בעיית אמינות בטלויזיה LG, הופעת קוו שחור מקוטע באמצע המסך ואי מענה בשירות

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
adeeb_m פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36

שליחה

מדובר על טלויזיה 47" של LG מדגם WL620 בת 3 וחצי שנים, של היבואן הרשמי ח.י.

פתאום לאחרונה הופיע קוו שחור מקוטע ראו תמונות.
פניתי לח.י. כמה פעמים ובסוף נאמר לי שאין פתרון לבעיה ואין אחריות.

1. הם לא באו לבדוק את המסך מה שיכול להעיד שיש בעייה ידועה בסדרת הדגמים הזאת. האמנם?
2. שאלתי איך יכול להיות שטלויזיה יקרה כזאת בשימוש רגיל מגיעה למצב כזה אחרי 3 שנים?
- טכנאי של החברה אמר לי ״תחיה עם זה״.
האם המסכים היקרים של LG יכולים להחזיק מעמד רק ל-3 שנים???
3. עלות התיקון לפי ח.י. 90% מעלות הטלויזיה והם אומרים שאין בעיה ידועה כזאת, זה רק אצלי.
4. ביקשתי הסבר טכני על מהות התקלה והאם השימוש שלי גרם לתופעה הזאת?
- הבטיחו לי שמנהל מעבדה יחזור אליי, מחכה.

כמה הערות:
- הטלויזיה שנמסרה אליי (אחרי הקנייה) הייתה מקולקלת והם החליפו אותה אחרי שבוע.
האם יכול להיות שנתנו לי מכשיר מחודש?
- הקוו נעלם ליום ואחר כך חזר ועדיין קיים אחרי כמה ימים.
ב-youtube מדברים על תופעות דומות שאנשים מדברים על חיבורי כבלים לא טובים בפנים.

אני צריך עצות שלכם והאם ידוע לכם על בעיות דומות במכשירי LG.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי adeeb_m ב 21/02/2016 15:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362

שליחה

לצערי נראה שאין הרבה מה לעשות.
אתה מחוץ לתקופת האחריות ונראה שהמסך הלך.
אתה כמובן יכול "לחיות עם זה", אבל לתקן לא נראה לי אפשרי.

לגבי האמינות, אין פה משהו קבוע, אבל רואים יותר ויותר תופעות כאלו בכל החברות.
אני מקבל את הרושם שסמסונג ו-LG מככבות, אולי בגלל גודל נתח השוק שלהם.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581

שליחה

אם התקלה לא קבועה יתכן וזאת בעיית מגעים... לא יודע אבל שווה בדיקה מול אחרים שיש להם את אותה הבעיה באינטרנט.
אם זו בעיה של פנל... אכן אכלת אותה וכנראה שזאת הסיבה למה צריך לרכוש פנסוניק עם 5 שנות אחריות, כי המוצרים האלה לא אמינים ועלות התיקון שלהם אסטרונומית.

adeeb_m פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

הטלויזיה בת 3.5 שנים, זה אורך החיים של טלויזיות LG היקרות?
אף אחד לא עדכן אותו אצל היבואן שזה אורך החיים של הטלויזיות שלהם.

זה לא סביר בכלל ולא מקובל. מה גם שלא התקשרו לחדש את האחריות כנראה יודעים שהם מוכרים ***.

בעיית איכות חמורה ביותר של LG אם זה נכון.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@adeeb_m
·

אל תיקח את זה אישית, תעשה חיפוש קצר ותראה שגם בסמסונג יש הרבה תופעות כאלו.
ברי המזל, מקבלים את זה בתקופת האחריות.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306

שליחה

adeeb_m כתב:הטלויזיה בת 3.5 שנים, זה אורך החיים של טלויזיות LG היקרות?
אף אחד לא עדכן אותו אצל היבואן שזה אורך החיים של הטלויזיות שלהם.

זה לא סביר בכלל ולא מקובל. מה גם שלא התקשרו לחדש את האחריות כנראה יודעים שהם מוכרים ***.

