התלבטות בין 6 דגמים לגיימינג וצפייה בערוצי ספורט
-
RoniMichaeli
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 12
- שם מלא: Roni Michaeli
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
להלן הדגמים המדוברים ומחירם כפי שמתומחרים בזאפ:
- שח SAMSUNG 55" UA55JU6000 4K 4600
- שח LG 49" 49UF690Y 4K 4900
- שח PHILLIPS 50" 50PUS6809 4K 3900
- שח 5900 4K HISENSE 55" 55k720uw curved tv
- שח SONY 50" KDL50W815 FHD 4569
- שח SONY 50" KDL50W755 FHD 4599
אהלן חברים,
מקווה שתוכלו לעזור ולייעץ לי בבחירה מנסיונכם האישי ומחווית משתמש ממקור ראשון.
אז תחילה אקדים ואומר כי טווח התקציב נע בן ה4500 עד ה5000 לערך פלוס מינוס(מוכן להימתח בישביל משהו יוצא דופן!! )
כאשר השימוש אני מניח יתחלק ב50% בין הPS4 (משחקי ספורט כמו פיפא , פרו , NBA וכדו') וה50% השניים כמובן בשימוש שוטף של צפייה רגילה( צופה הרבה גם במשחקי ספורט : כדורגל בערוצי הספורט הHD השונים).
אוסיף ואומר שניסיתי לעשות קצת חיפוש בפורומים אבל עדיין היה קשה לי לגבש דעה , אני מתכוון לרכוש את הטלוויזיה לטווח ארוך מבלי כוונה להחליף אותה בטח שלא בשנים הקרובות ולכן אני כן מכוון ל4K למרות שברור לי שכרגע זה די חסר טעם. וגם יש את עניין סוגי הפאנל שהבנתי שיש שני סוגים.
הטלויזה תמוקם בחדר (טווח הצפייה הוא 2.5 אולי קצת פחות). 49" זה הגודל מינימום שאני מוכן ולא פחות מזה.
כמו כן יש את נושא הINPUT LAG שהבנתי הוא טוב מאוד במסכי הסוני , אבל מפה עולה השאלה..2 מסכי הסוני שציינתי אינם 4K והאם הINPUT LAG של המסכים הנוספים שציינתי שונים בהרבה ברמה שממש יורגש ההבדל???(אני בספק אבל אשמח לדעות נוספות).
תלד מימד לא מעניין אותי למרות שבמספר דגמים שציינתי הוא קיים, סמארט יכול להיות מעניין וטוב שיש אבל גם לא קריטי כל כך.
כרגע הסמסונג הכי נראה לי בגלל הגודל 55" ושאר הפיצרים אבל טרם התרשמתי ממנו בלייב ואיך הוא מבחינת גיימינג.
ל LG ראיתי יש גם חיבור HD בתקן 2.0 !!! האם זה משמעותי והם יש את התקן הזה לשאר הדגמים שציינתי???
ההייסיינס המותג הפחות מוכר והוא מסך קעור ויש גם 58" שטוח באותו מחיר וממה שהבנתי סדרה 7 שלהם היא טובה(האם מצדיק את ההמתחות במחיר?? )
אני מקווה שהייתי ברור עד כמה שאפשר ולא חופר מידיי חח, חשוב לי לומר כי בעניין הגיימינג אני לא מחפש מפלצת אלא מסך טוב ונקי שראה תמונה טובה עם כמה שפחות לאגים.
