סמסונג חוזרת לייצר - OLED
jacko-il,
זה שמסכי LCD (ו OLED עוד יותר) עוד רחוקים מיכולת הארה כזו והיכולות שלהם משתפרות כל הזמן, מראה שאולי הם
עוד לא הצליחו להגיע לגבול היכולות שלהם, ובכך כן סותרת במעט את מה שאתה כותב.
אחד הדברים שאני כותב לך כבר הרבה זמן זה שלדעתי לא נכון לנתח מערכת שלמה רק לפי היכולות של חלק אחד
במערכת כמו שהרוב עושה היום עם מסכים, כשמתייחסים רק ליכולות שלהם ולא חושבים שיש עוד דברים שתורמים
לתמונה, דברים כמו התוכן, הסביבה בה צופים במסך, או הדרך בה העין מגיבה במצבים שונים.
זה לא נכון גם לדעתי לנתח דברים שקורים במסכים היום לפי תיאוריות שנקבעו לפני שנים לטכנולוגיות אחרות בלי לנסות
ולקחת את השינויים שקרו מאז בחשבון, ובמיוחד כשמשתמשים באותה הראיה החד צדדית של הדברים שאותה תארתי
מקודם.
דבר זה נהיה עוד יותר בעייתי לדעתי כשמנסים לעשות אקסטרפולציה למה שהולך להיות בעתיד על סמך אותה הדרך
מחשבה מהעבר שלא השתנתה עוד היום, ובנוסף לזה רואה גם רק צד אחד של הדברים.
נכון שלמסכי LCD יש חיסרון מסויים בדבר הספציפי שאתה מתאר, אבל אני חושב שבגלל צורת המחשבה וראית הדברים
שאותה תארתי מקודם, יש דברים שאתה לא לוקח בחשבון, שבנוסף לדברים שאתה כן לוקח בחשבון, יכולים לעזור
במקרים כאלה ובעתיד לתת חוויה שקרובה יותר ליכולות של OLED בנושא.
בנוסף אני חושב מצב כמו זה שאתה מתאר (והולך ומשתפר ב LCD ) לא צריך להיות הדבר היחידי אותו לוקחים בחשבון
כשמנסים להחליט על הטכנולוגיה של מסך המסך העתידי שאנחנו מחפשים.
זה שמסכי LCD (ו OLED עוד יותר) עוד רחוקים מיכולת הארה כזו והיכולות שלהם משתפרות כל הזמן, מראה שאולי הם
אחד הדברים שאני כותב לך כבר הרבה זמן זה שלדעתי לא נכון לנתח מערכת שלמה רק לפי היכולות של חלק אחד
במערכת כמו שהרוב עושה היום עם מסכים, כשמתייחסים רק ליכולות שלהם ולא חושבים שיש עוד דברים שתורמים
לתמונה, דברים כמו התוכן, הסביבה בה צופים במסך, או הדרך בה העין מגיבה במצבים שונים.
זה לא נכון גם לדעתי לנתח דברים שקורים במסכים היום לפי תיאוריות שנקבעו לפני שנים לטכנולוגיות אחרות בלי לנסות
ולקחת את השינויים שקרו מאז בחשבון, ובמיוחד כשמשתמשים באותה הראיה החד צדדית של הדברים שאותה תארתי
מקודם.
דבר זה נהיה עוד יותר בעייתי לדעתי כשמנסים לעשות אקסטרפולציה למה שהולך להיות בעתיד על סמך אותה הדרך
נכון שלמסכי LCD יש חיסרון מסויים בדבר הספציפי שאתה מתאר, אבל אני חושב שבגלל צורת המחשבה וראית הדברים
שאותה תארתי מקודם, יש דברים שאתה לא לוקח בחשבון, שבנוסף לדברים שאתה כן לוקח בחשבון, יכולים לעזור
בנוסף אני חושב מצב כמו זה שאתה מתאר (והולך ומשתפר ב LCD ) לא צריך להיות הדבר היחידי אותו לוקחים בחשבון
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
·rwg1 כתב:jacko-il,
נכון. הם לא הגיעו לגבול. אבל כמה שהם לא ישתפרו בנושא של הארה מירבית, הם לא יצליחו להשפתר (לדעתי האישית והסובייקטיבית בלבד!!) בנושא של הארה מינימלית. ככה אני מנתח את הדברים. יכול להיות שאני טועה? בוודאי. אבל זה עדיין דעתי האישית נכון לתקופה הזו. על סמך מה? על סמך ההבנה שלי איך טכנולוגייה של LCD ו- OLED פועלות והעקרונות הבסיסיים לא ישתנו, היינו חסימת האור ב- LCD ויצירת האור ב- OLED.
