מספר שאלות הכנת דירת קבלן לבית חכם.

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
DoME פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 622
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,

קראתי את רוב השרשורים להתקנת Z-WAVE והפורום הזה מכיל מידע רב אודות המערכת.
עדיין יש לי מספר שאלות שאשמח לקבל תשובות.

אני בשלבי תכנון דירת קבלן ולכל המפסקים אעביר קו 0.

1. בדירה יותקנו מפסקים של וויסבורד, האם מישהו הצליח להתקין קונטרול בתוך הקופסא של וויסבורד?
2. במידה ואשאר עם המפסקים הקיימים מה קורה אם המפסק במידה ושולטים עליו בצורה חכמה?
3. אם יש קבוצה של 4 מפסקי תאורה יחד האם צריך להתקין 2 קונטרולרים או שיש פתרון אחר?

כמו כן, אני רוצה לבצע הכנה להשקיה אוטומטית ומצלמה ביתית.
האם צריך הכנה כלשהי?

תודות :)

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #2 

DoME כתב:שלום רב,

קראתי את רוב השרשורים להתקנת Z-WAVE והפורום הזה מכיל מידע רב אודות המערכת.
עדיין יש לי מספר שאלות שאשמח לקבל תשובות.

אני בשלבי תכנון דירת קבלן ולכל המפסקים אעביר קו 0.

זו החלטה נבונה מאד

1. בדירה יותקנו מפסקים של וויסבורד, האם מישהו הצליח להתקין קונטרול בתוך הקופסא של וויסבורד?

עד כמה שידוע לי הקופסאות של וויסבורד זהות לקופסאות של גביס/ניסקו לייתר ביטחון תנסה למצא את הקופסאות העמוקות ביותר.

2. במידה ואשאר עם המפסקים הקיימים מה קורה אם המפסק במידה ושולטים עליו בצורה חכמה?

עדיף לעבור למפסקים רגעיים ללא שינו מצב (לחצנים), במידה והמפסק משנה מצב אפשר להגדיר פרמטרים במודולים של FIBARO (לא יודע איך זה במודולים מיצרנים אחרים אבל מאמין שגם שם יש יכולות כאלו) איך המפסק היחידה תתנהג לדוגמא:
אופציה 1- המפסק עבר מיכנית למצב מופעל והנורה נדלקה ואז נשלחה פקודת כיבוי מהבקר והנורה כבתה (רק שהמפסק נשאר במצב מופע)ל. כדי להדליק את הנורה מהמפסק תידרש להעבירו למצב כבוי ואז למצב מופעל.
אופציה 2 - המפסק עבר מיכנית למצב מופעל והנורה נדלקה ואז נשלחה פקודת כיבוי מהבקר והנורה כבתה (רק שהמפסק נשאר במצב מופע)ל. כדי להדליק את הנורה מהמפסק תידרש להעבירו למצב כבוי.

3. אם יש קבוצה של 4 מפסקי תאורה יחד האם צריך להתקין 2 קונטרולרים או שיש פתרון אחר?
בעיקרון אתה צריך מודול לכל מעגל תאורה שאתה רוצה לשלוט עליו בנפרד או מודול כפול ל2 מעגלי תאורה (מודול כפול יש רק בממסר RELAY ולא בדימר)
אם ארבעת המפסקים מפעילים 4 מעגלים שונים של תאורה עם דימר אז מדובר ב4 מודולים

כמו כן, אני רוצה לבצע הכנה להשקיה אוטומטית ומצלמה ביתית.
האם צריך הכנה כלשהי?
מצלמה צריכה חיבור לחשמל וחיבור לאטרנט קווי, למרות שיש מלמות אלחוטיות ממולץ להשתמש בחיווט קוי.
בהשקיה נדרש ברז חשמלי שמופעל באמצעות מודול, מיקום הברז יכול להיות בכל מקום שממנו יוצא הצינור להשקיה או בדרך, לברז נדרש להעביר 2 גידי חשמל להפעלה מהמודול, המודול יכול להיות ממוקם בכל מקום.
אין לי ניסיון עם יחידות לבקרה של לחות בקרקע ולא יודע אם יש כאלה.

