עידן + במודיעין הולך ונעלם
לפני יותר משנה, טלויזיה בסלון קלטה לא רע עם האנטנה הקטנה שסופקה עם הממיר, כרטיס לכידת וידאו במחשב בממ"ד קלט עם אנטנת יאגי (חוט 300 אוהם מקופל) שהגיע עם הממיר.
לאט לאט הקליטה נחלשה עד שבממ"ד לא קלט בכלל וגם בסלון הקליטה לא היתה משהו.
לפני כחדשיים נרכשה אנטנה מוגברת ב-150 ש"ח בהום סנטר עבור המחשב בממ"ד והיאגי מהממ"ד הועברה לטלויזיה בסלון.
בהתחלה היתה קליטה מצויינת בשני החדרים ולאט לאט הידרדרה - עכשיו שוב הקליטה בממ"ד על הפנים ובסלון יש לא מעט שיבושים.
אציין שבמודיעין, מתוקף חוק עזר עירוני, אסור להתקין אנטנות על הגג. בעבר היה הסדר עם הוט לקליטת ערוצים 1+2 ללא תשלום, ההסדר כבר לא תקף מאז שהופסקו השידורים האנלוגיים.
מישהו עוד נתקל בתופעות כאלו ? רעיון איך לשפר את הקליטה ?
לאט לאט הקליטה נחלשה עד שבממ"ד לא קלט בכלל וגם בסלון הקליטה לא היתה משהו.
לפני כחדשיים נרכשה אנטנה מוגברת ב-150 ש"ח בהום סנטר עבור המחשב בממ"ד והיאגי מהממ"ד הועברה לטלויזיה בסלון.
בהתחלה היתה קליטה מצויינת בשני החדרים ולאט לאט הידרדרה - עכשיו שוב הקליטה בממ"ד על הפנים ובסלון יש לא מעט שיבושים.
אציין שבמודיעין, מתוקף חוק עזר עירוני, אסור להתקין אנטנות על הגג. בעבר היה הסדר עם הוט לקליטת ערוצים 1+2 ללא תשלום, ההסדר כבר לא תקף מאז שהופסקו השידורים האנלוגיים.
מישהו עוד נתקל בתופעות כאלו ? רעיון איך לשפר את הקליטה ?
- tomer_1968
- עוסק בתחום

- תגובות: 1395
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
תמיד ניתן להתקין במרפסת או בפינה נסתרת בבית מי יודע מה בדיוק שווה האנטנה מהום סנטר יתכן ואין הצדקה למחירה אנטנה עולה 70-120 שקל
- tomer_1968
- עוסק בתחום

- תגובות: 1395
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
תמיד ניתן להתקין במרפסת או בפינה נסתרת בבית מי יודע מה בדיוק שווה האנטנה מהום סנטר יתכן ואין הצדקה למחירה אנטנה עולה 70-120 שקל
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78920
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
דירה שכורה
@tomer_1968
·הדירה שכורה ואני לא מתכוון להשקיע בהתקנות
למישהו יש מושג איפה נמצאות האנטנות שנקלטות במודיעין ?
·הדירה שכורה ואני לא מתכוון להשקיע בהתקנות
למישהו יש מושג איפה נמצאות האנטנות שנקלטות במודיעין ?
שידורי עידן פלוס מיועדים לכל תושבי מדינת ישראל, אסור לעיריית מודיעין למנוע מתושביה לקלוט באיכות טובה את שידורי עידן פלוס, ואם היא מונעת אז תפנה למחלקת פניות הציבור של משרד הפנים שהיא אחראית במדינה גם על הערים.
פשוט מתסכל.
אני גם גר במודיעין והשקעתי בממיר VBOX ב600שקל.
קניתי אנטנה של יונדאי ותליתי אותה על קיר חיצוני בבניין.
הקליטה הייתה מעולה אך לפני בערך חודש הפסיקה לקלוט כלל.
שכונת כרמים. האנטנה מכוונת לכיוון מרכז העיר.
האם יש לך קליטה כלשהי בכלל? כי אצלי זה לחלוטין 0.
אני גם גר במודיעין והשקעתי בממיר VBOX ב600שקל.
קניתי אנטנה של יונדאי ותליתי אותה על קיר חיצוני בבניין.
הקליטה הייתה מעולה אך לפני בערך חודש הפסיקה לקלוט כלל.
