מעבר מנספרסו ל MELITTA SOLO + מקציף חיצוני (אשמח בעיקר להמלצה על זה)
שלום לחברי הפורום,
בעברי היו גם מכונות ידניות (סילביה וגאג'יה) אבל בשנים האחרונות עקב חוסר רצון להתעסקות עברתי לנספרסו.
כרגע עלה לי החשק לנסות אוטומטית, כנראה ה Melitta SOLO בלי ההקצפה (שותים בעיקר אספרסו) + מקציף חיצוני כדוגמת האירוצ'ינו.
אשמח בעיקר על המלצה למקציף, משהו דומה לאירוצ'ינו (הקיים שלי הוא חלק מהמכונה של נספרסו ולא בנפרד).
ראיתי לדוגמה שלאמיגו יש את ה ESPRESSO CAP במחיר של 200.
תודה מראש!
אסף
בעברי היו גם מכונות ידניות (סילביה וגאג'יה) אבל בשנים האחרונות עקב חוסר רצון להתעסקות עברתי לנספרסו.
כרגע עלה לי החשק לנסות אוטומטית, כנראה ה Melitta SOLO בלי ההקצפה (שותים בעיקר אספרסו) + מקציף חיצוני כדוגמת האירוצ'ינו.
אשמח בעיקר על המלצה למקציף, משהו דומה לאירוצ'ינו (הקיים שלי הוא חלק מהמכונה של נספרסו ולא בנפרד).
ראיתי לדוגמה שלאמיגו יש את ה ESPRESSO CAP במחיר של 200.
תודה מראש!
אסף
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
כולם מאוד דומים. מה שהייתי מסתכל עליו אישית יהיה מה הכי קל לנקות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
המלצה למקצי, קפה שנמכר בקדמה - Pascale twist & milk , היתרון העיקרי בו שניתן לנקות את כד ההקצפה במים הוא אינדוקציה אז כך שהוא מנותק מהמכשיר.
תוכל פה לקרוא ביקורת גם את שלי: http://www.htcafe.co.il/vt242763.html
תוכל פה לקרוא ביקורת גם את שלי: http://www.htcafe.co.il/vt242763.html
עשיתי את המעבר המבורך הזה לפני כחודשיים. רכשתי מליטה סולו מאמזון גרמניה. עלה כ 400 יורו כולל שליח עד הבית ומיסים- זה חצי מהמחיר בארץ. שירות של אמזון גרמניה מדהים (ואני לא היחיד שאומר זאת) . מאוד מרוצה מהמכונה. רק תוודא שאתה מזמין שיש תמיכה במשלוח לארץ ושזה כולל גם פילטר למיכל המיים (במקרה שלי שכחו , שלחו מכונה חדשה אחרת עם פילטר- ביטלתי את זה וזיכו אותי ב 50 יורו שזה הרבה יותר מפילטר....). מכונה מדהימה ונוחה. לא מבין איך שתיתי משהו אחר....
לגבי מקציף יש לי twister PRO בן שנתיים וחצי. אינדוקציה, ניתן לשטיפה במדיח. מעולה.
תהנה
·
לגבי מקציף יש לי twister PRO בן שנתיים וחצי. אינדוקציה, ניתן לשטיפה במדיח. מעולה.
תהנה
·
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אבנית יכולה להרוס הרבה דברים. במיוחד בתרמובלוק שהכל צר. במקום עבודה שלי היתה יורה עם פילטר ועדיין אחרי 3 שנים נהיתה תקלה בגלל אבנית.
כשיש פילטר המכונה בכלל לא מבקשת טיפול אבנית וזאת יכולה להיות בעיה.
כשיש פילטר המכונה בכלל לא מבקשת טיפול אבנית וזאת יכולה להיות בעיה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
היי shemsha
פילטר מים הכרחי בכל מצב, וכדאי שיהיו לך גם סטיקים לבדיקת קשיות מים כדי שתדע מתי להחליף פילטר ולא להסתמך בכלל על ההתראות של המכונה.
הכי זול לרכוש את הפילטרים+ הטבליות (יש טבליות לניקוי ראש חליטה ואבקה שמערבבים במיכל במים על מנת לנקות אבנית) מאמזון גרמניה\צרפת . יש לי סט של 4 פילטרים כולל שקיות (אבקה שממוססים במים ומכניסים למיכל המים כשפילטר המים בחוץ כמובן) לניקוי אבנית וטבליות לניקוי ראש חליטה.
מומלץ ביותר לבצע ניקויי תקופתי של ראש המכונה אחת לשבוע (ללא טבליות) מכיוון שישנה הצטברות גדולה יחסית של שאריות קפה בזמן קצר. ניקוי= הוצאת ראש חליטה , ניקוי שאריות "אבקת" הקפה, ואני אפילו מהמהדרין שמבצע "ניקוי ראש חליטה" אחת לשבוע גם ללא טבלית, רק כדי להזרים הרבה מים למערכת ולנקות שם את כל ה"צנרת".
