התחדשתי ב-VeraPlus

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
LiadB פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
שם מלא: liadb
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אתמול הגיע ה- VeraPlus + מספר מודולים של Fibaro עם חבר מאיטליה.
אני חייב לציין את השרות המעולה של eurox10 שלאחר שיחה איתם בצ׳אט נאמר לי שהמשלוח יכול להגיע מהיום למחר (בעלות של 30 אירו כמובן...) ואכן המשלוח הגיע תוך פחות מ-24 שעות למלון בפירנצה.
זה ה-HUB הראשון שלי ואני עוד בתהליכי למידה של כל התחום ובנתיים זה הציוד שיש לי:
  • VeraPlus
  • Fibaro Motion Sensor
  • Fibaro Roller Shutter 2
  • Fibaro Door- and Window Sensor
  • Philips Hue
  • Logitech Harmony Ultimate
  • Sensibo (האם יש דרך לחבר לוורה?)
  • Switcher (כנ״ל)
  • Samsung Samrt TV
  • Denon A/V Reciver X3000
  • וכמובן כמה סטרימרים שמריצים קודי
כרגע חיברתי רק את הסנסורים של הדלתות והשלב הבא הוא לחבר את כל שאר הסנסורים.
אני מתכוון לחבר גם כמה מצלמות בהמשך (אשמח לשמוע המלצות).

ההתרשמות הראשונה שלי מה-Vera היא בסדר בסך הכל אבל נראה שהמערכת סובלת מלא מעט באגים וגם האפליקציה(iPhone) לא מספקת שליטה מלאה.
הגדרתי כבר כמה תרחישים עם הקודי,ההרמוני והחיישנים של הדלתות אבל נראה שכל הפלאגאינים לא מספיק מפותחים ולא תמיד נותנים שליטה מלאה.
גם אין עדיין אינטגרציה עם מוצרים כמו Amazon Echo או IFTTT שמשם אפשר לחבר עוד הרבה מכשירים אחרים (למרות שיש דיליי מעצבן).

אשמח לשמוע מכם המצלות על פלאגינים שונים, מה כדאי לחבר עוד ומה אפשר לעשות על היכולות שיש ל-VeraPlus (למשל האם ניתן לשלוט במנורות של פיליפס ישירות עם ה-ZigBee של וורה?).

תודה,
ליעד

נ.ב
כל מי שמקבל את המכשיר ולא מצליח לחבר אותו, מסתבר שיש להם באג בגירסה שמגיעה עם המכשיר והייתי צריך לעשות איתם סשן מרוחק בטלפון כדי שיתחברו לוורה שלי ויעדכנו אותה באופן ידני (לקח משהו כמו חצי שעה לתקן את זה ואין דרך אחרת...)
נערך לאחרונה על ידי LiadB ב 24/02/2016 18:10, נערך 2 פעמים בסך הכל.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1206
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 150 פעמים

שליחה #2 

תתחדש ובהצלחה!

LiadB כתב:
  • Sensibo (האם יש דרך לחבר לוורה?)
  • Switcher (כנ״ל)
...
על חיבור לסנסיבו אתה יכול לקרוא כאן, או לחכות שמישהו יוציא plug-in ואז זה יהיה פשוט יותר (אני את שלי מכרתי רק בגלל זה).
על הסוויצ'ר לא תוכל לשלוט דרך vera.

LiadB פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

morgi23 כתב:תתחדש ובהצלחה!

...
...
על חיבור לסנסיבו אתה יכול לקרוא כאן, או לחכות שמישהו יוציא plug-in ואז זה יהיה פשוט יותר (אני את שלי מכרתי רק בגלל זה).
על הסוויצ'ר לא תוכל לשלוט דרך vera.
...
·

תודה!

ראיתי שסנסיבו שחררו לא מזמן API אז נראה שעכשיו יהיה קל יותר לחבר אותו לוורה.
מישהו פה ניסה לכתוב plug-in לוורה? באיזו שפה הם משתמשים?
לגבי ה-switcher, דיי מאכזב שמאז שהמוצר יצא (יש לי אותו כבר שנה וחצי) שום דבר לא התקדם שם...

