מסך OLED... איך אפשר משהו אחר עכשיו?
-
teocali
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 28
- נתן תודות: 28 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
שלום לכולם,
עד לפני יומיים עסקתי בחיפוש מסך עבור הבן שלי - במגמת קולנוע - שמתכנן לצפות בחדרו בסרטים בעיקר, תוכן HD. בינתיים, בסלון הבית, מתפקדת כבר 7 שנים ללא דופי KURO PDP-LX5090 וכלל לא עלה על דעתי להחליף אותה.
Long story short: הדור הבא השמיע את דברו, טען את טיעוניו ההגיוניים, וה-KURO עוברת אחר כבוד לחדרו. אני התחלתי לחפש מסך לסלון...
במסגרת חיפושי המסך שלי היום ראיתי - בפעם הראשונה, יש לציין - "55 LG OLED 4K בפעולה ומיד היה לי ברור שזה בדיוק סוג הקונטרסט והשחור שאני רוצה, אם לא ארצה להצטער שהפלזמה של פיוניר יוצאת מהסלון. בימים האחרונים ראיתי לא מעט מסכי 4K בגדלים שונים, יצרנים שונים, פאנלים שונים - שום דבר לא היה קרוב, לטעמי, לתמונה שמסך ה-OLED הציג! הבעייה היחידה שעלתה על דעתי היתה ש-LG לא מייבאים לארץ OLED 4K גדול מ-"55, ואני בהחלט מעוניין להעצים את החווייה עם "65 דווקא - אם כבר שינוי ל-7 השנים (לפחות) הבאות, אז שיהיה גם שינוי גודל משמעותי. לפני 7 שנים ה-KURU על 50 האינץ' שלה נראתה לי מספיק גדולה (צפייה מכמעט 4 מטר) אך כיום , ובוודאי בתוכן HD, למרות שהתמונה נראית לי מעולה כתמיד, לא הייתי מתנגד לקצת יותר שטח מסך.
ובכן, "55 לא יהוו שינוי משמעותי מבחינת הגודל ולכן אני קצת מתלבט כרגע - מצד אחד, איכות התמונה של ה-"55 באמת הרשימה אותי אבל מצד שני ברור לי שבעתיד יגיעו מסכי OLED גדולים יותר, אבל... ברגע של חולשה ה-KURO הובטחה לקולנוען, ולא בעוד מליון שנה.
וכעת לשאלות...
1. האם אני מפריז באיכות הנראית של ה-OLED ואולי מסך "65 LED 4K (או אחר?) עם כיול נכון עשוי להתקרב באיכות התמונה (בעיקר קונטרסט ושחורים) למה שראיתי ב-OLED?
2. האם יש להתעקש על 4K, או ש- OLED FHD יהיה ממש, אבל ממש טוב במרחק בו אני מתעתד לצפות?
3. למרות שאני מאמין כי אין כדור בדולח לאף אחד, האם ניתן להעריך כי מסכי OLED 4K גדולים מ-"55 יגיעו בתקופה הבאה, נגיד בתחום 3-4 חודשים, לארץ?
4. השקעתי קצת זמן-קריאה היום על טכנולוגיית OLED, כך שיש לי מושג איך העסק פועל, יתרונות וחסרונות כלליים - האם יש מסקנות כן/לא OLED כאלו או אחרות לחברי הפורום? במילים אחרות - בהתעלם מנתון המחיר לכל אינץ', ובהנחה שאני מחפש איכות ביצוע בעיקר בקונטרסט ושחורים - האם יש טעם שבכל זאת אשקול טכנולוגיה אחרת? אני מודע לכך שפלזמה נקברה סופית לפני מספר שנים.
5. מהו מסך ה-"65 (או קרוב) שאינו OLED אשר יש עליו את הקונצנזוס הרחב ביותר על כך שרמת הקונטרסט והשחור שלו נחשבים ל"מצויינים"? אני לא נעול על יצרן זה או אחר ולא קבעתי בשלב זה גבול עליון להוצאה, מעדיף לא לפסול כרגע שום דבר בגלל ש"חים - קודם מעוניין לראות את הביצועים.
סליחה על החפירה הארוכה ותודה לעונים!