שכונת כרמים. האנטנה מכוונת לכיוון מרכז העיר.
האם יש לך קליטה כלשהי בכלל? כי אצלי זה לחלוטין 0.
·גיל37 כתב:יש מוקד טלפוני של עידן פלוס, למה שלא תתקשרו ותקימו קול צעקה ?...
הם הפנו אותי בעבר למשרד הפנים שהאחראי על העיריות במה שקורה בקליטה בעירייה כלשהי.
·ממתי משרד הפנים אחראי על פריסת משדרים ועוצמות שידור ??avier כתב:·......
הם הפנו אותי בעבר למשרד הפנים שהאחראי על העיריות במה שקורה בקליטה בעירייה כלשהי....
המוקד צריך לתת לצופים תשובה מדוע לא ניתן לקלוט את עידן פלוס באותו מיקום ועם אותו ציוד שכן איפשר את זה לפני זמן כלשהו.
בדיוק כמו שהוט או יס מחוייבים לתת פתרון במקרה של תקלה בקליטה אצל המנויים שלהם.
·גיל37 כתב:·ממתי משרד הפנים אחראי על פריסת משדרים ועוצמות שידור ??......
המוקד צריך לתת לצופים תשובה מדוע לא ניתן לקלוט את עידן פלוס באותו מיקום ועם אותו ציוד שכן איפשר את זה לפני זמן כלשהו.
בדיוק כמו שהוט או יס מחוייבים לתת פתרון במקרה של תקלה בקליטה אצל המנויים שלהם....
זה היה בעבר, אולי מאז החליפו את הנציגי שירות?
·גיל37 כתב:אז פנייה ישירה לרשות השנייה לטלויזיה ורדיו שמפעילה את מערך עידן פלוס. שידאגו לקליטה במודיעין....
אם זה אפשרי כי אולי לקליטה יותר חזקה זה יצריך להגביר את עוצמת השידור של המשדר שאולי זה יגביר גם את עוצמת הקרינה המסוכנת.
הפיתרון היחיד במודיעין שנראה לי זה לבקש עזרה של עורך דין שמבין בנושא של בניה גם אם זה יגיע לבית משפט כי ששמים במודיעין את האנטנה על הגג אז הקליטה יותר טובה.
אני לא משפטן, וקח את הכל בערבון מוגבל, אבל ייתכן שכבר מותר להתקין אנטנות במודיעין.
על פי חוק עזר למודיעין-מכבים-רעות (תרנים אזוריים לאנטנות טלוויזיה), התשנ"ז-1997 :
"...
"תורן אזורי" - כמשמעותו בחוק או רשת כבלים תת קרקעית לטלוויזיה לפי זכיון משרד התקשורת.
איסור שימוש ביתית
8. לא יתקין, לא ישתמש ולא יתפעל בעל נכס, בתחום העיריה, אנטנת טלוויזיה או רדיו FM, המותקנת או נראית מעל או מחוץ לנכס, בתום 90 ימים מהודעת העיריה כאמור בסעיף 2(א), ובלבד שעד אותו מועד יהא ניתן לחבר נכס לתורן אזורי.
..."
מכיוון שלא קיים תורן אזורי ולא חיבור בכבלים, לא ניתן לחבר נכס לתורן אזורי ולכן לכאורה כבר אין איסור להתקין אנטנה. אגב, עוד לפני כן לכאורה היה מותר להתקין אנטנה מוסתרת בתוך מבנה שירות על הגג לדוגמא.
בנוסף,על פי הרפורמה בתכנון, רישוי ובנייה מלפני שנה וחצי, מסמך "הנחיות מרחביות " של הוועדה המקומית לתכנון ולבניה מודיעין:
"...
פרק ב' – עבודות ומבנים הפטורים מהיתר
33. אנטנות, צלחות ולווינים
(א) הצבת תורן לאנטנה לקליטת שידורי טלוויזיה או רדיו ... ובלבד שגובהו לא יעלה על 6 מטרים...
לגבי הקמת אנטנה בפטור – תימסר התחייבות בכתב לרשות הרישוי כי הקמת האנטנה הנוספת בפטור, לא תיעשה באופן הסותר את דרישות תמ"א 36 א' לאנטנות החייבות בהיתר.
עפ"י תכניות תקפות בעיר, תותר הקמת אנטנות רדיו וטלוויזיה וכן אנטנות לקלטת שידורי לווינים מרכזיות בלבד.
