DoME כתב:שלום רב,
קראתי את רוב השרשורים להתקנת Z-WAVE והפורום הזה מכיל מידע רב אודות המערכת.
עדיין יש לי מספר שאלות שאשמח לקבל תשובות.
אני בשלבי תכנון דירת קבלן ולכל המפסקים אעביר קו 0.
זו החלטה נבונה מאד
1. בדירה יותקנו מפסקים של וויסבורד, האם מישהו הצליח להתקין קונטרול בתוך הקופסא של וויסבורד?
עד כמה שידוע לי הקופסאות של וויסבורד זהות לקופסאות של גביס/ניסקו לייתר ביטחון תנסה למצא את הקופסאות העמוקות ביותר.
2. במידה ואשאר עם המפסקים הקיימים מה קורה אם המפסק במידה ושולטים עליו בצורה חכמה?
עדיף לעבור למפסקים רגעיים ללא שינו מצב (לחצנים), במידה והמפסק משנה מצב אפשר להגדיר פרמטרים במודולים של FIBARO (לא יודע איך זה במודולים מיצרנים אחרים אבל מאמין שגם שם יש יכולות כאלו) איך המפסק היחידה תתנהג לדוגמא:
אופציה 1- המפסק עבר מיכנית למצב מופעל והנורה נדלקה ואז נשלחה פקודת כיבוי מהבקר והנורה כבתה (רק שהמפסק נשאר במצב מופע)ל. כדי להדליק את הנורה מהמפסק תידרש להעבירו למצב כבוי ואז למצב מופעל.
אופציה 2 - המפסק עבר מיכנית למצב מופעל והנורה נדלקה ואז נשלחה פקודת כיבוי מהבקר והנורה כבתה (רק שהמפסק נשאר במצב מופע)ל. כדי להדליק את הנורה מהמפסק תידרש להעבירו למצב כבוי.
3. אם יש קבוצה של 4 מפסקי תאורה יחד האם צריך להתקין 2 קונטרולרים או שיש פתרון אחר?
בעיקרון אתה צריך מודול לכל מעגל תאורה שאתה רוצה לשלוט עליו בנפרד או מודול כפול ל2 מעגלי תאורה (מודול כפול יש רק בממסר RELAY ולא בדימר)
אם ארבעת המפסקים מפעילים 4 מעגלים שונים של תאורה עם דימר אז מדובר ב4 מודולים
כמו כן, אני רוצה לבצע הכנה להשקיה אוטומטית ומצלמה ביתית.
האם צריך הכנה כלשהי?
מצלמה צריכה חיבור לחשמל וחיבור לאטרנט קווי, למרות שיש מלמות אלחוטיות ממולץ להשתמש בחיווט קוי.
בהשקיה נדרש ברז חשמלי שמופעל באמצעות מודול, מיקום הברז יכול להיות בכל מקום שממנו יוצא הצינור להשקיה או בדרך, לברז נדרש להעביר 2 גידי חשמל להפעלה מהמודול, המודול יכול להיות ממוקם בכל מקום.
אין לי ניסיון עם יחידות לבקרה של לחות בקרקע ולא יודע אם יש כאלה.
תודות

...