התמורה הגבוהה ביותר לכל שקל- זה חשוב, אין ספק.
אבל כשהתנהלות הקונה עוברת אל המגעיל והלא הגון (משהו שאני מקפיד מאוד שלא לעשות כשאני בעמדת הקונה), כמוכר, אני בהחלט עשוי להגיע למצב של להירתע ממי שמולי ברמה כזו שאני מעדיף לא למכור לו. ובמה דברים אמורים?

אני מצמצם לאחרונה את אוסף התקליטים שלי, ופרסמתי רשימה מסודרת למכירה (גם כאן באתר). המחירים לתקליט נמוכים מלכתחילה (סביב 40%-50% מהמחיר בחנות). עוד ציינתי במודעה שישנה גמישות למי שייקח את הכל.
אתמול פונה אלי ב- SMS מישהו שביקש מחיר על הכל יחד. התקשקשנו במהלך היום כמה פעמים, עד שנתתי לו מחיר "להעיף" על הכל, וקבענו שיגיע אלי.

מגיע איזה בחור צעיר, כולו להוט, מתחיל לדפדף בתקליטים, לפשפש ולהתרשם. ואז הוא אומר לי משהו בסגנון- "תראה. הצעת לי לקחת אותם ב- X ש"ח, ו...." כאן כבר קטעתי אותו- "מה פתאום ב- X? סגרנו על Y...!" הוא אומר לי- "מה פתאום, אני זוכר X!" הפניתי אותו אחר כבוד להתכתבות ה- SMS, והוא נוכח לראות שהוא "טעה". ואז הוא ממשיך ואומר, שאמנם ביקשתי כמה שביקשתי, אבל הוא מוכן לבוא אלי בהצעה, ולתת לי עבור כל התקליטים את מה שיש עליו במזומן, שזה 70% ממה שסגרנו עליו מראש.

אמרתי לו שזמן ההצעות חלף, את הסכום כבר סגרנו. על אף זאת, הייתי מוכן להוריד 50 ש"ח בשביל ההרגשה (המזופתת) והוא מוזמן לפנות אחר כבוד לכספומט הקרוב ולהוציא את ההפרש. תשובתו- "מצטער, אין לי כרטיס כספומט, זה הסכום שהבאתי איתי". תשובתי- אין בעיה, תשאיר את הסכום, ותיקח פחות תקליטים בהתאם. מפה לשם הוא התחיל להתפתל, למלמל כל מיני דברים- אה, בה, כמה למה וככה, ואני איבדתי את הסבלנות ושלחתי אותו (בעדינות) לכל הרוחות. אגב, במהלך הסמול טוק הוא גם הספיק לומר לי שאם אני מעוניין למכור את הלנקו L75 שלי (אני לא) שאודיע לו, הוא מוכן לשלם לי עליו בנדיבותו איזה סכום מצחיק של בערך שליש מערכו ביום חם.

איזו לטאת חולות.
אני חושב שהדבר המעצבן ביותר בהתנהלות שלו (והיו הרבה) זה להביא מלכתחילה סכום נמוך (משמעותית) ממה שסגרנו כדי לנסות לייצר עובדות בשטח. הבחור כנראה חשב שברגע שאראה כמה שטרות תשתבש עלי דעתי. אציין לצורך השלמת התמונה שהסגנון היה ממש מעורר אי נוחות. הזכיר לי את סוג היצורים שמשתחלים לכל מיני משפחות באבל כדי לחפש מציאות למכירה בעיזבון. הוא כנראה התבלבל וחשב שהגיע למחסני ההוצאה לפועל או משהו. אגב, באנגלית קוראים לכאלה Lowballers, ובמודעות באודיוגון כתוב לא אחת מפורשות "No Lawballers". לא מכיר לזה מקבילה עברית, אולי צריך לחשוב על אחת.

מוסר השכל? כנראה שתחושת הגינות שווה לפעמים יותר מכסף בכיס, ושלנסות להשיג את התמורה הגבוהה ביותר לא צריכה לבוא לפני התנהלות בתום לב.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

"לרציניים בלבד", "לא לקשקשנים", "לא לילדים" - שלושת אלו אמורים לעזור בסינון הראשוני, אבל אין מה לעשות, אנחנו בישראל של המזרח התיכון :?

Roy_LF פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

לא כ"כ אוהב לכתוב את הדברים האלה, לדעתי זה משדר התנשאות מסויימת ועשוי להרתיע, מה גם שנראה לי שמעטים תופסים את עצמם כקשקשנים, לא רציניים וכו'...

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #4 

נראה לי שמצאת
Lowballers - ''לטאת חולות''
לא אתפלא אם יש לו חנות תקליטים, או שהוא סוחר ברשת ההיא

אני לא זז מכאן עד סוף הצד

HT-Assaf
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1240
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 143 פעמים

שליחה #5 

יש שרשור יעודי עבור זה:

http://www.hometheater.co.il/vt147019.html

פירסמתי לאחרונה ביד 2 כמה דברים למכירה, גם אלי התקשרו כל מיני מציעי הצעות ובסוף מכרתי בדיוק במחיר שביקשתי.
לאלה שמכרתי, אפילו לא דיברנו על המחיר, הם באו ושילמו כמו שפירסמתי.

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3547
נתן תודות: 1108 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #6 

מקרה שכיח במדינתנו הקטנה. תרבות המיקוח הישראלית. אם הוא לא היה מצליח בעבר בשיטה זו הוא לא היה מנסה אותה שוב איתך.

