בעיית טעינה ב roomba 870

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
שלח תגובה
erezerez פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

יש לי roomba 870, כשנה וחצי.
לפני כ 4 חודשים, הרובוט מדי יום הפסיק לעבוד לאחר כ 40 דקות, נעצר במקום וטען שהסוללה ריקה. (אור אדום בסוללה וצועק please cahrge roomba).
במרכז השירות אמרו שיכול להיות שהבעיה לא בסוללה, כי היא רק בת שנה וטיפה, אז במסגרת האחריות שלחתי את הרובוט + תחנת העגינה לתיקון. חזר אחרי שבוע, אמרו לי שהחליפו לוח שעונים ושהוא רץ במעבדה שעתיים. מאז הכל עבד יפה והרובוט חזר לעבוד שעה מלאה.
לפני כחודש, הבעיה חזרה, ושוב מדי יום, אחרי 40 דקות נעמד במקום והפסיק לעבוד באותה טענה שהסוללה ריקה.
במרכז השירות אמרו שזו בטוח הסוללה, אמרתי שיכול להיות שלא, כי רק לפני 3 חודשים החליפו את לוח השעונים ומאז הרובוט עובד מצויין. שלחו את הרובוט + תחנת העגינה שוב לתיקון, הוא חזר ואמרו שהבעיה היא בוודאות הסוללה. לא החלפתי סוללה כי עדיין אין במלאי.
אבל כשחזרתי הביתה והפעלתי אותו, ובמשך כל השבוע האחרון, הוא שוב עובד מצויין ולא נעצר ולא נגמרת לו הבטריה.
ככה שלדעתי לא מדובר בסוללה. ואני חושד שמדובר במגע רופף כלשהו, שמסתדר כשהרובוט קצת נוסע בדרכים.
מה דעתכם זה יכול להיות? מה אפשר לעשות?

תודה!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

מנסיון שלי עם שתי רומבות שעבדו כל אחת כל יום, הסוללה לא מחזיקה מעמד יותר משנה וחצי. ייתכן שאצלך הבעיה משולבת גם במגע רופף או מטונף המונע טעינה תקינה. צריך לבדוק כמה דברים.

1. הפוך את הרובוט ובדוק את שני המגעים בתחתית המכשיר. אם הם לא מבריקים ונראים קצת שרוטים שווה לקרצף אותם.
2. בדוק ששניהם מפולסים ומיושרים אחד עם השני. אם יש עקימות זה יפריע להיווצרות מגע טוב עם תחנת העגינה. זה בעיה כי אי אפשר לתקן לבד.
3. בדוק את מגעי תחנת העגינה. גם כאן שווה אולי לקרצף אותם קצת אם הם נראים מרוטים.
4. בדוק בנוסף את הקפיציות שלהם. אם חדר לכלוך פנימה או שהקפיץ התרופף אתה תגלה "דביקות" מסויימת בהפעלה. גם לזה יש השפעה על המגע.

לגבי הסוללה, יש היום אלטרנטיבות טובות יותר לסוללה המקורית מהיבואן. ניתן לרכוש בארץ סוללות Li-Ion לרומבה המציעות קיבולת גדולה יותר - ומכאן זמן הפעלה ארוך יותר, ועמידות טובה יותר לאורך זמן ומעגלי טעינה.

אם למרות הכל הבעיה עדיין קיימת אז זה סימן שבמעבדת היבואן יש טכנאים שכנראה מבינים בכל זאת על מה הם מדברים.

דרך אגב, ב"קרצוף" אני לא מתכוון לכך שצריך לשטוף בכיור אלא רק לשפשף קצת עם נייר זכוכית ממש עדין או אפילו עם סקוטש של המטבח (אבל שיהיה יבש).
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “רובוטים ביתיים”