אם אתה קרוב פיזית ואני באיזור, אשמח אפילו להראות לך איך עושים את זה
מקווה שעזרתי
פילטר מים הכרחי בכל מצב, וכדאי שיהיו לך גם סטיקים לבדיקת קשיות מים כדי שתדע מתי להחליף פילטר ולא להסתמך בכלל על ההתראות של המכונה.
הכי זול לרכוש את הפילטרים+ הטבליות (יש טבליות לניקוי ראש חליטה ואבקה שמערבבים במיכל במים על מנת לנקות אבנית) מאמזון גרמניה\צרפת . יש לי סט של 4 פילטרים כולל שקיות (אבקה שממוססים במים ומכניסים למיכל המים כשפילטר המים בחוץ כמובן) לניקוי אבנית וטבליות לניקוי ראש חליטה.
מומלץ ביותר לבצע ניקויי תקופתי של ראש המכונה אחת לשבוע (ללא טבליות) מכיוון שישנה הצטברות גדולה יחסית של שאריות קפה בזמן קצר. ניקוי= הוצאת ראש חליטה , ניקוי שאריות "אבקת" הקפה, ואני אפילו מהמהדרין שמבצע "ניקוי ראש חליטה" אחת לשבוע גם ללא טבלית, רק כדי להזרים הרבה מים למערכת ולנקות שם את כל ה"צנרת".
אם אתה קרוב פיזית ואני באיזור, אשמח אפילו להראות לך איך עושים את זה
מקווה שעזרתי
תודה רבה על כל המידע!
המכונה תגיד עוד כמה ימים. איתה הזמנתי את הסט הזה:
http://www.amazon.de/gp/product/B003U5TXUK
פילטר אתה מדבר על זה נכון?
http://www.amazon.de/Melitta-192830-Fil ... B001FR9XSC
יוצא כמעט 100 שקל לפילטר בודד שלא מחזיק יותר מדי.
המכונה תגיד עוד כמה ימים. איתה הזמנתי את הסט הזה:
http://www.amazon.de/gp/product/B003U5TXUK
פילטר אתה מדבר על זה נכון?
http://www.amazon.de/Melitta-192830-Fil ... B001FR9XSC
יוצא כמעט 100 שקל לפילטר בודד שלא מחזיק יותר מדי.
כן, זה הסט וזה הפילטר.
דווקא הפילטר אצלי מחזיק לא מעט זמן, כבר 3 4 חודשים (מכיוון שהוא משרת מעט אנשים במשרד ), ואני בודק באופן קבוע את רמת קשיות המים ולא מסתמך על התראות המכונה.
לגבי הפילטרים זה באמת המחיר (10-11 יורו) וזה משתלם יותר מלקנות בארץ, בייחוד אם תקנה הרבה פילטרים מראש. ומשלוח גם ככה אתה משלם עבור המכונה, אז תוספת של פילטרים , לא תייקר את זה כל כך (אם בכלל).
אתה גם תקבל מאמזון אחרי חודש חודשיים החזר הוצאות מס ייצוא (עבור המכונה הזו קיבלתי 500 שח החזר).
אז אחרי הכל, תהיה שמח, עשית עסקה טובה.
דווקא הפילטר אצלי מחזיק לא מעט זמן, כבר 3 4 חודשים (מכיוון שהוא משרת מעט אנשים במשרד ), ואני בודק באופן קבוע את רמת קשיות המים ולא מסתמך על התראות המכונה.
לגבי הפילטרים זה באמת המחיר (10-11 יורו) וזה משתלם יותר מלקנות בארץ, בייחוד אם תקנה הרבה פילטרים מראש. ומשלוח גם ככה אתה משלם עבור המכונה, אז תוספת של פילטרים , לא תייקר את זה כל כך (אם בכלל).
אתה גם תקבל מאמזון אחרי חודש חודשיים החזר הוצאות מס ייצוא (עבור המכונה הזו קיבלתי 500 שח החזר).
אז אחרי הכל, תהיה שמח, עשית עסקה טובה.
אז קצת מסקנות.
קודם כל תודה לכל המגיבים, לחלק הצקתי גם במסרים פרטיים והמון המון תודה.
המכונה הגיעה לביתי כשבוע לאחר ההזמנה.
בערב הראשון כבר חשבתי שהיא פשוט לא עובדת, ניסיתי להעביר בה מים בלי לשים פולים, סתם לראות שהכל מנגן וכל המים יצאו ישירות למגש הנוזלים. אחרי משחקים נוספים הבנתי שרק עם פולים אכן יצא משהו מראש החליטה.
לגבי הקפה, לא יודע להגיד אם הוא עדיף בעיני על הנספרסו או לא, בכל מקרה הוא טעים לי.
המכונה עצמה מתחממת מהר (אין בה יותר מדי מתכות שצריכות להתחמם), ניתן לשלוט על אורך הקפה, באמת קלה לתפעול.
מן הסתם עוד לא יצא לי להתעסק עם תחזוקה שוטפת.