נכון, יש הרבה דברים שתורמים לתמונה ולא רק מה שרשמתי. בגלל זה רשמתי שאני מתייחס למקרה פרטי לצורך הדוגמא. לא רשמתי מי עדיף ממי, רשמתי מקרים פרטיים, כדוגמאות בלבד. מקרה דוגמא אחד בו לדעתי OLED יהיה עדיף ומקרה פרטי אחר בו LCD יהיה כנראה עדיף. שוב, נכון לכתיבת שורות אלו.
מקודם.
שוב, כמה שלא ישפרו, העקרונות הבסייסים נשארים בעינם. היינו, LCD מבוסס על עקרון של חסימת אור ו- OLED מבוסס על עקרון של ייצור האור ברמת הפיקסלים. אלו עקרונות שלא הולכים להשתנות לעולם. זו למעשה הגדרה בסיסית של הטכנולוגיות. כן, ישיגו שיפורים, זה בטוח, אבל העקרונות ישארו זהים. ואני לא מבין בכלל איך זה נכנס עכשיו שוב לדיון, אני מרגיש שזה לא קשור בכלל למה שרשמתי קודם.
נכון. חד משמעית צריך לקחת את כל המכלול בחשבון ואין תשובה חד משמעית. בגלל זה גם רשמתי קודם מי עדיף ממי (לדעתי האישית!!) ובאיזה תחום ורשמתי שעל הלקוח לקחת את כל הדברים הללו בחשבון ולהחליט על סמך הבנת הטכנולוגיות והצרכים שלו מה עדיף לו....
ובנימה אישית לגמרי,
העדפה שלי, כפי שאתה כבר מכיר אותי אני מניח, היא OLED.
לטעמי האישי, היתרונות בשלב הזה עולים על החסרונות אם אני משווה ל- LCD. זו לא דעה אובייקטיבית אלא סובייקטיבית ולכן אני מרשה לעצמי לרשום את זה.
jacko-il,
אני אתחיל לענות על הדברים שלך מהסוף של מה שאתה כותב. אני לא בא לערער על העדפה הסובייקטיבית שלך, אני גם
בכלל לא בא לומר (נכון להיום) מה יותר טוב LCD או OLED, מה שאני מנסה כבר הרבה זמן לומר לך זה שאולי כשאתה
בא לתאר את הדברים תנסה לראות את המצב מעט מעבר לנתונים יבשים של מסך כזה או אחר.
למשל בציטוט הבא לדבר שאתה כותב כתשובה לזה שאני אומר שאתה רואה את העניין רק מזווית אחת :
אומר על כך שינויים שיבואו יכולים להסתמך גם על תופעות מסויימות למשל בראיה שלנו, ולא רק על מה טכנולוגיה זו או
אחרת יכולה לעשות והצורה בה היא עושה את אותם הדברים.
מה שאני כל הזמן מנסה לומר זה, שגם בעבר בהרבה דברים בתחום השתמשו בתופעות בראיה שלנו כדי לאפשר
דברים שהיה קשה לעשות אחרת בלי להסתמך על התופעות הללו, ורק להסתמך על הטכנולוגיה של התקופה.
אני יכול למנות לא מעט דברים כאלה כמו למשל, לשפר תחום דינאמי בעזרת גאמה, או לצמצם רוחב סרט של אות וידאו
בעזרת chroma subsampling, או דחיסת וידאו, ויש עוד דוגמאות.
אז למה אתה חושב שגם היום לא ישתמשו בכל מיני תופעות כדי לקדם את איכות התמונה ורק ייסתמכו על
יכולות של טכנולוגיה זו או אחרת ?
