לשים את הממיר של יס בתוך ארון התקשורת?
-
JangoFlaisher
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 36
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
חברים,
במהלך שיפוץ בית קרקע והקבלן הציע לי לשים את הממירים של יס (כמובן לאחר השיפוץ) בארון התקשות בכניסה לבית ולהשחיל בצינורות לטלויזיה (אני בכל מקרה אשים צינורות 16 בשביל כבל רשת לטלויזיות) כבל לעינית של יס ואז אמנע מלשים ממירים מתחת לטלויזיה.
מה אתם אומרים?
מישהו ניסה את זה?
תודה מראש
במהלך שיפוץ בית קרקע והקבלן הציע לי לשים את הממירים של יס (כמובן לאחר השיפוץ) בארון התקשות בכניסה לבית ולהשחיל בצינורות לטלויזיה (אני בכל מקרה אשים צינורות 16 בשביל כבל רשת לטלויזיות) כבל לעינית של יס ואז אמנע מלשים ממירים מתחת לטלויזיה.
מה אתם אומרים?
מישהו ניסה את זה?
תודה מראש
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אכן זה מבוצע ועובד בצורה נפלאה אצל המון אנשים.
מה שכן יש כמה דגשים שצריך להעביר לקבלן על מנת שיבצע עבודה בצורה טובה לטובת השחלת כבל מתאים, באורך מתאים בכדי שהכל יעבור כראוי.
מכוון שזוהי הודעתך הראשונה בפורום אינך יכול לקבל הודעות פרטיות, אתה מוזמן ליצור עימי קשר בנושא.
מה שכן יש כמה דגשים שצריך להעביר לקבלן על מנת שיבצע עבודה בצורה טובה לטובת השחלת כבל מתאים, באורך מתאים בכדי שהכל יעבור כראוי.
מכוון שזוהי הודעתך הראשונה בפורום אינך יכול לקבל הודעות פרטיות, אתה מוזמן ליצור עימי קשר בנושא.
-
JangoFlaisher
-
- חבר שרק התחיל

יבגני, תודה על המענה המהיר!!, לא רוצה להעיק בפרטיות וכד'
אגב...חשבתי שמדובר בכבל קואקס סטנדרטי לא?
מכיר שרשור קיים בנושא המכיל מידע נוסף? כדי שלא אייצר שרשור נוסף
אגב...חשבתי שמדובר בכבל קואקס סטנדרטי לא?
מכיר שרשור קיים בנושא המכיל מידע נוסף? כדי שלא אייצר שרשור נוסף
אני בצעתי את זה המשימה וההתמודדות עצמה מאד כיפית במיוחד בסוף שזה עובד.
אבל זה קצת מורכב, אתה צריך ארון תקשורת גדול יחסית עמוק ומאוורר...יותר נכון לקרוא לזה ארון מדיה.
צריך לחשוב מראש על מספר רכיבים שאתה מעוניין שישבו בארון חוץ מהממירים כגון רסיבר, HTPC, סטרימר, עיניות, ראוטר, סוויץ, מודם, קונסולת משחקים ועוד.
יש לתכנן מדפים מתאימים, פתרון אוורור כי מצטבר שם הרבה חום, המון נקודות חשמל.
חשיבה מתוכננת מראש על מספר צינורות ההשחלה שתזדקק ומיקומם בצד השני (בקירות).
אתה תזדקק לכבל HDMI ארוך מהארון עד למסך עד 15 מטר הסיגנל עדיין בסדר, להשחיל כבל HDMI עם קונקטור גדול זו משימה בפני עצמה.
תתמודד הרבה עם השחלות של כבלים מסוגים שונים בהתאם לציוד בארון (כבל עיניות, HDMI, רמקולים, אופטי, קואקס ומפצלים).
תעלה את תרשים הבית נראה במה מדובר
אבל זה קצת מורכב, אתה צריך ארון תקשורת גדול יחסית עמוק ומאוורר...יותר נכון לקרוא לזה ארון מדיה.
צריך לחשוב מראש על מספר רכיבים שאתה מעוניין שישבו בארון חוץ מהממירים כגון רסיבר, HTPC, סטרימר, עיניות, ראוטר, סוויץ, מודם, קונסולת משחקים ועוד.
יש לתכנן מדפים מתאימים, פתרון אוורור כי מצטבר שם הרבה חום, המון נקודות חשמל.
חשיבה מתוכננת מראש על מספר צינורות ההשחלה שתזדקק ומיקומם בצד השני (בקירות).
אתה תזדקק לכבל HDMI ארוך מהארון עד למסך עד 15 מטר הסיגנל עדיין בסדר, להשחיל כבל HDMI עם קונקטור גדול זו משימה בפני עצמה.
תתמודד הרבה עם השחלות של כבלים מסוגים שונים בהתאם לציוד בארון (כבל עיניות, HDMI, רמקולים, אופטי, קואקס ומפצלים).
תעלה את תרשים הבית נראה במה מדובר
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
לדעתי אם התכנון והעיצוב זה טוב לחדר המגורים הסלון או הקולנוע הבייתי,
לחדרים מיותר ויעשה לך סמטוחה במקרה של כל תקלה בכבלים.
זה מקור לבעיות,הציוד של יס והוט כל כך באיכות נמוכה,שכל תקלה שלהם תיצטרך לאכול חצצ וזמן אבוד,
לסלון הייתי מקריב ועושה הסתרה וריכוז לגביי יתר החדרים מקור לכאב ראש כשהציוד של חברת הכבלים\לווין\סלקום וכוליי
כמו שרשם לך יבגני,לא יתן לך מידע חינם,
ותיצטרך להיוועץ בחברות כמו "אניגמה" (לופו)בחיפה שם תוכל להתרשם מתצוגה של הציוד הדרוש והמחירים.
http://enigma-av.co.il/
לחדרים מיותר ויעשה לך סמטוחה במקרה של כל תקלה בכבלים.