אמליץ לך:
1. לא להתרגש ולהמתין לקונה הרציני הבא
2. להוריד בפרסום את הפתח למיקוח: "ישנה גמישות למי שייקח את הכל"
3. לתאם מראש ציפיות שהמחיר הוא סופי ולחסוך פגישות של קונים שלא נשמעים אמינים ורציניים.

כשממשלת ישראל גונבת ומתחמנת מה יגידו אזובי הקיר?

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #7 

תתעודד לגלות שזה לא קורה רק בארץ. לפני כמה שנים עשיתי רילוקיישן לארה"ב, ולפני שעזבתי מכרתי את הציוד שלי. היה לי אז רסיבר מאוד יקר (LX70 בשנת 2010) שאין לי מושג למה קניתי, ולא היו עליו יותר מדי קופצים. בסופו של דבר היה מישהו, ואפילו הסכמתי להגיע אליו הביתה עם הרסיבר כדי שיבדוק אותו עם המערכת שלו (לגיטימי). בסופו של דבר הבחור ואשתו גם ניסו שם תרגיל של להוריד במחיר, אני מניח שהוא חשב שאם כבר הגעתי עד אליו הוא יכול לשחק איתי משחק.
fast forward שנתיים קדימה, כשעזבתי את ארה"ב מכרתי את הרכב שהיה לי שם. צלצלה גיברת, דיברנו על מחיר, באה לראות את הרכב, בסופו של דבר פתאום אומרת X דולרים פחות, ואז כשלא הסכמתי הציעה "לפגוש אותי באמצע" ולהתחלק בהפרש.
המסקנה - אנשים הם אנשים, גם אמריקאים כנראה לא רוצים להרגיש פראיירים, ואם הם חושדים שהמוכר לחוץ בזמן אז יעשו תרגילים כאלו.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #8 

yairf כתב:"לרציניים בלבד", "לא לקשקשנים", "לא לילדים" - שלושת אלו אמורים לעזור בסינון הראשוני
...
ממש לא בהכרח. ביטויים כאלה הרשומים במודעות דווקא מאפיינים לעיתים קרובות מוכרים המשתייכים לאותו סוג של ה"קונה" המתואר בפוסט של Roy_LF - רק מהצד השני. כלומר כאלה שממש לא מתחשק לקנות מהם, ולרוב מנסים להסוות מחיר גבוה מדי, מצב גרוע מדי או איזשהו פגם ע"י שימוש במלים כגון הנ"ל. ורסיות נוספות שלהן: "למבינים בלבד", "למקצוענים בלבד", "לא להתקשר סתם". אני מתרחק ממודעות כאלה.

אם הוא לא היה מצליח בעבר בשיטה זו הוא לא היה מנסה אותה שוב איתך.
...
גם זה לא בהכרח. יש פעם ראשונה לכל דבר...

לתאם מראש ציפיות שהמחיר הוא סופי ולחסוך פגישות של קונים שלא נשמעים אמינים ורציניים.
...
לא תמיד עובד...

כשממשלת ישראל גונבת ומתחמנת מה יגידו אזובי הקיר?
...
טעות שכיחה. האזרחים לא גונבים ומתחמנים בגלל שהממשלה עושה כן, אלא להיפך; הממשלה עושה זאת משום שהאזרחים עושים זאת. מי בדיוק נמצא בממשלה ובכל שלוחותיה השונות אם לא אזרחים רגילים?
.Anything can be done, but it's only done if it's done

Roy_LF פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

השיטה של הלטאה מאתמול היתה ללא שום ספק שיטה שנוסתה ושוייפה פעמים רבות בעבר.
היה קל מאוד לקלוט את זה, כמו למשל הניסיון (העלוב) שלו להוציא ממני את הלנקו בגרושים (שלא הצעתי).

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #10 

מעריץ אותך על הסבלנות. אני כבר בשלב ה-'X' וה-'Y' הייתי מאבד אותה. אין איזה לוח חסוי להימנע מכל ה'אלה'? בטוח שבפורום הזה אפשר למכור מפה לאוזן. לא?

Roy_LF פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

מפה לאוזן זה נחמד, אבל אם אתה לא רוצה שמכירה תיקח מאה שנה, רצוי לפרסם כמה שיותר בגלוי, כשהטריידאוף הוא ההיתקלות פה ושם בכמה יצורים.
כמו כן, כמה מהמכירות המוצלחות שהיו לי (מבחינת המחיר שהשגתי) היו לכמה "יצורים" מסוגים שונים, חלקם ממש בלתי נעימים בצורה מאוד לא משעשעת. אז זה הצריך הרבה סבלנות ואיפוק, אבל בסוף בולעים את הצפרדע ויש מכירה.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #12 

אני מכיר מישהו שניסו לעשות לו תרגיל דומה עם מכירת דירה. הגיע הקונה ולא אמר כלום חוץ מתלונות.
"מה, הדירה פונה לכיוון הזה? יהיה פה נורא חם בקיץ"
"למה דווקא הקרמיקה הזו, היא הכי גרועה שאפשר לקנות"
"החניה למטה ממש קטנה"
"המחיר שלך מוגזם בטירוף, הדירה לא שווה את המחיר הזה"
וכו' וכו' וכו'

הבנאדם הודיע ל"קונה לכאורה" שהוא מוזמן לעזוב את הדירה כי הוא לא מתכוון למכור לו.
כשההוא עשה פרצוף מופתע המכר שלי הסביר שהשכנים בבנין מאוד נחמדים והוא לא מתכוון להעניש אותם עם שכן כזה....

אישית, אני יכול להדלק בחצי שניה על בנאדם שמזלזל בך ובהגינות / ידע / מוצר שלך כדי לחסוך כמה זלוטי.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”