שאלות טכניות (כנראה בסיסיות)

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
psibeast פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1952

שליחה

נניח שאני מנגן מוזיקה בפורמט flac ממחשב לרסיבר (דרך כבל אופטי) ומשם לסט רמקולים.
איך הולכת זרימת המידע?

הפיענוח מתבצע במחשב? איפה מתבצעת ההמרה מאנלוגי לדיגיטלי? המידע שעובר בכבל האופטי דיגיטלי? באיזה פורמט עובר המידע לרסיבר? האם זה בר קונפיגורציה, להעביר מידע דיגיטלי raw לרסיבר ולתת לו לטפל לחלוטין בכל ענייני ה DAC והפיענוח פורמטים וכולי? האם העובדה שיש כרטיס קול מובנה בלוח האם (שלא בטוח שהוא הכי טוב בעולם) פוגעת באיכות הסאונד?

אשמח למי שיכול לעשות לי קצת סדר בנושא.

תודה

Barsho
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72

שליחה

כאשר היציאה שעל המחשב היא דיגיטלית (קוואקסיאלי או אופטית), ההמרה מדיגיטלי לאנאלוגי מתבצעת במגבר (או ב-DAC הייעודי).

כרטיס קול על לוח האם הוא ה"אחראי" של המחשב לתרגום של מידע דיגיטלי לפולסים אנאלוגים, והוא נכנכס לפעולה כשאתה מחבר את הרמקולים או המגבר ליציאת האודיו (AUDIO OUT) או האוזניות של לוח האם. הוא לא חלק מהסיפור כשאתה מחבר את המגבר ליציאה הדיגיטלית.

psibeast פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ובאיזה.פורמט זה מגיע לרסיבר? PCM?

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

המחשב ממיר את ה FLAC ל PCM וככה זה יוצא באופן דיגיטאלי

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

@psibeast
·
הסר דאגות מליבך, אין שום איבוד או בעיה. הכל נשאר דיגיטלי. פענוח לאנלוגי, שזה השלב החשוב פה, נעשה על ידי הרסיבר שלך. הדבר היחיד שאתה יכול לשנות זה איפה נעשה הניגון, במחשב או ברסיבר. לרוב זה במחשב וכך גם עדיף. אין לי כרטיס קול במחשב ועדיין אני יכול לנגן הכל. איך? כי כמו שאמרתי, הרסיבר הוא המפענח כך שזה לא משנה איזה כרטיס קול יש לך. כל זה בתנאי שהגדרת הכל נכון.
נערך לאחרונה על ידי BUGY ב 25/02/2016 23:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

psibeast פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

תודה.
ועכשיו נשאלת השאלה באמת מה היכולת של PCM מבחינת קידוד. האם אפשר להעביר עליו 7.1? 9.1? מה לגבי פורמטי האודיו החדשים כגון DTS-HD? האם ניתן להעביר את זה?
אני מנסה להבין את שרשרת המידע פה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

psibeast כתב:תודה.
ועכשיו נשאלת השאלה באמת מה היכולת של PCM מבחינת קידוד. האם אפשר להעביר עליו 7.1? 9.1? מה לגבי פורמטי האודיו החדשים כגון DTS-HD? האם ניתן להעביר את זה?
אני מנסה להבין את שרשרת המידע פה.
...
·אלה שאלות ממש לא קשורות. לרוב, כ99.9999% מהזמן, FLAK יכיל אודיו דו ערוצי לא דחוס, הFLAK זאת רק "קופסא" למידע, המכשיר רק צריך לדעת לפתוח את הקופסא. PCM זאת קופסא אחרת, היא לא משנה את הקידוד או האיכות של מה שבפנים. לגבי סטריאו, שזה מה שאתה לרוב מקבל מFLAK, אין משמעות מי מנגן אותו כי זה משהו יחסית פשוט. כמו שאמרתי, עדיף לתת למחשב לנגן מאשר לרסיבר אבל זה גם תלוי ברסביר.
PCM ברמה של אודיו רב ערוצי זה סיפור שונה. צריך שאלה פרטנית ולא משהו כללי כי יכול להיות שאין לך אפשרות להעביר את המידע לרסיבר ואז אתה חייב PCM, יש גם LPCM, סיפור לא פשוט. מה הדילמה שלך? ולמה הזכרת כבל אופטי?

psibeast פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

זה פחות דילמה נוכחית (למרות שהנתונים מהחיים, המחשב בחדר עבודה שלי מחובר בכבל אופטי לרסיבר ישן (שאין לו HDMI) שמחובר לסט 5.1 Diamond 10 של וורפדייל).
אני מנסה להבין קצת את שרשרת המידע, מה עובר המרה למה כדי להיות מסוגל להבין אם אני עושה מתישהו שטויות בחיבורים, ולהבין מה אני עושה כשאני מקנפג את הרסיבר.
רב ערוצי זה כשאני רואה סרט על המחשב, אז אני תוהה אם המידע הרב-ערוצי כן מסוגל לעבור לרסיבר ואני מקבל דולבי דיגיטל, או שאני מקבל רק סטריאו.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

זה מאוד תלוי בהגדרות של המחשב והנגן שלו. אבל, שים לב, חיבור אופטי הוא מוגבל, שלא כמו HDMI, הוא לא מעביר את כל הפורמטים החדשים ולא את ה"לא-דחוסים". רק DTS רגיל וכדומה. אם הכל מוגדר נכון בנגן, אתה מעביר הכל לרסיבר, אין פה שום פענוח בדרך.

psibeast פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

למה בעצם יש לכבל אופטי בעיה להעביר פורמטים מסוימים? הרי בסופו של דבר הכל אפסים ואחדים, לא?

לירן_ב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470

שליחה

הבעיה היא רוחב פס. כמה נתונים יכולים לזרום ביחידת זמן ושם הכבל האופטי מוגבל
פורמטים של סאונד רב ערוצי או פורמטים כמו dsd עמוסים מידע ולא ניתן להזרים אותם על האופטי

psibeast פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

קצת מפתיע שכבל אופטי מוגבל ברוחב פס, הרי רוחב פס אמור להיות הצד החזק של טכנולוגיה אופטית, לא? אז הבעיה היא רק ברב ערוצי? בסטריאו אין דבר כזה שכבל אופטי אינו מספיק עבור איכות גבוהה?

לירן_ב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470

שליחה

זה לא קשור לסטריאו. גם סטריאו בפורמט dsd מכיל יותר מדי מידע ליחידת זמן כדי לעבור על כבל אופטי.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

psibeast כתב:קצת מפתיע שכבל אופטי מוגבל ברוחב פס, הרי רוחב פס אמור להיות הצד החזק של טכנולוגיה אופטית, לא? אז הבעיה היא רק ברב ערוצי? בסטריאו אין דבר כזה שכבל אופטי אינו מספיק עבור איכות גבוהה?
...
·כן, לפי מה שראיתי בכל מיני כתבות, יש גם עניין של כסף, זכויות שימוש וחוסר רצון לדחוף את האופטי קדימה כי הכל מבוסס פרוטוקולים של Sony/Philips, ולא כולם רוצים לשלם להם (זה מבוסס משמועות ברשת). חוץ מזה, זאת טכנולוגיה ממש ישנה שלא עודכנה הרבה זמן (ביחסי זמן של טכנולוגיות חדשות), בפועל, זה שזה אופטי לא קשור למהירות, ההגבלה היא מהפרוטוקול ומזה שהפוטולול הזה צריך לעבוד גם על כבל קואקסיאלי.

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”