כבל רשת לא עובד
שלום,
השחלתי כבל רשת בתשתית ביתית לחצתי שני ראשים בשני הקצוות ובעת חיבור כלום לא עובד... איך אני יכול לדעת אם הבעיה היא בלחיצת ראשים או בכבל עצמו? כי החלפתי כבר ראשים מספר פעמים ועדיין כלום..וכבלים אחרים שעשיתי בבית עובדים...
כבל cat5e עם ראשים מתאימים מצד אחד זה מחובר למודם אינטרט מצד שני ללאפטופ לצורך בדיקה, האם שווה לקנות טסטר לבדיקה?
תודה מראש!.
השחלתי כבל רשת בתשתית ביתית לחצתי שני ראשים בשני הקצוות ובעת חיבור כלום לא עובד... איך אני יכול לדעת אם הבעיה היא בלחיצת ראשים או בכבל עצמו? כי החלפתי כבר ראשים מספר פעמים ועדיין כלום..וכבלים אחרים שעשיתי בבית עובדים...
כבל cat5e עם ראשים מתאימים מצד אחד זה מחובר למודם אינטרט מצד שני ללאפטופ לצורך בדיקה, האם שווה לקנות טסטר לבדיקה?
תודה מראש!.
Windows has detected you do not have a keyboard, please Press 'F9" to continue.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אולי תסביר איך לחצת- ואיך סידרת את הכבלים ללחיצה
זה יכול לחסוך לך את הרכישה וההמתנה לטסטר
זה יכול לחסוך לך את הרכישה וההמתנה לטסטר
- denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
יכול להיות שהכבל נפגע בדרך..,כלומר בזמן השחלה, משחת חזק מידי ועולי הוא עבר באיזה פניה של 90 מעלות. כי אתה רשמת שהחלפת ראשים מספר פעמים, ז"א למה לא השתשמת בשקעים? סתם העברת כבל ולחצת ראש RJ45 בכל צד?
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
שאתה אומר ששום דבר לא עובד, המחשב והמודם לא מזהיים שיש חיבור כלל? ל100 צריך 4 גידים, אבל אם מספר גידים נפגעו ..הייתי באמת רוכש טסטר לכבלי רשת.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
·denis29 כתב:שאתה אומר ששום דבר לא עובד, המחשב והמודם לא מזהיים שיש חיבור כלל? ל100 צריך 4 גידים, אבל אם מספר גידים נפגעו ..הייתי באמת רוכש טסטר לכבלי רשת....
שאני מחבר את הכבל בשני צדדיו לא נדלקות נורות לא בפורט של המודם ולא בפורט של הכניסה של המחשב שאמורות להבהב...
ולגבי הטסטר איך אני קובע איתו איפה הבעיה?
יש בעקרון כמה אפשרויות:
1. לרכוש בודק כבלי רשת (ב-EBAY עולה כ-10 דולר) בארץ עלול לעלות פי כמה)
2. לבצע בדיקת קצר/זמזום (מכשיר רב מודד פשוט עולה כ-30 ש"ח וישמש גם בעתיד לדברים אחרים) .
אם אתה רוצה להשתמש בשיטה מס' 2 (רב-מודד/זמזם) תצטרך לחתוך צד אחד של כבל .
בצד הזה אתה תקצר כל פעם 2 חוטים ותמדוד בצד השני (על הקונקטור הלחוץ) האם יש קצר והמוליכים תקינים.
לדוגמה:
חבר בצד של הכבל החתוך (זה שחתכת לו את הקונקטור) - 2 חוטים - לדוגמה: חוט כחול עם חוט כחול-לבן.
תבדוק בצד השני של הכבל (בצד עם הקונקטור הלחוץ) שיש קצר בין 2 הפינים הללו.
אם יש קצר שניהם טובים אם לא - אחד מהם לא מחובר/לא לחוץ או קרוע .
במקרה שאין קצר (אין זמזום) חבר גיד אחד מה"בעיתיים/החשודים לגיד אחר שכבר תקין ואז תבדוק קצר .
ככה תוכל לדעת איזה חוט אינו תקין .
זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע..
2. לבצע בדיקת קצר/זמזום (מכשיר רב מודד פשוט עולה כ-30 ש"ח וישמש גם בעתיד לדברים אחרים) .
בצד הזה אתה תקצר כל פעם 2 חוטים ותמדוד בצד השני (על הקונקטור הלחוץ) האם יש קצר והמוליכים תקינים.