בעיית איכות חמורה ביותר של LG אם זה נכון.
...
מסקנה:
לא משנה מה תיקח בעתיד, יהיה זה LG, סמסונג, סוני ומה לא - תיקח עם אחריות הכי ארוכה ומקיפה שיש, בהנחה ואתה רוצה שהמסך יבלה אצלך למשך התקופה הזו.

adeeb_m פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אז אתה אומר היום איכות המסכים של היצרנים כמו LG היא ירודה וחיי המדף שלהם 3 שנים?
כן מצאתי בחיפושים תלונות גם על סמסונג, אז הקוראנים אני מבין פשוט נוצצים בחוץ וזבל בפנים?

מה עם סוני ופנסוניק?

adeeb_m פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

gal-cohen כתב:
...
...
מסקנה:
לא משנה מה תיקח בעתיד, יהיה זה LG, סמסונג, סוני ומה לא - תיקח עם אחריות הכי ארוכה ומקיפה שיש, בהנחה ואתה רוצה שהמסך יבלה אצלך למשך התקופה הזו.
...
·צודק כנראה המסכים היום לא אמינים במיוחד LG, אז צריך לחשוב טוב ולקנות עם אחריות מורחבת.

עדכון:
היבואן לא רוצה לתת הצעת מחיר, על אף שלטענתם הבעיה במסך.
הם רוצים שיבוא טכנאי ויקח 250 ש״ח יסתכל ויתן הצעת מחיר שתהיה גבוהה מאוד לטענתם.
שאלתי אתם יודעים את הדגם והעלות כמה עולה להחליף מסך, רוצים לבוא לתת את ההצעה.
אם יש צורך לקחת את הטלויזיה יש תוספת 200 ש״ח.

ממש בהלם מהשירות שלהם.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

איכות הייצור של רוב היצרנים היום היא "לא משהו". יש טובים יותר ויש פחות. יש מוצרים סיניים שמחזיקים המון שנים ויש מיצרנים גדולים שלא מחזיקים חצי שנה.

אני בדעתו של ahersko, אם זאת בעיית מגעים, LG לא בהכרח (אבל כנראה) אשמים בזה. עם הזמן, ובתלות המיקום שלך בארץ גם האקלים משפיעים על המגעים וגורמים לחימצון וכך האות לא עובר כמו שצריך ליעדו ובמקרה שלך, אתה רואה שעל המסך חסר טור שלם של פיקסלים.
בסה"כ מנתקים חוט ומחזירים אותו למקום כדי לחדש את המגע בין הלוח האלקטרוני לפאנל של המסך.
לרוב זה לא תהליך מוסבך כל כך, אבל רצוי לדעת מה אתה עושה ולעבוד בעדינות כי מדובר ברכיבים וכבלים דקים ועדינים.

adeeb_m פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

TheCoolest כתב:איכות הייצור של רוב היצרנים היום היא "לא משהו". יש טובים יותר ויש פחות. יש מוצרים סיניים שמחזיקים המון שנים ויש מיצרנים גדולים שלא מחזיקים חצי שנה.

אני בדעתו של ahersko, אם זאת בעיית מגעים, LG לא בהכרח (אבל כנראה) אשמים בזה. עם הזמן, ובתלות המיקום שלך בארץ גם האקלים משפיעים על המגעים וגורמים לחימצון וכך האות לא עובר כמו שצריך ליעדו ובמקרה שלך, אתה רואה שעל המסך חסר טור שלם של פיקסלים.
בסה"כ מנתקים חוט ומחזירים אותו למקום כדי לחדש את המגע בין הלוח האלקטרוני לפאנל של המסך.
לרוב זה לא תהליך מוסבך כל כך, אבל רצוי לדעת מה אתה עושה ולעבוד בעדינות כי מדובר ברכיבים וכבלים דקים ועדינים.
...
·אני מקווה שזאת בעיית מגעים, ולא בעיית מסך, כי אז זאת בעיית אמינות רצינות וציון כושל בייצור מסכים.
תזכור שהם מסרו לי מסך פגום מהיום הראשון, ממש מאכזב.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581

שליחה

באופן יחסי יש פחות תלונות אמינות ב LG מאשר בסמסונג
מה גם שהתלונות על פנל דפוק ב LG מאוד נדירות... עיקר הבעיה בסמסונג
כתבו את זה לפני... "רולטת המסכים".

