טלוויזיה חדשה עם רסיבר מבוגר

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1031
שם מלא: huvenster

שליחה

אני מגשש לפני חיפוש טלוויזיה ואני רואה פה בפורום שיש הרבה תקנים חדשים למשל HDMI1.4 ייתן רק 30 פריימים ב 4K וכו' (הוכחתי שאני אחרי חיפוש :D ).

יש לי רסיבר ימהאה 671 וכנראה אין בו HDCP,ARC, 4K PASS, 4:4:4, 4:4:2 וכו'

אני מצרף את ה-SPEC של שני הדגמים 671 והמקביל שלו העדכני 679 בו כן יש את כל התקנים הללו.

מה יקרה אם אני אחליף את הטלוויזיה (נגיד להייסנס ש- @tomernoy מקדם כל כך יפה)? אוכל למתג 4K דרך הרסיבר? הוא יהווה צוואר בקבוק לפיצ'רים? יש דברים שלא יעבדו כלל?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

אתה דואג לשווה...
יש לך תוכן שדורש את כל הפרמטים החדשים? (התשובה היא לא)

עד שכבר יהיה תוכן שהרסיבר שלך לא יוכל להעביר, אתה כבר תחליף את הרסיבר, פעמיים.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362

שליחה

@BUGY
·

*דואג לשווא
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

shraga007 כתב:@BUGY
·

*דואג לשווא
...
·אין מה לעסות, רוסי עולא חדש, רק הגיה לארץ

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

רק לחזק - רוב התוכן שכן יש, מנוגן היום ישירות ע״י הטלוויזיה כך שאתה עוקף את הרסיבר מבחינת הוידאו ומשתמש בו רק לסאונד. הרסיבר יהיה צוואר בקבוק רק כשיהיה לך נגן חיצוני עם יציאת HDMI 2.0 ומעלה (שיעשה שימוש בתכונות ייחודיות שלא נתמכות ע״י 1.4)

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@BUGY
קודם כל אם באמת רק עכשיו הגעת לארץ - ברוך הבא, שנית לא אומרים לעולם "תחליף את הרסיבר פעמיים" כי אם אישתי תראה אני אפילו לא אחליף את הטלוויזיה פעם אחת עכשיו :D
אני חושב שברגע שתהיה לי טלווזיה 4K אחפש לראות תכנים ב-4K

@Alon_Solo
אני משער שאתה מתכוון שאשתמש בטלווזיה בתור נגן נגיד על גבי ה DLNA. אבל אם ארצה להשתמש בHTPC שלי (XTREAMER ULTRA 1) אוכל להעביר תכני 4K לטלוויזיה דרך הרסיבר?

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

@Huvenster
·אם לHTPC יש יציאת HDMI 2.0 אז תאלץ לחבר אותו ישירות למסך או אכן להחליף רסיבר

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

לא, לא הבנת את שנינו:

אין כיום תוכן 4K. אני מקווה שעוד שנה זה יהיה יותר נפוץ לסרטים על בלורי והורדות ברשת. תוכן בטלוויזיה לא יהיה בקרוב זה בטוח. כך שעד שכבר יצא משהו בצורה קבוע אתה תחליף טלוויזיה וגם את הרסיבר (אני מקצין פה).
חוץ מזה, מה שניסו להסביר שגם אם יהיה לך תוכן 4K אתה פשוט מעביר אותו לא דרך הרסיבר וגם אם אתה תהיה חייב להעביר אותו דרך הרסיבר, לא תתקל ב4:4:4:, לא בHDR (צריך בשביל זה מסך מתאים) לא ב60 פרימים וגם לא בשום דבר אחר. המגבלה היחידה שאולי תהיה לך זה אם יהיה לך איזשהו מכשיר הדורש תמיכה בHDMI 2.0 וזה רק אם תחליף את הטלוויזיה החדשה שלך או/ו תקנה נגן בלורי חדש.

בקצרה, החלפת רסיבר בשבל הזה לא תתרום לך כלום.

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

תודה לשניכם! (b)

acker16
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 532

שליחה

אני באותו מצב ואני לא שותף לאופטימיות שזורמת כאן
גם אני קונה טלוויזיה 4K בחודשים הקרובים ומבין שאצטרך להוסיף עוד לפחות 3000 שקל על רסיבר (650$ באתר של ימאהה)

מצבי אפילו חמור יותר כי אצלי היא מחוברת למחשב גיימינג כשהמטרה הברורה היא לתת מעל 30 FPS ב 4K וכמובן לא להגביל את איכות התמונה
לגבי זה שאפשר באיזו שהיא רמה להשתמש בטלוויזיה עצמה כדי לנגן תוכן, זה תלוי בטלוויזיה ומה איכות הסמארט שלה. בכל אופן זה הרבה יותר מסורבל ולא הגיוני להפעיל את הסמארט של טלוויזיה שמחוברת למחשב.
וגם אז צריך חיבור "הפוך" שמוציא אודיו מהטלוויזה (הרי המצב הטיבעי שהכל מתנקז לרסיבר והוא מוציא לטלוויזיה רק וידאו)

