שאלה - דברים שצריך לדעת במעבר למכונה ידנית

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
mosheva פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 858
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,

כיום אני משתמש בקפסולות ומכונה של אספרסו קלאב ואני מאוד מרוצה מהטעם (אל תהרגו אותי).
אני חושב לעבור למכונה ידנית אך ורק בשל העלות הגבוהה של קניית קפסולות (1.8-2 ש"ח ליח').

ראיתי פה בפורום מכונות יד 2, ואני ממש קורץ לכיוון rancilio SILVIA, אך המחיר גבוה לי מידי כרגע.

אני מעוניין במכונה קלה לתפעול למשתמש מתחיל באזור ה 1000 ש"ח, בשלב ראשון ללא מטחנה, אזין אותה כבר בקפה טחון (שוב אל תהרגו אותי).

אשמח לשמוע המלצות ובעיקר מה עוד הוצ' נלוות של מכונה ידנית, וכמו כן מה "העלות" של כוס במכונה ידנית?
אשמח גם להסבר לגבי נושא המים המרוככים, אם אני מזין אותה במים מתמי 4 זה לא עושה את העבודה?

תודה,
משה.

אישו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 234
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #2 

אתה שותה אספרסו או קפוצ'ינו? כי לקפוצינו אתה צריך להקציף חלב וזה כבר התעסקות ברמה אחרת. (או לחילופין לקנות מקציף)
ושאלה נוספת, מדוע לא מקינטה?

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #3 

היה כבר:

http://www.htcafe.co.il/vt111833.html

מטחנה יותר מהותית מהמכונה,

מים מתמי 4 לא מספיק.

יש את האסכולה הטוענת שבמכונות פשוטות וזולות זה לא משתלם להשקיע בריכוך המים אלא לטפל באבנית באופן סדיר.

אני אישית לא חושב שזה שווה את הכאב ראש התקלות וכו'.

יש מכונות כניסה פשוטות יד שניה.

המעבר מקפסולות קיצוני לטעמי לך תראה אם ההתעסקות והלכלוך בכלל בשבילך.

mosheva פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

קראתי את הלינק, תודה.
מעניין הלכלוך אני די חושש (מטבח קטן), אך עם זאת אני חושב שזה מתחיל להיות כבד עלי ל"ממן" קפסולות כל פעם שאני מארח ו"להתקמצן" על עצמי בבקרים, אני מאוד אשמח לפתוח את הבוקר עם קפה איכותי (אספרסו או קפוצינו) ולא לדאוג מזה שהקפסולה יקרה.

אני יודע שזה שינוי מקצה לקצה ויש את האוטומטיות שכבר טוחנות ועושות הכל בשבילך, וגם ראיתי אחת מאמזון גרמניה במחיר ממש טוב, הבעיה שלי שהן גדולות מידי בשביל המטבח שלי והבנתי שהן מתקלקלות די מהר (לא יודע עד כמה הטענה הזו נכונה) ולכן ירדתי מהן.

מבחינת מכונה ידנית אני מאמין שרק מכונה יד 2 אני אוכל למצוא במחיר שאני רוצה להקציב לעניין.

אשמח לשמוע מה בדיוק מלכלך כל כך בלהכין קפה במכונה ידנית? האם הקפה שנפלט מהמטחנה? העוגיה שנשארת לאחר החליטה? ניקוי המכונה והמטחנה?

תודה,
משהץ

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

כל התשובות נכונות, חלק מהמטחנות יותר וחלק פחות.

כמובן שמבחינה כלכלית ככל שותים יותר קפסולות ההפרש יותר משמעותי.

לדעתי ההבדל העיקרי הוא באיכות שאפשר להשיג בקליה טריה וטחינה במקום.

איזאק
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #6 

@mosheva
·אם המטרה שלך היא חסכון, אז אתה לא בכיוון מכיוון שהעלות של אספרסו במכונה לא יותר זול מקפסולה.
למשתמש בייתי כמובן.
אם ק״ג קפה עולה כ 120 ₪ ומשקל ממוצע של מנת קפה במכונה ידנית (כולל פחת) הוא כ 11 - 12 גרם אז העלות היא שקל וחצי לכוס.
וזה בלי לקחת בחשבון את כל העבודה וההשקעה הראשונית הגבוהה יחסית.

mosheva פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

תודה @איזאק אני יודע שהעלות הראשונית תהיה עלות גבוהה כי זה מחיר הכניסה, הבעיה שלי בקפסולות שאף פעם לא משתלם לקנות כמה קפסולות פה וכמה קפסולות שם ואז אני צריך לעשות הזמנה גדולה כדי לקבל מחיר של 1.7 - 1.8 ש"ח לקפסולה וזה משהו שפחות נוח לי.