אני אתחיל לענות על הדברים שלך מהסוף של מה שאתה כותב. אני לא בא לערער על העדפה הסובייקטיבית שלך, אני גם
בכלל לא בא לומר (נכון להיום) מה יותר טוב LCD או OLED, מה שאני מנסה כבר הרבה זמן לומר לך זה שאולי כשאתה
בא לתאר את הדברים תנסה לראות את המצב מעט מעבר לנתונים יבשים של מסך כזה או אחר.
למשל בציטוט הבא לדבר שאתה כותב כתשובה לזה שאני אומר שאתה רואה את העניין רק מזווית אחת :
אתה עוד מדבר רק על הזווית של הנתונים הכי טובים שניתן כרגע להוציא מטכנולוגיות מסויימות, ולא מתייחס למה שאנישוב, כמה שלא ישפרו, העקרונות הבסייסים נשארים בעינם. היינו, LCD מבוסס על עקרון של חסימת אור ו- OLED
מבוסס על עקרון של ייצור האור ברמת הפיקסלים. אלו עקרונות שלא הולכים להשתנות לעולם. זו למעשה הגדרה
בסיסית של הטכנולוגיות. כן, ישיגו שיפורים, זה בטוח, אבל העקרונות ישארו זהים. ואני לא מבין בכלל איך זה נכנס
עכשיו שוב לדיון, אני מרגיש שזה לא קשור בכלל למה שרשמתי קודם....
אומר על כך שינויים שיבואו יכולים להסתמך גם על תופעות מסויימות למשל בראיה שלנו, ולא רק על מה טכנולוגיה זו או
אחרת יכולה לעשות והצורה בה היא עושה את אותם הדברים.
מה שאני כל הזמן מנסה לומר זה, שגם בעבר בהרבה דברים בתחום השתמשו בתופעות בראיה שלנו כדי לאפשר
דברים שהיה קשה לעשות אחרת בלי להסתמך על התופעות הללו, ורק להסתמך על הטכנולוגיה של התקופה.
אני יכול למנות לא מעט דברים כאלה כמו למשל, לשפר תחום דינאמי בעזרת גאמה, או לצמצם רוחב סרט של אות וידאו
בעזרת chroma subsampling, או דחיסת וידאו, ויש עוד דוגמאות.
אז למה אתה חושב שגם היום לא ישתמשו בכל מיני תופעות כדי לקדם את איכות התמונה ורק ייסתמכו על
יכולות של טכנולוגיה זו או אחרת ?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

לא אמרתי שאני חושב שלא יסתמכו על תופעות הקיימות אצלנו בראייה כדי לשפר את איכות התמונה. זה אתה חושב שאני אמרתי. סה"כ תיארתי דוגמא, מצב נתון, בהסתמך על המצב הנוכחי של הדברים. זה הכל.
אתה באת והרחבת את זה הלאה. שזה נחמד, אבל כלל לא סותר את מה שרשמתי. האפשרויות שיש כדי לשפר את התמונה, כפי מה שרשמת, נכונות לגבי שתי הטכנולוגיות. שתי הטכנולוגיות ירוויחו מיישום ה HDR, מגאמוט צבע רחב יותר, מפאנל 10ביט וכו'. אבל המגבלות שיש לשתי הטכנולוגיות כנראה (וזו שוב רק דעתי) ישארו איתנו הלאה. כלומר, כל טכנולוגיה תשתפר בחסרונות שלה אבל לדעתי, ההבדלים בבסיס ישארו. אולי אני טועה? רשמתי כבר שבהחלט אפשרי. אבל לא אתה ולא אני יודעים לומר כרגע.
ובבקשה, אנא ממך, תפסיק לרשום לי שאני רואה דברים רק מזווית אחת. אני לא פאנל VA.
וברצינות - אני לא רואה מזווית אחת שנוחה לי, פשוט מביא דוגמאות ו/או עובדות שנכונות נכון לכתיבת שורות אלו. אם וכאשר דברים ישתנו אני גם אשנה את הצורה בה אני רושם ומסביר על ההבדלים.
אתה באת והרחבת את זה הלאה. שזה נחמד, אבל כלל לא סותר את מה שרשמתי. האפשרויות שיש כדי לשפר את התמונה, כפי מה שרשמת, נכונות לגבי שתי הטכנולוגיות. שתי הטכנולוגיות ירוויחו מיישום ה HDR, מגאמוט צבע רחב יותר, מפאנל 10ביט וכו'. אבל המגבלות שיש לשתי הטכנולוגיות כנראה (וזו שוב רק דעתי) ישארו איתנו הלאה. כלומר, כל טכנולוגיה תשתפר בחסרונות שלה אבל לדעתי, ההבדלים בבסיס ישארו. אולי אני טועה? רשמתי כבר שבהחלט אפשרי. אבל לא אתה ולא אני יודעים לומר כרגע.