תודות :)
...
·

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

@Grappa
·
מצער על הדרך שבה מופיע התשובה שלי, לא מצליח לערוך את הטקסט כשאלות תשובות.
מקווה שאתה מצליח לסנן את התשובות מהשאלות שלך.
בהצלחה.

DoME פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 622
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

המשך...

שליחה #4 

אני מנסה להבין את ההסבר שלך ל 2.

האם כוונת הוא שהמפסק פעם אחת משמש ככיבוי והפעלה של שליטה חכמה ובאופציה אחרת מדליק ומכבה את האור ובהתאם גם בשליטה חכמה?
איזה מפסקים אתה ממליץ לרכוש שיתאימו לקופסאת וויסבורד?
האם יש מפסקים שמכילים כבר את הבקר?

האם כדאי לבקש מהקבלן לשים קופסא גדולה יותר ומפסקי דמי כדי שיהיה מקום לבקר, או שברוב הפעמים אין בעיה?

R-יק
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 518
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

Re: המשך...

שליחה #5 

@DoME
·

לגבי השקייה, פתחתי כאן שרשור על המערכת שבניתי/עדיין בונה...

ותמיד אתה יכול להרים טלפון... :wink:
GE

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: המשך...

שליחה #6 

@DoME
·
לגבי 2 מדובר בקשר שבין השליטה החכמה ומצב המפסק.
אנסה להסביר את ההיגיון מאחורי ותנסה להבין את הלוגיקה:
ברגע שיש מפסק פיזי הכולל מצב מיכני "פועל" ומצב מיכני "כבוי" שעובד במקביל לשליטה מרחוק שכמובן לא משנה את המיקום המיכני של המפסק (כך זה ברוב הציוד שקיים) יכול להיווצר סתירה בין מיקום המפסק לבי מצב הנורה או התריס.
לדוגמא מישהוא הדליק את האור במפסק המיכאני והעביר אותו למצב "פועל" לאחר מכן תשלח פקודה מהבקר הראשי של הבית לכבות את האור (דרך הפעלה מאפליקציה בסמארטפון ) ייוצר מצב שהמפסק פיזית במצב "פועל" אבל בפועל הנורה כבויה.
תיתכן גם סיטואציה הפוכה.
כל העיניין הזה יבלבל את מי שלא בקי במערכות אלו ומדובר כאן ברוב דיירי הבית שיחליטו שהבית חכם מידי לטעמם.
לכן נוצרו האופציות שתיארתי.

ההמלצה שלי היא ללכת על מפסקים רגעיים או לחצנים בשמם האחר, שימוש במפסקים אלו לא ישאיר את המפסק במצב פועל או כבוי וכך לא ייוצר בילבול.
זה תקף להדלקה של תאורה דימרים והפעלה של תריסים.

כל מפסק (יותר נכון לחצן) שמתאים לך עיצובית ותואם את הסדרה של וויסבורד יכול לעבוד ואם אני לא טועה גם גביס/ניסקו תבדוק עם מי שמוכר לך את המפסקים

יש מפסקים שמכילים את הבקר בתוכם אך השאלה האם הם יתאימו לך מבחינה עיצובית
דוגמא:
http://store.zwaveeurope.com/index.php?cPath=70_76
יש עוד הרבה אתרים ואופציות...

כנס לאתר של החברה שמוכרת את הבקר/מודול שבחרת יש שם מידות מדויקות של המודול.
בצירוף עם המידות של הקופסאות והמפסקים שאתה עומד לרכוש אפשר לדעת בדיוק האם יש מקום או לא.
כמובן שהאופציה שציינת של קופסה יותר גדולה עם מפסק דמי היא גם פתרון.

מקווה שהפעם הייתי ברור יותר
בהצלחה

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”