אשמח לאינפוטים משלכם תודה:)
- שח SAMSUNG 55" UA55JU6000 4K 4600
- שח LG 49" 49UF690Y 4K 4900
- שח PHILLIPS 50" 50PUS6809 4K 3900
- שח 5900 4K HISENSE 55" 55k720uw curved tv
- שח SONY 50" KDL50W815 FHD 4569
- שח SONY 50" KDL50W755 FHD 4599
אהלן חברים,
מקווה שתוכלו לעזור ולייעץ לי בבחירה מנסיונכם האישי ומחווית משתמש ממקור ראשון.
אז תחילה אקדים ואומר כי טווח התקציב נע בן ה4500 עד ה5000 לערך פלוס מינוס(מוכן להימתח בישביל משהו יוצא דופן!! )
כאשר השימוש אני מניח יתחלק ב50% בין הPS4 (משחקי ספורט כמו פיפא , פרו , NBA וכדו') וה50% השניים כמובן בשימוש שוטף של צפייה רגילה( צופה הרבה גם במשחקי ספורט : כדורגל בערוצי הספורט הHD השונים).
אוסיף ואומר שניסיתי לעשות קצת חיפוש בפורומים אבל עדיין היה קשה לי לגבש דעה , אני מתכוון לרכוש את הטלוויזיה לטווח ארוך מבלי כוונה להחליף אותה בטח שלא בשנים הקרובות ולכן אני כן מכוון ל4K למרות שברור לי שכרגע זה די חסר טעם. וגם יש את עניין סוגי הפאנל שהבנתי שיש שני סוגים.
הטלויזה תמוקם בחדר (טווח הצפייה הוא 2.5 אולי קצת פחות). 49" זה הגודל מינימום שאני מוכן ולא פחות מזה.
כמו כן יש את נושא הINPUT LAG שהבנתי הוא טוב מאוד במסכי הסוני , אבל מפה עולה השאלה..2 מסכי הסוני שציינתי אינם 4K והאם הINPUT LAG של המסכים הנוספים שציינתי שונים בהרבה ברמה שממש יורגש ההבדל???(אני בספק אבל אשמח לדעות נוספות).
תלד מימד לא מעניין אותי למרות שבמספר דגמים שציינתי הוא קיים, סמארט יכול להיות מעניין וטוב שיש אבל גם לא קריטי כל כך.
כרגע הסמסונג הכי נראה לי בגלל הגודל 55" ושאר הפיצרים אבל טרם התרשמתי ממנו בלייב ואיך הוא מבחינת גיימינג.
ל LG ראיתי יש גם חיבור HD בתקן 2.0 !!! האם זה משמעותי והם יש את התקן הזה לשאר הדגמים שציינתי???
ההייסיינס המותג הפחות מוכר והוא מסך קעור ויש גם 58" שטוח באותו מחיר וממה שהבנתי סדרה 7 שלהם היא טובה(האם מצדיק את ההמתחות במחיר?? )
אני מקווה שהייתי ברור עד כמה שאפשר ולא חופר מידיי חח, חשוב לי לומר כי בעניין הגיימינג אני לא מחפש מפלצת אלא מסך טוב ונקי שראה תמונה טובה עם כמה שפחות לאגים.
אשמח לאינפוטים משלכם תודה:)
נערך לאחרונה על ידי RoniMichaeli ב 25/02/2016 12:58, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- שושו_השועל
-
- חבר פעיל

