איזה רמקולים יתאימו לאיטגרייטד Yamaha DSP-A3090 להאזנת סטיראו?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #1 

מברר בשביל חבר.
ברור לי שאין כמו להאזין, אבל אם לוקחים את הנתונים של ההגברה:
Main (20 Hz -20 kHz 0.015% THD 8ohms = 80W + 80W Center (20 Hz - 20 kHz 0.015% THD 8 ohms = 80W Front Effect (1 kHz 0.05% THD 8 ohms = 25W + 25W Rear Effect (20 Hz -20 kHz 0.015% THD 8 ohms = 80W + 80W
...
מה כלל האצבע לפני שבכלל מחליטים להאזין?
לכול רמקול יש נתון שאומר איזה הגברה מומלצת, אבל האם בזה זה מסתכם?
אשמח לכמה מועמדים.
ברור שבסוף אמליץ לו להאזין, אם אפשר אז עם ההגברה שלו.

ד"א , התקציב הוא עד 2000 ש"ח לזוג מדפיים!

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #2 

לא מצוין איך הוא מסתדר עם רמקולים בעלי עכבה נמוכה יותר (פחות מ8 אום), אז כדי להיות בטוח תחבר רק רמקולים 8 אום, או שתמצא מדידות בו מתוארת פעילותו עם רמקולים שפחות מ8 אום. אם זאת, יש סיכוי גבוה שלא תהיה לו בעיה להסתדר עם רמקולים 4 אום, במיוחד אם אתה לא משתגע עם הווליום, אבל אני פשוט הולך על בטוח.

דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון הוא שהנצילות של הרמקולים לא נמוכה מדי בשביל מגבר 80 וואט כדי שיניע אותם לווליום מספק בחדר נתון. את זה תוכל לבדוק עם המחשבון הזה:
http://myhometheater.homestead.com/splcalculator.html
זה מבחינה של התאמה טכנית נטו.

לגבי המלצות לרמקולים ספציפיים - זה דבר בלתי אפשרי כי הם נשמעים שונה מאד, לכל אדם יש את הטעם שלו ואקוסטיקה מאד מסוימת בבית בו יאזינו לרמקולים.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #3 

כתוב מאחורי המגבר ליד היציאה לרמקולים הקדמיים המינימום הוא 8 אום

http://download.yamaha.com/api/asset/fi ... et_id=1212

אל תקל ראש עם זה ותחפש רמקולים 8 אום , יש הרבה כאלה .

PolarBear
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 313
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #4 

yehudaa כתב:כתוב מאחורי המגבר ליד היציאה לרמקולים הקדמיים המינימום הוא 8 אום

http://download.yamaha.com/api/asset/fi ... et_id=1212

אל תקל ראש עם זה ותחפש רמקולים 8 אום , יש הרבה כאלה .
...
יש לו מינימום של 80W לרמקולים קדמיים והוא מחפש רק זוג אחד לחבר. עם זה הוא יכול להפעיל כל רמקול שירצה.
אבל למעשה יש לו הרבה יותר מזה - כתוב בבירור:

Dynamic Power Per Channel
MAIN L/R (8Ω/6Ω/4Ω - 100W/120W/160W)

איפה ראית שכתוב מינימום 8 אום? חחחחחחחחח "מינימום 8 אום"? יעני הוא צריך לחפש רמקולים של 10 או 12 אום? ראית הרבה כאלה? למה להיות צנועים, שילך ישר על רמקולים של 24 אום. חחח...

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

הדיוט קופץ בראש?

ראיתי את הכיתוב , וליתר בטחון פתחתי חוברת שירות , והנה הצילום כתוב בפורש מינימום 8 אום , מה הקשר לוואטים בכלל ?

יש שם מתג 4 או 8 אום , אבל כתוב בחוברת שזה בשביל רמקולי הסנטר ולא הקדמיים . [img2=841x495]http://s28.postimg.org/kaoibhxzh/image.jpg[/img2]

PolarBear
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

לא מבין מה כתוב שם וזה גם לא מעניין. ב-SPECIFICATIONS של המגבר זה צריך להיות כתוב. ושם זה לא כתוב.
אשמח אם תתן לי ציטוט משם. אני מחכה.