פתרון אפשרי זה לחבר את הטלוויזיה ישירות למחשב ולהוציא אודיו דרך הכבל אופטי אבל אז אתה מוותר על ה HD master audio וחבריו

אני פתוח לרעיונות טובים יותר

zilbermm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563

שליחה

יש לי Onkyo 606 וגם אני מתכוון להתחדש בטלוויזית 4K בשבועות הקרובים (אולי את ה-65K700UWD). אין לי שום כוונה להחליף את הרסיבר.
אם אשתמש במסך לניגון תכנים, אוציא את ה-SPDIF למגבר. אם אשתמש בסטרימר, אעבור דרך המגבר עם HDMI ורק תכני 4K ינוגנו דרך המסך עם SPDIF OUT.
אני רק לא בטוח במה בעצם ה-SPDIF תומך ומה אפספס פה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

acker16 כתב:אני באותו מצב ואני לא שותף לאופטימיות שזורמת כאן
גם אני קונה טלוויזיה 4K בחודשים הקרובים ומבין שאצטרך להוסיף עוד לפחות 3000 שקל על רסיבר (650$ באתר של ימאהה)

מצבי אפילו חמור יותר כי אצלי היא מחוברת למחשב גיימינג כשהמטרה הברורה היא לתת מעל 30 FPS ב 4K וכמובן לא להגביל את איכות התמונה
לגבי זה שאפשר באיזו שהיא רמה להשתמש בטלוויזיה עצמה כדי לנגן תוכן, זה תלוי בטלוויזיה ומה איכות הסמארט שלה. בכל אופן זה הרבה יותר מסורבל ולא הגיוני להפעיל את הסמארט של טלוויזיה שמחוברת למחשב.
וגם אז צריך חיבור "הפוך" שמוציא אודיו מהטלוויזה (הרי המצב הטיבעי שהכל מתנקז לרסיבר והוא מוציא לטלוויזיה רק וידאו)

פתרון אפשרי זה לחבר את הטלוויזיה ישירות למחשב ולהוציא אודיו דרך הכבל אופטי אבל אז אתה מוותר על ה HD master audio וחבריו

אני פתוח לרעיונות טובים יותר
...
·
רגע רגע רגע...אתה מתאר פה סיפור שונה לגמרי.
קודם כל, אם אתה רציני בקטע של משחקים אז חיבור המסך לרסיבר ומשם למסך זאת טעות רצינית. הרסביר (וגם המסך) מוסיפים דילאי רציני (זה כמובן משתנה ממסך למסך ומההגדרות, החלקת תמונה לדוגמה, מכניסה כל כך הרבה דילאי שלא ניתן לשחק בכלל!). הרי רצוי כמה שפחות דילאי, זה הורס את זמן התגובה שלך ובמשחקי רשת לא יהיה לך סיכוי.

חוץ מזה, להריץ משחק חדש, ברזוליציא של 4K על הגדרות גבוהות דרוש כרטיס מסך מן החזקים שיש כיום בשוק, וגם אז אתה לא תגיע ל30 פרימים, בטח שלא 60. הרי יש פה פי 4! יותר פיקסלים, רק זה דורש פי 4 יותר כוח יעבוד, וברגע שאתה מכניס מנגגונים כמו anti aliasing, אז אין כיום כרטיסי מסך שיכולים להתמודד אם זה במשחקים כבדים.

אתה לא צריך להתפשר על כבל אופטי או קואקסיאלי.יש חלופות.
אצלי זה מחובר כך:

מהמחשב כבל HDMI למסך בשביל התמונה. מהמסך כבל HDMI לרסיבר כדי לקבל שליטה על פני המסך של הרסיבר ושליטה של הרסיבר על המסך (כיבוי אוטומטי של המסך/רסביר).
מהמחשב כבל HDMI לרסביר בשביל הסאונד.
מהמחשב כבל USB לDAC בשביל האוזניות.

זה מספק את כל הצרכים ואני לא מאבד יכול שליטה או איכות. רוב הקרטיסי מסך יש להם שתי יציאות, לפחות. לא יודע מה שי לך, אולי יש לך בנוסף לHDMI גם DVI? אולי DP? אולי כן יש לך עוד HDMI? אז אולי במקום רסיבר חדש שלא יתן לך כלום, תשקיע בכרטיס מסך חדש, עם שתי יציאות HDMI וכוח עיבוד חזק יותר, זה יאפשר לך לחבר את הכל כמו שצריך ולהנות ממשחקים בצורה טובה יותר.