Huvenster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1031
שם מלא: huvenster

שליחה

יפה שנרשמת לאתר בשביל לספר לנו על המקרה שלך.

רוב המוצרים היום מתוכננים להחזיק X שנים מתוך מחשבה שיווקית שתצטרך לקנות שוב מוצר חדש, צריך לשכוח מהמכשירים הישנים שהתאמצו בתכנון והשקיעו באיכות הבניה והקיים.

תקופת האחריות היא אינדיקציה טובה לאמונה של היבואן במוצר, כלומר אם נותנים לך שנה או אם נותנים לך 5 שנים יכול לתת תחושה לכמה מהר היבואן רוצה להתנער ממחויבות אל המוצר.

שיהיה בהצלחה.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

adeeb_m כתב:
...
...
·צודק כנראה המסכים היום לא אמינים במיוחד LG, אז צריך לחשוב טוב ולקנות עם אחריות מורחבת.

עדכון:
היבואן לא רוצה לתת הצעת מחיר, על אף שלטענתם הבעיה במסך.
הם רוצים שיבוא טכנאי ויקח 250 ש״ח יסתכל ויתן הצעת מחיר שתהיה גבוהה מאוד לטענתם.
שאלתי אתם יודעים את הדגם והעלות כמה עולה להחליף מסך, רוצים לבוא לתת את ההצעה.
אם יש צורך לקחת את הטלויזיה יש תוספת 200 ש״ח.

ממש בהלם מהשירות שלהם.
...
אני לא רציתי לצודד ב LG בגלל שאני לקוח קבוע של המוצר הנ"ל בכל הקשור למסכים, ולא רציתי להישמע פחות אובייקטיבי, אבל המילים שלך בנושא מחייבות:
דווקא כלקוח ותיק שלהם, אני יכול לומר לך שאישית אני שבע רצון מהמסכים, יש לי כאלו ישנים שכבר מבלים אצלי מעל ל 7 שנים.
יש לי גם אחד של 4 שנים, ואחד בן שנה וקצת.
LG או לא, כמו שהסבירו לך, בעיות יש בכל.
מי שחושב שמוצר אלקטרוני (לא משנה מה) חף מתקלות הוא פשוט נאיבי בטירוף.
ולכן כמו שכבר רשמתי קודם - מסקנה: להרחיב אחריות תמיד או לוודא שקונים עם אחריות הכי רחבה שניתן.

tomernoy
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 724

שליחה

שהתקינו לי את מסך ההיסנס בבית הטכנאי של רטפון אמר לי שסמסונג מככבת ברשימת התקלות במסכים ושיחסית LG היא די אמינה.
לפי דעתי בסך הכל מדובר במזל

adeeb_m פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

Huvenster כתב:יפה שנרשמת לאתר בשביל לספר לנו על המקרה שלך.

רוב המוצרים היום מתוכננים להחזיק X שנים מתוך מחשבה שיווקית שתצטרך לקנות שוב מוצר חדש, צריך לשכוח מהמכשירים הישנים שהתאמצו בתכנון והשקיעו באיכות הבניה והקיים.

תקופת האחריות היא אינדיקציה טובה לאמונה של היבואן במוצר, כלומר אם נותנים לך שנה או אם נותנים לך 5 שנים יכול לתת תחושה לכמה מהר היבואן רוצה להתנער ממחויבות אל המוצר.

שיהיה בהצלחה.
...
·חיפשתי בעיות דומות במסכי LG בגוגל והגעתי לפורום, אם יש לך רמיזות בקשר לאמינות של הדיווח אני מזמין אותך הבייתה תראה את המסך ואני מוכן להתקשר לח.י. בפניך ותשמע את הזלזול.

תקלה כזאת אחרי שלוש שנים במסך יקר היא לא נסלחת במיוחד שהעלות היא 90% ממחיר המסך, היבואן לא סיפק תשובה על מהות התקלה ולמה היא הופיעה. לכל דבר יש סיבה.