עד לפני יומיים עסקתי בחיפוש מסך עבור הבן שלי - במגמת קולנוע - שמתכנן לצפות בחדרו בסרטים בעיקר, תוכן HD. בינתיים, בסלון הבית, מתפקדת כבר 7 שנים ללא דופי KURO PDP-LX5090 וכלל לא עלה על דעתי להחליף אותה.
Long story short: הדור הבא השמיע את דברו, טען את טיעוניו ההגיוניים, וה-KURO עוברת אחר כבוד לחדרו. אני התחלתי לחפש מסך לסלון...
במסגרת חיפושי המסך שלי היום ראיתי - בפעם הראשונה, יש לציין - "55 LG OLED 4K בפעולה ומיד היה לי ברור שזה בדיוק סוג הקונטרסט והשחור שאני רוצה, אם לא ארצה להצטער שהפלזמה של פיוניר יוצאת מהסלון. בימים האחרונים ראיתי לא מעט מסכי 4K בגדלים שונים, יצרנים שונים, פאנלים שונים - שום דבר לא היה קרוב, לטעמי, לתמונה שמסך ה-OLED הציג! הבעייה היחידה שעלתה על דעתי היתה ש-LG לא מייבאים לארץ OLED 4K גדול מ-"55, ואני בהחלט מעוניין להעצים את החווייה עם "65 דווקא - אם כבר שינוי ל-7 השנים (לפחות) הבאות, אז שיהיה גם שינוי גודל משמעותי. לפני 7 שנים ה-KURU על 50 האינץ' שלה נראתה לי מספיק גדולה (צפייה מכמעט 4 מטר) אך כיום , ובוודאי בתוכן HD, למרות שהתמונה נראית לי מעולה כתמיד, לא הייתי מתנגד לקצת יותר שטח מסך.
ובכן, "55 לא יהוו שינוי משמעותי מבחינת הגודל ולכן אני קצת מתלבט כרגע - מצד אחד, איכות התמונה של ה-"55 באמת הרשימה אותי אבל מצד שני ברור לי שבעתיד יגיעו מסכי OLED גדולים יותר, אבל... ברגע של חולשה ה-KURO הובטחה לקולנוען, ולא בעוד מליון שנה.
וכעת לשאלות...
1. האם אני מפריז באיכות הנראית של ה-OLED ואולי מסך "65 LED 4K (או אחר?) עם כיול נכון עשוי להתקרב באיכות התמונה (בעיקר קונטרסט ושחורים) למה שראיתי ב-OLED?
2. האם יש להתעקש על 4K, או ש- OLED FHD יהיה ממש, אבל ממש טוב במרחק בו אני מתעתד לצפות?
3. למרות שאני מאמין כי אין כדור בדולח לאף אחד, האם ניתן להעריך כי מסכי OLED 4K גדולים מ-"55 יגיעו בתקופה הבאה, נגיד בתחום 3-4 חודשים, לארץ?
4. השקעתי קצת זמן-קריאה היום על טכנולוגיית OLED, כך שיש לי מושג איך העסק פועל, יתרונות וחסרונות כלליים - האם יש מסקנות כן/לא OLED כאלו או אחרות לחברי הפורום? במילים אחרות - בהתעלם מנתון המחיר לכל אינץ', ובהנחה שאני מחפש איכות ביצוע בעיקר בקונטרסט ושחורים - האם יש טעם שבכל זאת אשקול טכנולוגיה אחרת? אני מודע לכך שפלזמה נקברה סופית לפני מספר שנים.
5. מהו מסך ה-"65 (או קרוב) שאינו OLED אשר יש עליו את הקונצנזוס הרחב ביותר על כך שרמת הקונטרסט והשחור שלו נחשבים ל"מצויינים"? אני לא נעול על יצרן זה או אחר ולא קבעתי בשלב זה גבול עליון להוצאה, מעדיף לא לפסול כרגע שום דבר בגלל ש"חים - קודם מעוניין לראות את הביצועים.
סליחה על החפירה הארוכה ותודה לעונים!
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20178
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
מאחר וטלויזיות פלסמה עברו מהעולם ונשארנו עם LCD ועם OLED, אז לא, אין כיום מסך שישתווה לרמת השחורים שOLED יכול להציג.
חחלק ממסכי ההיי-אנד כנראה יוכלו להתקרב בעזרת טכנולוגיות FALD, אבל זה עדיין לא יהיה אותו דבר.
