גיבוי ב acronis true image 2016

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Bar18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום,

רציתי לשאול כמה דברים על התוכנה acronis true image 2016

1)יצרתי קובץ גיבוי לכונן c המרכזי ששוקל 535GB והקובץ tib שנוצר שוקל רק 450gb, מדוע זה שוקל פחות לאן נעלמו 85gb?

2) האם ברגע שאני מוחק קבצים בכונן ואז עושה עדכון לקובץ tib האם גם שם ימחקו הקבצים שמחקתי לפני העדכון ?

3) האם יש אפשרות לעדכן קובץ image כמו את הגיבוי tib ?

4)האם אני יכול ליצור boot media על אותו כונן שבו עשיתי גיבוי? (במקום על דיסקאוןקי למשל...)

5) אם למשל הלך הכונן המרכזי עם כל מערכת ההפעלה, וקיים גיבוי בכונן אחר של אותו כונן, האם אני אהיה חייב להתקין מחדש מערכת הפעלה ולהתקין שוב את האקרוניס/כלי שחזור מטעמו בשביל לבצע שחזור ? (אם לא, אז אני לא מבין מה ההבדל מליצור כבר image ).

תודה מראש!.
Windows has detected you do not have a keyboard, please Press 'F9" to continue.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4590
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #2 

1. כנראה בחרת דחיסה.
2. אם אתה עושה גיבוי אינקרמנטלי, או לא דורס את הגיבוי המלא הישן, יהיה לך בגיבוי הישן. אם אתה דורס עם גיבוי מלא, מן הסתם מה שמחקת לא יהיה בגיבוי.
3. לא הבנתי
4. בטח אפשר, אבל לא מכיר דרך פשוטה. למה לך? תכין לך על DOK, או במקרה הצורך תוריד מהאתר שלהם.
5. ממש לא חייב. אתה יכול להוריד מהאתר שלהם Image שחזור שאתה צורב ל-CD, או להשתמש ב-DOK שיצרת מבעוד מועד, או ללכת לכל מחשב אחר וליצור את ה- DOK או CD לשחזור.

Bar18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

@Nemesis
·

1) אז איך אני מגבה בלי לדחוס ? איפה זה בהגדרות ?
2) לא הבנתי אז אם אני קובע עדכון אוטומטי כול שבוע וזה מגבה אז זה יתעדכן עם דברים שמחקתי או לא? כרגע זה מוגדר גיבוי אינקרמנטלי גם ב scheme וגם ב method
3) כוונתי היא האם ברגע שיצרתי קובץ image, יש אפשרות לעדכן אותו בדומה לקובץ גיבוי? כלומר כול שבוע לעדכן אותו כך שבעת הצורך אני עושה אליו boot והוא למעשה הכי עדכני...
4) למה זה מסובך? פשוט יוצר boot media עם התוכנה בכונן המיועד לא ? כמו שהייתי עושה ל dok
5) כוונתי היא פשוט האם אני יכול להשתמש בקובץ גיבוי הזה tib שנוצר על מנת לשחזר את המערכת עם הווינדוס שמותקן בה מבלי להתקין אחד חדש ? (כול זה דרך dok כמובן או boot שיהיה קיים כבר בכונן שבו נמצא קובץ הtib לא משנה כל כך..)

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

1. הסתכלתי עכשיו בגרסה שאצלי (2015), הסירו את האפשרות להגדיר רמת דחיסה.
2. כשאתה קובע עדכון אוטומטי, יש שם גם מקום שנקבע ה- Backup Scheme. אם אתה קובע גיבוי יחיד, כל פעם הגיבוי הישן ידרס, ולכן קובץ שתמחק, לאחר הגיבוי גם לא ימצא.
3. אפשר בעזרת גיבוי Incremental. הוא יוצר גיבוי אחד שלם בהתחלה, ולאחר מכן בכל גיבוי נוסף הוא יוצר קובץ נוסף של השינויים בלבד, וכן הלאה וכן הלאה. פעם בכמה זמן הוא עושה גיבוי נוסף שלם ושוב את ההפרשים. כמה זמן לשמור אחורה אתה מגדיר לו, וכמובן צריך לשים לב שלא יגמר המקום בדיסק.
4. אם מדובר בדיסק שליף אפשר, יש גם בהגדרות המתקדמות אפשרות להוסיף עותק של Acronis לדיסק השליף בתהליך הגיבוי עצמו. הלך הדיסק - אתה מאתחל מדיסק הגיבוי ומשחזר מקבצי ה- TIB בתוכו.
5. כמו בסעיף קודם, כן. לא צריך להתקין מערכת הפעלה. כאשר אתה "מתקין" Acronis על התקן אחסון שליף, אפשר לאתחל את המחשב ממנו. הוא "מערכת הפעלה" בפני עצמו.