- תגובות: 77
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
ה 55 4K של סמסונג מאוד מפתה. אני גם מחפש 4K לגיימינג, אבל אני חושש מאוד מתג המחיר הזה בגלל ה INPUT LAG.
ל 6500 יש INPUT LAG מצוין לפי האתר הזה:
http://www.displaylag.com/display-database/
אבל אין שם מידע על ה 6000. מישהו יודע מה ההבדלים ביניהם? זה בגלל ההרץ?
ל 6500 יש INPUT LAG מצוין לפי האתר הזה:
http://www.displaylag.com/display-database/
אבל אין שם מידע על ה 6000. מישהו יודע מה ההבדלים ביניהם? זה בגלל ההרץ?
-
RoniMichaeli
- חבר שרק התחיל

יש לך אותה??tomernoy כתב:לא להתקרב לju6000...
מנסה לדלות מידע לגבייה אבל אין מספיק, אשמח אם תוכל להגיד מה הבעיתיות איתה, ובכלל מקריאה בפורומים אני מתחיל להבין שהסמסונגים לא מחזיקים לאורך זמן (מעל 5 שנים ואילך מתחילות בעיות שונות ומשונות..)
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
תרד מ-4K כבר עכשיו, זה חסר טעם
ולא רק בגלל שאין תכנים כ"כ כרגע (יש, צריך למצוא).
בעיקרון למרחק הצפיה שלך 4K זה מיותר לחלוטין בגודל 55 אינץ'. פשוט לא תוכל לראות את ההבדל. תצטרך לשבת משהו כמו מטר מהמסך כדי להבחין וליהנות מהתוכן אם הוא 4K. ומכיוון ש-PS4 מוציא מקסימום 1080P אני לא רואה איך 4K משתלם לך ממש.
תחשוב על זה כך - עכשיו זה זמן מעולה לקנות מסך 1080P באיכות טובה. המחיר שלהם אטרקטיבי מאוד. כל זאת מתוך מחשבה שבעוד 5 שנים (נניח) 4K יהפוך למשהו קצת יותר סטנדרטי ואז יהיה נוח יותר לקנות מסך כזה (אולי אפילו OLED).
תחשוב טוב טוב אם 4K חשוב לך באמת. קח בחשבון את מרחק הצפיה כמובן
בעיקרון למרחק הצפיה שלך 4K זה מיותר לחלוטין בגודל 55 אינץ'. פשוט לא תוכל לראות את ההבדל. תצטרך לשבת משהו כמו מטר מהמסך כדי להבחין וליהנות מהתוכן אם הוא 4K. ומכיוון ש-PS4 מוציא מקסימום 1080P אני לא רואה איך 4K משתלם לך ממש.
תחשוב על זה כך - עכשיו זה זמן מעולה לקנות מסך 1080P באיכות טובה. המחיר שלהם אטרקטיבי מאוד. כל זאת מתוך מחשבה שבעוד 5 שנים (נניח) 4K יהפוך למשהו קצת יותר סטנדרטי ואז יהיה נוח יותר לקנות מסך כזה (אולי אפילו OLED).
תחשוב טוב טוב אם 4K חשוב לך באמת. קח בחשבון את מרחק הצפיה כמובן
-
RoniMichaeli
- חבר שרק התחיל

Re: תרד מ-4K כבר עכשיו, זה חסר טעם
הבנתי אותך, בהחלט חומר למחשבה ובהנחה שאני זורם איתך יש לך FHD איכותי וממולץ בטווח מחיר של 4500 פלוס מינוס שיתן מענה לסוגיית הגימינג המדוברתvoguemaster כתב:ולא רק בגלל שאין תכנים כ"כ כרגע (יש, צריך למצוא).
תחשוב טוב טוב אם 4K חשוב לך באמת. קח בחשבון את מרחק הצפיה כמובן...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20187
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2610 פעמים
- יצירת קשר:
תנסה לבדוק אם עדיין אפשר להשיג H6400 של סמסונג.
למרות שבמחיר הזה אפשר יהיה למצוא רק מיבואנים מקבילים.
למרות שבמחיר הזה אפשר יהיה למצוא רק מיבואנים מקבילים.
-
RoniMichaeli
- חבר שרק התחיל

·עדיין קיים ומתומכר ב4200 דגם הUA,TheCoolest כתב:תנסה לבדוק אם עדיין אפשר להשיג H6400 של סמסונג.
למרות שבמחיר הזה אפשר יהיה למצוא רק מיבואנים מקבילים....
אבל תסלח לי שאני שואל מדוע כולם ממליצים על הדגם הזה?? מה כה מיוחד בו?? מכשיר שהוא מאמצע שנת 2014 ומדוע הוא טוב מהחלופות שהצעתי פה שהם לבטח חדישים יותר.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
יש לו כמה יתרונות על פני מסכים אחרים:
המכשיר בעל פאנל 120HZ. מה שאומר תמיכה מלאה ב 24P, אין JUDDER ומעט מריחות.
יש לו יחס ניגודיות מאד גבוה = שחורים מצויינים.
בד"כ אין בעיות אחידות שחורים \ עננות.
וכמובן איכות התמונה טובה מאד. וגם יש את ה"בונוס" של תמיכה ב 3D, במידה וזה לרוונטי.
וכמובן איכות התמונה טובה מאד. וגם יש את ה"בונוס" של תמיכה ב 3D, במידה וזה לרוונטי.
-
RoniMichaeli
- חבר שרק התחיל