לדוגמה:
חבר בצד של הכבל החתוך (זה שחתכת לו את הקונקטור) - 2 חוטים - לדוגמה: חוט כחול עם חוט כחול-לבן.
במקרה שאין קצר (אין זמזום) חבר גיד אחד מה"בעיתיים/החשודים לגיד אחר שכבר תקין ואז תבדוק קצר .
זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע..
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4311
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
·movieman כתב:יש בעקרון כמה אפשרויות:
לדוגמה:
זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע.....
מין הסתם שחוץ מבעיית נתק בין אחד הגידים של הכבל לקונקטור יכולות להיות עוד מספר רב של תקלות שלא ניתן באמת לזהות אותן עם רב מודד או זמזם. מדובר על בעיות קצר בין הגידים של הכבל, החלפת גידים בינהם, אי שמירה על סדר חיבור של הגידים ועוד בעיות רבות אחרות, וחוץ מזה שלחתוך מחבר אחד של הכבל, שסיכוי סביר שהוא הייה הצד התקין, זה לא ממש היגיוני, כך שחוץ מהמכשיר בדיקה אמיתי שמזהה ומציג את הצד התקול כל שאר האילתורים הם מתכון בדוק להיסתבך סתם ולטחון מים במשך זמן רב.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

·Bar18 כתב:בדקתי כמה גידים ואין צפצוף במה שבדקתי כניראה שהכבל הלך...
כמו שכבר ניסיתי להסביר לפני זה, עם בודק רציפות חוץ מציפצופים שלא נותנים שום תועלת לא ניתן להשיג שום תוצאות. אותו הדבר, גם עם הקופסת פלסטיק עם שמונה לדים שנדלקים אחד אחרי השני ( שיש עוד כאלה שחושבים בטעות שזה מכשיר בדיקה לכבלי רשת ) לא מביאה שום תועלת. לצורך זיהוי התקלה בכבל נדרש מכשיר בדיקה שמציג את המיקום וסוג התקלה בכבל, אחרת כל מה שנשאר, זה סתם לטחון מים.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

·Bar18 כתב:@sys_admin
·
בכל מקרה אם הכבל היה תקין אז הכול היה עובד אז אין מנוס מלהחליף כבל לצערי...
הכבל יכול להיות תקין לגמרי ויכול להיות גם לא תקין ואם ממשיכים לטחון מים על עיוור, אז אפשר עוד הרבה פעמים לשלוף את הכבל הקיים, וגם לקרוע אותו תוך כדי כך וגם להשחיל פעם אחרי פעם עוד ועוד כבלים והבעייה יכולה להיות בכלל בחיבור של המחבר, למשל שהגידים של הכבל לא מגיעים בתוך המובילים של המחבר עד הסוף, עד המגעים, או שהבעייה יכולה להיות שהמכשיר לחיצה הוא מוצר סיני זול שלא שווה כלום ולא לוחץ את הלהבים של המגעים עד הסוף ולא יוצר מגע עם הגידים של הכבל, יכול להיות שהמחברים עצמם, זה מחברים סיניים לא ראוים לשימוש ויכולות להיות אלף ושתיים אפשרויות אחרות שאותן אפשר לזהות רק עם מכשיר בדיקה אמיתי או להמשיך לשרוף זמן ועצבים ותוך כדי כך גם לקלקל עוד ועוד דברים אחרים ולקוות לזה שבסוף במזל הבעיה תפתר מבלי שיודעים מה היא היתה מלכתחילה.
·sys_admin כתב:·......
כמו שכבר ניסיתי להסביר לפני זה, עם בודק רציפות חוץ מציפצופים שלא נותנים שום תועלת לא ניתן להשיג שום תוצאות. אותו הדבר, גם עם הקופסת פלסטיק עם שמונה לדים שנדלקים אחד אחרי השני ( שיש עוד כאלה שחושבים בטעות שזה מכשיר בדיקה לכבלי רשת ) לא מביאה שום תועלת. לצורך זיהוי התקלה בכבל נדרש מכשיר בדיקה שמציג את המיקום וסוג התקלה בכבל, אחרת כל מה שנשאר, זה סתם לטחון מים....
אני אחדד/אשנה מעט את תשובתי .
עם בודק התנגדות - אתה בוודאי תוכל לדעת כי הכבל תקין - ברמת אמינות טובה מאוד (לא פחות ממכשיר בדיקת רשת)
ויש לי כמה כאלה בבית כולל NETWORK TESTER (שמורכב ויקר עשרות מונים)
אם יש לפותח השרשור שקע קיר - ניתן לחבר את צדדי הכבל ולבדוק התנגדות על המגעים של שקעי הקיר.