Bar18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

@Nemesis
·
1) אולי בגירסא של 2016 יש אפשרות איפה אני יכול להסתכל ? ואם אין אפשרות כזו אז מה המשמעות של זה שזה דחוס האם אבדו קבצים?
2) אז לפי מה שאני מבין אין אפשרות לעדכן ישירות את הקובץ tib הראשוני בלבד ושהשינויים יבוצעו רק בו? אלה רק בשיטה של לצבור את השינויים או לדרוס את כולו וליצור חדש כל פעם ?
3) אז כול שיטת הגיבויים תקפה גם לגבי image? אם כך מדוע בכלל ליצור קובץ tib ולא להשתמש רק בimage שקל ופשוט להתשמש בו מבלי DOK או תוכנות חיצוניות אלה פשוט לעשות אליו Boot...
5) האקרוניס שאני מתקין בכונן גיבוי יכול בעצם לשמש לי כ Image בפני עצמו ממה שאני מבין? שממנו אני יפעיל את שחזור קובץ ה tib?

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

1. אין לי 2016 אז אני לא יכול לבדוק. בתאוריה אמור להיות אפשרי לקבוע רמת דחיסה עבור גיבוי חדש. יש כאן משהו:
https://forum.acronis.com/forum/97944
אבל מה אכפת לך? מדובר בדחיסה כמו Zip. אתה לא מאבד שום דבר, רק חוסך במקום על הדיסק, בתמורה לקצת מאמץ של המעבד כאשר הוא מבצע גיבוי.
2. למיטב ידיעתי לא. אבל בצורה הזו אתה שומר רק עותק אחד של גיבוי גם כך. אם מספיק לך עותק אחד, מה מפריע לך שהוא דורס אותו כל פעם מחדש?
3. tib הוא Image לכל דבר. גם ל- Image בד"כ אתה לא עושה בוט ישירות.

5. אתה לא עושה בוט ישירות לאימג'. צריך כלים אחרים לחלוטין בשביל זה. זה בשימוש בד"כ בסביבות וירטואליות. אופציה נוספת היא Wim, אבל אני לא מכיר תוכנה שמאפשרת להשתמש בזה בצורה של גיבוי כמו שאתה רוצה.

Bar18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

@Nemesis
·
1) אני אבדוק, אולם אם אין איבוד מידע אז זה באמת לא משנה לי שזה נדחס...
2) לדרוס כל פעם מחדש יגמור לי את חיי הכונן מהר מאוד
3) שאמרתי image למעשה התכוונתי לשיכפול ל clone disk, טעות שלי, כזה שאפשר לעשות אליו בוט ישר מהביוס וזהו אם אני יוצר שיכפול של המערכת אני יכול לעדכן שיכפולים? או גם פה פשוט לדרוס מחדש כמו בגיבוי? מה ההבדל בעצם בין שיטת image לשיטת clone ?

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

למה אתה חושב שיגמור מהר את חיי הכונן?
אתה מגבה ל ssd?
לגבי clone, אתה אמור להיות מסוגל לאתחל את המחשב מאותו כונן. כל עוד אתה מאתחל את המערכת מאותו סוג חיבור (SATA למשל).
Image הוא למעשה קובץ שמכיל תמונת מראה של מה שגיבית. הוא קובץ לכל דבר, אתה יכול להעתיק אותו, הוא לא תופס לך את כל הכונן.
Clone יוצר על כונן המטרה עותק זהה של המקור. כדי שיהיה עותק זהה אתה לא יכול להשתמש בו למטרה אחרת.

Bar18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

@Nemesis
·
נכון לעכשיו עשיתי בסוף clone על כונן רגיל לא ssd, נראלי הכי מתאים לי ככה בלי לפתח תלות בגורם חיצוני שיאפשר לי לעשות שחזור כמו בקובץ tib ואימג' אלה פשוט לעשות בוט לכונן תקין וזהו...והוספת קבצים ומחיקה ידנית פשוט..כי אין אפשרות אוטומטית לזה

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

אוקיי, רק קח בחשבון שזה ממש לא גיבוי.
בצורה הזו יהיה לך יותר קל להרים מערכת מהר אם הלך לך הדיסק, אבל מצד שני אם מחקת קובץ בטעות, אותו קובץ הולך קפוט גם בגיבוי.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”