מדפסת 3D - מנסה לאסוף חומר
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
טוב, הגיע הזמן להתחיל ולחפור בנושא הזה כי זה מתחיל גם לעניין וגם להיות commodity.
אני מחפש פיתרון ל-PLA סביב 100 מיקרון דיוק, עם נפח של סביב 20x20x20 (פלוס מינוס, כמובן).
משהו למתחילים אבל שאפשר יהיה להשתמש בו כמוצר pro.
כמובן לא בעלות שתשבור את השוק...
שני המודלים שבינתיים יכולים להיות רלוונטים זה ה makerbot replicator 2x (הבעיה שהוא טיפה יקר) וה-XYZ davinci 1.1plus.
אשמח לטיפים ולכל מידע רלוונטי.
אני מחפש פיתרון ל-PLA סביב 100 מיקרון דיוק, עם נפח של סביב 20x20x20 (פלוס מינוס, כמובן).
משהו למתחילים אבל שאפשר יהיה להשתמש בו כמוצר pro.
כמובן לא בעלות שתשבור את השוק...
שני המודלים שבינתיים יכולים להיות רלוונטים זה ה makerbot replicator 2x (הבעיה שהוא טיפה יקר) וה-XYZ davinci 1.1plus.
אשמח לטיפים ולכל מידע רלוונטי.
הבעיה המרכזית היום של מדפסות תלת מימד היא שזה קצת משחק של trade off: אם מדובר ברמת כניסה (עלות נמוכה יותר, של כ2.5 - 3k) הרי שהעסק ממש לא נוח לתפעול ורחוק מלהיות fire and forget. צריך לכייל, לאזן, הפילמנט נתקע ועוד כהנה וכהנה. לא משהו שאני יכול להגיד בלב שלם ש-100 אחוז מההדפסות אכן יוצאות, ואני צריך לעשות בייביסיטר על המדפסת.
ברמות מחיר גבוהות יותר העסק משתפר. היום יש לי witbox. הדור השני שלה הוא הדבר הכי קרוב ל״הדפס ושכח״ שאני מכיר. אין צורך בכיול של המשטח, האקסטרודר בנוי עם מנגנון משיכה קצת אחר (מה שמוריד מאוד את תקלות המשיכה) והיא מהירה (יחסית). הבעיה: עלות של 10k.
ברמות מחיר גבוהות יותר העסק משתפר. היום יש לי witbox. הדור השני שלה הוא הדבר הכי קרוב ל״הדפס ושכח״ שאני מכיר. אין צורך בכיול של המשטח, האקסטרודר בנוי עם מנגנון משיכה קצת אחר (מה שמוריד מאוד את תקלות המשיכה) והיא מהירה (יחסית). הבעיה: עלות של 10k.
You are never fully dressed without a smile
-
oferlaor
- מנהל

- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
לי יש את M3d, שהיא יחסית לחץ והדפס, אמננם קטנה ויחסית איטית לעומת הגדולות, אבל היא נהדרת.
כיף להכין ולהפדיס דברים במיוחד היכולת ליצר.
כיף להכין ולהפדיס דברים במיוחד היכולת ליצר.
נערך לאחרונה על ידי mp3lll ב 18/02/2016 14:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
אם כך, אני ממליץ לך מאוד לבקר אצל http://techfactoryplus.com/. ממליץ בחום על השירות של אסף שאיתו אני עובד הרבה. מאוד.oferlaor כתב:זה עדיין בטווח המחירים שלי....
אם אתה מאוד ספונטני, אתה יכול לבוא לבקר ב-geekcon pets שמתרחש בסופ״ש הזה בגוגל (דבר איתי לפני כדי שתוכל להיכנס) ולראות שלל מדפסות בפעולה. בין השאר - אסף יהיה עם צי המדפסות שלו, ותוכל גם להציץ ב-maker room שאנחנו בונים בגוגל.
You are never fully dressed without a smile
-
oferlaor
- מנהל

·מכיר את אסףShed כתב:אם כך, אני ממליץ לך מאוד לבקר אצל http://techfactoryplus.com/. ממליץ בחום על השירות של אסף שאיתו אני עובד הרבה. מאוד.......
אם אתה מאוד ספונטני, אתה יכול לבוא לבקר ב-geekcon pets שמתרחש בסופ״ש הזה בגוגל (דבר איתי לפני כדי שתוכל להיכנס) ולראות שלל מדפסות בפעולה. בין השאר - אסף יהיה עם צי המדפסות שלו, ותוכל גם להציץ ב-maker room שאנחנו בונים בגוגל....
גם נפגשנו באירוע הדפסות ה-3D שעשינו אצלם בגבעתיים וגם בגיקון קידס האחרון.
המדפסות שהוא משווק פחות מתאימות במקרה שלי.