רסיבר חדש לא יתן גם לך כלום, אתה לא צריך את היכול להעביר 4K דרך הסיבר, גם לא HDR גם לא 4:4:4: (אלה אם כן יש לך מסך ממש טוב עם יכולת כזאת), אתה גם לא צריך את רוב התוספות של HDMI 2.0.

אז למה הפסימיות?

טיף קטן, אין מה להתיחס למחיר באתר של ימהה, או כל חברה אחרת, זה מחיר מומלץ לצרכן, לרוב אפשר, וצריך, לקנות במחיר נמוך משמעותית. תבדוק מחירים באמזון אירפאי, גרמניה לרוב (על איזו רסיבר חשבת, סתם מסקרן אותי)

acker16
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 532

שליחה

תודה על התשובה המנומקת

אני ארחיב לא לפי הסדר
- חשבתי בדיוק על הרסיבר שהחבר המקורי הציע ה RXV-679 (בגלל ה HDMI 2.0 ושאר פיצ'רים)
-גם מסך המחשב שלי הוא 4K וזה נכון שאני לא מגיע ל 60FPS אבל אני בהחלט מעל ל30, לAA אין אפקט נראה לעין ב4K על מסך מחשב ולכן אין טעם לעבור את ה X2 (אבל זה אולי ישתנה במסך 75"). כרגע המסך מחובר בכלל דרך displayport.
- כרגע הרסיבר של המחשב גיימינג שלי בן 7 שנים לפחות כך שהוא מחובר אופטית לכרטיס קול (לא היה אז HDMI) וזה בסדר לי כי סרטים רואים בסלון ושם יש מחשב אחר ורסיבר חדש. לא ניתן להשתמש ברסיבר החדש למחשב הגיימינג כי הוא נדרש בסלון.
- לא חסרות לי יציאות HDMI, יש שתיים על כל כרטיס מסך ועוד אחת בלוח אם אז יש לפחות 5.
-עניין אותי הHDMI שיוצא מהטלוויזיה אל הרסיבר, מה מטרתו? כי זה רעיון מאד מעניין עבור, האודיו יעבור מהמחשב\ממיר אל הטלוויזיה ומהטלוויזיה אל הרסיבר, זה מנוגד להמלצות של ימאהה אבל חוסך להרבה אנשים להחליף רסיבר. האם זה לא מנחית את האות? (אולי לא הרי זה דיגיטלי), מה שכן זה אומר שצריך לברור source בטלוויזיה ולא ברסיבר וזה קצת מעצבן.
האם זה משהו שניסית בפועל או שזה רק רעיון תיאורטי?
-בוודאי שאני אקנה כרטיס\ים מסך חדש\ים אני רק מחכה למשהו שיהווה מספיק שיפור מהנוכחיים כדי להצדיק קנייה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

acker16 כתב: -עניין אותי הHDMI שיוצא מהטלוויזיה אל הרסיבר, מה מטרתו? כי זה רעיון מאד מעניין עבור, האודיו יעבור מהמחשב\ממיר אל הטלוויזיה ומהטלוויזיה אל הרסיבר, זה מנוגד להמלצות של ימאהה אבל חוסך להרבה אנשים להחליף רסיבר. האם זה לא מנחית את האות? (אולי לא הרי זה דיגיטלי), מה שכן זה אומר שצריך לברור source בטלוויזיה ולא ברסיבר וזה קצת מעצבן.
האם זה משהו שניסית בפועל או שזה רק רעיון תיאורטי?
...
·העלת פה הרבה דברים ביחד, קצת איבדתי אותך...

אם אתה רוצה לשדרג את הרסביר כדי לקבל גישה לHDMI, זה משהו אחר, כן, זה מומלץ, אבל המעבר לHDMI 2 הוא לא מה שצריך להניע אותך, זה חסר משמעות עבורך. כמו שאמרתי, וכמו שאתה עושה, אפשר לחבר את האודיו בנפרד לרסביר, במיוחד כשמדבור על מחשב עם כמה יציאות HDMI. בעיקרון האופטי וגם הקואקסיאלי לא מעביר סאונד בפורמט הכי גבוה ולא מעביר סנאוד לא דחוס, כמו DTS-HD MA, אין לו את הרוחב פס. כך שאתה כן מפספס פה איכות מסויימת.

מה שאני עושה זה לא בדיוק מה שאתה מתאר. אני מחבר את המסך עם הרסביר רק בשביל השליטה של הרסביר על המסך והפוך. רק בשביל הנוחות של שימוש בשלט יחיד. כשאני מכבה את המסך, גם הרסיבר נכבה והפוך. לא ניסתי להזרים את האודיו מהמחשב למסך ומשם לרסביר (הוא בכלל לא מעביר לשם אודיו, זה עובר לרסביר עם כבל HDMI אחר). אבל בעיקרון זה יגביל אותך למה שהמסך יכול להעביר, לרוב זה פורמטים פשוטים יותר, כמו שיש בכבל אופטי ופחות (תלוי מאוד במסך).

