עזרה בבחירת מכשיר

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
iTaik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי חבר'ה, חדש פה..

אשמח לייעוץ והכוונה בנושא הזה.

כיום אני משתמש בסלון במכשיר אקסטרימר ישן למדי והוחלט שהגיע להתחדש במשהו חדש.

השימושיים העיקריים: צפייה בסרטים וסדרות (לא תלת מימד, בעיקר 1080/720), צפייה בתמונות ואולי בקרוב גם גלישה באינטרנט. לא יודע אם צריך לציין את זה במכשירים של היום, אבל יש צורך שהמכשיר יתמוך בכל הפורמטים הנפוצים שקשורים לקבצי וידיאו.

אחרי שעברתי על כמה מההודעות של אנשים פה הבנתי שהרבה ממליצים על המכשירים של Eglobal.

אני לא מחפש משהו יקר והמילה האחרונה בשוק, כי בסופו של דבר אין לנו שימוש קבוע במכשיר. אבל כמו כן אני לא מחפש מוצר *** שאני אצטרך אחרי תקופה קצרה לגלות שהוא נדפק.

כמו כן אציין שיש ברשותי כונן חיצוני שעליו יושבים כל הקבצים שלי (סרטים, סדרות ותמונות) ואני לא משתמש בקודי (לפחות לא היה לי צורך כרגע).

המסך שאליו המכשיר יתחבר הוא מסך טלויזיה ככה שיש צורך שיהיה חיבור HDMI וכן חיבור לכבל רשת כי קליטת הWIFI בסלון לא חזקה מספיק.

מקווה שהכל מובן על מנת שתוכלו לעזור לי, תודה רבה!

ואם יש צורך במתן טווח מחירים בשביל העזרה, לפי מה שראיתי אני חושב שבסביבות ה-700-1000 ש"ח יעשו את העבודה (כמובן שאני פתוח גם להצעות זולות יותר :D)

תודה רבה חברים!!

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20190
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2612 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אם האקסטרימר מתפקד הייתי ממליץ נכון להיום להשאר איתו.
כרגע אין עדיין מיני פיסי עם תמיכה מלאה בפורמטים החדשים של וידאו (HEVC 10BIT).
בדור הבא של המעבדים עם ליבות גראפיות מעודכנות התכונה צריכה להתווסף.

מחשבי האיגלובל לא כוללים תמיכה מלאה ב HEVC 10BIT. אבל כן תומכים בכל השאר. (H264, HEVC, 4K@30HZ).
מצד שני לדורות האחרונים של מעבדי אינטל קיימת בעיה עם passthrough של פורמטי האודיו החדשים אם אתה משתמש בוינדוס. ייתכן כי זה יפתר בעתיד כי זאת בעית דרייברים, ולא קיימת בלינוקס.
אם אין לך צורך בזה, אז הייתי ממליץ לבדוק את ה CELERON N3150 של איגלובל.

קיימת גם אופציה לסטרימרים שמבוססים על S905 של Amlogic. מבחינת חומרה הם תומכים בהכל מהכל, אבל מבחינת התוכנה וה-firmware לא נראה לי שכבר יש מכשיר שפתרו בו כל הבעיות.

זאת הסיבה שאם יש אפשרות למשוך עם מה שיש לך עוד כמה חודשים לפחות אז זאת תהיה ההמלצה שלי.

iTaik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

היי!

תודה רבה על התגובה!

אומנם אמרתי שצריך שיתמוך בכל פורמטי הוידיאו, אבל הכוונה הייתה לקבצים כמו MVK, Avi, וכדומה.

אז בגדול הצורך שלי בעיקר הוא הרצה של סדרות וסרטים שלרוב נמצאים בקבצי MVK (וגם קבצי avi, שמשום מה האקסטרימר שלי מסרב להריץ).

המחשבי מיני הללו שמריצים ווינדוס לא אמורים לפתור לי את הבעיה? עליהם אני אתקין לדוגמא bs player או כל תוכנה אחרת שתריץ לי כתוביות, ואל המחשב עצמו אחבר את הכונן החיצוני שעליו יושבים כל התכנים שלי, כמו שעשיתי עד היום.