ובבקשה, אנא ממך, תפסיק לרשום לי שאני רואה דברים רק מזווית אחת. אני לא פאנל VA.
וברצינות - אני לא רואה מזווית אחת שנוחה לי, פשוט מביא דוגמאות ו/או עובדות שנכונות נכון לכתיבת שורות אלו. אם וכאשר דברים ישתנו אני גם אשנה את הצורה בה אני רושם ומסביר על ההבדלים.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
אז אתה מנסה לומר שאתה יותר כמו פאנל IPSjacko-il כתב:ובבקשה, אנא ממך, תפסיק לרשום לי שאני רואה דברים רק מזווית אחת. אני לא פאנל VA.
...
אז אני מנסה לומר לך שאולי תנסה לשנות את הפרספקטיבה שלך ואולי אז תראה עוד דברים שגם נכונים לזמן כתיבתוברצינות - אני לא רואה מזווית אחת שנוחה לי, פשוט מביא דוגמאות ו/או עובדות שנכונות נכון לכתיבת שורות אלו. אם וכאשר דברים ישתנו אני גם אשנה את הצורה בה אני רושם ומסביר על ההבדלים....
שורות אלו, ואתה אולי לא רואה אותם, ואולי גם תוכל לראות דברים שיוכלו להיות נכונים גם בעתיד.
אני אנסה לתת לך דוגמא על מה אני מנסה לומר כשאני מדבר על זווית ראיה, ואני אשתמש בדוגמא שדיברנו עליה מעט
לפני כמה ימים בשירשור אחר, ושאני הזכרתי אותה בקצרה בתגובה הקודמת, ואני מדבר על גאמה.
בשירשור אחר כששאלו אותך דבר מסויים על גאמה אז אתה כתבת את ההסבר הרגיל על אי ליניאריות של מסך CRT.
ואני ניסיתי לומר שיש לפחות עוד צד אחד לעניין.
אם מסתמכים על ההסבר הרגיל שרואה את הדברים מבחינת יכולות המסך, אז אפשר לראות את אותה האי ליניאריות
כבעיה שגאמה באה לפתור, כמו שבערך הרבה מסבירים את זה היום, ואז למה בכלל צריך את זה למסכים עם תגובה
ליניארית כמו שיש היום.
אבל אם רואים את הדבר בזווית יותר רחבה, אז אני לא בטוח שהמהנדסים של התקופה ראו את אותה האי ליניאריות
כבעיה. לי דווקא נדמה שהם שמחו כשהם גילו את האי ליניאריות הזו, כי הם ראו אותה כפתרון קל לתת לאות הוידאו
תחום דינאמי יותר גדול מבלי שהם יהיו צריכים לבנות פתרון לזה במסך בעצמם. וזה אם אתה גם רואה בעניין גם את
הזווית של התגובה של העין האנושית ולא רק את יכולות המסך.
וזה הסבר קצר לעניין הזה, ואני מקווה שהסבר יותר מפורט (למי שמעוניין בכזה) יבוא בימים הקרובים.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@rwg1
·
חס וחלילה IPS, אל תזכיר לי את הצרה הזאת. בלי קללות בבקשה!! דווקא הצלחנו לנהל עד עכשיו דיון תרבותי..
לגבי ההסבר על הגאמא, הוא הסבר פשוט בעיניי. התנהגות מסכי ה- CRT היתה בצורה לא לינארית (הערה כתלות במתח) לכן יישמו פונקציית תיקון נגדית שבסופו של דבר המטרה כן היתה להשיג תגובה לינארית. זה עד כדי כך פשוט. אם אתה שם את עצמך בנעליי המתכננים של אז ורוצה לחשוב שאולי קיבלו את זה דווקא בקטע של יתרון וכו' - אחלה, יכול להיות, אבל זו דעתך הסובייקטבית לראות כך את הדברים.