אבל נראה לי שקצת סיבכנו את הבחור .
בכל מקרה לפעמים לחיצה של קונקטור נוסף פותרת את הבעיה (במידה ואין בעיית מגעים.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

·movieman כתב:·......
אני אחדד/אשנה מעט את תשובתי .
עם בודק התנגדות - אתה בוודאי תוכל לדעת כי הכבל תקין - ברמת אמינות טובה מאוד (לא פחות ממכשיר בדיקת רשת)
ויש לי כמה כאלה בבית כולל NETWORK TESTER (שמורכב ויקר עשרות מונים)
אם יש לפותח השרשור שקע קיר - ניתן לחבר את צדדי הכבל ולבדוק התנגדות על המגעים של שקעי הקיר.
אבל נראה לי שקצת סיבכנו את הבחור .
בכל מקרה לפעמים לחיצה של קונקטור נוסף פותרת את הבעיה (במידה ואין בעיית מגעים....
כמו שכבר הסברתי מקודם, עם בודק ההתנגדות כמובן שלא ניתן לזהות את הבעיות של הכבל שנפגע, בגלל שכבל שנפע תוך כדי השחלה מתאפיין בתופעות כמו crosstalk למשל, שלא מאפשרות תקשורת נתונים, אבל לא משנות את ההתנגדות המוליכים. בגלל זה לא כדאי סתם לטחון מים וזיהוי תקלה היגיוני יהיה באמצעות מכשיר בדיקה ייעודי, כזה שגם מציג סוג התקלה וגם מסמן את המרחק ומיקומה ולא באיזה אילתור של קופסאות פלסטיק עם שורת לדים שלא עוזרים בשום דבר. כמובן שגם שקע קיר, לא תורם לכלום, בגלל שלבדוק רציפות ניתן גם ללא השקע , אלה במגעים של מחבר עצמו ולא להסתבך עם נקודת כשל נוספת. חוץ מזה שכבל רשת שמיועד לפריסה או השחלה חייב להיות מחובר בקצווית שלו לשקעי keystone ובשום פנים לא למחברים ללחיצה שהם מתחברים לכבל מגשר.
·sys_admin כתב:.........
הבעיה היא שמכשיר כמו שאתה מדבר עליו (ויש לי כאלה) עולים לא מעט כסף ופותח השרשור - לא בטוח שירצה להשקיע סכום כזה.
אני במשך יותר מ-18 שנה משחיל כבלים בתוך קירות ובמקרה של פותח השרשור אולי כדאי שיפעל באחת הדרכים הללו:
1. ירכוש כבל חדש וישחיל אותו במקום הישן (סוג של סיכון כי יכולה להיות בעיית השחלה)
2. להזמין חבר או בעל מקצוע לצורך אבחון ופתרון הבעיה .
לפותח השרשור :
היכן אתה גר ??? אולי יש חבר'ה (גם אני כמובן) שגרים קרוב אליך ויוכלו לקפוץ ולראות/לעזור בפתרון התקלה ?
@movieman
·
קודם כול תודה לכולם על המענה,
כרגע לא מצאתי פתרון ונראלי שמה שהעשה זה באמת להשחיל כבל חדש כי אין לי דרך יעילה לקבוע מי מהכבל או מהראשים הוא הבעיה, ולקנות מכשיר ייעודי זה לא משתלם בטח לא לשימוש ביתי חד-פעמי...
ואני גר בחולון אם מישהו בסביבה מוכן לעשות בדיקה קטנה לכבל אני אשמח!.
·
כרגע לא מצאתי פתרון ונראלי שמה שהעשה זה באמת להשחיל כבל חדש כי אין לי דרך יעילה לקבוע מי מהכבל או מהראשים הוא הבעיה, ולקנות מכשיר ייעודי זה לא משתלם בטח לא לשימוש ביתי חד-פעמי...
ואני גר בחולון אם מישהו בסביבה מוכן לעשות בדיקה קטנה לכבל אני אשמח!.
·Bar18 כתב:@movieman
·
ואני גר בחולון אם מישהו בסביבה מוכן לעשות בדיקה קטנה לכבל אני אשמח!....
אתה מוזמן לבוא אלי ולקחת מכשיר לבדיקה.
שלח לי בפרטים טלפון .