זה אמור לספק אותי, לא?

אני חדש בתחום המיני מחשבים האלה אז אשמח להסבר מפורט במידה ואני טועה במשהו, תודה רבה!!!

עריכה:

האקסטרימר מתפקד כרגע, אבל יש צורך בחידוש. אני לא מתכוון להחליף אותו מחר, אבל אשמח לדעת לאיזה כיוון אני צריך ללכת לפי הדרישות שיש לי ממכשיר כזה. תודה רבה!!

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #4 

כל מחשב מודרני יריץ לך את התכנים האלה, MKV, AVI, עד 1080P ללא קושי.
פשוט חשבתי שאם להשקיע במשהו כ-1000 ש"ח אז כבר רצוי להבטיח שלא תתקע איתו בעוד שנה-שנתיים ותצטרך להחליף רק כי לא תומך בפורמטים חדשים.

iTaik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אוקיי, הבנתי אותך. אז מה אתה ממליץ לי?

לחכות שנה נגיד ומה אז? מה לקנות?

ובמידה ארצה לרכוש בסופו של דבר מחשב בתקופה הקרובה, על איזה ההיית ממליץ לי?

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4811
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #6 

לצרכים שלך כל מיני PC עם מעבד סלרון יעשה את העבודה.
הייתי ממליץ לך על NUC N3050 או CUBI 110 של MSI. שניהם עם 4GB RAM ו120GB SSD למע' הפעלה, יעלו פחות מ 1000 ש"ח בארץ עם אחריות.
תצטרך להתקין מע' הפעלה ולרכוש שלט שעולה כ-10$ ב EBAY.

בהצלחה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #7 

בעיקרון אינטל וAMD אמורים לשחרר מעבדים חדשים השנה או בתחילת שנה הבאה, אשר אמורים לתמוך בכל מה שצריך, אבל כרגע עוד לא ברור אילו מעבדים יכללו איזה פיצ'רים.
ואולי אפילו הקופסאות אנדרויד יקבלו עדכון שיהפוך אותן ל"מושלמות" כסטרימר, והן בד"כ הרבה יותר זולות.
כרגע זוהי תקופת מעבר עקב כניסת בלוריי 4K, HDR ועוד כמה טכנולוגיות חדשות לשוק, ולכן לדעתי כדאי לחכות קצת להתבהרות העניינים אם זה לא בוער.
מעבר לזה, אפשר ללכת על ההמלצה של שי, מבחינת מחשבי איגלובל, הייתי ממליץ על הסלרון N3150. משום מה היום המחשבים האלה מתחילים מ$150, לפני חודש-חודשיים הם עלו $120, הבדל משמעותי לרעה במחיר.

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #8 

מעבדי Braswell תומכים ב hevc אבל לא סגור אם תמיכה מלאה. ולא חושב שהם חזקים מספיק ל 4K, בינתיים הפתרון הוא לקנות GTX950 (זה טוב אם אתם במקרה גיימרים), אחרת הרבה כסף לתמיכה בזה. או לחקות ל Kaby Lake, או פלטפורמה כמו Braswell על לוח ITX..
PS. מעבדי Skylake תומכים בhevc 8bit ברמת חומרה, וב10bit במצב היברידי כלשהו, אבל לא הייתי בונה על זה.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #9 

Braswell תומכים ב4K בלי שום בעיה. עד 4K@30HZ.
HEVC נתמך, אך רק 8ביט, לא 10ביט כפי שדרוש עבור בלו ריי 4K החדשים.

MrHicUp
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #10 

מצד שני לדורות האחרונים של מעבדי אינטל קיימת בעיה עם passthrough של פורמטי האודיו החדשים אם אתה משתמש בוינדוס. ייתכן כי זה יפתר בעתיד כי זאת בעית דרייברים, ולא קיימת בלינוקס.
...
אז התקנת לינוקס תפתור בעיה זאת?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #11 

עד כמה שידוע לי, בלינוקס הבעיה לא קיימת.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”