וכתוב בצורה הכי ברורה:

80W --FRONT-- Effect

Dynamic Power Per Channel
MAIN L/R (8Ω/6Ω/4Ω - 100W/120W/160W)
נערך לאחרונה על ידי PolarBear ב 16/02/2016 17:04, נערך 2 פעמים בסך הכל.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

כן...הבחור ממש הדגמה חיה של האמרה המפורסמת של איינשטיין...
dynamic power ב4 אום זה בפירוש לא אומר שהמגבר יכול להניע רמקולים 4 אום ברציפות. ימאה כותבים על זה במפורש :
" The figure is usually significantly larger than the RMS power rating, and should not be confused with the continuous power ratings of the amplifier. A dynamic power rating into a figure such as 1 or 2 ohms does not mean that the amplifier can drive a speaker with a 1 or 2 ohm rating continuously. If you attempt that, the amplifier will either go into the protection mode or possibly cause damage."

http://faq.yamaha.com/us/en/article/aud ... mic_Power_

PolarBear
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

נכון, המגבר אף פעם לא נותן את המקסימום ברצף. הוא נותן את המקסימום כשזה נדרש, לזמן קצר.
מה חידשת פה, גאון הדור?

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

חידשתי שהעצות הדביליות שלך יכולות להוביל לנזק ממשי לציוד/רמקולים אם האנשים אכן יקשיבו להן.

הוא בפירוש לא יכול לחבר "כל רמקול" אלא רמקולים 8 אום מינימום, לא סתם כותבים את זה ליד הטרמינלים של גוף הרסיבר עצמו. ולא סתם לא מציינים תוצאות של בדיקות THD בעומס של 6 או 4 אום. אם היו בטוחים שהמגבר שלהם יכול להניע רמקולים 4 או 6 אום בבטחון היו כותבים את זה בכל מקום אפשרי כי זו תכונה נדרשת וחשובה.

PolarBear
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

בקיצור אין לך ציטוט מהתיאור של המגבר. אין לך כלום חוץ מהקשקושים המפגרים שלך.
אם 8 אום היה המינימום אז לא היה יכול להיות כתוב: 8Ω/6Ω/4Ω - 100W/120W/160W
זה כתוב בהוראות של המגבר בצורה מפורשת וברורה. אתה יכול לקפוץ עד מחר אבל זה מה שכותב היצרן.
קאפיש?עכשיו לך תקח קורס מקוצר בהיגיון בריא. מומלץ בחום.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

שמישהו יסביר לייצור את ההבדל בין dynamic power לcontinous בשפה שהוא יבין, לי כבר אין כוח להתמודד עם ההבלים האלה על בסיס יומי.

PolarBear
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

לא קשור.

אם המגבר לא היה מקבל רמקולים של מתחת ל-8 אום אז --לא--היה--יכול--להיות--כתוב-- 8Ω/6Ω/4Ω - 100W/120W/160W

איזה מילה אתה לא מבין?

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

אלוהים ישמור, לא כתוב שהוא יכול לקבל רמקול מתחת ל8 אום, כתוב שהוא יכול לתת DYNAMIC POWER ב 6 ו 4 אום, כלומר לפרק זמן מאד, מאד קצר. מה היה לא ברור במשפט הזה:
A dynamic power rating into a figure such as 1 or 2 ohms does not mean that the amplifier can drive a speaker with a 1 or 2 ohm rating continuously. If you attempt that, the amplifier will either go into the protection mode or possibly cause damage.

אי אפשר לכתוב את זה באופן יותר ברור.

PolarBear
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

נכון, כשזה נוגע למספרים כל כך נמוכים כמו 1 או 2 אום. מי מדבר על 1 או 2 אום??? מישהו אמר לו לקנות רמקולים של 1 אום?

מדובר במספרי אום רגילים לגמרי ומקובלים בכל הרמקולים כמו 4 ו-6. רוב הרמקולים הם 4-6 אום.
מגבר שנותן 80W יכול לדחוף רמקולים של 4-6 אום בקלות.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

כתוב מאחורי המגבר מינימום 8 אום זה סופית , מי שרוצה להסתכן שיבושם לו .

