עזרה למתחיל בבחירת רסיבר ורמקולים חדשים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
אודיסאוס פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכם.
אני ממש שמח שמצאתי את הפורום הזה :-)

מבקש עזרה בבחירת רסיבר למערכת ביתית כשבשלב זה אין לי קולנוע ביתי (מתכוון לרכוש בהמשך).
כן רואים סרטים ומשחקים ב- XBOX, אך עיקר הפוקוס הוא לבחירת רסיבר לטובת האזנה למוזיקה - דיסקים ומחשב.

ברשותי זוג רמקולים AR 310 HO .
אהיה מעונין גם להרחיב את כמות הרמקולים - מבקש המלצות ואם אפשר קצת הסברים...

לגבי רסיבר - חשבתי על ימאה RX-A750 - יש למישהוא דעה עליו?

http://www.amazon.de/Yamaha-RX-A750-AV- ... ceiver+rxa
או על גרסא דומה שלו אבל אני מתקשה עם הבנת כל הפונקציות ותמיכה בפורמטים נדרשים.

אשמח להכוונה בנושא הרסיבר וגם בנוגע לרמקולים שעליי לרכוש.

תודה
:-)

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #2 

שלום חבר חדש:)
ברוך הבא
אז השאלה הראשונה היא מה התקציב?

קצת בשביל לקבל פרופורציה איך לדעתי קונים ציוד...זה מסע הרכישה שלי:)

http://www.hometheater.co.il/vt195023.html
כיף חיים.

אודיסאוס פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@royla
·הי.
תודה.

אני מניח שאפנה לשם כך סדר גודל של 6-7 אלף שח

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אודיסאוס כתב:@royla
·הי.
תודה.

אני מניח שאפנה לשם כך סדר גודל של 6-7 אלף שח
...
·
סכום יפה לשידרוג הספציפי:)
צריך לראות את הסאונד של הרסיבר עם הרמקולים שלך :)
קח הבית לבדיקה מחנות מתמחה :)
כיף חיים.

אודיסאוס פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@royla
·הי.
ייתכן שאתה מכיר רסיברים זולים יותר בערך באותו סטנדרט ?
דנון? אונקיו?
מ עם רמקולים? אני צריך 1 מרכזי ושניים נוספים?
תן כיוון...

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אודיסאוס כתב:@royla
·הי.
ייתכן שאתה מכיר רסיברים זולים יותר בערך באותו סטנדרט ?
דנון? אונקיו?
מ עם רמקולים? אני צריך 1 מרכזי ושניים נוספים?
תן כיוון...
...
·
קרא אתהליניק שצירפתי למעלה
יתן לך כמעט את כל התשובות,
אומר לך ככה,כמעט כל חברות הרסיברים אחלה,ואם תלך לחנות מתמחה-סביר מאוד להניח שגם ימליצו לך על דברים איכותיים
כיף חיים.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #7 

לאט לאט.
קודם כל, התקציב של 6-7 זה למה, רסיבר בלבד או כולל רמקולים?

את רוב הכסף אתה צריך לשים על הסנטר. זה הרמקול הכי חשוב בסרטים ומשחקים. אחרי זה רסיבר על פי מה שאתה צריך ורק בסוף, קצת מאוד לרמקולים אחוריים. זה במקרה שאתה לא רוצה להוסיף סאב.

עדיף, אפילו מאוד מומלץ, שהסנטר יהיה מאותה החברה ומאותה הסדרה כמו הקדמיים כדי לשמור על גוון צלילי אחיד, זה במקרה ואתה מוצא לך סנטר מהחברה כמו שלך. כמובן שאם אתה חושב על לשדרג בעתיד את הקדמיים אז אולי כדי מראש ללכת על סנטר רציני יותר. לגבי האחוריים זה פחות חשוב.

רסיבר בוחרים על פי הצרכים שלך ולפי איך שהוא נשמה. מה הפיצ'רים שאתה צריך, זה רק אתה יודע. בלוטוס, WIFI, אטמוס, 5.1 או 7.1 או9.1...יש המון דברים שאתה צריך להחליט אם הם חשובים לך או לא. הרסיבר הוא חלק חשוב במערכת אבל הרמקולים חשובים הרבה יותר.
לגבי לשמוע אותו, זה כבר מאוד אישי, יש אנשים שחייבים לשמוע את הרסיבר בבית עם הרמקולים שלך, זה מעולה אבל מסבך ומייקר את העסק. לשמוע אותו בחנות, חסר משמעות. אז או שתקח רסיבר מחנות מתמחה או שתזמין מאמזון גרמניה בחצי מחיר על פי סקרים וביקורות (רק שים לב שהמוכר והשולח זה אמזון ולא חנות צד שלישי ושבסוף יש גם חישוב של מסים).