זה כמו בעיות בטורבו במכוניות בהתחלה כולם התעלמו ובסוף כל היצרניות לקחו אחריות.
במקרה שלי אינני מסוגל להאמין שהבחירה שלי ב- LG הייתה כושלת במיוחד שאני באופן אישי עודדתי את החברים והמשפחה ללכת לכיוון LG ולא אחרים.ומנסיון עם השירות שלהם, זה באמת כשלון. בהתחלה סירבו לבוא לבדוק את הטלויזיה זה אומר הכל.

עכשיו יבוא אליי "עוד שבועיים" יקחו 250 ש"ח ויתנו לי הצעת מחיר לא רלוונטית, רוקדים על הכאב של הלקוחות שלהם.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

adeeb_m כתב:
...
...

עכשיו יבוא אליי "עוד שבועיים" יקחו 250 ש"ח ויתנו לי הצעת מחיר לא רלוונטית, רוקדים על הכאב של הלקוחות שלהם.
...
אתה קצת אובר-דרמטי הייתי אומר.
באותה מידה יכולת להרחיב את האחריות שלך במעמד קבלת המסך, אבל סביר שחשבת שזה לא שווה את מאות השקלים שכרוכים בכך.
עכשיו אתה כנראה מצר על הטעות הזו.
תכיר בטעות הזו, בתור התחלה.
במסך שלי ש"חוגג" שנה חמישית, התקלקל לי הרפיטר של ה IR.
בדיוק חודשיים אחרי שנגמרה לי ההרחבה של השנה שעשיתי.
הזמנתי את ח.י, החליפו לי את הרכיב מיד וגם גבו מחיר הגון בקיזוז עם עלות ביקור הטכנאי כמובן.
באותה מידה המסך יכול היה להתקלקל ברמה גרועה יותר, אבל הדברים הללו קורים בכל מכשיר, שלא יהיו לך ספקות בכלל.
בנימה זו, ממליץ לך לראות את הסרט הדוקומנטרי המעולה הזה, זה יסביר לך את המצב העגום בו כולנו נמצאים:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/372/869.html

adeeb_m פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

gal-cohen כתב:
...
...
אתה קצת אובר-דרמטי הייתי אומר.
באותה מידה יכולת להרחיב את האחריות שלך במעמד קבלת המסך, אבל סביר שחשבת שזה לא שווה את מאות השקלים שכרוכים בכך.
..., אבל הדברים הללו קורים בכל מכשיר, שלא יהיו לך ספקות בכלל.
בנימה זו, ממליץ לך לראות את הסרט הדוקומנטרי המעולה הזה, זה יסביר לך את המצב העגום בו כולנו נמצאים:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/372/869.html
...
·לא הציעו לי הרחבת אחריות ולא התקשרו בקשר לאחריות באף שלב.
אני מודה לך אל יכולת הניתוח הדרמטית שלך.

אני מבין שאם היה לי אחריות היו מחליפים את המסך, אבל אני טוען שמסך יקר לא אמור להתקלקל בשימוש סביר עד כדי כך שהוא בלתי ניתן לתיקון (עלות תיקון הוא עלות טלויזיה חדשה). מבחנתי זה פגם בייצור שהתגלה בזמן לא טוב (אחרי סיום האחריות)

ברור לי, את העניין של התקלות והסבירות לתקלות, אבל מהיבואן קיבלתי יחס לא טוב ותשובות מזלזלות.
וגם ברור לי שיש סיכויי גדול שאני פשוט אזרוק את הטלויזיה הזאת (שעלתה 8000 ש"ח), וללכת למותג אחר.

באתי לשמוע אם יש לאנשים בעיות דומות ומה אפשר לעשות, לרחם על עצמי בגלל טלויזיה דפוקה ויבואן מזלזל לא הייתה על הפרק.
אני יזרוק אותה כמו ***!!!

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

כמו שכבר אמרתי,אמרו וגם לא קשה למצוא בפורום, לא חסר מקרים בכל החברות.
ידוע לכולם ששירות הלקוחות בארץ הוא לא מהמובילים בעולם.
רוב היבואנים בארץ, נותנים את מינימום האחריות שהם יכולים(להוציא אולי את יורוקום).
מה גם שהסבירות שמסך יתקלקל בתקופה הראשונה לחייו היא נמוכה מאוד, לא שלא קרו מקרים כמו שציינו לפניי.