אני לא חושב ש-4K למרחק של 4 מטרים בגדלים שאתה מחפש רלוונטי. מה שכן רלוונטי זה תמיכה ב HDR וב-WCG, אבל אני לא יודע אם מסכי OLED FHD יתמכו בזה אי פעם. עבור WCG כמובן אי אפשר להוציא עדכון קושחה כי זו מגבלה חומרתית של הפאנל עצמו, אבל תאורטית אפשר להוסיף תמיכה, לפחות חלקית ב-HDR.
מה שאני ממליץ, זה לחפש טלויזיה שתתמוך לפחות בHDR ורצוי מאד שתתמוך גם בWCG.
חחלק ממסכי ההיי-אנד כנראה יוכלו להתקרב בעזרת טכנולוגיות FALD, אבל זה עדיין לא יהיה אותו דבר.
אני לא חושב ש-4K למרחק של 4 מטרים בגדלים שאתה מחפש רלוונטי. מה שכן רלוונטי זה תמיכה ב HDR וב-WCG, אבל אני לא יודע אם מסכי OLED FHD יתמכו בזה אי פעם. עבור WCG כמובן אי אפשר להוציא עדכון קושחה כי זו מגבלה חומרתית של הפאנל עצמו, אבל תאורטית אפשר להוסיף תמיכה, לפחות חלקית ב-HDR.
מה שאני ממליץ, זה לחפש טלויזיה שתתמוך לפחות בHDR ורצוי מאד שתתמוך גם בWCG.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אין כיום עדיין טכנולוגיה שמתחרה ב oled מבחינת הקונטרסט. לקח הרבה שנים ל LG להגיע לזה אבל זה המצב כרגע.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9055
- נתן תודות: 1583 פעמים
- קיבל תודות: 1353 פעמים
בוודאי שיש OLED שהוא 4K בגודל של 65 אינץ'...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
בוודאי שיש OLED 4K בגודל 65 אינץ'.
http://www.hometheater.co.il/article06498.html
הבעיה היא רק המחיר שלו. אני לא מעודכן עם מחירים, אך לפני מספר חודשים הוא נמכר כאן באזור ה- 50K.
לגבי שאר השאלות שלך,
1) לדעתי לא. אך לספינות הדגל במסכי ה- LED יש גם יתרונות על גבי ה- OLED נכון לעתה. (עוצמת הארה, אחידות באזור השחור ועוד כמה)
2) הבעיה היא כזו - המרחק שלך הוא כמעט 4 מטר. אתה צריך 65 אינץ' מינימום לדעתי ואין מסך OLED בגודל הזה שהוא FHD בכל מקרה. כלומר האופצייה היחידה שלך ל FHD היא ב 55 אינץ' וזה פשוט קטן מידי.
3) כאמור - יש בשוק ואפילו כבר תקופה ארוכה. הבעיה היא המחיר. המחיר של המסכים האלה רק יורד ויורד ובצורה דרסטית. (לפני כשנתיים יכלתי לחלום לקנות מסך OLED. הם עלו עשרות אלפי שקלים ל FHD בגודל 55 אינץ' והם היו גם חצי מבושלים. לפני מספר חודשים קניתי את ה- 55EC939Y בפחות ב 10K ש"ח.)
4) תלוי. בתור בעלים של OLED ואדם עם אבחנה חדה וקפדן - דגמי ה- OLED הנוכחיים לא מושלמים. נכון, יש ב OLED שחור מושלם אך מצד שני יש לדגמים הקודמים (אומרים שבדגמים החדשים הנושא שופר) בעיה באזור מעל השחור. בנוסף יש בעיה עם עוצמות הארה גבוהות (גם כן שופר בדגמים החדשים) ועוד כמה בעיות זניחות יותר. רוצה לומר, יש ב OLED את היתרונות והחסרונות שלו.
5) קשה לומר. מה שכן, לדעתי כדי להתחרות איכשהו עם OLED חובה לעשות שימוש בפאנל מתצורת VA תוך שימוש ב- FALD עם מאות (או אלפי) אזורי הארה נפרדים. משהו בסגנון של המסך הזה: (ספינת הדגל החדשה של פנסוניק לשנה הבאה) https://www.avforums.com/review/panason ... view.12385
http://www.hometheater.co.il/article06498.html
הבעיה היא רק המחיר שלו. אני לא מעודכן עם מחירים, אך לפני מספר חודשים הוא נמכר כאן באזור ה- 50K.