דוגמאות לכמה רסיברים טובים:

דנון - ה-מומלץ, יש בו הכל. גם דברים שאתה לא צריך. אבל לא במלאי, בנתיים.

פויוניר 7.1 - 2600 שקל כולל הכל עד הבית.

פויוניר 5.1 - 1900 שקל כולל הכל עד הבית.

ימהה ברמה גבוה - 4100 שקל כולל הכל עד הבית.

ימהה בניים - 3300 שקל כולל הכל עד הבית.

ימהה סביר - 2300 שקל כולל הכל עד הבית.

יש עוד חברות כמו סוני עם רסיברים טובים מאוד, מהסדרת ה1060/1050.
יש את דנון 2200 שהוא גם מעולה אבל משום מה אין עכשיו דנונים באמזון (לא בדקתי בכל האמזונים).

תורך...

אודיסאוס פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

@BUGY
·הי בוגי.
קודם כל, תודה עבור התגובה הברורוה והמעולה ששלחת -קיוויתי שמישהוא ייכנס כך ויעזור לי במורה נבוכים הנל... (Y)
לגבי הרסיבר:
הדנון עליו המלצת נראה טוב כך גם האיכותי יותר של ימהאה. הם גם בטווח מחירים שלי ולכן הם בהחלט רלוונטיים.
מה דעתך על הרסיבר של ימהאה אותו ציינתי למעלה? איך לבחור בין השלושה?
לגבי רמקולים:
אז הבנת מה יש לי... 2 רמקולים של ar 310 ho
איך להמשיך?
לקנות מרכזי? תן בבקשה המלצה למספר דגמים... סדר גודל של 1500-2000₪
מה לגבי השניים האחוריים - פחות חשוב לי כרגע אבל אם אתה מכיר.... אשמח
תוכל בבקשה טיפה להסביר לגבי 7.1 / 5.2/ 9.1.....?

תודה לך עבור ההשקעה בתשומת הלב...

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

אודיסאוס כתב:@BUGY
·הי בוגי.

לגבי רמקולים:
אז הבנת מה יש לי... 2 רמקולים של ar 310 ho
לקנות מרכזי? תן בבקשה המלצה למספר דגמים... סדר גודל של 1500-2000₪

תודה לך עבור ההשקעה בתשומת הלב...
...
·"הם גם בטווח מחירים שלי ולכן הם בהחלט רלוונטיים" - מה הוא בדיוק, לא ענית. יש דרך נכונה יותר לחלק את התקציב, לזרוק את רובו על רסיבר זה לא זה. עדיף רמקולים טובים ורסיבר בינוני מאשר רמקולים פשוט ורסיבר טוב. זה כמו לשים מנוע של 5 ליטר ו600 כוחות סוס ביונדאי I10. מוזר לא?

"הדנון עליו המלצת נראה טוב כך גם האיכותי יותר של ימהאה" איזה ימהה בדיוק?

הרסיבר ששאלת לגביו, הYamaha RX-A750, (אתה חיב להתחיל לדבר בדגמים, מספרים ולדייק, שלא יהיו פה אי הבנות) הרסיבר הזה לא למכירה באמזון, אז לא כזה רלוונטי (שים לב, בקניה מאמזון, אתה רוצה שהמוכר והשולח יהיה אמזון כדי לקבל את השרות המלא של אמזון).

"איך לבחור בין השלושה?"
כמו שאמרתי קודם, אתה צריך להשוות אותם ישירות אחד מול השני, לרוב מה חשוב לך יותר, איזה תוספות, אטמוס, בלוטוס, WIFI וכדומה. לרוב, דגמים קרובים, כל מה שמבדיל בינהם זה הפיצ'רים ואין הבדל באיכות של ההגברה והתוספת כוח היא זניח לחלוטין כך שלא תחשוב שמגבר יקר יותר נשמע טוב יותר, לא תמיד.

"תוכל בבקשה טיפה להסביר לגבי 7.1 / 5.2/ 9.1.....?"
זה די פשוט, זה אומר כמה רמקולים יש לך במערכת, ה1 אחרי הנקודה זה הסאב. לרוב, 5 רמקולים זה מספיק, למי שיש מקום וחדר מתאים, אפשר גם 7.1. כל דבר יותר מזה, די מיותר כי לרוב אין לאנשים את המקום לעוד רמקולים וגם כל מה שמעל 7 ערוצים זה פיענוח ועיבוד של הרסביר, הדמיה, לא כולם אוהבים זאת, הרוב לא. יש גם את הפורמט החדש, אטמוס, שכולל רמקולים על התקרה, או 2 או 4 רמקולים. תלוי בחדר והרצון (תחלס, זה תלוי באישה :lol:). האם אתה מוכן להתקין 2 רמקולים בתקרה? האם יש לך מקום ל7 רמקולים בצורה הקפית מסביב למקום הישיבה, זה חדר גדול, סמטרי, יעודי?