מעבר לכך על פי הלינק http://www.htcafe.co.il/vt111833.html והדיון שנעשה שם, אפשר גם לזייף ולקבל בפחות גר' קפה טוב.

אני ראיתי גם מחירים של 100 ש"ח לקילו קפה, כך שאפשר להגיע לעלות של שקל וקצת לכוס.

כרגע נגמרו לי הקפסולות והמבצע שהוצע לי זה יוצא 1.88 ש"ח לקפסולה אם אני לוקח 600 קפסולות (94 ש"ח לחודש), לטעמי זה נראה יקר להוציא כ"כ הרבה כסף כל חודש על קפה... עם כל האהבה שלי לקפה.

אם ניקח מספרים פשוטים לדוגמא 10 גר' לכל כוס קפה מדובר על 100 כוסות בקילו ואם קילו עולה 100 ש"ח אזי 1 ש"ח לכוס.

עוד חישבון קטן, אם אני אשתה בכל יום 2 כוסות קפה (10גר') אני אגיע ל 60 כוסות בחודש כך שעלות חודשית של קפה בחודש תהיה באזור ה 50 ש"ח לחודש - חצי ממה שאני עתיד לשלם אם אהיה ב"מסלול קפסולות".

נשמע לכם הגיוני?! יכול להיות שהחישובים שלי תלושים מהמציאות... ?

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #8 

אני מראש מתריע.. כסף זה לא יחסוך..

רק לקנות מכונה כבר עולה הרבה, שלא לדבר על זה שאם תמשיך להכנס פה לפורום תמצא את עצמך עם מטחנה, טמפרים, כדי הקצפה, קופסאות אחסון וכל דבר אחר שאפשר (וכיף :D) להוציא עליו כסף.
בנוסף, אל תשכח שלכל אחד יש עקומת למידה ועד שתוציא כוס קפה ראויה, תבזבז קפה חופשי..
חוץ מזה יש את עניין הלכלוך שאולי לא עולה כסף, אבל משהו שבהחלט שווה להתחשב בו.

אם היית אומר שאתה לא מרוצה מהקפה, אז כל מה שציינתי שווה את ההשקעה. אבל אם אתה מרוצה, אז מעבר לידנית זה לא מה שיחסוך לך את הכסף.
אם כבר, לקנות מכונה אוטומטית יד שניה יכול להיות פתרון טוב. יש בגרושים..

אופיר

mosheva פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

תודה אופיר, אכן חיפשתי מכונה אוטומטית וגם חשבתי לקנות חדשה מאזמון גרמניה של Melitta, אך הבעיה שהן מאוד גדולות ואין לי מקום במטבח.

אני בהחלט לוקח לתשומת ליבי את שכתבתם ואבדוק עד כמה משתלם.

וכמו כל תחביב בחיים זה עסק יקר, תמיד העלות של המסביב עולה יותר מהעניין עצמו, אני לצערי לא יכול להשתגע יותר מידי ברכישה של ציוד וכל המסביב, אז מאמין שזה יגמר במכונה טובה (יד2) ומטחנה בהמשך (או ביחד עם המכונה אם אמצא דיל טוב ביד2).

שאני מדבר על חסכון אני מדבר נטו על הכוס קפה הסופית - קניית הציוד הראשוני לא בשקלול.

onadler
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #10 

החסכון הכי משמעותי (בהנחה שיש לך יחסית זמן פנוי) זה גם לקלות את הקפה עם איזה קולה פשוט ומאולתר
http://www.htcafe.co.il/article02163

יש הרבה מאד מה ללמוד וזה ממש תחום עיסוק אבל אפשר לרדת משקל אחד לכוס בגדול ולהחזיר את כל ההוצאות אחרי כשנה (היה כאן פעם חישוב לא הצלחתי למצוא את הפוסט)

היכולת להחזיק סטוק קפה ירוק בבית אומרת שאתה תמיד קולה כמה שאתה צריך ויש לך קפה טרי מאד, הבעיה היא שצריך לקלות כל סופ"ש וזה מעיק.