.אני הולך על הפתרון הפשוט והברור מאליו אלא אם הוכח לי אחרת.
וההסבר שנתתי שם בכוונה היה מופשט. צריך גם לשים לב עם מי מתדיינים ולמי מסבירים. עדיף לתת משהו מתומצת וברור מאשר משהו מורכב ולא ברור. אם מישהו יבין את הפשוט וירצה להרחיב הוא יחזור לשאול או שיקרא ברשת. אני לא מתכוון לתת הסבר מפורט ומעמיק לכל דורש. למי יש סבלנות לרשום כל כך הרבה? (חוץ מהתגובות שלי אליך, בהן אתה שוב ושוב מאלץ אותי להרחיב ולחפור..
בפעם הבאמת מי סופר כבר..
)
אחרי שכל זה נאמר, השיפורים עליהם אתה מדבר בנושא של הגאמא וכו' הם בכל מקרה שינויים מתבקשים שיכנסו לכל הטכנולוגיות באשר הן. הרי יישמו את השיטות החדשות הן ב- LCD והן ב OLED, לכן אני שוב לא מבין מה הקשר בכלל בין זה לבין ההסבר שניסיתי לתת לו כאן על ההבדלים (בטעימה על קצה המזלג) איפשהו לפני כמה הודעות בשרשור.
ההסבר לגבי התגובה של העין האנושית הוא נחמד, אשמח לקרוא בהמשך בפוסט שהולך להיות מפורסם (אני מתרגש!! בלי סארקאזם.) על היתרונות של זה ואיך הולכים לנצל את זה.
אגב, אתה אולי שוכח ששנים הייתי עם פלזמה ומסכי LCD וכיום אני עם OLED. חוויתי את כל הטכנולוגיות. חייתי עם כולן (עם ה- OLED כרגע) כך שאת ההבדלים שאני רושם אני רושם גם (ובעיקר אולי) על התנסות אישית בנוסף לרשמים שאני לוקח מחוויות של אחרים ומביקורות של מקצוענים בתחום.
אם וכאשר דברים ישתנו בעתיד, אשמח לשנות את דעתי. אתה אולי לא מכיר אותי לעומק, אבל אני אדם שממש לא מקובע על דעה שלו ויהי מה. אני תמיד שוקל דברים מחדש והראשון שמודה שאני טועה.
·
חס וחלילה IPS, אל תזכיר לי את הצרה הזאת. בלי קללות בבקשה!! דווקא הצלחנו לנהל עד עכשיו דיון תרבותי..
לגבי ההסבר על הגאמא, הוא הסבר פשוט בעיניי. התנהגות מסכי ה- CRT היתה בצורה לא לינארית (הערה כתלות במתח) לכן יישמו פונקציית תיקון נגדית שבסופו של דבר המטרה כן היתה להשיג תגובה לינארית. זה עד כדי כך פשוט. אם אתה שם את עצמך בנעליי המתכננים של אז ורוצה לחשוב שאולי קיבלו את זה דווקא בקטע של יתרון וכו' - אחלה, יכול להיות, אבל זו דעתך הסובייקטבית לראות כך את הדברים.
וההסבר שנתתי שם בכוונה היה מופשט. צריך גם לשים לב עם מי מתדיינים ולמי מסבירים. עדיף לתת משהו מתומצת וברור מאשר משהו מורכב ולא ברור. אם מישהו יבין את הפשוט וירצה להרחיב הוא יחזור לשאול או שיקרא ברשת. אני לא מתכוון לתת הסבר מפורט ומעמיק לכל דורש. למי יש סבלנות לרשום כל כך הרבה? (חוץ מהתגובות שלי אליך, בהן אתה שוב ושוב מאלץ אותי להרחיב ולחפור..
אחרי שכל זה נאמר, השיפורים עליהם אתה מדבר בנושא של הגאמא וכו' הם בכל מקרה שינויים מתבקשים שיכנסו לכל הטכנולוגיות באשר הן. הרי יישמו את השיטות החדשות הן ב- LCD והן ב OLED, לכן אני שוב לא מבין מה הקשר בכלל בין זה לבין ההסבר שניסיתי לתת לו כאן על ההבדלים (בטעימה על קצה המזלג) איפשהו לפני כמה הודעות בשרשור.