לגבי שאר השאלות שלך,
1) לדעתי לא. אך לספינות הדגל במסכי ה- LED יש גם יתרונות על גבי ה- OLED נכון לעתה. (עוצמת הארה, אחידות באזור השחור ועוד כמה)
2) הבעיה היא כזו - המרחק שלך הוא כמעט 4 מטר. אתה צריך 65 אינץ' מינימום לדעתי ואין מסך OLED בגודל הזה שהוא FHD בכל מקרה. כלומר האופצייה היחידה שלך ל FHD היא ב 55 אינץ' וזה פשוט קטן מידי.
3) כאמור - יש בשוק ואפילו כבר תקופה ארוכה. הבעיה היא המחיר. המחיר של המסכים האלה רק יורד ויורד ובצורה דרסטית. (לפני כשנתיים יכלתי לחלום לקנות מסך OLED. הם עלו עשרות אלפי שקלים ל FHD בגודל 55 אינץ' והם היו גם חצי מבושלים. לפני מספר חודשים קניתי את ה- 55EC939Y בפחות ב 10K ש"ח.)
4) תלוי. בתור בעלים של OLED ואדם עם אבחנה חדה וקפדן - דגמי ה- OLED הנוכחיים לא מושלמים. נכון, יש ב OLED שחור מושלם אך מצד שני יש לדגמים הקודמים (אומרים שבדגמים החדשים הנושא שופר) בעיה באזור מעל השחור. בנוסף יש בעיה עם עוצמות הארה גבוהות (גם כן שופר בדגמים החדשים) ועוד כמה בעיות זניחות יותר. רוצה לומר, יש ב OLED את היתרונות והחסרונות שלו.
5) קשה לומר. מה שכן, לדעתי כדי להתחרות איכשהו עם OLED חובה לעשות שימוש בפאנל מתצורת VA תוך שימוש ב- FALD עם מאות (או אלפי) אזורי הארה נפרדים. משהו בסגנון של המסך הזה: (ספינת הדגל החדשה של פנסוניק לשנה הבאה) https://www.avforums.com/review/panason ... view.12385
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4216
- נתן תודות: 1659 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
תמיד אומרים שצריך מסך ענק כדי להבחין ב4K ואני לא תמיד מסכים עם זה,לדעתי אבל הפיתרון פשוט...תרכוש את ה939 55" ...ואז תוסיף מקרן חמוד 4K ככה לא תהיה לך בעיית גודל,ישאר לך כסף ,ותחייה את כל העולמות
·claudia5 כתב:תמיד אומרים שצריך מסך ענק כדי להבחין ב4K ואני לא תמיד מסכים עם זה,לדעתי אבל הפיתרון פשוט...תרכוש את ה939 55" ...ואז תוסיף מקרן חמוד 4K ככה לא תהיה לך בעיית גודל,ישאר לך כסף ,ותחייה את כל העולמות...
אני אישית מסכים עם הפתרון הזה (שלא מתאים לכל אחד)
אבל אני משער שהוא יגיע למחיר של 65 OLED (מקרן עם רזולוציה של 4K ומסך 100' מתיחה , יעלה כ- 45 אלף ועוד טלוויזיה 55' מסוג OLED כ-12-15 אלף).
שלא לדבר על הכנות שצריך (חשמל , ווידאו וכו'..)
אבל אחלה פתרון למי שמוכן להשקיע סכום כזה.
teocali
מהדברים שאתה כותב זה לגמרי מובן
עד כמה חשוב לך נושא עומק השחור והקונטרסט במסך (רק שקונטרסט גם קשור לעוד דברים חוץ מרמת השחור)
ואם כך אז באמת ההמלצות שנכתבו על OLED נכונות כי טכנולוגיה זו באמת תיתן לך את רמת השחור הכי
נמוכה מכל טכנולוגיות המסכים בשוק היום.