זה מקור לבעיות,הציוד של יס והוט כל כך באיכות נמוכה,שכל תקלה שלהם תיצטרך לאכול חצצ וזמן אבוד,
לסלון הייתי מקריב ועושה הסתרה וריכוז לגביי יתר החדרים מקור לכאב ראש כשהציוד של חברת הכבלים\לווין\סלקום וכוליי
כמו שרשם לך יבגני,לא יתן לך מידע חינם,
ותיצטרך להיוועץ בחברות כמו "אניגמה" (לופו)בחיפה שם תוכל להתרשם מתצוגה של הציוד הדרוש והמחירים.
http://enigma-av.co.il/
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אל תשכח שאתה צריך לדאוג לכבילה מהממירים למסכים.
אתה צריך להעביר כבל HDMI מה שאומר שזו משימה לא פשוטה ואם המרחקים ארוכים אתה תצטרך לעבוד עם כבל רשת.
אתה צריך להעביר כבל HDMI מה שאומר שזו משימה לא פשוטה ואם המרחקים ארוכים אתה תצטרך לעבוד עם כבל רשת.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46420
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
JEXY,
ההודעה האחרונה שלך הוסרה מהשרשור, פעם אחרונה שאני רוצה לראות שפה כזו מעל דפי הפורום.
זורו44,
הסרתי את המילה הפוגעת מההודעה שלך.
אנשים בשר ודם קוראים כאן את ההודעות שלכם מצד שני של המקלדת, אז תתנסחו עיניינית.
ההודעה האחרונה שלך הוסרה מהשרשור, פעם אחרונה שאני רוצה לראות שפה כזו מעל דפי הפורום.
זורו44,
הסרתי את המילה הפוגעת מההודעה שלך.
אנשים בשר ודם קוראים כאן את ההודעות שלכם מצד שני של המקלדת, אז תתנסחו עיניינית.
-
JangoFlaisher
-
- חבר שרק התחיל

חברים תודה רבה עד כה! (אין לי מושג על מה היה הויכוח אבל נתקדם
)
יבגני - תודה על העזרה גם בפייס.
boapinta וזורו - ביומיים האחרונים קראתי על זה יותר והתייעצתי גם עם טכנאי לשעבר של יס והמסקנות שלי עד כה הן:
אופציה א - השחלה של כבל קואקס (ממיר שאינו HD) עד לטלויזיה וממנו מתפצל לכניסת TV ולעינית (איכות נמוכה כמובן)
אופציה ב- השחלה של כבל עינית + כבל HDMI כמו שאמרתם (כמובן אפשר להשחיל כבל HDMIמיני ובסוף לשים מתאם ואז חוסכים את סיוט ההשחלה
אופציה ג- השחלה של כבל עינית + שני כבלי רשת שיתחברו למתאם (בסגנון של זה: http://www.ebay.com/itm/HDMI-Over-RJ45- ... SwJkJWi-C9 )
מקבל לחלוטין את המצלת זורו לא לפרוס גם בחדרי הילדים...באמת יעשה לי רק בלאגן.
לדעתי אבחר באופציה ב' שרשמתי פה (עינית + כבל HDMI) עבור הממיר
בארון תקשורת אגב אני שם : מודם/ראוטר של בזק, SWITCH, ראסברי פיי (הראשון מבין כמה בבית, זה ספציפי כנראה לNAS ושליטה על ממסרים שאני שם בתאורה) ובעתיד גם DVR למצלמות.
מכיוון שהבית שתי קומות (אצרף תרשים בהקדם) הקומה השניה תקבל פורט חם לקיר (עבור מחשב) ועוד פורט חם עבור A-POINT מבוססת POE בדומה לזה : http://www.ebay.com/itm/Ubiquiti-UAP-Un ... SwDuJWwNG7
פתוח לכל המלצה של החברים פה
תודה
יבגני - תודה על העזרה גם בפייס.
boapinta וזורו - ביומיים האחרונים קראתי על זה יותר והתייעצתי גם עם טכנאי לשעבר של יס והמסקנות שלי עד כה הן:
אופציה א - השחלה של כבל קואקס (ממיר שאינו HD) עד לטלויזיה וממנו מתפצל לכניסת TV ולעינית (איכות נמוכה כמובן)
אופציה ב- השחלה של כבל עינית + כבל HDMI כמו שאמרתם (כמובן אפשר להשחיל כבל HDMIמיני ובסוף לשים מתאם ואז חוסכים את סיוט ההשחלה
אופציה ג- השחלה של כבל עינית + שני כבלי רשת שיתחברו למתאם (בסגנון של זה: http://www.ebay.com/itm/HDMI-Over-RJ45- ... SwJkJWi-C9 )
מקבל לחלוטין את המצלת זורו לא לפרוס גם בחדרי הילדים...באמת יעשה לי רק בלאגן.
לדעתי אבחר באופציה ב' שרשמתי פה (עינית + כבל HDMI) עבור הממיר
בארון תקשורת אגב אני שם : מודם/ראוטר של בזק, SWITCH, ראסברי פיי (הראשון מבין כמה בבית, זה ספציפי כנראה לNAS ושליטה על ממסרים שאני שם בתאורה) ובעתיד גם DVR למצלמות.
מכיוון שהבית שתי קומות (אצרף תרשים בהקדם) הקומה השניה תקבל פורט חם לקיר (עבור מחשב) ועוד פורט חם עבור A-POINT מבוססת POE בדומה לזה : http://www.ebay.com/itm/Ubiquiti-UAP-Un ... SwDuJWwNG7
פתוח לכל המלצה של החברים פה
תודה