acker16 כתב:אני באותו מצב ואני לא שותף לאופטימיות שזורמת כאן
גם אני קונה טלוויזיה 4K בחודשים הקרובים ומבין שאצטרך להוסיף עוד לפחות 3000 שקל על רסיבר (650$ באתר של ימאהה)
מצבי אפילו חמור יותר כי אצלי היא מחוברת למחשב גיימינג כשהמטרה הברורה היא לתת מעל 30 FPS ב 4K וכמובן לא להגביל את איכות התמונה
לגבי זה שאפשר באיזו שהיא רמה להשתמש בטלוויזיה עצמה כדי לנגן תוכן, זה תלוי בטלוויזיה ומה איכות הסמארט שלה. בכל אופן זה הרבה יותר מסורבל ולא הגיוני להפעיל את הסמארט של טלוויזיה שמחוברת למחשב.
וגם אז צריך חיבור "הפוך" שמוציא אודיו מהטלוויזה (הרי המצב הטיבעי שהכל מתנקז לרסיבר והוא מוציא לטלוויזיה רק וידאו)
פתרון אפשרי זה לחבר את הטלוויזיה ישירות למחשב ולהוציא אודיו דרך הכבל אופטי אבל אז אתה מוותר על ה HD master audio וחבריו
אני פתוח לרעיונות טובים יותר
...
·
רגע רגע רגע...אתה מתאר פה סיפור שונה לגמרי.
קודם כל, אם אתה רציני בקטע של משחקים אז חיבור המסך לרסיבר ומשם למסך זאת טעות רצינית. הרסביר (וגם המסך) מוסיפים דילאי רציני (זה כמובן משתנה ממסך למסך ומההגדרות, החלקת תמונה לדוגמה, מכניסה כל כך הרבה דילאי שלא ניתן לשחק בכלל!). הרי רצוי כמה שפחות דילאי, זה הורס את זמן התגובה שלך ובמשחקי רשת לא יהיה לך סיכוי.
חוץ מזה, להריץ משחק חדש, ברזוליציא של 4K על הגדרות גבוהות דרוש כרטיס מסך מן החזקים שיש כיום בשוק, וגם אז אתה לא תגיע ל30 פרימים, בטח שלא 60. הרי יש פה פי 4! יותר פיקסלים, רק זה דורש פי 4 יותר כוח יעבוד, וברגע שאתה מכניס מנגגונים כמו anti aliasing, אז אין כיום כרטיסי מסך שיכולים להתמודד אם זה במשחקים כבדים.
אתה לא צריך להתפשר על כבל אופטי או קואקסיאלי.יש חלופות.
אצלי זה מחובר כך:
מהמחשב כבל HDMI למסך בשביל התמונה. מהמסך כבל HDMI לרסיבר כדי לקבל שליטה על פני המסך של הרסיבר ושליטה של הרסיבר על המסך (כיבוי אוטומטי של המסך/רסביר).
מהמחשב כבל HDMI לרסביר בשביל הסאונד.
מהמחשב כבל USB לDAC בשביל האוזניות.
זה מספק את כל הצרכים ואני לא מאבד יכול שליטה או איכות. רוב הקרטיסי מסך יש להם שתי יציאות, לפחות. לא יודע מה שי לך, אולי יש לך בנוסף לHDMI גם DVI? אולי DP? אולי כן יש לך עוד HDMI? אז אולי במקום רסיבר חדש שלא יתן לך כלום, תשקיע בכרטיס מסך חדש, עם שתי יציאות HDMI וכוח עיבוד חזק יותר, זה יאפשר לך לחבר את הכל כמו שצריך ולהנות ממשחקים בצורה טובה יותר.
רסיבר חדש לא יתן גם לך כלום, אתה לא צריך את היכול להעביר 4K דרך הסיבר, גם לא HDR גם לא 4:4:4: (אלה אם כן יש לך מסך ממש טוב עם יכולת כזאת), אתה גם לא צריך את רוב התוספות של HDMI 2.0.
אז למה הפסימיות?
טיף קטן, אין מה להתיחס למחיר באתר של ימהה, או כל חברה אחרת, זה מחיר מומלץ לצרכן, לרוב אפשר, וצריך, לקנות במחיר נמוך משמעותית. תבדוק מחירים באמזון אירפאי, גרמניה לרוב (על איזו רסיבר חשבת, סתם מסקרן אותי)