פולר תעשה לנו טובה , או שתדבר לעינין או שאל תדבר בכלל .

PolarBear
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

אני מדבר לעניין ומביא מספרים שכתובים ב-SPECS של המגבר.
ואילו החבר שלך פה רק מתפלסף על הנושא.

ואל תגיד לי דברים כמו "אל תדבר בכלל". למה מי אתה פה? בעל הבית?
אם אתה כזה איש אמיץ משכמך ומעלה, אז אני אתן לך את כותבת שלי ואתה מוזמן לבוא להגיד לי את זה בפנים, יא גיבור של פורומים.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #17 

לא חשבתי שאתקל עוד במגבר הזה . מדובר בוואחד ענתיקה , חודש הבא סוגר 20 שנה להשקתו. בעבר היה לי מגבר כזה , חיברתי אותו למגוון
רחב של רמקולים : ACOUSTIC RESEARCH HO310 בהספק 200W , זוג סראונד מעפן של שרווד בהספק 100W , וזוג מדפיים פרהיסטורי של סוני בהספק 35W ... כולם אגב חוברו גם לערוצים הקדמיים וגם לאחוריים , וכולם נדמה לי 8 אוהם , והכל תמיד היה בסדר.
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

PolarBear כתב:נכון, כשזה נוגע למספרים כל כך נמוכים כמו 1 או 2 אום. מי מדבר על 1 או 2 אום??? מישהו אמר לו לקנות רמקולים של 1 אום?

מדובר במספרי אום רגילים לגמרי ומקובלים בכל הרמקולים כמו 4 ו-6. רוב הרמקולים הם 4-6 אום.
מגבר שנותן 80W יכול לדחוף רמקולים של 4-6 אום בקלות.
...
·

:איי: אין הקשר למספרים הנמוכים, פשוט מביאים אותם כדוגמא לעיקרון. מה ש-yamaha רוצים להגיד הוא שהעכבה המצוינת בdynamic power לא קשורה ליכולת של המגבר להתמודד עם רמקולים בעלי אותה עכבה בעבודה רגילה. אם מצויין dynamic power ב 2 אום זה לא אומר שהמגבר יכול להניע רמקולים 2 אום, ואם מצוין dynamic power ב4 אום זה לא אומר שהמגבר יכול להניע רמקולים 4 אום.

כמובן גם הטענה שלך לגבי "מגבר שנותן 80W יכול לדחוף רמקולים של 4-6 אום בקלות" היא מטומטמת לחלוטין. יש מגברים 20 וואט שיכולים להניע רמקולים 2 אום ויש מגברים 100 וואט שלא יוכלו להתמודד עם רמקול 4 אום.

PolarBear
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

אז למה כתוב רק 1 או 2 אום, ולא כתוב שום דבר על 4 ו-6, שזו העכבה של רוב הרמקולים?
מגבר ממוצע של 80W יכול לדחוף לא רק רמקולים של 8 אום. לא צריך 80W בשביל 8 אום.

אתה כמו החבר שלך ממשיך לדבר בשפה מלוכלכת.
בוא אני אתן לך את הכתובת שלי, ואתה תבוא ותגיד לי בפנים "הטענה המטומטמת שלך". איך אני איתך? יא זבלון וירטואלי.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

כי רמקולים רבים יורדים הרבה מתחת לעכבה הנומינלית שלהם, לדוגמא Monitor Audio Bronze BX1 עם עכבה נומינלית של 8 אום בפועל יורד ל3.3 בתדרים מסוימים.

עם כל משפט חדש שאתה כותב אתה רק מציג עד כמה בור ומטומטם אתה ושאין לך שום יכולת לתת עצה שימושית לפותח השרשור...עד כמה פתטי וילדותי צריך להיות כדי להתרברב ולאיים ב"אומץ" שלך להיפגש במקום מגורייך? וזו כבר לא פעם ראשונה אלא שלישית.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”