אם תקנה גם למכונת קפה יד 2 פשוטה כמו אסקסו בסיק או גאגיה קלאסיק (כ500 שקל) ומטחנה יד שנייה כמו אסקסו איי מיני או גרניטה (כ500 שקל)
הם יניבו קפה לא רע ואפילו טוב מאד.

בנוגע למים, אפשר לקנות קנקן בריטה ולרענן אותו במלח פעם בחודש (חפש "שיטת אדיקט")
עד איזה 5 פעמים לפני שצריך להחליף פילטר. יוצא הוצאה של כ120 ש"ח חד פעמי ועוד כ10-20 ש"ח לחודש.

לדעתי אם אתה סבלני תוכל לחסוך כסף ולקבל קפה טוב יותר ..
אבל קח בחשבון שאם אתה לא מתעניין בעשייה ובעיסוק זה ממש לא שווה את הזמן.

mosheva פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

@onadler , תודה רבה, לא נראה לי שארחיק לכת עד לקליית הקפה להפך אני כבר ממש רוצה לקנות קפה אצל מומחי הקפה ובמיוחד אצל נגרו קפה :)

טרם מצאתי מכונות בסכומים שציינת וחשבתי ללכת על סילביה משומשת כי אני רואה פה המון המלצות עליה.
בכל מקרה זה לא סופי...

אשמח לעוד המלצות על משומשות או חדשות טובות בעלות של עד 1000 ש"ח (רק למכונה ללא מטחנה) אפשר לפנות אלי גם בפרטי.
תודה רבה!
משה.

Moyish
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #12 

כל מה שנאמר לפני בנוגע ללכלוך והתעסקות וחיידקי שידרוגים הוא נכון וחשוב להתייחס לזה.
חשוב להבין שרוב חברי הפורום מקבלים את ה"חסרונות" האלו באהבה כי זה מה שממלא ומגדיר את התחביב המדהים הזה.

דעתי היא שכן תצליח לחסוך כסף אבל לא הייתי נכנס לעניין הזה בשביל זה, ואני אסביר:
היום ניתן לקנות בקליה מקומית קפה מצויין וטרי גם באיזור ה-80 שקל, לדוגמא ספורה ברמת השרון. אומנם איני מומחה באספרסו אך נראה לי כי למשתמש הממוצע (לא בהכרח הממוצע בפורום) הפולים אכן יהיו טעימים.
במחיר הזה כל כוס משקה (קפוצ'ינו/אספרסו) יעלה לך 80 אגורות, מה שאומר שחסכת בערך שקל אם היית משתמש בקפסולה.
אם אתה שותה 60 כוסות בחודש אז זה אומר שתחסוך 60 שקל בחודש (ברוטו)
אם תקנה מכונה ב-1000 שקלים אז אתה אמור להחזיר אותה אחרי שנה וחצי בערך.

הבעיה בחישוב הזה שהוא לא מתחשב בטיפולי אבנית/קנית מרכך בריטה, תיקוני מכונה אפשריים, אביזרים כמו דוחסן והאפשרות שתרצה לשדרג את המכונה/לקנות מטחנה אחרי שנה כי ימאס לך מהצעצוע הזה
ועדיין, גם אם נניח כי זה 60 שקלים בחודש, לא הייתי נכנס לתחום שהוא כזה תובעני בשביל כזה סכום.
בנוסף, מכונה ב-1000 שקל, לא תחזיק לך 10 שנים, ואני לא מאמין שתישאר בלי מטחנה למשך יותר מחצי שנה. כך שכנראה תרצה להוסיף עוד סכום דומה בעתיד הקרוב.

אישית, אני חושב שזה תחביב מדהים והוא יוצק הרבה תוכן בחיים ושווה להתחיל בקטן ולנסות להכיר אותו, אבל בגלל שזה כיף, ולא בגלל שאפשר לחסוך 60 שקל בחודש

mosheva פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

היי @Moyish תודה על התגובה.

אני יכול להגיד שאני מסתכל פה קבוע על הודעות (לא מגיב יותר מידי אם אין לי משהו חכם לתרום), ופשוט נהנה לראות את החיידק הזה פה אצל חברי הפורום ובתוך תוכי תמיד רציתי קצת להידבק בו, יצא כך שאני לא מעוניין להשקיע יותר בקפסולות וחושב על דרכים לחסוך את עלות הקפה החודשית שלי, נכון יש פה הוצ' "גדולה" עבורי של השקעה במכונה טובה ובמטחנה טובה אך אני פתוח לקניית מוצרים ביד 2 , אני קונה רק מחברי הפורום שמפרסמים פה בפורום יד 2 ולא מסתכל בכלל באתר יד 2 וכך אני יכול "להבטיח" את תקינות המכונה. מעבר לכך אני כן מכיר את כל נושא האבנית והטיפולים אך במכונות שאני מחפש הבנתי שבעיקר "הנזק" זה אטמים כאלה ואחרים.