אם אתה באמת מתכוון לרכוש מסך OLED אז אני רוצה להצטרף להמלצה שכתב TheCoolest
בקשר למסך שתומך ב HDR ולהוסיף שכדאי מסך כזה עם תמיכה ב HDR לא רק דרך כניסת ה USB
ודרך אפליקציות כמו מסכי ה OLED שנמכרים כרגע בארץ .
לדעתי תמיכה ב HDR צריכה להיות מאוד חשובה למי שרוצה לקנות מסך OLED שישמש אותו למספר שנים
(ולא רק לשנה או שנתיים) כי בניגוד לתוכן הזמין היום תוכן ב HDR יאפשר ניצול הרבה יותר טוב
של אותן רמות השחור שמסך כזה מאפשר.
דגמי המסכים ש LG הציגו השנה (וכנראה יהיו זמינים בארץ בעוד ספר חודשים) תומכים ב HDR דרך
כניסות ה HDMI בנוסף לדרך USB ואפליקציות וגם תומכים בשני תקני ה HDR (דולבי ויז'ן ו HDR 10 )
שכנראה יהפכו (לפחות אחד מהם ) לסטנדרט והשאלה שנשארת היא רק המחיר שכנראה לא יהיה נמוך.
ואחרי שכתבתי את כל זה
הייתי רוצה לפנות לסיבה העיקרית שאני כותב את התגובה הזו
והיא השאלה הרביעית שלך.
אני חשבתי על כך טוב לפני שהתחלתי לכתוב את התגובה הזו האם
להשתתף בדיון או לא כי אני לא רוצה להסיט אותו מהנושא שלו
וגם אני לא רוצה לבלבל אדם שנראה שהגיע בערך להחלטה בנושא.
אבל בסוף בגלל השאלה הרביעית בה נראה שאתה מבקש לשמוע גם דעות אחרות
אני החלטתי כן להצטרף לדיון.
הכוונה שלי בתגובה הזו היא אולי לתת לך כיוון מחשבה נוסף לכיוון שכמעט כולם דוגלים בו
כשמדברים על רמת השחור במסך.
ולפני שאני מתחיל את דבריי אני רק רוצה להבהיר שאני בכלל לא בא אפילו לרגע לערער על
החשיבות של רמת שחור נמוכה ואחידה בתמונה שהמסך נותן.
נושא שאני מנסה לעלות כבר לא מעט זמן הוא כמה באמת חשוב שמסך יגיע לרמות שחור
שכאן מתארים אותן כאולטימטיביות או מוחלטות ובמה מתוך זה באמת אנחנו מסוגלים
להבחין שהיא שאלה שנעשת יותר חשובה כשיש לנו משאבים מוגבלים ואנחנו רוצים מסך שיתן תמונה
כמה שיותר טובה.
הבעיה לדעתי בנושא הזה היא שהרוב הגדול של האנשים בפורומים (גם בפורומים הגדולים בעולם) וגם
כל האתרים שמבצעים בדיקות וכותבים על הנושא פועלים בצורה כמעט אוטומטית
בכך שלוקחים הנחות יסוד שהיו נכונות כבר עשרות שנים ולטכנולוגיות לגמרי אחרות
ובוחנים את איכות המסכים היום מבלי לחשוב האם השינוי הגדול שיהיה בשנים האחרונות
ביכולות המסכים מצריך איזה התאמה בדרך ההתיחסות שלנו למה באמת חשוב ביכולות המסך.
ואם להתייחס לנקודה הספציפית שאני מדבר עליה
אז האם זה שבמשך שנים אנו רוצים מסך עם רמות שחור כמה שיותר נמוכות צריך להמשיך הלאה
ואם כן אז עד לאילו רמות והאם יש רמות כאלה שבהן אנחנו כבר מתחילים פחות להבחין ברמת
הנתון ספציפי הזה.
לשמחתי אחרי הרבה זמן שהייתי די בודד בשאלה הזו (לפחות בפורום הזה) מתחילים היום לשמוע
יותר מומחים שמדברים על כך.
למשל מחקר שקראתי לא מזמן ושהוצג באחד מהכנסים המקצועיים האחרונים בנושא
שבא לבדוק בין השאר כל מיני אספקטים של ההבחנה שלנו בצפיה בתכנים ברמות הארה מאוד נמוכות
בהתחשב באיך העין מתפקדת ברמות הארה כאלו.
