שאלה בקשר לזמזום בזמן נגינה
יש מצב שהפטיפון מחובר למגבר/רסיבר אליו מחובר גם ממיר יס/הוט?Liranpla כתב:ממה יכול לנבוא זמזומים בזמן נגינת תקליט גם בחדשים רעשי רקע חשמליים כאלו
כיוונתי משקל ניסיתי יותר פחות פירקתי הרכבתי יכול להיות בגלל מחט עייפה?...
אם כן, איזולטור על קו הממיר-שקע קיר עשוי לפתור את הבעיה.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
במקרה שהוא קיים, הוא יישמע גם ללא נגינת תקליט. מספיק שהמגבר פועל וממותג לכניסת ה-phono. הרעש יתגבר כאשר הפטיפון יופעל, גם ללא תקליט עליו.Liranpla כתב:אגב רעש של GROUND LOOP אמור להופיע רק בנגינת תקליט או שישר מהדלק המגבר?...
.Anything can be done, but it's only done if it's done
סיכום זמני -
יש לך רעש. הקשבתי לקובץ שהעלית - זה לא נשמע בעיית הארקה, אלא משהו לא תקין, בחיבורים, בראש, במחט - אני לא יכול לדעת מההאזנה.
בדיקה א) פרק את השילה וחבר אותה חזרה - עזר? נסה "לנענע" את החיבור (כשהשילה מחוברת, והמחט מורמת) יש רעש?
בדיקה ב) להחליף ראש - אם הבעיה בראש היא תעלם, אם הבעיה במחט, גם היא תעלם, כיוון ש"תשחק" עם החיבורים, יכול להיות שגם בעיות מגעים שם יסתדרו.
בדיקה ג) להחליף מחט - אולי רק המחט תקולה...
אם אלו לא עוזרים, צריך לעבור על החיווט כל הדרך מהראש (בהנחה שוידאת שהוא תקין) עד החיבור לקדם - איפהשהו תהיה בעיה...
יש לך רעש. הקשבתי לקובץ שהעלית - זה לא נשמע בעיית הארקה, אלא משהו לא תקין, בחיבורים, בראש, במחט - אני לא יכול לדעת מההאזנה.
בדיקה א) פרק את השילה וחבר אותה חזרה - עזר? נסה "לנענע" את החיבור (כשהשילה מחוברת, והמחט מורמת) יש רעש?
בדיקה ב) להחליף ראש - אם הבעיה בראש היא תעלם, אם הבעיה במחט, גם היא תעלם, כיוון ש"תשחק" עם החיבורים, יכול להיות שגם בעיות מגעים שם יסתדרו.
בדיקה ג) להחליף מחט - אולי רק המחט תקולה...
אם אלו לא עוזרים, צריך לעבור על החיווט כל הדרך מהראש (בהנחה שוידאת שהוא תקין) עד החיבור לקדם - איפהשהו תהיה בעיה...
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
יש הבדל משמעותי בין 'זמזום' (buzz) שנשמע כמו 'טזזזזז' לבין המהום שנשמע כמו 'המממםםםם' (hum) בתדר נמוך שהוא תדר הרשת. המהום נובע בדרך כלל מבעיית הארקה. זמזום יכול לנבוע מאלף סיבות אחרות - ואף אחת מהן לא קלה לפתרון. לאחר האזנה לקובץ האודיו זה לא נשמע לי - לא זה ולא זה. נשמע סתם כמו מחט דפוקה או גאומטריה בעייתית - אולי זרוע רוקדת. נסה כיוון ראש כמו שצריך עם ראש תקין.