ההסבר לגבי התגובה של העין האנושית הוא נחמד, אשמח לקרוא בהמשך בפוסט שהולך להיות מפורסם (אני מתרגש!! בלי סארקאזם.) על היתרונות של זה ואיך הולכים לנצל את זה.
אגב, אתה אולי שוכח ששנים הייתי עם פלזמה ומסכי LCD וכיום אני עם OLED. חוויתי את כל הטכנולוגיות. חייתי עם כולן (עם ה- OLED כרגע) כך שאת ההבדלים שאני רושם אני רושם גם (ובעיקר אולי) על התנסות אישית בנוסף לרשמים שאני לוקח מחוויות של אחרים ומביקורות של מקצוענים בתחום.
אם וכאשר דברים ישתנו בעתיד, אשמח לשנות את דעתי. אתה אולי לא מכיר אותי לעומק, אבל אני אדם שממש לא מקובע על דעה שלו ויהי מה. אני תמיד שוקל דברים מחדש והראשון שמודה שאני טועה.
טוב, אז אני מצטער שכתבתי את ה- I WORD ובפעם הבאה אני אשתמש במילת הקוד PLS
לגבי הגאמה, אני לא אומר שההסבר שלך לא היה נכון, ההסבר שלך היה נכון מאוד כשאתה בא להסביר רק מה הגאמה
אומרת בצד של המסך. אבל כמו שכתבתי לך בשירשור השני, יש עוד צד לעניין שהבנה שלו יכולה לעזור ולהסביר כל מיני
תופעות שאחרכך עלו באותו הדיון. והסיבה שאני אומר שהמהנדסים באותה התקופה כנראה ראו את האי ליניאריות
כפתרון היא מפני שאם היא לא היתה, אז הם היו צריכים ליצור אותה או משהו קרוב אליה בעזרת מעגלים אלקטרוניים,
וצורת הפעולה של CRT חסכה מהם את זה.
ההסבר שעליו אני מדבר לא ממש בא לדבר על גאמה, כי אם HLG לא יתפוס, אז גאמה כבר לא תהיה ממש חשובה
בפורמטים הבאים, ההסבר פשוט משתמש צורת הפעולה של גאמה כדי להסביר בצורה יותר טובה על PQ.
ואין קשר ישיר בין ההסברים הללו להסברים שאתה נותן מוקדם יותר בשירשור, חוץ מהעניין (ואני אנסה לא לעלות שוב
את המילה זוית) שאתה לא מנסה לראות פתרון שונה לדברים חוץ מיכולות המסכים עצמם, דבר שגם אמרתי
לך (ובדיוק מאותן הסיבות) למשל בדיונים שהיו לנו בעבר בקשר לרמת השחורים בתמונה.
ואתה צריך להבין שאני לא בא להמעיט בנסיון שלך עם מסכים, אני מנסה לומר ששינוים ביכולות של מסכים שעד היום
לא ממש היו דברים שדומים להם, יכולים לגרום גם לתופעות חדשות שאנחנו לא ממש מכירים או שיצא לנו להתנסות בהן,
אבל אנחנו יכולים לנסות לקחת אותן בחשבון אם ננסה להבין מה הן יכולות להיות.
לגבי הגאמה, אני לא אומר שההסבר שלך לא היה נכון, ההסבר שלך היה נכון מאוד כשאתה בא להסביר רק מה הגאמה
אומרת בצד של המסך. אבל כמו שכתבתי לך בשירשור השני, יש עוד צד לעניין שהבנה שלו יכולה לעזור ולהסביר כל מיני
תופעות שאחרכך עלו באותו הדיון. והסיבה שאני אומר שהמהנדסים באותה התקופה כנראה ראו את האי ליניאריות
כפתרון היא מפני שאם היא לא היתה, אז הם היו צריכים ליצור אותה או משהו קרוב אליה בעזרת מעגלים אלקטרוניים,
וצורת הפעולה של CRT חסכה מהם את זה.
ההסבר שעליו אני מדבר לא ממש בא לדבר על גאמה, כי אם HLG לא יתפוס, אז גאמה כבר לא תהיה ממש חשובה
בפורמטים הבאים, ההסבר פשוט משתמש צורת הפעולה של גאמה כדי להסביר בצורה יותר טובה על PQ.
