דיסק חיצוני
במידה ואני מנגן קובץ HD אפילו בפורמטים הכבדים, ניתן לבצע בניגון של דיסק חיצוני בחיבור USB2 ?
האם חיבור firewire מהיר יותר מחיבור usb2 ?
ושאלה אחרונה , ראיתי דיסקים חיצוניים ide ולא sata , האם זה משנה ? מערכת הפעלה XP כיום ואולי בעתיד vista
אייל
האם חיבור firewire מהיר יותר מחיבור usb2 ?
ושאלה אחרונה , ראיתי דיסקים חיצוניים ide ולא sata , האם זה משנה ? מערכת הפעלה XP כיום ואולי בעתיד vista
אייל
חיבור USB מול FIREWIRE -
תיאורטית חיבור USB מהיר יותר אבל בפועל FIREWIRE מסוגל לשמור על מהירות קריאה/כתיבה גבוהה יותר לזמן ממושך. כמו כן USB מעמיס יותר על המערכת מ-FIREWIRE.
לקבצי מדיה גדולים הייתי מעדיף FIREWIRE ללא היסוס.
ההבדלים במהירות בין ATA ל-SATA זניחים. ישנם מארזים חיצוניים ATA - וגם SATA. חשוב לבדוק את הגודל המקסימלי של HD שניתן להתקין במארז! לא כולם תומכים בדיסקים מעל 200/250 מ"ב. סוג החיבור יקבע את סוג ה-HD שאפשר להתקין במארז.
אורן.
תיאורטית חיבור USB מהיר יותר אבל בפועל FIREWIRE מסוגל לשמור על מהירות קריאה/כתיבה גבוהה יותר לזמן ממושך. כמו כן USB מעמיס יותר על המערכת מ-FIREWIRE.
לקבצי מדיה גדולים הייתי מעדיף FIREWIRE ללא היסוס.
ההבדלים במהירות בין ATA ל-SATA זניחים. ישנם מארזים חיצוניים ATA - וגם SATA. חשוב לבדוק את הגודל המקסימלי של HD שניתן להתקין במארז! לא כולם תומכים בדיסקים מעל 200/250 מ"ב. סוג החיבור יקבע את סוג ה-HD שאפשר להתקין במארז.
אורן.
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
חשוב גם שהמארז החיצוני יכלול מאוורר ולא לסמוך על זה שקופסת אלומיניום תפזר חום בצורה סבירה. בעבר השתמשתי במארז בלי אוורור אשר אחרי העתקות של כמה סרטים הפך לרותח למגע. מחשש לבריאות הדיסקים שלי, אני נמנע מלעבוד אתו היום.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46391
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
אני משתמש במארז ללא מאוורר של ICYBOX
הכונן לא מתחמם יותר מידי, המארז קטן יותר ופחות מרעיש בגלל אי קיום המאוורר.
יש לשים לב כי מארזי SATA עולים פי 3 ממארז IDE.
הכונן לא מתחמם יותר מידי, המארז קטן יותר ופחות מרעיש בגלל אי קיום המאוורר.
יש לשים לב כי מארזי SATA עולים פי 3 ממארז IDE.