בדק בית לדירה חדשה מקבלן, מומלץ?
- deleteduser1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1253
- שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 181 פעמים
אני בזמנו הכנתי רשימה מאד מפורטת ומדוייקת של כל הנושאים בדקתי אחד אחד עם מנהל העבודה לפני שהסכמתי לקבל את הדירה.
אם זה מעניין מישהו, אני יכול לשלוח את האקסל שהשתמשתי (כולל בדיקות אינטרקום, לחצי מים בברזים, סימוני חניות, תיבות דואר). סה"כ 351 שורות בדיקה ב18 תחומים שונים
אני חושב שברוב המקרים זה אמנם כמה שעות מייגעות אבל את רוב הבדיקות אפשר לעשות לבד.
אין לי נסיון עם חברות מהסוג הזה.
אם זה מעניין מישהו, אני יכול לשלוח את האקסל שהשתמשתי (כולל בדיקות אינטרקום, לחצי מים בברזים, סימוני חניות, תיבות דואר). סה"כ 351 שורות בדיקה ב18 תחומים שונים
אני חושב שברוב המקרים זה אמנם כמה שעות מייגעות אבל את רוב הבדיקות אפשר לעשות לבד.
אין לי נסיון עם חברות מהסוג הזה.
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
גם אני אשמח לקבל את האקסל הזה.
לגבי בדק בית - בדירת הקבלן הנוכחי שלי לקחתי חברת בדק בית. החברות הללו מתחייבות למצוא כשלים בשווי שיעשה את הבדיקה משתלמת.
אצלי מצאו דברים בסגנון של חוסר אחידות בגובה הרצפות, שיפועים לא מספיקים, אסלה נמוכה מדי, קיר עקום וכולי.
הבעיה העיקרית כאן היא שמדובר בדברים שהקבלן לא יתחיל לשבור ולתקן, מה גם שדברים כמו רצפות וכולי נלקח לפעמים מתוך האקסטרא קרמיקה שאתה מחזיק (ואם זה לא הסטנדרט, האקסטרא על חשבונך). אני מניח שאם אתה רוצה לתבוע את הקבלן אז אולי אפשר להשתמש בזה, אבל אם הכוונה שלך היא לגלות דברים שהקבלן יתקן, אין פה הרבה. אני חושב שהדבר הכי חשוב זה לעשות בדיקה לאינסטלציה לבדוק אם יש נזילות או אין באמצעות מכשירים שבודקים דברים כאלה דרך הקירות.
אצלי דווקא לא היה ניתן לעשות את זה, כי לא כל הברזים/כיורים הותקנו בעת קבלת המפתח (חלק היו צריכים ריהוט מנגר כדי להיות מותקנים עליו).
לגבי בדק בית - בדירת הקבלן הנוכחי שלי לקחתי חברת בדק בית. החברות הללו מתחייבות למצוא כשלים בשווי שיעשה את הבדיקה משתלמת.
אצלי מצאו דברים בסגנון של חוסר אחידות בגובה הרצפות, שיפועים לא מספיקים, אסלה נמוכה מדי, קיר עקום וכולי.
הבעיה העיקרית כאן היא שמדובר בדברים שהקבלן לא יתחיל לשבור ולתקן, מה גם שדברים כמו רצפות וכולי נלקח לפעמים מתוך האקסטרא קרמיקה שאתה מחזיק (ואם זה לא הסטנדרט, האקסטרא על חשבונך). אני מניח שאם אתה רוצה לתבוע את הקבלן אז אולי אפשר להשתמש בזה, אבל אם הכוונה שלך היא לגלות דברים שהקבלן יתקן, אין פה הרבה. אני חושב שהדבר הכי חשוב זה לעשות בדיקה לאינסטלציה לבדוק אם יש נזילות או אין באמצעות מכשירים שבודקים דברים כאלה דרך הקירות.
אצלי דווקא לא היה ניתן לעשות את זה, כי לא כל הברזים/כיורים הותקנו בעת קבלת המפתח (חלק היו צריכים ריהוט מנגר כדי להיות מותקנים עליו).
·psibeast כתב:גם אני אשמח לקבל את האקסל הזה.
אצלי דווקא לא היה ניתן לעשות את זה, כי לא כל הברזים/כיורים הותקנו בעת קבלת המפתח (חלק היו צריכים ריהוט מנגר כדי להיות מותקנים עליו)....
הקבלן בשום קונסטלציה לא מחזיר כסף?
השאלה אם בדק הבית יכול להוות עילה כנגד הקבלן לאחר מספר שנים,
בנוסף, שילמנו על חנייה כפולה אנכית, בפועל החנייה צמוד למפלס עלייה מה שאינו מאפשר לדלתות מצד ימין של המכונית השנייה להפתח,, יש משהו שניתן לעשות בנידון?
תודה
נערך לאחרונה על ידי embedded ב 15/02/2016 17:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
הכל זה עניין של כל קבלן לגופו. אולי קבלן מסוים יותר יקח אחריות וקבלן אחר תצטרך לגרור לבית משפט. אין פה משהו אחיד.הקבלן בשום קונסטלציה לא מחזיר כסף?
השאלה אם בדק הבת יכול להוות עילה כנגד הקבלן לאחר מספר שנים,
בנוסף, שילמנו על חנייה כפולה אנכית, בפועל החנייה צמוד למפלס עלייה מה שאינו מאפשר לדלתות מצד ימין של המכונית השנייה להפתח,, יש משהו שניתן לעשות בנידון?
תודה...
- deleteduser1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1253
- שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 181 פעמים