ואין קשר ישיר בין ההסברים הללו להסברים שאתה נותן מוקדם יותר בשירשור, חוץ מהעניין (ואני אנסה לא לעלות שוב
את המילה זוית) שאתה לא מנסה לראות פתרון שונה לדברים חוץ מיכולות המסכים עצמם, דבר שגם אמרתי
לך (ובדיוק מאותן הסיבות) למשל בדיונים שהיו לנו בעבר בקשר לרמת השחורים בתמונה.
ואתה צריך להבין שאני לא בא להמעיט בנסיון שלך עם מסכים, אני מנסה לומר ששינוים ביכולות של מסכים שעד היום
לא ממש היו דברים שדומים להם, יכולים לגרום גם לתופעות חדשות שאנחנו לא ממש מכירים או שיצא לנו להתנסות בהן,
אבל אנחנו יכולים לנסות לקחת אותן בחשבון אם ננסה להבין מה הן יכולות להיות.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73367
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
·oferlaor כתב: בינתיים הזמן עובר ויש רק שחקן אחד בתחום, לטוב ולרע....
לטוב? איך בלעדיות בשוק תחרותי יכול להיות "לטוב"?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
השירשור הזה נפתח לשאול האם סמסונג חוזרת לייצר מסכי OLED. אז ממאמרים שפורסמו בימים האחרונים מתברר
שכנראה לא, סמסונג כנראה הולכת לייצר מסכי QLED.
http://hdguru.com/report-samsung-plotti ... -strategy/
שכנראה לא, סמסונג כנראה הולכת לייצר מסכי QLED.
http://hdguru.com/report-samsung-plotti ... -strategy/
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

ידוע שהם ויתרו, דיווחתי על זה עוד בעמוד הראשון של השרשור..
לגבי QLED, זו לא הפעם הראשונה שאני שומע על הרעיון הזה ונראה לי שהם גם לא לבד בעניין.
בכל מקרה, מבורך. שיהיו כמה שיותר אופציות במקביל. כל עוד עוברים לפאנל פולט אור ולא חוסם, אני בעניין. אחלתי לחייל בהצלחה..
לגבי QLED, זו לא הפעם הראשונה שאני שומע על הרעיון הזה ונראה לי שהם גם לא לבד בעניין.
בכל מקרה, מבורך. שיהיו כמה שיותר אופציות במקביל. כל עוד עוברים לפאנל פולט אור ולא חוסם, אני בעניין. אחלתי לחייל בהצלחה..
כן אני מסכים שזה ידוע שהם ויתרו, וגם על QLED דיברו בעבר ובגלל זה לא פתחתי שירשור חדש על הנושא, אבל זאת פעם
ראשונה שאני שומע דיבורים ממש מעשיים על זה וגם מאחת היצרניות הגדולות של מסכים.
אני גם מסכים איתך בכל העניין של פאנל פולט אור ולא חוסם ושכמה שיותר אופציות במקביל זה דבר מבורך. ובנוסף לזה
דבר שאני חושב שחשוב הוא שמדובר כאן גם על פאנלים שבעוד שהם יכולים להגיע לרמות השחורים של OLED גם יכולים
להגיע לרמות הארה הרבה יותר גבוהות, אבל מכיוון שכאן מדברים על 2019 כשנה שכנראה נתחיל לראות את הטכנולוגיה
הזו, יכול להיות שעד אז גם ב- OLED יצליחו להגיע לרמות הארה גבוהות משמעותית ממה שהם היום.
ראשונה שאני שומע דיבורים ממש מעשיים על זה וגם מאחת היצרניות הגדולות של מסכים.