..."
אולי כדאי לברר בעירייה בנושא.
שימו לב לתשובה לשאילתה בנושא, לפיה לרשות השנייה לא ידוע על קשיי קליטה חריגים במודיעין.
על פי מה שאתם מתארים כאן זה ממש לא המצב.
השערה שלי - אולי אין הרבה לקוחות של עידן פלוס במודיעין; ומי שכן מנסה להתחבר, מתייאש ומתחבר לחברת הכבלים/לווין. לכן אולי אין מספיק תלונות לרשות השנייה. הרי גם בערים עם משדר קרוב, מנסיון, אין קליטה למי שגר בקומה ראשונה או בית פרטי בין בניינים, ללא אנטנה גבוהה על הגג.
זה פשוט לא יאומן שעברו כבר שבע שנים מאז תחילת השידורים הדיגטליים בעידן פלוס וזה המצב בו הוא נמצא כיום.
לדעתי, היעד של הרשות השנייה צריך להיות שהשידור יגיע לפחות לאנטנות המרכזיות על הגגות של הבניינים. למרות שאין לי מושג מה יעשה מי שיש לו בית פרטי.
על פי חוק עזר למודיעין-מכבים-רעות (תרנים אזוריים לאנטנות טלוויזיה), התשנ"ז-1997 :
"...
"תורן אזורי" - כמשמעותו בחוק או רשת כבלים תת קרקעית לטלוויזיה לפי זכיון משרד התקשורת.
איסור שימוש ביתית
8. לא יתקין, לא ישתמש ולא יתפעל בעל נכס, בתחום העיריה, אנטנת טלוויזיה או רדיו FM, המותקנת או נראית מעל או מחוץ לנכס, בתום 90 ימים מהודעת העיריה כאמור בסעיף 2(א), ובלבד שעד אותו מועד יהא ניתן לחבר נכס לתורן אזורי.
..."
מכיוון שלא קיים תורן אזורי ולא חיבור בכבלים, לא ניתן לחבר נכס לתורן אזורי ולכן לכאורה כבר אין איסור להתקין אנטנה. אגב, עוד לפני כן לכאורה היה מותר להתקין אנטנה מוסתרת בתוך מבנה שירות על הגג לדוגמא.
בנוסף,על פי הרפורמה בתכנון, רישוי ובנייה מלפני שנה וחצי, מסמך "הנחיות מרחביות " של הוועדה המקומית לתכנון ולבניה מודיעין:
"...
פרק ב' – עבודות ומבנים הפטורים מהיתר
33. אנטנות, צלחות ולווינים
(א) הצבת תורן לאנטנה לקליטת שידורי טלוויזיה או רדיו ... ובלבד שגובהו לא יעלה על 6 מטרים...
לגבי הקמת אנטנה בפטור – תימסר התחייבות בכתב לרשות הרישוי כי הקמת האנטנה הנוספת בפטור, לא תיעשה באופן הסותר את דרישות תמ"א 36 א' לאנטנות החייבות בהיתר.
עפ"י תכניות תקפות בעיר, תותר הקמת אנטנות רדיו וטלוויזיה וכן אנטנות לקלטת שידורי לווינים מרכזיות בלבד.
..."
אולי כדאי לברר בעירייה בנושא.
שימו לב לתשובה לשאילתה בנושא, לפיה לרשות השנייה לא ידוע על קשיי קליטה חריגים במודיעין.
על פי מה שאתם מתארים כאן זה ממש לא המצב.
השערה שלי - אולי אין הרבה לקוחות של עידן פלוס במודיעין; ומי שכן מנסה להתחבר, מתייאש ומתחבר לחברת הכבלים/לווין. לכן אולי אין מספיק תלונות לרשות השנייה. הרי גם בערים עם משדר קרוב, מנסיון, אין קליטה למי שגר בקומה ראשונה או בית פרטי בין בניינים, ללא אנטנה גבוהה על הגג.
זה פשוט לא יאומן שעברו כבר שבע שנים מאז תחילת השידורים הדיגטליים בעידן פלוס וזה המצב בו הוא נמצא כיום.
לדעתי, היעד של הרשות השנייה צריך להיות שהשידור יגיע לפחות לאנטנות המרכזיות על הגגות של הבניינים. למרות שאין לי מושג מה יעשה מי שיש לו בית פרטי.