אני מבין את התסכול שלך, אבל מה אתה מצפה מהיבואן שיעשה?
הרי ברור לך ולו שהמסך הלך ואחרי 3 וחצי שנים לא ניתן לתקן, האופציה היחידה היא מסך חדש שעל פי חוק הוא לא מחוייב לספק לך.
ברור לי שמהצד שלך, אתה הצודק הבלעדי, אבל צריך להבין גם את היבואן במקרה הזה, אם הוא היה מוציא כל מקרה שיוצא מן הכלל הוא היה פושט את הרגל.
דווקא לחבר שלי, ח.י החליפו למסך חדש ממש לפני פקיעת האחריות(סמוך לסוף השנה השלישית).

לנושא הרחבת האחריות, אני לא חושב שהיא כדאית באופן גורף כמו שהמליצו לפניי.
הכל תלוי בעלות המוצר ובעלות המסך.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5012

שליחה

tomernoy כתב:שהתקינו לי את מסך ההיסנס בבית הטכנאי של רטפון אמר לי שסמסונג מככבת ברשימת התקלות במסכים ושיחסית LG היא די אמינה.
לפי דעתי בסך הכל מדובר במזל
...
·
רטפון היתה בעבר נותנת שירות לסמסונג אם איני טועה , אז סביר שהטכנאי יודע מה קורה מבחינת המעבדות.
מצד שני יכול להיות שהוא מנסה להוציא אותך מסמסונג (היום הם נותנים שירות למתחרים של סמסונג).

לגבי TV איכותיות:
היום יש כמה חברות שנותנות TV איכותית :
סוני , LG (דגמי OLED) וסמסונג .
יש גם את פנסוניק ואולי עוד חברה או שתיים אבל לכל אחת מהחברות הללו יש בעיות בדגמים אלה או אחרים.
כמו שאמרו לפני היצרנים היום פחות מתעסקים באמינות ה-TV ויותר בהוזלת מחיר עלות והוספת פיצ'רים (שלא תמיד הכרחיים) בתלות בדגם.
נערך לאחרונה על ידי movieman ב 06/03/2016 15:03, נערך פעם 1 בסך הכל.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

פות"ש, לדעתי אתה מתחיל לטחון מים, "אמור" זה שם של דג.
ורק לצורך העניין (כמעט) כל מוצר שמיוצר בצורה מסחרית כיום (גם היקרים ביותר) מתוכנן להפסיק לעבוד בשלב מסויים.
שים לב, קיימות מדפסות שיש בהן שבב מיוחד שסופר את מספר הדפים שהן הדפיסו, ולאחר מספר מסויים המדפסת פשוט מפסיקה לעבוד. ואנשים כבר הצליחו לפרוץ את השבב הזה ולהחזיר מדפסות "מתות" כביכול לפעולה תקינה לחלוטין.
כל מוצר היום מתוכנן להתקלקל לאחר תקופה X. מאחר ולייצרן אין שליטה מלאה במספר השנים שהמוצר יכול להחזיק מעמד יש משהו שנקרא MTBF, מאחר וזה ממוצע, חלק מהמסכים מחזיקים הרבה שנים, וחלק מחזיקים פחות. חלק יגיעו לא תקינים ב-100% מהחנות, וחלק יפסיקו לעבוד לאחר שבוע.
בהמשך למה ש-gal-cohen רשם, יש גם סרט תיעודי על נורות ליבון ומסופר שם איך היצרנים הכריחו את המהנדסים שלהן להנדס נורה שמחזיקה מעמד כ-1000 שעות, כי הנורות שהם ייצרו לפני כן היו אמינות מדי וההכנסות של החברות היו נמוכות ולא כדאיות.

וחזרה לנושא, אם זאת בעית מגעים התיקון לא אמור להיות קשה או מסובך.
תפתח יוטיוב ותעשה חיפוש ותראה כמה סרטונים. כל מה שכנראה תצטרך בשביל לסדר את הבעיה (בתקווה) זה כמה כלים בסיסיים ופשוטים.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”