אני גם מסכים איתך בכל העניין של פאנל פולט אור ולא חוסם ושכמה שיותר אופציות במקביל זה דבר מבורך. ובנוסף לזה
דבר שאני חושב שחשוב הוא שמדובר כאן גם על פאנלים שבעוד שהם יכולים להגיע לרמות השחורים של OLED גם יכולים
להגיע לרמות הארה הרבה יותר גבוהות, אבל מכיוון שכאן מדברים על 2019 כשנה שכנראה נתחיל לראות את הטכנולוגיה
הזו, יכול להיות שעד אז גם ב- OLED יצליחו להגיע לרמות הארה גבוהות משמעותית ממה שהם היום.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@rwg1
·
והנה המקבילה של סוני, טכנלוגיית CLEDIS (לשעבר CLED)
(בינתיים מיועד כפתרון לפלח שוק של אמצעי תצוגה גדולים)
https://www.avforums.com/news/is-sony-r ... d-tv.12635
·
והנה המקבילה של סוני, טכנלוגיית CLEDIS (לשעבר CLED)
(בינתיים מיועד כפתרון לפלח שוק של אמצעי תצוגה גדולים)
https://www.avforums.com/news/is-sony-r ... d-tv.12635
כן, אני זוכר שקראתי לפני כמה שנים על מסך שסוני הציגו בטכנולוגיה שהם קראו לה CLED, אני זוכר שלא ממש מצאתי הסבר
מפורט על הטכנולוגיה הזו חוץ מכמה מקומות שעצם אמרו שמדובר בסוג של QD-LED שסוני קוראים לזה CLED, בדומה
למה שהם עשו עם מסכי ה- Triluminos שלהם שבעצם השתמשו גם ב- QD.
ובהמשך לתגובות הקודמות, לא ממש משנה לי השם של הטכנולוגיה, מה שלי חשוב הוא שזה יהיה פאנל פולט אור שיכול
להגיע גם לשחורים עמוקים וגם לרמות הארה גבוהות, ובאותו הזמן גם לאפשר גאמוט כמה שיותר רחב.
מפורט על הטכנולוגיה הזו חוץ מכמה מקומות שעצם אמרו שמדובר בסוג של QD-LED שסוני קוראים לזה CLED, בדומה
למה שהם עשו עם מסכי ה- Triluminos שלהם שבעצם השתמשו גם ב- QD.
ובהמשך לתגובות הקודמות, לא ממש משנה לי השם של הטכנולוגיה, מה שלי חשוב הוא שזה יהיה פאנל פולט אור שיכול
להגיע גם לשחורים עמוקים וגם לרמות הארה גבוהות, ובאותו הזמן גם לאפשר גאמוט כמה שיותר רחב.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

·rwg1 כתב:ובהמשך לתגובות הקודמות, לא ממש משנה לי השם של הטכנולוגיה, מה שלי חשוב הוא שזה יהיה פאנל פולט אור שיכול להגיע גם לשחורים עמוקים וגם לרמות הארה גבוהות, ובאותו הזמן גם לאפשר גאמוט כמה שיותר רחב....
בהחלט. מסכים ב- 100%.
נקווה שבשנים הקרובות נגיע למצב בו יהיו בשוק כמה טכנולוגיות מתחרות. (פולטות או ולא חוסמות הכוונה).
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

נחמד. זה באמת מסך LED הלכה למעשה ולא מסך LED באופן שבו כל המיינסטרים מכיר ומתבטא (באופן שגוי. כולל אני לפעמים.)
אגב,
סמסונג לא פרשה מעסקי ה- OLED, היא פשוט פנתה עם הטכנולוגייה לנישה אחרת - מספרות.
http://www.flatpanelshd.com/news.php?su ... 1464255177
אגב,
סמסונג לא פרשה מעסקי ה- OLED, היא פשוט פנתה עם הטכנולוגייה לנישה אחרת - מספרות.
http://www.flatpanelshd.com/news.php?su ... 1464255177
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
·אני יכול להסביר לך. לתחרות ולשוק פנים שונות. בתחום הזה של הטלוויזיות יש בעיקר תחרות מחיר ולא איכות. כי הרוב מחפשים זול / לא מוכנים לשלם פרמיה על איכות. קח למשל את pioneer שהפסיקו לייצר פלזמות כי התחרות הכבידה עליהם. כמעט כולם פה יסכימו שזו הייתה מכה כואבת לאוהבי האיכות שמוכנים לשלם עליה ומבחינתם אם התחרות הרע איתם. ברור שזה לא טוב שיש שחקן אחד אבל זה גם לא בהכרח רע. ככה LG יכולים להתמקד באיכות ולא רק במחיר. ככה יש הכי הרבה סיכוי שהם ירוויחו על הOLED ויוכלו להשקיע במו״פ.Huber כתב:·......
לטוב? איך בלעדיות בשוק תחרותי יכול להיות "לטוב"?...