זקוק לעזרה בתמחור המחשב שלי למכירה מפרט בפנים

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
totlip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1006
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #1 

מעבד I5 4670K לא עבר OC מעולם.

לוח אם ASUS Z87 DELUXE

זיכרון 8 GB 1600 קינגסטון 1600

SSD 480GB סאן דיסק אולטרא 2

דיסק 8TB סיגייט

דיסק 3 TB WD כפול 2 יח

דיסק 2TB WD כפול 2 יח

כרטיס מסך ASUS GTX 670DC2

ספק כח SEASONIC 620

מאוורר מעבד NOCTUA לא זוכר את הדגם...

מארז THERMALTAKE ARMOUR REVO SNOW EDITION לבן

קירור מארז מאווררים מקוריים של המארז שקטים במיוחד ומארז קריר מאוד..

משמש כמחשב מדיה סנטר + גיימינג קליל.

אודה למומחים כאן לתמחור הוגן לדעתכם ?!

תודה והמשך ערב טוב .

totlip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

מישהו?

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #3 

אל תצפה לתמורה רבה, למכור מחשבים ביד שנייה זה משימה לא קלה, השוק לא "חיי" כל כך, לפחות ממה שאני רואה והרבה אנשים דורשים פשדוט יותר מדי בעד מה שהם מציעים (כמו למכור "DVD" "אודיופילי" שעולה 200 שקל רק בטעות להוסיף איזה 4 אפסים למספר ולא מהכיוון הנכון) , בכלל אני חושב שאם המחשב חדש מספיק (בן פחות משנה) הגיוני לדרוש בעדו באזור ה3/4 מהמחיר, השאלה אם באמת ירכשו ממך את המחשב בסכום הזה היא אחרת כבר.
אצלך יש פלטפורמה טובה, מעבד Haswell טוב, לוח אם מתקדם, אבל הGTX670 לא שווה הרבה, וריבוי הדיסקים הקשיחים/כונני SSD גם לא תקסום לרוב הקונים אלה רק תוסיף לעלות הנוספת של המחשב, בנוסף גם תמורה רבה לכוננים קשיחים לא תקבל לדעתי שכן לא הרבה יהיו מוכנים לשלם יותר מחצי בשביל כונן קשיח מכני שעלול למות כל דקה, וכונני SSD מצד שני גם לא מושלמים בגלל כמות הכתיבות המוגבלת.

בעיקרון לדעתי זה יכול ללכת ככה
  • עבור i5 4670K עם הקירור אולי 700 ש"ח , אולי 800 ומשהו אם הקירור של NOCTUA הוא מהדגמים היותר טובים
  • לוח Z87 Deluxe אולי 600 ש"ח
  • 8GB של זיכרון עולה היום גרושים, בערך 200 שקל, ככה ש150 שקל ומטה יהיה מציאותי יחסית.
  • 480GB SSD - 500X2
  • 8TB Seagate אולי 800 אם הוא חדש עם אחריות, אבל קשיח כזה יקר לא הרבה יחפשו ביד שניה
  • 2X 2TB אם זה קשיחים מהסדרה הכחולה אולי 500+- שקל
  • 2X 3TB כנ"ל, אם הקשיחים כחולים אז 700+- שקל
  • הGTX670 שלך כבר דיי ישן, ולמרות שעדיין מספק ביצועים טובים מספיק, זה עדיין מציב אותו ברמת הביניים הנמוכה כיום, כרטיסים כאלו נמכרים בפחות מ400 ש"ח לדעתי כיום
  • ספק כח, אנחש שמדובר באחד מספקי הS12 Bronze הישנים, ספקים טובים אבל לא תקבל עליו יותר מ250 ש"ח
  • המארז.. מאוד ראוונטי, לבן וצעקני ולא בדיוק מוצר קל למכירה, מאוד תלוי במי תיפול עליו כשתמכור את המחשב, או שהוא ישנא אותו ולא יראה בו בכלל ערך או שהוא "יעריך" את העיצוב אז אפשר להוסיף עוד 250-300 שקל, זה מארז ככה שקשה להעריך את השווי שלו.