לא יכול להמליץ לך על שום רמקול, אף אחד לא יכול, זה הכל טעם אישי. אתה חייב ללכת לחנויות ולהתחיל להקשיב, אין מנוס. בגלל שלא תמצא רמקול קדמי תואם, אתה צריך לחפש מה שנשמע לך טוב. אני היתי ממליץ לקנת סנטר גדול וחזק מחברה שאהבת את הרמקולים הקדמיים שלה (לכן אתה צריך גם להקשיב לכמה רמקולים קדמיים) כי אם בעתיד תרצה לשדרג את הקדמיים, אז לפחות הסנטר יהיה מאותה חברה, אולי אפילו מאותה סדרה או לפחות משפחה. כנ"ל לאחוריים, אבל לא צריך להתאמץ פה יותר מדי, רמקול אחורי ממש לא חשוב, הוא לא מייצר יותר מדי צלילים (פחות מ10 אחוז בסרטים) וגם אז זה רק אפקטים וצלילי רקע.

בלי קשר, יד שניה זאת לא מילה גסה, יש פה באתר רמקולים ממש נחמדים ומחירים טובים, ממליץ להציץ.

אתה גם לא חייב לקנות הכל עכשיו, אפשר לקנות לאט לאט בחלקים וכל פעם לתת תקציב קצת יותר גבוה לכל רכיב. בכל זאת, קונים פה להרבה שנים קדימה.

אני ידע שאתה רוצה לקבל המלצות גורפות וברורות כמו: " תקנה אתה הרמקול הזה, זה בן ז@ונה של רמקול, אתה לא תתחרט" אבל מה שיקרה זה שכל אחד פשוט ימליץ לך על הרמקולים שלו, כי הוא אוהב אותם והם הכי טובים. תתחי לעשות סיבובים בחניות, יש כמה טובות באזור המרכז ויש כמה חניות טובות, רק תלך לחניות מתמחות, לא מחסן כזה או אחר או אלקטריניקה משהו משהו, חניות כמו פיוצ'ר (סתם זקרתי את השם, כי הם מתעסקים עם SVS שאני אוהב). שים, המחרים בזאפ זה ממש לא מה שקורה במציאות, זאפ ואודיאו לא הולכים ביחד.

יוםר טוב...

אודיסאוס פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

@BUGY
·

לגבי התקציב - בין 4000-5000 תיקצבתי לרסיבר
לגבי רמקול אמצעי - עד 2000 שח

לגבי הרסיבר - אבחן את זה של דנון כתבת
צירפתי שוב את הקישורית לימאה A750
http://www.amazon.de/Yamaha-RX-A750-AV- ... ceiver+rxa

וגם לימאה 840
http://www.amazon.com/dp/B00J8HV5BO/ref ... B00YMN6EIS

אשמח אם תעיף מבט והשוואה ביניהם לבין הדנון שציינת...

האם לקנות באמזון גרמניה כשהמוכר הוא ימאה , לא כל כך מומלץ?

לא מצליח למצוא את המוצר כך שאמזון ממש ממש מוכר אותו... מה אני מפספס?

דרך אגב - קראתי איפשהוא לגבי התנגדות הרמקולים ... אני חושב ששלי 8 אוהם..
הרסיברים תומכים בשתי קונפיגורציות של ההתנגדויות?

תודה,
מוטי

אודיסאוס פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

@BUGY
היי בוגי,
ראיתי את האותיות הקטנות לגבי מי הספק... תודה.
אשים לב לכך מעתה ואילך.
נראה לי שרסיבר הדנון שציינת כבר קיים במלאי - אני שוב מפספס?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

אודיסאוס כתב:@BUGY
היי בוגי,
ראיתי את האותיות הקטנות לגבי מי הספק... תודה.
אשים לב לכך מעתה ואילך.
נראה לי שרסיבר הדנון שציינת כבר קיים במלאי - אני שוב מפספס?
...
·כמה טיפים לאמזון:

תשתמש בגלשן כרום, יש לו תרגום אוטומטי מה שאומר שאתה יכול להבין את רוב מה שהם כותבים, בכל האמזונים (גרמניה הוא לא היחיד, רק לא ארה"ב, החשמל שם שונה).