או דברים אחרי שגם משפעים על ההבחנה שלנו כמו למשל
שב CES האחרון איגוד ה UHD Alliance הכריז שכדי שמסך OLED יעמוד בסטנדרטים שלהם
למסך UHD פרימיום רמת האור המינימלית שלו צריכה להיות לא יותר מ 0.0005NITS .
ואחרי ההכרזה הזו אפשר כבר היה לשמוע
מומחים בעלי שם בתחום מתבדחים על כך שכדי באמת לנצל רמת שחור כזו ואת הקונטרסט
הכללי שהיא נותנת צריך להתחיל לצפות במסכים הללו בחדרים חשוכים לגמרי שהקירות שלהם
צבועים בשחור ולכסות כל רהיט שמחזיר אפילו מעט אור ואם לא די בכך אז כדאי
גם לצופה להיות לבוש לגמרי בשחור ולחבוש גם מסכת סקי שחורה
שהיה מומחה אחר שהתבדח שאולי כל זה לא מספיק ולניצול מיטבי של הקונטרסט
ועדיף בכלל שהצופה לא יהיה בחדר
.
כך שאולי בכל זאת המסך שנותן את התמונה הכי טובה הוא לא בהכרח המסך עם רמות השחור
הכי נמוכות ואולי כדאי מסך שנותן רמות שחור טובות ואחידות אבל גם יכול לתת דברים
שמסך עם רמות השחור האולטימטיביות לא נותן.
לצערי כמו שכתבתי בכמה שירשורים אחרים עוד אין לי כרגע תשובה טובה לשאלה הזו
אבל אני מניח שבזמן הקרוב נוכל לראות השוואות של מסכים כאלה בתנאים נכונים
ועם תכנים נכונים ויהיו לנו כלים יותר טובים לענות על השאלה הזו ולבחור בטכנולוגיה הנכונה
למסך הבא שלנו.
ועד אז אני מקווה שלפחות הצלחתי לתת לך עוד כיוון מחשבה בנושא הזה.
מהדברים שאתה כותב זה לגמרי מובן
עד כמה חשוב לך נושא עומק השחור והקונטרסט במסך (רק שקונטרסט גם קשור לעוד דברים חוץ מרמת השחור)
ואם כך אז באמת ההמלצות שנכתבו על OLED נכונות כי טכנולוגיה זו באמת תיתן לך את רמת השחור הכי
נמוכה מכל טכנולוגיות המסכים בשוק היום.
אם אתה באמת מתכוון לרכוש מסך OLED אז אני רוצה להצטרף להמלצה שכתב TheCoolest
בקשר למסך שתומך ב HDR ולהוסיף שכדאי מסך כזה עם תמיכה ב HDR לא רק דרך כניסת ה USB
ודרך אפליקציות כמו מסכי ה OLED שנמכרים כרגע בארץ .
לדעתי תמיכה ב HDR צריכה להיות מאוד חשובה למי שרוצה לקנות מסך OLED שישמש אותו למספר שנים
(ולא רק לשנה או שנתיים) כי בניגוד לתוכן הזמין היום תוכן ב HDR יאפשר ניצול הרבה יותר טוב
של אותן רמות השחור שמסך כזה מאפשר.
דגמי המסכים ש LG הציגו השנה (וכנראה יהיו זמינים בארץ בעוד ספר חודשים) תומכים ב HDR דרך
כניסות ה HDMI בנוסף לדרך USB ואפליקציות וגם תומכים בשני תקני ה HDR (דולבי ויז'ן ו HDR 10 )
שכנראה יהפכו (לפחות אחד מהם ) לסטנדרט והשאלה שנשארת היא רק המחיר שכנראה לא יהיה נמוך.
ואחרי שכתבתי את כל זה
הייתי רוצה לפנות לסיבה העיקרית שאני כותב את התגובה הזו
והיא השאלה הרביעית שלך.
אני חשבתי על כך טוב לפני שהתחלתי לכתוב את התגובה הזו האם
להשתתף בדיון או לא כי אני לא רוצה להסיט אותו מהנושא שלו
וגם אני לא רוצה לבלבל אדם שנראה שהגיע בערך להחלטה בנושא.
אבל בסוף בגלל השאלה הרביעית בה נראה שאתה מבקש לשמוע גם דעות אחרות
אני החלטתי כן להצטרף לדיון.