אני כן אקנה פילטר שמתחבר לצינורית ואעשה מה שניתן כדי למנוע הצטברות של אבנית כי הבנתי שזה הסרטן של המכונות.

אני סוג של חובבן שכן חשוב לו איכות אבל לא לוקח את התחביבים שלו לקצה - מישהו פעם הזכיר את זה פה, להגיע ל 80% ב 20% השקעה.

המליצו לי פה על GAGGIA PURE שהופסק היצור שלה לפני 8 שנים, מכונות שנמכרות היום בין 300-500 ונחשבות מאוד אמינות, אני מתכנן לקנות מכונה קצת יותר רצינית אז כך אני מאוד מקווה שתחזיק יותר.

כשאמרתי לחסוך מין הסתם לא התכוונתי לעלות הראשונית של קניית מכונה וציוד ראשוני, התכוונתי אך ורק לגבי כוס הקפה.

כמו שלפני 4 שנים נהגתי על 307 עם צריכת דלק מטורפת (עבורי) של 1:10, קיבלתי החלטה לקנות רכב חדש 107 ולהשקיע את הכסף כדי לקבל צריכה של 1:18. שזה כמעט חסכון של חצי - החלטה מאוד נבונה שעשיתי כי היו תקופות שמחיר הדלק קפץ משמעותית, בתור סטודנט (כשקניתי את הרכב) צריכה של 1:10 היתה קורעת לי את הכיס.

אומנם בקפה לא מדברים על סכומים שכאלה אבל הרעיון זהה :)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #14 

אפשר להתחיל עם גאג'ה פיור משומשת + מטחנה. אם תרגיש את ההבדל בקפה ותהנה מזה אז תעלה ליגה כבר למחליף חום.
אם לא תישאר עם קפסולות ותמכור את הגאג'ה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

yoni_gr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 115
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #15 

ברגע שאתה קונה מכונה ידנית בלי מטחנה, אתה לא משתדרג משמעותית בעניין הטעם.
אם יש לך מטבח קטן, אתה לא אנין טעם והבעיה היחידה היא המחיר - למה שלא תקנה קפסולות תואמות במקום המקוריות?
יש כל כמה שבועות קופונים של 100 קפסולות ב100 שקל, שזה יוצא 1 ש"ח לקפסולה. יותר זול ממכונה ידנית וקפה טחון, טעם גם ככה לא כזה משנה לך (אם הבנתי נכון) ולא תצטרך לקנות ציוד חדש.

mosheva פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

למכונות של אספרסו קלאב לא ראיתי תואמות רק למכונות של נספרסו ;(

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #17 

הקפסולות של אספרסו קלאב הן מסוג cafitaly זה פורמט פתוח לקפסולה שיש לו הרבה יצרנים
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

ד"א כדי להקשות עליך יותר יש גם אוטומטיות שהם די קומפקטיות :

איזאק
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #19 

@mosheva
·חשבת בכיוון של פודים?
זה הרבה יותר זול מקפסולות וממכונה ידנית עם קפה טחון.
וגם יותר טעים מקפסולות.

mosheva פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

תודה על הסרטון בהחלט עוד משהו שצריך לחשוב עליו :( :)
אני לא מאמין שביקרתי פעמיים בסיאטל לאחרונה ולא קפצת לחנות הזו... פשוט חבל...

בכל מקרה ברוב המכונות הידניות הפשוטות יש ידית לפודים אם אני לא טועה... הייתי מעדיף לרכוש מכונה שיש לה גם וגם...

בינתיים אני מנסה לשפר את התקציב לאזור ה 1500 למכונה + מטחנה, אני רואה שב 1000 אני לא מוצא יותר מידי אופציות.

ד"א מה אתם חושבים על ה Saeco Manual Espresso Focus? חיפשתי פה בפורום ולא נראה שמישהו התעסק איתה... מבחינת מחיר יושבת לי בול על התקציב - מתחת ל 1000.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”