לגבי טמפרטורת החליטה - דבר שנתקלתי בו בביקורות באמאזון וגם שמעתי מחבר בפורום. אני כיוונתי על טמפרטורת החליטה הגבוהה והאספרסו (הארוך יחסית) יוצא בעיני בטמפרטורה טובה. חשוב כן לחמם את הכוס לפני החליטה לדעתי וזה חיסרון גדול בעיני במכונה, היה מעולה אם היה איך להוציא ממנה קצת מים חמים לחימום הכוס.
אגב, המכונה מוציאה המון המון מים למגירת השאריות, היא יחסית גדולה ועדיין צריכה ריקון אחרי בערך 3-4 כוסות.
לגבי המקציף של PASCALE שרכשתי בנפרד. מודה שסה"כ העדפתי את השימוש באירוצי'נו שהיה לי לפני (חוץ מעניין הניקוי). קודם כל הוא בנוי לכמות חלב קטנה הרבה יותר שזה הרבה יותר נוח כי לרוב אתה לא מקציף הרבה. חוץ מזה אהבתי את ההקצפה שלו, גם לכמות בודדת וגם עבור 2 כוסות הוא נתן שילוב יפה של קצף ונוזל.
ב PASCALE, לפחות לכמות חלב קטנה (עוד לא ניסיתי יותר חלב) - הסליל המקציף נותן אך ורק קצף ללא טיפת נוזל. שימוש בסליל השטוח נותן תוצאה טובה יותר עבור כמות חלב קטנה. אני צריך לבדוק איך יצא לי עם כמות חלב ל 2 כוסות והאם אחד הסלילים יתן תוצאה סבירה.
אשמח לענות על כל שאלה ולפרט עוד, שוב תודה לכולם.
קודם כל תודה לכל המגיבים, לחלק הצקתי גם במסרים פרטיים והמון המון תודה.
המכונה הגיעה לביתי כשבוע לאחר ההזמנה.
בערב הראשון כבר חשבתי שהיא פשוט לא עובדת, ניסיתי להעביר בה מים בלי לשים פולים, סתם לראות שהכל מנגן וכל המים יצאו ישירות למגש הנוזלים. אחרי משחקים נוספים הבנתי שרק עם פולים אכן יצא משהו מראש החליטה.
לגבי הקפה, לא יודע להגיד אם הוא עדיף בעיני על הנספרסו או לא, בכל מקרה הוא טעים לי.
המכונה עצמה מתחממת מהר (אין בה יותר מדי מתכות שצריכות להתחמם), ניתן לשלוט על אורך הקפה, באמת קלה לתפעול.
מן הסתם עוד לא יצא לי להתעסק עם תחזוקה שוטפת.
לגבי טמפרטורת החליטה - דבר שנתקלתי בו בביקורות באמאזון וגם שמעתי מחבר בפורום. אני כיוונתי על טמפרטורת החליטה הגבוהה והאספרסו (הארוך יחסית) יוצא בעיני בטמפרטורה טובה. חשוב כן לחמם את הכוס לפני החליטה לדעתי וזה חיסרון גדול בעיני במכונה, היה מעולה אם היה איך להוציא ממנה קצת מים חמים לחימום הכוס.
אגב, המכונה מוציאה המון המון מים למגירת השאריות, היא יחסית גדולה ועדיין צריכה ריקון אחרי בערך 3-4 כוסות.
לגבי המקציף של PASCALE שרכשתי בנפרד. מודה שסה"כ העדפתי את השימוש באירוצי'נו שהיה לי לפני (חוץ מעניין הניקוי). קודם כל הוא בנוי לכמות חלב קטנה הרבה יותר שזה הרבה יותר נוח כי לרוב אתה לא מקציף הרבה. חוץ מזה אהבתי את ההקצפה שלו, גם לכמות בודדת וגם עבור 2 כוסות הוא נתן שילוב יפה של קצף ונוזל.
ב PASCALE, לפחות לכמות חלב קטנה (עוד לא ניסיתי יותר חלב) - הסליל המקציף נותן אך ורק קצף ללא טיפת נוזל. שימוש בסליל השטוח נותן תוצאה טובה יותר עבור כמות חלב קטנה. אני צריך לבדוק איך יצא לי עם כמות חלב ל 2 כוסות והאם אחד הסלילים יתן תוצאה סבירה.
אשמח לענות על כל שאלה ולפרט עוד, שוב תודה לכולם.
אין חדש, מאד מרוצה. קלה לתפעול, קפה טוב יחסית, נחמד שיש 3 רמות של חוזק הקפה.
מוזמן לשאול שאלות ספציפיות אם יש.
הדבר היחיד זה שבאמת יש הבדל גדול לעומת מכונה ידנית מקצועית.
בבית הקליה בו אני קונה פולים מכינים לי לפעמים אספרסו וההבדל מורגש.
למרות ההבדל, לא מתגעגע כרגע להתעסקות שכרוכה במכונה ידנית.
מוזמן לשאול שאלות ספציפיות אם יש.
הדבר היחיד זה שבאמת יש הבדל גדול לעומת מכונה ידנית מקצועית.
בבית הקליה בו אני קונה פולים מכינים לי לפעמים אספרסו וההבדל מורגש.
למרות ההבדל, לא מתגעגע כרגע להתעסקות שכרוכה במכונה ידנית.