שאלות ICLEBO

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
שלח תגובה
maxmad פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

יש לי רובוט זהה ל ICLEBO של YUJIN ROBOT מדגם EX500 שלא נקנה בארץ. למעט פאנל עליון שונה הוא זההל ARTE. יש לי אותו כשבועיים ויש לי מספר שאלות למשתמשי ה ICLEBO.

1. כשהרובוט מאיץ או נוסע במהירות הגבוהה שלו, אני שומע מעין רעש "גרגור", האם נורמאלי ומוכר?
2. קרה לי פעם או פעמיים שהרובוט לא זיהה את הבסיס שלו ופשוט דרס אותו, על הצג לא היה רשום BASE באותו זמן. האם דבר מוכר? האם בד"כ מדובר בניקוי של רכיב מסוים?
3. קרה לי פעמיים שהיה נראה שהרובוט איבד את דרכו. דהיינו, שכח לכסות חצי מהבית ולא עבד בצורה הסיסטמית שלו. אני חושב שנקיון המגעים באיזור האנקודר של הגלגל הקדמי עזר. אבל לא בטוח.
4. קורה כבר פעמיים או שלוש שבשלב מסוים על הצג מופיע bASE, סימן הבטריה משנה את הצבע לצהוב, והרובוט מתחיל לעבוד בצורה רנדומלית ונראה גם שבאיזה מוד חסכוני, כי הוא הופך להיות שקט יותר, בנסיון למצוא את הבסיס שלו. הוא נתקע בדברים, מנסה להסתובב וכד'. האם הרובוט אמור לזכור היכן הבסיס שלו ולהגיע אליו בצורה אוטומטית?

תודה רבה!

tomerR
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 346
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #2 

תכף נציג היבואן יענה לך אבל בינתיים מהנסיון שלי בחודשים האחרונים

1. לא מוכר לי, נשמע מוזר
2. זה קורה כשהרובוט מתחיל את העבודה שלו (כלומר לחיצה על START מהשלט/רובוט) לא מהבסיס: במקרים האלה הוא בהחלט לא מזהה את הבסיס ועלול לדרוס אותו בזמן עבודה.
3. קרה לי לא מעט פעמים. כיבוי מהכפתור בצד הרובוט והדלקה מחדש בזמן שהוא יושב על הבסיס, תמיד פותר לי את הבעיה של ה"בלבול" (גורם לאיפוס המפות)
4. הוא בהחלט אמור לזכור איפה הבסיס, במידה והוא התחיל את העבודה מהבסיס.
כמה פעמים שנתקלתי במה שאתה מתאר היו כשהוא סיים את העבודה שלו בחושך וניסה למצוא את הבסיס ללא הצלחה (עם BASE על הצג), כשהתחלתי אותו לא מהבסיס והוא חיפש אותו בדרך חזרה אחרי סיום העבודה.

maxmad פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה על התגובה תומר.
אני תמיד מתחיל את פעולת הרובוט מהבסיס ע"י לחיצה על כפתור POWER בשלט ואז על כפתור PLAY. הרובוט מכוון על מצב ניקוי סיסטמי ו CLIMB. . הבסיס אמנם ממוקם מתחת לספריה ואינני יודע אם זה משפיע. אנסה להעלות תמונה בהמשך.

Iclebo
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 381
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 139 פעמים

שליחה #4 

@maxmad
·
לגבי השאלה הראשונה , לא כל כך מובן לי על איזה זימזום מדובר.

לגבי השאר תנסה להעביר את תחנת העגינה למקום אחר ולא מתחת לשולחן..

maxmad פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

@Iclebo
·
תודה רונן! אנסה.

maxmad פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

עדכון

שליחה #6 

@maxmad

לאחר ששיניתי את מיקום הבסיס, ולאחר בדיקה של כ-6 הרצות, כעת הרובוט מכסה את כל הבית וחוזר לבסיס בצורה קונסיסטנטית. מעולה!

שאלה לחברים - האם מישהו ניסה לבדוק אם ה BROADLINK RM PRO יכול לשלוט על ה ICLEBO ? זה יאפשר יותר גמישות בזמני ההפעלה.

תודה!
·

maxmad פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

@Iclebo

הגבתי מהר מדי שהכל בסדר. הבוקר שוב אותו דבר. הרובוט לא מוצא את הבסיס שלו וגם דורס אותו במקום החדש. ניקיתי את הרובוט הבוקר, כולל המברשת, גלגל קדמי, תא פסולת ופילטר. הנחתי על הבסיס חזרה ולחצתי על PLAY על הרובוט. לאחר שלא הצליח למצוא את הבסיס ושוב התחיל לעבוד באיזה מצב רנדומלי, לחצתי בשלט על BASE. עדיין לא מצא למרות שממש היה בסביבות הבסיס. לבסוף כיוונתי אותו ידנית בעזרת השלט וכשהוא היה על הבסיס לחצתי על PLAY והוא הסתדר על הבסיס לטעינה.

מצרף סרטון:

מה הסיבה שזה קורה?

Iclebo
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 381
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 139 פעמים

שליחה #8 

@maxmad
·
אין תשדורת בין הרובוט למטען. לא תקלה שכיחה. אפילו נדירה. תעבור אצלנו ונראה מי אשם.....הרובוט או תחנת העגינה

maxmad פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

@Iclebo

תודה רבה רונן. זה לא מובן מאליו שאתם מוכנים לעשות את הבדיקה עבורי וכל הכבוד על כך. אני אתאם איתך בפרטי.

בתור איש תוכנה, "דיבגתי" את הסיטואציה בראש וגם אני הבנתי בזמן הפעולה שאין תקשורת בין השניים. חבל שלא ניתקתי את הבסיס מהחשמל והחזרתי חזרה, זה אולי היה עוזר להבין משהו.

בגלל שהדבר קורה ולא קורה, נראה שללא קשר למיקום הבסיס, האם יכול להיות שמשהו מפריע לתשדורת? משהו שמשדר על אותו תדר?

תודה!
·

שלח תגובה

חזור אל “רובוטים ביתיים”