הכוונה שלי בתגובה הזו היא אולי לתת לך כיוון מחשבה נוסף לכיוון שכמעט כולם דוגלים בו
כשמדברים על רמת השחור במסך.
ולפני שאני מתחיל את דבריי אני רק רוצה להבהיר שאני בכלל לא בא אפילו לרגע לערער על
החשיבות של רמת שחור נמוכה ואחידה בתמונה שהמסך נותן.
נושא שאני מנסה לעלות כבר לא מעט זמן הוא כמה באמת חשוב שמסך יגיע לרמות שחור
שכאן מתארים אותן כאולטימטיביות או מוחלטות ובמה מתוך זה באמת אנחנו מסוגלים
להבחין שהיא שאלה שנעשת יותר חשובה כשיש לנו משאבים מוגבלים ואנחנו רוצים מסך שיתן תמונה
כמה שיותר טובה.
הבעיה לדעתי בנושא הזה היא שהרוב הגדול של האנשים בפורומים (גם בפורומים הגדולים בעולם) וגם
כל האתרים שמבצעים בדיקות וכותבים על הנושא פועלים בצורה כמעט אוטומטית
בכך שלוקחים הנחות יסוד שהיו נכונות כבר עשרות שנים ולטכנולוגיות לגמרי אחרות
ובוחנים את איכות המסכים היום מבלי לחשוב האם השינוי הגדול שיהיה בשנים האחרונות
ביכולות המסכים מצריך איזה התאמה בדרך ההתיחסות שלנו למה באמת חשוב ביכולות המסך.
ואם להתייחס לנקודה הספציפית שאני מדבר עליה
אז האם זה שבמשך שנים אנו רוצים מסך עם רמות שחור כמה שיותר נמוכות צריך להמשיך הלאה
ואם כן אז עד לאילו רמות והאם יש רמות כאלה שבהן אנחנו כבר מתחילים פחות להבחין ברמת
הנתון ספציפי הזה.
לשמחתי אחרי הרבה זמן שהייתי די בודד בשאלה הזו (לפחות בפורום הזה) מתחילים היום לשמוע
יותר מומחים שמדברים על כך.
למשל מחקר שקראתי לא מזמן ושהוצג באחד מהכנסים המקצועיים האחרונים בנושא
שבא לבדוק בין השאר כל מיני אספקטים של ההבחנה שלנו בצפיה בתכנים ברמות הארה מאוד נמוכות
בהתחשב באיך העין מתפקדת ברמות הארה כאלו.
או דברים אחרי שגם משפעים על ההבחנה שלנו כמו למשל
שב CES האחרון איגוד ה UHD Alliance הכריז שכדי שמסך OLED יעמוד בסטנדרטים שלהם
למסך UHD פרימיום רמת האור המינימלית שלו צריכה להיות לא יותר מ 0.0005NITS .
ואחרי ההכרזה הזו אפשר כבר היה לשמוע
מומחים בעלי שם בתחום מתבדחים על כך שכדי באמת לנצל רמת שחור כזו ואת הקונטרסט
הכללי שהיא נותנת צריך להתחיל לצפות במסכים הללו בחדרים חשוכים לגמרי שהקירות שלהם
צבועים בשחור ולכסות כל רהיט שמחזיר אפילו מעט אור ואם לא די בכך אז כדאי
גם לצופה להיות לבוש לגמרי בשחור ולחבוש גם מסכת סקי שחורה
שהיה מומחה אחר שהתבדח שאולי כל זה לא מספיק ולניצול מיטבי של הקונטרסט
ועדיף בכלל שהצופה לא יהיה בחדר
כך שאולי בכל זאת המסך שנותן את התמונה הכי טובה הוא לא בהכרח המסך עם רמות השחור
הכי נמוכות ואולי כדאי מסך שנותן רמות שחור טובות ואחידות אבל גם יכול לתת דברים
שמסך עם רמות השחור האולטימטיביות לא נותן.
לצערי כמו שכתבתי בכמה שירשורים אחרים עוד אין לי כרגע תשובה טובה לשאלה הזו
אבל אני מניח שבזמן הקרוב נוכל לראות השוואות של מסכים כאלה בתנאים נכונים
ועם תכנים נכונים ויהיו לנו כלים יותר טובים לענות על השאלה הזו ולבחור בטכנולוגיה הנכונה
למסך הבא שלנו.