אחרי שאתה מקבל תוצאות חיפוש, נגיד את המילה "DENON 3100", בצד שמאל יש אפשרות לסמן "AmazonGlobal Eligible" או משהו בסגנון, משתמנה מאתר לאתר אבל המגמה זהה, משלוח לחו"ל לכל העולם (באמזון ארה"ב, אם אתה מחובר הוא ישר כותב "משלוח לישראל" לכן כדי להיות מחובר גם בחיפוש). הסימון הזה אומר, לרוב, שכל התוצאות נשלחות לישראל, שזה בעיקר, אבל לא מוגבל, לאמזון עצמה.

אחרי שאתה מסתקל על מוצר מסויים, יש שתי שורות מתחת למחיר מי שולח ומי מוכר. הרצוי זה אמזון מוכר ושלוח, אבל לפעמים מספיק שאמוזן שולחת ומוכר אחר.

בכל מקרה, אתה מוסיף את המוצר לעגלה ומתחלי "לזרום" ליציא, תלחץ קניה עכשיו, אחרי זה יש דף עם בחירת כתובת משלוח, אחרי זה עמצעי תשלום, ואז יש דף עם פרסומת לכרטיס אשראי שלהם ואז שיטת משלוח ואז אתה אמור להיות בדף הסופי (לפעמים יש דף פחות, לפעמים דף אחד יותר, אבל אתה רוצה להגיע לסוף), זה דף עם כפתור צהוב מצד שמאל וכתוב "PAY IN XXXX" (הX זה המטבע המקומי או שקלים).

תמיד תשלם במטבע המקומי, יש שם אפשרות לשנות, בדף הסופי.

זה בכללי.

לגבי הרסיברים, אני יכול להסתקל, אבל אני לא יכול להחליט מה חשוב לך, מה שאתה צריך ומה אתה מחפש. אני בכלל היתי קונה או את הסוני החדש, כי אני אוהב את הצליל שלהם, או דנון 3200 כי יש לו יציאות פרה-אוט ומערכת הכיול היותר טובה או שהיתי ממתין עד שDTX יקנס בצורה טובה יותר לרסיברים, בדגמים הבאים. אבל זה אני והדרישות שלי. לא מכיר אותך ולא יודע מה הצריכים שלך. בכל מקרה, אתה יכול להיות בטוח שבמחיר הזה כולם טובים, לכולם יש את רוב הדברים ההבדל הוא בין הדברים הללו (כמו הפר-אוט, תמיכה בכמות הערוצים וכדומה). העוצמות לרוב דומות מאוד, אפילו דומות בצורה מחשידה וכל הרסיברים יתמכו ברמקולים שלך, 8 אוהם זאת לא הבעיה, 4 ופחות זאת הבעיה.

תחלס, אין שום צורך לשים מעל 2500-3000 שקל, כולל הכל, על רסביר. לא תקבל סאונד יותר טוב, רק תשלם על דברים שאתה לא צריך. אין כמעט הבדל בין הדנון 3200/2200/4200 במחינת סאונד, רק פיצרים, מערכת כיול קצת שונה, יותר חיבורים, יותר ערוצי הגברה, קצת יותר כוח, ממש קצת אבל בפועל, הם נשמעים דומה.
אני עם רמקולים ביותר מ15K ורסיבר של 3K (מחירי חו"ל), התוספת של הרסיבר למערכת הוא הרבה פחות מהרמקולים.
אני בכלל היתי מוסיף סאב ממש ממש טוב, של SVS (זהירות, אני משוחד, אבל זה לא אומר שזה לא נכון 8)). אבל פה זאת הוצאה של 2800-4000 שקל. אבל שווה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

לגבי הדנון, משום מה לא שולחים אותו לארץ, מוזר. מקווה שזאת בעיה מקומית ולא מגמה חדשה.
אבל אתה לא צריך להינעל על דגם אחד מחברה אחת. הים מלא בהם.

בלי קשר לזה שאני משוחד (כל המערכת שלי SVS) היתי מדבר עם פיוצ'ר (חנות טובה, כך אומרים, אין לי קשר), הם מוכרים מוצרים של SVS, בין היתר. אני פשוט חושב שהסנטר מהסדרת הUTLRA שלהם, ממש ממש טוב. לגבי מחיר, אין לי מושג, בחו"ל הוא עולה כ700$. אבל הם מתמחרים את המוצרים בצורה סבירה ביותר. (זאת פעם ראשונה שהמלצתי פה באתר על אחד מהרמקולים שיש לי...כמו שאמרתי, אתה חייב לעשות סיבוב שמיע ולחזור לפה עם שאלות ותובנות)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”