·הבנתי אותך, למען הסר ספק מדובר בדגם Samsung UA55H6400 LED נכון??TheCoolest כתב:יש לו כמה יתרונות על פני מסכים אחרים:
וכמובן איכות התמונה טובה מאד. וגם יש את ה"בונוס" של תמיכה ב 3D, במידה וזה לרוונטי....
ואיך הוא מבחינת הINPUT LAG סביר??
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
-
RoniMichaeli
- חבר שרק התחיל

מה אתה אומר על הJU6400 ?? ניתן להשיגו בסביבות ה 5600
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ju6400
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ju6400
רכשתי את הJU600 בלי לצפות בה ,לאחר שביטלתי את ההזמנה בגלל שלא סופק המוצר גיליתי שמדובר במסך ירוד ויצא לי גם לצפות בו ובכלל לא נפלתי ממנו,גם אחד הטכנאים של רטפון אמר לי שיש לי מזל שלא רכשתי את הדגם הזה כי הוא בעיתי.
לגבי ה6400 אני לא מכיר אבל קראתי עליו ביקורות טובות
לגבי ה6400 אני לא מכיר אבל קראתי עליו ביקורות טובות
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@RoniMichaeli
קרוב לוודאי שה JU6400 האמריקאי הוא בעצם JU6000 שנמכר כאן, והJU6500 שלהם מקביל ל JU6400 שיש בארץ.
ממליץ לבדוק את הביקורת עליו.
עריכה: נקודה אחת היא שה JU6500 שעליו עשו ביקורת הוא בעל פאנל IPS ולא VA. גודל 55" מגיע עם פאנל IPS.
קרוב לוודאי שה JU6400 האמריקאי הוא בעצם JU6000 שנמכר כאן, והJU6500 שלהם מקביל ל JU6400 שיש בארץ.
עריכה: נקודה אחת היא שה JU6500 שעליו עשו ביקורת הוא בעל פאנל IPS ולא VA. גודל 55" מגיע עם פאנל IPS.
-
RoniMichaeli
- חבר שרק התחיל

אז שאלה נוספת..
במידה וזה המצב, מה לגביי הh6400 שכולם ממליצים עליו????????TheCoolest כתב:@RoniMichaeli
עריכה: נקודה אחת היא שה JU6500 שעליו עשו ביקורת הוא בעל פאנל IPS ולא VA. גודל 55" מגיע עם פאנל IPS....
זה באמת h6400 האמריקאי והju לא???? קצת מוזר לי
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
בנושא הזה יש הרבה גרסאות
גרסת ה-UA היא אסיה וגרסת UE היא אירופה. בעיקרון בארץ בייבוא רשמי מוכרים UA וייבוא מקביל יכול להיות כל דבר.
אני לא יודע אם יש עוד להשיג H6400 - זה מסך מ-2014 אז אין לי מושג. ה-J מחליף אותו בעיקרון.
אני ממליץ לך מניסיון על UE55H6400 של י. שלום. המסך מעולה וגם אפילו תומך עברית (אם זה מעניין אותך). אני פשוט לא בטוח שיש להם אותו במלאי יותר. אם לא, צריך לחפש אצל אחרים. בזאפ יש כמה וכמה חנויות שמוכרות אותו, שווה לשאול.
לגבי H6400 מייבוא רשמי - גם צריך לבדוק למי יש. בעיקרון הוא לא סתם מומלץ. זה מסך עם ביצועים טובים שנותן תמורה מעולה לכסף. הפער באיכות התמונה בינו לבין סדרות 7 או 8 לא ממש עקרוני ולכן בתור מסך MID RANGE הוא יותר ממומלץ.
אני לא יודע אם יש עוד להשיג H6400 - זה מסך מ-2014 אז אין לי מושג. ה-J מחליף אותו בעיקרון.
אני ממליץ לך מניסיון על UE55H6400 של י. שלום. המסך מעולה וגם אפילו תומך עברית (אם זה מעניין אותך). אני פשוט לא בטוח שיש להם אותו במלאי יותר. אם לא, צריך לחפש אצל אחרים. בזאפ יש כמה וכמה חנויות שמוכרות אותו, שווה לשאול.
לגבי H6400 מייבוא רשמי - גם צריך לבדוק למי יש. בעיקרון הוא לא סתם מומלץ. זה מסך עם ביצועים טובים שנותן תמורה מעולה לכסף. הפער באיכות התמונה בינו לבין סדרות 7 או 8 לא ממש עקרוני ולכן בתור מסך MID RANGE הוא יותר ממומלץ.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
הבעיה עם היבואן הרשמי של H6400 הוא המחיר, העלות היא סביב ה5200-5400.
-
RoniMichaeli
- חבר שרק התחיל