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #4 

LiadB כתב:
נ.ב
כל מי שמקבל את המכשיר ולא מצליח לחבר אותו, מסתבר שיש להם באג בגירסה שמגיע עם המכשיר והייתי צריך לעשות איתם סשן מרוחק בטלפון כדי שיתחברו לוורה שלי ויעדכנו אותה באופן ידני (לקח משהו כמו חצי שעה לתקן את זה ואין דרך אחרת...)
...
·אני בתהליכי למידה (איטיים מאוד מפאת עומס ...)
אבל מה שאתה מתאר כאן קצת מוריד את כל החשק מהוורה הזה....

LiadB פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

צפיד כתב:
...
...
·אני בתהליכי למידה (איטיים מאוד מפאת עומס ...)
אבל מה שאתה מתאר כאן קצת מוריד את כל החשק מהוורה הזה....
...
·

אני לא חושב שכדאי לך לוותר על ה-Vera מכיוון שזה עדיין בקר דיי טוב עם לא מעט יכולות והרחבות.
יש קצת באגים ב-UI7 אבל אפשר לעבוד עם המערכת והשירות שלהם מעולה (הם פתרו לי את הבעיה של החיבור הראשוני ב-1:00 בלילה והגיבו מהר).

אין גם הרבה אלטרנטיבות - ניסיתי את openHAB 2 והוא עדיין בחיתולים, Fibaro HC2 מאוד יקר ויש את SmartThings של סמסונג שנראה לא רע אבל אני לא יודע אם אפשר עדיין להשיג אחד בתקן אירופאי וגם הבנתי שהוא מוגבל יותר מה-Vera.

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #6 

אגב, יש מלא פתרונות תוכנתיים, אני פירסמתי כמה מהן פה בפורום, שווה חיפוש

LiadB פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

dondi כתב:אגב, יש מלא פתרונות תוכנתיים, אני פירסמתי כמה מהן פה בפורום, שווה חיפוש
...
·

יצא לי לראות את מה שכתבת על HOMESEER, אבל העלות מאוד גבוהה + צריך להוסיף פלאגינים שעולים כסף ועוד מכשיר שיריץ הכל ולכן ירדתי מזה.
האם המערכת הזאת נותנת משהו מעבר למה שיש ב-vera?

האמת שממה שיצא לי לראות, openHAB 2 הולך לכיוון מאוד טוב עם ממשק נורמאלי ותמיכה רחבה אבל הוא מצריך הרבה התעסקות והבנה וגם נמצא כרגע רק בשלבים הראשונים שלו.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

OpenHab 2 עדיין נמצא בגרסאות מאוד מוקדמות. אני עובד עם OpenHab 1 שבוא נגיד שהוא יותר נגיש למתכנת מאשר ידידותי למשתמש.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #9 

Homeseer אכן יקרה, למרות שניתן למצוא אותה ב 50% הנחה מדי פעם. ואז העלות דומה לורה. אכן צריך מחשב יעודי ( לי יש אחד שמשמש גם כשרת לעידן+ ).
המערכת נותנת הרבה יותר מאשר ורה מבחינת תמיכה.
יש להם ifttt שעבורי בשימוש שוטף. יש תמיכה דרך ifttt באמזון אקו ( בשימוש להפעלת הבית בקול ללא צורך בשלט). יש גם תמיכה ישירה באקו ללא ifttt.
ניתן לבנות בעצמך ״שלט״ הכולל כל גרפיקה שתבחר ואיזה מסכים שתרצה ( אין שום מערכת שמאפשרת את זה ).
מעבר לזה שהיא יחסית לתחום מאד פשוטה לשימוש כולל בניית תרחישים.
מבחינת הפלאגינים, אני רכשתי שניים. אחד לשליטה על המגבר ואחד לשליטה על הלוגיטק hub.
היא יציבה מאד ובעלת אינסוף אופציות ( אני אולי משתמש ב 10% מהיכולות שלה ).
במחקר שעשיתי לפני הרכישה קראתי בפורומים שזאת המערכת שמשתמשי ורה המתקדמים עוברים אליה לאחר שמיצו את הבקר.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”