אודיסאוס כתב:@BUGY
·הי בוגי.
לגבי רמקולים:
אז הבנת מה יש לי... 2 רמקולים של ar 310 ho
לקנות מרכזי? תן בבקשה המלצה למספר דגמים... סדר גודל של 1500-2000₪
תודה לך עבור ההשקעה בתשומת הלב...
...
·"הם גם בטווח מחירים שלי ולכן הם בהחלט רלוונטיים" -
מה הוא בדיוק, לא ענית. יש דרך נכונה יותר לחלק את התקציב, לזרוק את רובו על רסיבר זה לא זה. עדיף רמקולים טובים ורסיבר בינוני מאשר רמקולים פשוט ורסיבר טוב. זה כמו לשים מנוע של 5 ליטר ו600 כוחות סוס ביונדאי I10. מוזר לא?
"הדנון עליו המלצת נראה טוב כך גם האיכותי יותר של ימהאה"
איזה ימהה בדיוק?
הרסיבר ששאלת לגביו, הYamaha RX-A750, (אתה חיב להתחיל לדבר בדגמים, מספרים ולדייק, שלא יהיו פה אי הבנות) הרסיבר הזה לא למכירה באמזון, אז לא כזה רלוונטי (שים לב, בקניה מאמזון, אתה רוצה שה
מוכר והשולח יהיה אמזון כדי לקבל את השרות המלא של אמזון).
"איך לבחור בין השלושה?"
כמו שאמרתי קודם, אתה צריך להשוות אותם ישירות אחד מול השני, לרוב מה חשוב לך יותר, איזה תוספות, אטמוס, בלוטוס, WIFI וכדומה. לרוב, דגמים קרובים, כל מה שמבדיל בינהם זה הפיצ'רים ואין הבדל באיכות של ההגברה והתוספת כוח היא זניח לחלוטין כך שלא תחשוב שמגבר יקר יותר נשמע טוב יותר, לא תמיד.
"תוכל בבקשה טיפה להסביר לגבי 7.1 / 5.2/ 9.1.....?"
זה די פשוט, זה אומר כמה רמקולים יש לך במערכת, ה1 אחרי הנקודה זה הסאב. לרוב, 5 רמקולים זה מספיק, למי שיש מקום וחדר מתאים, אפשר גם 7.1. כל דבר יותר מזה, די מיותר כי לרוב אין לאנשים את המקום לעוד רמקולים וגם כל מה שמעל 7 ערוצים זה פיענוח ועיבוד של הרסביר, הדמיה, לא כולם אוהבים זאת, הרוב לא. יש גם את הפורמט החדש, אטמוס, שכולל רמקולים על התקרה, או 2 או 4 רמקולים. תלוי בחדר והרצון (תחלס, זה תלוי באישה

). האם אתה מוכן להתקין 2 רמקולים בתקרה? האם יש לך מקום ל7 רמקולים בצורה הקפית מסביב למקום הישיבה, זה חדר גדול, סמטרי, יעודי?
לא יכול להמליץ לך על שום רמקול, אף אחד לא יכול, זה הכל טעם אישי. אתה חייב ללכת לחנויות ולהתחיל להקשיב, אין מנוס. בגלל שלא תמצא רמקול קדמי תואם, אתה צריך לחפש מה שנשמע לך טוב. אני היתי ממליץ לקנת סנטר גדול וחזק מחברה שאהבת את הרמקולים הקדמיים שלה (לכן אתה צריך גם להקשיב לכמה רמקולים קדמיים) כי אם בעתיד תרצה לשדרג את הקדמיים, אז לפחות הסנטר יהיה מאותה חברה, אולי אפילו מאותה סדרה או לפחות משפחה. כנ"ל לאחוריים, אבל לא צריך להתאמץ פה יותר מדי, רמקול אחורי ממש לא חשוב, הוא לא מייצר יותר מדי צלילים (פחות מ10 אחוז בסרטים) וגם אז זה רק אפקטים וצלילי רקע.
בלי קשר, יד שניה זאת לא מילה גסה, יש פה באתר רמקולים ממש נחמדים ומחירים טובים, ממליץ להציץ.
אתה גם לא חייב לקנות הכל עכשיו, אפשר לקנות לאט לאט בחלקים וכל פעם לתת תקציב קצת יותר גבוה לכל רכיב. בכל זאת, קונים פה להרבה שנים קדימה.
אני ידע שאתה רוצה לקבל המלצות גורפות וברורות כמו: " תקנה אתה הרמקול הזה, זה בן ז@ונה של רמקול, אתה לא תתחרט" אבל מה שיקרה זה שכל אחד פשוט ימליץ לך על הרמקולים שלו, כי הוא אוהב אותם והם הכי טובים. תתחי לעשות סיבובים בחניות, יש כמה טובות באזור המרכז ויש כמה חניות טובות, רק תלך לחניות מתמחות, לא מחסן כזה או אחר או אלקטריניקה משהו משהו, חניות כמו פיוצ'ר (סתם זקרתי את השם, כי הם מתעסקים עם SVS שאני אוהב). שים, המחרים בזאפ זה ממש לא מה שקורה במציאות, זאפ ואודיאו לא הולכים ביחד.
יוםר טוב...