אהלן חבר'ה.
אני קונה בית חדש והבית יגיע עם תשתית של טלפון וטלויזיה, אך ללא רשת.
על כל נקודת רשת שאני רוצה שיכינו לי אצטרך לשלם 200 ש"ח.
השאלה שלי האם אוכל להעביר כבל רשת על הצנרת של הטלויזיה או הטלפון, או להשתמש בממירים כאלו ואחרים על מנת לחסוך בעלויות?
תודה.
תשתית בבית חדש
תוכל להשחיל אך העבודה תהיה קשה יותר כאשר כבל כבר מושחל בצינור.
מליץ להוסיף צינור השחלה יעודי נוסף לכל מקום שצריך ולבצע את התשתית לאחר כניסה.
עדיפות לא להשתמש בממירים כאלו ואחרים שאגב מעלים את העלויות אלא לבצע את הדבר האמיתי.
מליץ להוסיף צינור השחלה יעודי נוסף לכל מקום שצריך ולבצע את התשתית לאחר כניסה.
עדיפות לא להשתמש בממירים כאלו ואחרים שאגב מעלים את העלויות אלא לבצע את הדבר האמיתי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
על תשתית נקודות הטלפון תוכל להעביר לבד עם סטלבנד כבלי רשת כי כבל הטלפון דק, וזה בדיוק מה שאני עשיתי.
על צנרת הטלוויזיה זה יותר קשה כי כבל הקואקס עבה יחסית.
לכן, כדאי לא לשכוח נקודת טלפון ליד כל טלוויזיה - זה עדיף מנקודת טלפון ליד מיטת חדר השינה, למשל, שכיום אין לה ממש שימוש.
כדאי גם לבקש צינורות של 23-25 מ"מ, או לפחות 20 מ"מ. שלא ישימו לך חס וחלילה צינורות של 16 מ"מ, שהם קשים מאוד להשחלה.
על צנרת הטלוויזיה זה יותר קשה כי כבל הקואקס עבה יחסית.
לכן, כדאי לא לשכוח נקודת טלפון ליד כל טלוויזיה - זה עדיף מנקודת טלפון ליד מיטת חדר השינה, למשל, שכיום אין לה ממש שימוש.
כדאי גם לבקש צינורות של 23-25 מ"מ, או לפחות 20 מ"מ. שלא ישימו לך חס וחלילה צינורות של 16 מ"מ, שהם קשים מאוד להשחלה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
לפני שאתה רץ לבצע את מה שרשמו לך כאן קודם תבדוק האם הקבלן מכין לך תשתית על פי התקנות החדשות. אם כן, הסר סאגה מליבך ולאחר הכניסה לבית תוכל להשחיל תשתית תקשורת.
הקבלן בכוונה או שלא מחייב עבור תשתית נוספת בידיעה שהדייר כלל לא מודע לתקנות חדשות.
מציע לבדוק מולו ואם אין לך ידע בנושא או את המסמכים הנדרשים תשכור שירותיו של יועץ בתחום תשתיות בכדי להבין האם מה שאתה רוצה כבר קיים או שיש צורך לפעול מול הקבלן.
הקבלן בכוונה או שלא מחייב עבור תשתית נוספת בידיעה שהדייר כלל לא מודע לתקנות חדשות.
מציע לבדוק מולו ואם אין לך ידע בנושא או את המסמכים הנדרשים תשכור שירותיו של יועץ בתחום תשתיות בכדי להבין האם מה שאתה רוצה כבר קיים או שיש צורך לפעול מול הקבלן.