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585

שליחה

כתבו כאן המון טקסט ולי כואב הראש אז אני לא מסוגל לקרוא הכל, לכן אכתוב רק עניין קצר:
בעבר, כשהתחילו לצאת מכשירים שתומכים בפורמטים שלא נתמכו על ידי רסיברים נפוצים (נדמה לי שנגני בלוריי עם תמיכה בתלת מימד) היצרניות היו שמות בנגנים שתי יציאות HDMI - אחת לסאונד שהלכה לרסיבר ואחת לתמונה שהלכה לטלויזיה. בדיקה מהירה הראתה שגם נגן הבלוריי 4K אמיתי (לא אפסקייל) של סמסונג שאמור לצאת בקרוב יכלול שתי יציאות, כך שאין לך מה לדאוג.

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Malcontent כתב:כתבו כאן המון טקסט ולי כואב הראש אז אני לא מסוגל לקרוא הכל, לכן אכתוב רק עניין קצר:
בעבר, כשהתחילו לצאת מכשירים שתומכים בפורמטים שלא נתמכו על ידי רסיברים נפוצים (נדמה לי שנגני בלוריי עם תמיכה בתלת מימד) היצרניות היו שמות בנגנים שתי יציאות HDMI - אחת לסאונד שהלכה לרסיבר ואחת לתמונה שהלכה לטלויזיה. בדיקה מהירה הראתה שגם נגן הבלוריי 4K אמיתי (לא אפסקייל) של סמסונג שאמור לצאת בקרוב יכלול שתי יציאות, כך שאין לך מה לדאוג.
...
הבלוריי החדש כן אבל מה עם הממיר של הוט וה-HTPC שלי? להם יש רק HDMI 1 ליציאה משולבת..

היום הרסיבר ממתג לי את כל המכשירים שמחוברים ב HDMI IN לרסיבר ושולח וידאו עם HDMI OUT לטלוויזיה.
איך זה יילך עם טלוויזיה חדשה? אני אהיה חייב למתג עם הטלוויזיה?
נגיד אחבר כמו היום לטלוויזיה חדשה ואפעיל NETFLIX או יוטיוב דרך הטלוויזיה אהיה חייב לשמוע דרך הטלוויזיה או שהקול יעבור אוטומטית לרסיבר? זה ה-ARC? אפילו שהטלוויזיה תהיה מחוברת ל-OUT ברסיבר?

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ממיר הוט מן הסתם יתחבר ישירות לרסיבר. איכשהו יש לי הרגשה שהוט לא עומדים לשדר ב-4K או להשתמש בפורמטי סאונד שבהם הרסיבר לא תומך בזמן הקרוב.
בנוגע ל-HTPC - אתה בטוח שיש לו רק יציאה אחת? לרוב יש גם DVI וגם HDMI. אם לא, תמיד אפשר להוסיף לו עוד בעלות לא גבוהה, או באמצעות כרטיס מסך אחר/נוסף, או אם זו לא אופציה (כי זה איזה מחשב קומפקטי ללא אפשרות הוספת כרטיס) אז באמצעות מתאם USB-HDMI חיצוני.

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@Malcontent
·
נמשיך עם הדוגמא של ה HTPC, יש DVI, אז יהיה DVI OUT מהמחשב לטלוויזיה, מהטלוויזיה יהיה HDMI OUT שיילך ל-HDMI IN ברסיבר? זה ה - ARC ?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

ARC מאפשר לך להעביר סאונד מהטלויזיה לרסיבר.
זה אומר אפליקציות SMART פנימיות של ה TV או סאונד מכניסת HDMI פעילה (שאתה צופה בה כעת) לרסיבר.
ARC לא תומך בפורמטים מתקדמים. עד DD+ עד כמה שידוע לי, ובכדי לדייק הוא תומך בעצם במה ש SPDIF תומך.
להוציא מהHTPC כבל מיציאת הDVI לא יעזור לך במצב זה כי DVI לא מעביר קול, אתה חייב להשתמש ביציאת HDMI.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

יש DVI שמוציא סאונד, אבל הכוונה שלי הייתה להעביר DVI לטלויזיה בשביל התמונה ו-HDMI לרסיבר בשביל הסאונד.

חשוב מאוד לבדוק מה היכולות, גם של הרסיבר וגם של הטלויזיה מבחינת ARC כי הבנתי שדגמים רבים לא רק שלא תומכים בפורמטים מתקדמים אלא שבכלל תומכים רק בסטריאו.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”