האם יש הבדל מהותי לשמע בבית של פורמטי אודיו מתקדמים?
-
JavierChames
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 107
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום חברים
הייתי מעוניין לדעת האם כדאי להשקיע בציוד מדיה שיפסיק פורמטי אודיו מתקדמים כמו Dolby TrueHD ,DTS-HD Master
כרגע הנגן שלי לא מסוגל להוציא את האותות האלה-ה מגבר כן מסוגל לשרד אותם Onkyo 646-אני כנראה שומע עם סוג של מניפוצליה שעושה המגבר ונשמע די מדהים ב 5.1
האם אשדרג את הצורה ממנה יוצא האות ואקבל את הפרומטים המתקדמים-אשמע באמת אבדל בבית?
תודה
הייתי מעוניין לדעת האם כדאי להשקיע בציוד מדיה שיפסיק פורמטי אודיו מתקדמים כמו Dolby TrueHD ,DTS-HD Master
כרגע הנגן שלי לא מסוגל להוציא את האותות האלה-ה מגבר כן מסוגל לשרד אותם Onkyo 646-אני כנראה שומע עם סוג של מניפוצליה שעושה המגבר ונשמע די מדהים ב 5.1
האם אשדרג את הצורה ממנה יוצא האות ואקבל את הפרומטים המתקדמים-אשמע באמת אבדל בבית?
תודה
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
לא תמיד תרגיש בהבדל אבל הרבה פעמים כן. תלוי בתוכן הספציפי איך הוקלט וכמובן ברמת הציוד שלך (בעיקר הרמקולים כמובן, בדגש על הסאב)
תעשה לעצמך מבחן ABX בfoobar בין קובץ lossless כלשהו לבין קובץ mp3 עם ביטרייט של ~150 kbit/sec (זה קרוב לוודאי הביטרייט הנמוך ביותר של דולבי רגיל לסטריאו שנפוץ בסרטים שאתה מוריד מהאינטרנט) שתעשה מאותו קובץ lossless. הסיכוי שתבחין בהבדל הוא כמעט אפסי.
בDTS בכלל אין מה לבדוק כי גם המקורי בביטרייט מספיק גבוה שלא תצליח להבדיל מה lossless.
בDTS בכלל אין מה לבדוק כי גם המקורי בביטרייט מספיק גבוה שלא תצליח להבדיל מה lossless.
-
JavierChames
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 107
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
Re: מסקנה...
·JavierChames כתב:להישאר עם מה שישי?...
לא ניתן לענות לך על שאלה כזו.
אתה שומע טוב לטעמך? תשאר
אתה לא אוהב את מה שאתה שומע? תתחיל להסתובב בחנויות, תשמע ותחליף .
בהצלחה
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9459
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1144 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
למה זו הוצאה לא קטנה? הרסיבר שלו תומך - כל מה שהוא צריך זה נגן שתומך - לדעתי אפילו נוק עם OE יעשה את העבודה לא?
Re: מסקנה...
·JavierChames כתב:להישאר עם מה שישי?...
לא.
קודם תעשה את הבדיקה, תראה שאתה לא מבחין בשום הבדל, ורק אז תשאר עם מה שיש. אם לא תעשה את השלב הזה תרגיש שאתה מפספס משהו
אבל בכל מקרה זה פשוט יותר נוח כשכבל HDMI אחד עושה את העבודה והכל מסונכרן ופשוט יותר.
איזה נגן יש לך?
אילו קבצי מקור הוא מנגן?
האם אתה שואל לגבי ההבדל בין DTS-HD Master ל DTS רגיל (או בין Dolby TrueHD לבין דולבי 5.1 רגיל)
או שהשאלה מתייחסת להבדל בין סטראו שעובר מניפולציה ברסיבר לבין DTS/Dolby מקורי ב 5.1 ?
אילו קבצי מקור הוא מנגן?
האם אתה שואל לגבי ההבדל בין DTS-HD Master ל DTS רגיל (או בין Dolby TrueHD לבין דולבי 5.1 רגיל)
או שהשאלה מתייחסת להבדל בין סטראו שעובר מניפולציה ברסיבר לבין DTS/Dolby מקורי ב 5.1 ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אכן כן. NUC מהדגם הכי זול עם OE יספיק.oris74 כתב:למה זו הוצאה לא קטנה? הרסיבר שלו תומך - כל מה שהוא צריך זה נגן שתומך - לדעתי אפילו נוק עם OE יעשה את העבודה לא?...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"