ועד אז אני מקווה שלפחות הצלחתי לתת לך עוד כיוון מחשבה בנושא הזה.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9055
- נתן תודות: 1583 פעמים
- קיבל תודות: 1353 פעמים
אני יכול להגיד שאני כמעט חודשיים עם מסך OLED (ה- 910) במרחק צפייה של 3.5 מטר בערך עם 55 אינץ' והגודל בסדר גמור בשבילי.
לא בטוח ש- 65 היה יותר טוב למרות שייתכן מאוד שכן.
מה שמפתיע הוא שכל פעם אני נפעם מחדש מאיכות התמונה, פשוט אין דברים כאלה !!
אז אין לי 4K וגם אם היה לא בטוח הייתי רואה את ההבדל ותכני HDR יגיעו בטח רק עוד איזה שנה שנתיים. תמיד אפשר לחכות על הגדר ויחד עם זאת תמיד ייצא משהו חדש טוב יותר.
בקיצור, רוצה לומר - נהנה מכל רגע וכל פעם מחדש.
לא בטוח ש- 65 היה יותר טוב למרות שייתכן מאוד שכן.
מה שמפתיע הוא שכל פעם אני נפעם מחדש מאיכות התמונה, פשוט אין דברים כאלה !!
אז אין לי 4K וגם אם היה לא בטוח הייתי רואה את ההבדל ותכני HDR יגיעו בטח רק עוד איזה שנה שנתיים. תמיד אפשר לחכות על הגדר ויחד עם זאת תמיד ייצא משהו חדש טוב יותר.
בקיצור, רוצה לומר - נהנה מכל רגע וכל פעם מחדש.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
teocali
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 28
- נתן תודות: 28 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
טוב, קודם כל אני חייב לציין כי אני בהחלט לומד מכל מה שעניתם עד כה, באמת הרבה תודה!
זה לא מובן מאליו שאנשים זרים - למרות השריטה המשותפת - ישקיעו מזמנם סתם כך כדי לחוות דיעה, להמליץ, להציע כיווני מחשבה חדשים, לשתף מנסיונם, למסור התרשמות אישית וכן הלאה.
אז לכל מי שטרח - שוב תודה!!!
זה לא מובן מאליו שאנשים זרים - למרות השריטה המשותפת - ישקיעו מזמנם סתם כך כדי לחוות דיעה, להמליץ, להציע כיווני מחשבה חדשים, לשתף מנסיונם, למסור התרשמות אישית וכן הלאה.
אז לכל מי שטרח - שוב תודה!!!
אני לא חושב שיהיה צורך לחכות שנתיים וגם לא שנה עד שתכני HDR יהיו זמיניםavihuli כתב: ותכני HDR יגיעו בטח רק עוד איזה שנה שנתיים. תמיד אפשר לחכות על הגדר ויחד עם זאת תמיד ייצא משהו חדש טוב יותר.
...
ואפשר לראות אפילו בפורום הזה סימנים לכך כמו למשל בשירשור הבא:
http://www.hometheater.co.il/vt248636.html
שממנו ניתן להבין שחלק מתוכן UHD בנטפליקס כבר מוזרם ב דולבי ויז'ן ומעוד כמה
חודשים גם ב HDR10 .
או מהכתבה הבאה מאתמול :
http://www.hometheater.co.il/article07119.html
שמדברת על כך שרישמית התחילו למכור כותרים ונגני UHD
רק שחבל שהכתבה מתמקדת רק בכך שחלק גדול המכותרים יוצאים עם סאונד
ב Dolby Atmos ובכלל לא מזכירה שחלק גדול מהכותרים תומך גם ב HDR10
שכנראה זה דבר זניח כשמתחשבים באיכות הסאונד.
כך שלמי שבאמת רוצה יש דרכים אפילו כבר היום להשיג תכנים ב HDR .
ונכון שתמיד אפשר לשבת על הגדר ולחכות לדבר הטוב הבא
אבל כדאי לזכור שלפעמים זה גם יכול להיות הדבר הנכון לעשות לתקופה קצרה
כשיודעים שהשינוי שהולך לבוא בעוד זמן קצר הוא באמת שינוי גדול.