סך הכל במצב האידיאלי תקבל הצעות באזור ה5300 , אולי כמה מאות יותר. אבל בעיקרון יש לך מפרט ,לא קל למכירה" שכן הקונים לרוב יחפשו בסיסי יותר, עם כונן קשיח 1 + SSD, ואצלך רק הכוננים+ הSSD שווים קרוב ל3 אלף שקל אם הכל "כמעט חדש" ותחת אחריות וזה עוד חישוב אופטימי..

totlip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

היי,
הדיסקים בני כשנה..
ואכן הכרטיס מסך ישן יחסית ואכן נותן תמורה נהדרת לגיימרים בינוניים ז"א FHD..
כעיקרון אני לא ממש רוצה למכור אותו אני מת עליו הוא ממש חיה רעה בביצועים .
השאלה שלי היא כזאת :
אם אי רוצה להיכנס לעידן ה 4K גיימינג ומדיה סנטר (קודי) מה אני צריך לשדרג או להחליף/להוסיף?
מההבנה שלי זה רק להחליף לGTX960 שכן רק הוא תומך ב HVEC בצורה מלאה אך מצד שני גיימינג יהיה בלתי אפשרי ב 4K ..
ומצד שני GTX 980TI גם לא ייתן ביצועים נורמליים בגימינג ב4K ומצד אחר גם תומך חלקית ביותר בוידאו HVEC..
אני בסוג של פלונטר..
האם לדעתך להמתין ולהחליף רק כרטיס מסך כאשר ייצא אחד חזק שתומך כמו שצריך במה שאני צריך?
כרגע יש לי מסך נהדר אומנם ב FHD (65VT60)..מאמין שיוחלף למסך 4K מתקדם יותר מאמין שבסביבות הקיץ!
אודה לעזרה!
בברכה חיים!

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #5 

אין הגיון להחליף מחשב שלם רק בשביל להיכנס לעידן ה 4K. עדיף להחליף רק את הכרטיס מסך והמחשב יהיה כמו חדש.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #6 

@totlip
·

הi5 שלך יסחוב לשנים הקרובות, אם אתה רוצה תמיכה "אמיתית" בHEVC ,כולל ב10 ביט עם HDR וHDMI 2.0 והכל כולל הכל, תחכה לPascal/Polaris ואז תחליט מה לקנות, למרות שכרגע נראה שלi5 עדיף יהיה לקחת כרטיס מסך של nVidia בגלל הOverhead של הדרייברים של AMD, בינתיים תנסה לסחוט את הGTX670 כמה שאתה יכול, אם יש לך כרטיס עם קירור טוב אולי Overclock יעזור קצת (למרות שאני לא זוכר איך הכרטיסים האלו מגיבים לזה לעומת כרטיסי הMaxwell שעושים את העבודה לא רע)

totlip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

תיארתי לעצמי..באסה ..
4K ב H264 רץ חלר והמעבד לא מתאמץ בכלל ..הבעייה מרבית הסרטים שאני אוגר/מוריד כבר בקידוד H265 וכאן לא המעבד סוחב ולא הכרטיס מסך..
טוב ננסה למצוא מדריך טוב לOC גם למעבד וגם לכרטיס מסך !
ידידיי עזרתם לי מאוד בקבלת ההחלטות תודה רבה (f)
נעלה קצת תדרי עבודה ונראה אם יעזור במשהו ונמתין לדור הבא של הכרטיסי מסך ..אגב יש לכם מושג למתי מתוכננת ההשקה שלהם?

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #8 

ההשקה מתוכננת לרבעון השלישי של 2016.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #9 

@totlip
·

דווקא מהפעמים שיצא לי להוריד תכני HEVC ב1080p המעבד סחב ללא מאמץ כלשהו, והi5 3470 שלי חלש יותר במקצת מה4670K שלך, בUHD הוא גם מצליח לסחוב לפי מה שראיתי בניגון על המעבד, יש לי GTX970 אבל אין לו את יחידת הקידוד לHEVC שיש בGTX960/950, אלה סוג של Hybrid Engine שכנראה אין לו באמת תמיכה נורמאלית ולכן (לפחות בMPC HC ) זה לא עושה את העבודה המצופה. אבל הסרטון הזה לדוג'

http://demo-uhd3d.com/fiche.php?cat=uhd&id=101

ודומיו, עובדים בסדר כשהמעבד עומד בקצב, בשילוב עם MadVR עובד. ככה שאולי כדאי שתבדוק את ההגדרות, המעבד שלך חזק ב15-20 אחוז לדעתי לפחות ככה שאם הIvy Bridge המסכן שלי מריץ את זה אין סיבה שמעבד הHaswell שלך לא, למרות שאין לי מושג אם זה יחזיק סרט שלם כזה.

totlip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

היי, ב1080 אין שום בעייה גם אצלי..
הבעייה מתחילה ב4k אני אמתין בסבלנות לדור הבא של המעבדים הגרפיים.. וכנראה יעשה oc למעבד.
תודה על התגובה!