...
אז ככה חברים,
אתמול הלכתי להתרשם ממקור ראשון לגביי דגמים מסוימים, במקרה הייתי במחסני חשמל ושם היו גם הH6400 55וה JU6400 55
קצת קשה לחוות דעה בתנאים האלה אבל מה שכן הJU6400 ניגן במקרה 4K ואני מוכרח לומר שזה היה נראה מדהים!!!! אבל לאחר שביקשתי שם להעביר לשידורי ממיר רגילים לא נפלתי מהכיסא.
אבל כן הגעתי למסקנה שאני כנראה ירד מה4K בגלל שאני פשוט לא ישתמש בזה בטווח של השנים הקרובות (אבל עדיין לא פסלתי על הסף נמשיך לבדוק)
החלטתי שאני כנראה ימתח את התקציב לסביבות ה6500-6800 וזאת כדיי להביא FHD ברמה גבוהה יותר.
מתמודד נוסף שעלה על הפרק הוא "SAMSUNG J6200 60
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/j6200
בקטוגריית הספורט ומשחקים הוא לא רע בכלל ואמנם בTV/MOVIES הוא לא קיבל ציון מזהיר אבל זה משהו שאני יכול לחיות איתו, בסהכ לאחר קריאה של הסקירה טלויזיה לא רעה וגם 60" שזה לא צחוק.
מישהו התנסה איתה??
אתמול הלכתי להתרשם ממקור ראשון לגביי דגמים מסוימים, במקרה הייתי במחסני חשמל ושם היו גם הH6400 55וה JU6400 55
קצת קשה לחוות דעה בתנאים האלה אבל מה שכן הJU6400 ניגן במקרה 4K ואני מוכרח לומר שזה היה נראה מדהים!!!! אבל לאחר שביקשתי שם להעביר לשידורי ממיר רגילים לא נפלתי מהכיסא.
אבל כן הגעתי למסקנה שאני כנראה ירד מה4K בגלל שאני פשוט לא ישתמש בזה בטווח של השנים הקרובות (אבל עדיין לא פסלתי על הסף נמשיך לבדוק)
החלטתי שאני כנראה ימתח את התקציב לסביבות ה6500-6800 וזאת כדיי להביא FHD ברמה גבוהה יותר.
מתמודד נוסף שעלה על הפרק הוא "SAMSUNG J6200 60
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/j6200
בקטוגריית הספורט ומשחקים הוא לא רע בכלל ואמנם בTV/MOVIES הוא לא קיבל ציון מזהיר אבל זה משהו שאני יכול לחיות איתו, בסהכ לאחר קריאה של הסקירה טלויזיה לא רעה וגם 60" שזה לא צחוק.
מישהו התנסה איתה??
-
RoniMichaeli
- חבר שרק התחיל

·בהקשר הזה, מחיפושים שעשיתי ראיתי שהחנויות בארץ שמוכרות את הh6400 מפרסמות מפרט שבו מצויין קצב רענון של 400hz ומעבד 4 ליבות!!! לא אמור להיות 120hzTheCoolest כתב:יש לו כמה יתרונות על פני מסכים אחרים:
וכמובן איכות התמונה טובה מאד. וגם יש את ה"בונוס" של תמיכה ב 3D, במידה וזה לרוונטי....