שוקל לשדרג את ה-PL-530 ואשמח לעזרתכם

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
drumace פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 237

שליחה

היי חברים,
יש לי PL-530 (פיוניר מסוף שנות ה-70) עם ראש AT440ML.
לאחרונה התחלתי לשקול שדרוג לפטיפון חדש יותר (אל תנסו לחפש הגיון בבקשה).
התקציב הוא באיזור ה-$1000.
הכיוונים שעליהם חשבתי הם:
1. Technics SL-12XX משומש או Pioneer PLX-1000 או משהו דומה עם הנעה ישירה כי חשוב לי הדיוק במהירות הסיבוב
2. Pro-Ject RPM 5 או דומה (חדש או משומש) כי נאמר עליהם שנותנים VFM גבוה מאחרים, אם כי הם נראים קצת צעצוע

מכיוון שקשה מאוד לערוך השוואה במקום אחד עם אותו ראש בין שני פטיפונים, אני מסתמך רק על קריאת ביקורות והמלצות.

מה חשוב לי?
מהירות סיבוב מדוייקת, חסינות לויברציות, איכות בניה, אפשרויות כיוון וכמובן שההשקעה תבוא לידי ביטוי בשיפור אמיתי בסאונד (כזה שלא צריך מערכת במאות אלפי שקלים בשביל להרגיש איזה ניואנס).

מה פחות חשוב לי?
עיצוב, אפשרויות שידרוג חלקים עתידיות, שיפורים שאי אפשר לשמוע את התועלת שלהם (שיפורים תיאורטיים למיניהם), הראש שמגיע עם הפטיפון (את זה תמיד אפשר להחליף).

אשמח לשמוע האם לדעתכם בתקציב שהגדרתי אפשר באמת לקבל שיפור כפי שהגדרתי או שעדיף לחסוך עוד ולשדרג רק בתקציב גבוה יותר.

תודה

drumace פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 237

שליחה

אשמח לתשובות...

NirLevi185
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

שליחה

שיפור משמעותי בסאונד כזה שלא נחשב לניואנס יקרה רק כאשר :

1) תחליף רמקולים (או את המיקום שלהם)
2) תטפל בחדר האזנה שלך באופן אקוסטי
3)תחליף לראש אחר (מעבר למה שיש לך זה כבר לעבור לראשי mc )

כל שידרוג אחר , כזה שלא ציינתי ברשימה למעלה הוא הרי כבר בגדר הנויאנס (כולל הגברה ) או , הרצון הבלתי נמנע שלנו להשתדרג לדבר הבא
מתוך חשיבה שזה יישפר לנו את ״ הסאונד ״ ..

אם כבר החלטת שאתה רוצה לשדרג את הפטיפון שלך (שהוא לא כזה נורא אגב) ואתה לא רוצה שיחפשו הגיון בזה--אז---
לי נשמע שאתה לא באמת מחפש שיפור אמיתי בסאונד. כי אני יכול להבטיח לך שאתה לא תקבל אותו . ואם יספרו לך אחרת... ..
לדעתי ומניסיוני בתור טכנאי סאונד ״ההבדל שתשמע יהייה פסיכו-אקוסטי בלבד (בהנחה שנשארת עם הראש המקורי שלך)

Guybar10
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23

שליחה

דבר ראשון יש לך פטיפון מצויין ברמה גבוהה (וגם די יפה) והוא עם מנוע ולא עם רצועה אז קיבלתכבר את הדיוק שרצית.
לי יש את הטכניקס 1200 עם ראש at440mla ואני לא חושב ששדרוג אליו יתן לך הרבה מבחינת סאונד.
תנסה לשדרג את המחט שלך (לא את הראש רק את המחט) לזאת של ה at150mlx זה בודאי ישפר את הסאונד.

וגם ניר צדק...שדרוג רמקולים / מגבר בודאי יכול לתרום.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093

שליחה

דיוק במהירות הסיבוב של הצלחת הוא לא הנתון המשמעותי היחידי -
מהבחינה הספציפית הזאת, יש מעט מאוד מה לשפר בפטיפון שלך. אני לא בטוח אם ההבדל בין 0.06% (טורנס TD160 לדוגמא) ל- 0.03 (הפטיפון שלך), לבין 0.01% (Sl-1200) הוא בכלל שמיע.
המגבלה של הפטיפון שלך היא בשיכוך זעזועים (לא רע, אבל יש טובים ממנו) ובאיכות הזרוע (מאוד בינונית). לא יהיה קל לשדרג אף אחד מהם.

הפטיפונים שפרטת כולם טובים, אבל אני לא רואה בהם שיפור -

בכסף שאתה מתאר אפשר למצוא Sondek מוקדם עם זרוע ביסיק, שישמע טוב יותר, אבל מהירות הסיבוב שלו פחות מדוייקת. אפשר למצא Thorens TD-125 עם זרוע טובה (כנ"ל). הייתי מחפש Denon DD מהסדרות הבכירות, או Kenwood כנ"ל, אבל קשה מאוד למצא כאלו בארץ.

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”