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #11 

קובץ הבדיקה באורך 2 דקות מקרטע אצלך?
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

totlip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

בוקר טוב !

לא בדקתי את סרטי הדמו שיש שם כי יש לי סרטים מלאים גם ב H264 וגם ב H265 .
הביטרייט מטורף בין 150מב -190מב בפיק..
שאלוהים יעזור לנו אם איכסון לסרטים הללו מכיוון שסרט ממוצע בH265 שוקל בסביבות 70 גב..ובH264 120 מב ..
תודה על העזרה!

Huvenster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1031
שם מלא: huvenster
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #13 

יש לי שאלה שאולי קשורה יותר לפורום הטלוויזיות, איך מחשבים עם מעבדים וכרטיסי מסך כל כך חזקים וקירור אקטיבי לא מצליחים לפענח קודקים שנגן מובנה של טלוויזיה כן? קחו לדוגמא טלוויזיה UHD 4K כלשהי

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20183
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

@Huvenster
כי בנגנים יש חומרה ייעודית בתוך המעבד אשר מבצעת את פעולת הפיענוח. וגם לה יש מגבלות של רוחב פס מקסימלי שהיא מסוגלת לפענח.
לפענח H264 בתוכנה במעבדים של היום, עם קודקים חדשים עם אופטימיזציות ממש לא קשה ולא בעייתי גם במעבדים זולים יחסית.
ברגע שאנחנו עוברים לדבר על H265, העניינים מסתבכים. הקודק הזה משתמש באלגוריתמים הרבה יותר מסובכים, ודחיסה הרבה יותר גבוה, לכן דרוש כוח עיבוד רב בהרבה לצורך הפיענוח.
המעבד I7 2600K מרובע ליבות שלי רץ במהירות של 4.5GHZ, בקושי מצליח לנגן חלק מתכני ה4K H265 שניסיתי לנגן עליו.
כמובן שה I3 5005U לא ממש מסתדר עם הנ"ל.

@totlip
בעיקרון עד כמה שידוע לי UHD BLURAY יהיה מוגבל לסביב ה128מגהביט.
לפי דעתי ריפים איכותיים של בלוריי 4K לא ידרשו הרבה יותר נפח אחסון מפי 2 בערך של הריפים של בלוריי רגילים היום.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #15 

גם בכרטיסי מסך יש את החומרה הזאת, רק שנכון לעכשיו המצב של מקודדי HEVC במחשבים על הפנים.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20183
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #16 

@IamEzio
אין כרגע אף כרטיס חוץ מ GTX950 ו GTX960 עם תמיכה מלאה ב HEVC\HEVC 10BIT.
יש גם את הפנטיום\סלרון מסדרת N והאטום החדש שתומכים בפיענוח HEVC בחומרה, אבל אין תמיכה ב 10BIT.
בחלק נוסף יש תמיכת HYBRID ב-HEVC שלא שווה הרבה, וכנראה שפיענוח מלא בתוכנה יהיה לא פחות ואף יותר מהיר.
הדור הבא של מעבדים כבר אמור לכלול ליבה גראפית עם יכולת הפיענוח לתכנים המדוברים.

מה שקצת מציק זה שהקופסאות טלויזיה הסיניות ב$30-50 כבר מאפשרות פיענוח HEVC 10BIT מלא בחומרה עוד מסוף שנה שעברה.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #17 

לא אמרתי שום דבר סותר, פשוט לא נכנסתי לפרטים. בתגובה שלך לא ציינת דבר בנוגע לזה, לך מי שלא מבין היה יכול לקבל את הרושם שבמחשבים הכל נעשה על ידי המעבד.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”