מטחנת ה Vario שלי חטפה שגעת רצינית... פתאום באמצע הטחינה, הסקלאה הימנית (שקובעת את עובי הטחינה בין Fine ל Coarse) "צנחה" למטה והתחיל רעש נורא חזק של הסכינים.
אני לא מומחה גדול אך נראה לי שהשתחררה איזו גומיה שגרמה לסכינים להתרחק או יותר מזה, גלגל שיניים התפרק או נשחק.
למישהו יש מושג איך אפשר לבדוק את זה ולמי אפשר לפנות לתיקון ?
לא מכיר מעבדה ספציפית שמטפלת ב-vario ו/או במטחנות באופן כללי, אבל לדעתי כל מעבדה למכונות קפה יוכלו לטפל גם במטחנה.
אני מנסיון אישי, יכול להמליץ בחום על 'רוני מעבדה לקפה' בנתניה.
גם אני בעלים גאה של מטחנת vario, שרכשתי לפני כשנה בהולנד.
אחת הסיבות שבעטיה בחרתי ב-vario על פני מטחנות אחרות, מלבד תמורה/מחיר, זוהי הפשטות של המטחנה והקלות היחסית שבתיקונה.
היא מופעלת ע"י רצועה, כך שסביר להניח שהרצועה השתחררה ו/או נקרעה, או שהשתחרר/נשבר הגלגל שיניים/pulley.
אני יודע שבגרסאות ישנות, ה-pulley היה מפלסטיק (הוחלף במתכתי, בגרסאות חדשות) ונטה להישבר.
האם אתה שומע את המנוע עובד? האם הסכינים מסתובבות?
בת כמה המטחנה? מאיפה אתה בארץ? אין לי עדיין נסיון אישי בתיקון המטחנה הספציפית (לשמחתי) אך אני בעל חוש טכני וידיים טובות.
אני גר ביקנעם עילית ואם אתה באיזור, אשמח לתת מבט ולנסות לעזור...
צחי.
לא ברור לי מההסבר שלך האם אחרי התקרית הצלחת להחזיר את המטחנה למצב עבודה על ידי החזרת הLEVER למקומו.
בעבר כאשר הייתי משתמש בוואריו, היתה לי גם בעיה שהLEVERS זזו תוך כדי טחינה. הם מעולם לא זזו בצורה כל כך דרמטית, אבל זה היה מעצבן, ודפק לי מספר טחינות.
ואריו שלחו לי חלקים קטנים שהתקנתי מתחת לLEVERS והם מנעו תזוזות. אתה יכול לראות יותר פרטים פה:
תודה על הרצון לעזור. אני מרעננה. אנסה להתקשר לרוני כדי לראות אם זה רלוונטי.
המנוע עובד, הסכינים כנראה מסתובבות. יש רעש שדברים עובדים אבל נשמע שמשהו שם השתחרר.
@mresp
לא מדובר על זה שה levers זזו מעט אלא ממש ״צנחו״ למטה, כנראה כי אין משהו שיתנגד ויחזיק אותם.
תודה על הרצון לעזור. אני מרעננה. אנסה להתקשר לרוני כדי לראות אם זה רלוונטי.
המנוע עובד, הסכינים כנראה מסתובבות. יש רעש שדברים עובדים אבל נשמע שמשהו שם השתחרר.
@mresp
לא מדובר על זה שה levers זזו מעט אלא ממש ״צנחו״ למטה, כנראה כי אין משהו שיתנגד ויחזיק אותם.
...
·
בהצלחה! תעדכן אם דיברת עם רוני ואם הסתדרת.
במידה ועדיין תרצה עזרה, אתה תמיד מוזמן...
גם לי יש Vario ובעבר היתה לי בעיה איתה.
באתר החברה כתוב שיש לה 2 נציגים בארץ , ואני לא יודע אם אכן שניהם מייצגים את Mahlkonig
אני פניתי לחברה השנייה ברשימה, שזו למעשה "סי אספרסו" שיושבת ברחובעתיר ידע 21, כפר סבא.
טלפון: 09-7667730
היה להם אז טכנאי בשם רפי. הוא אמנם לא תיקן אז את התקלה כי הוא אמר שמדובר בתיקון יקר ולכן כדאי לממש את האחריות במקום הקניה בחו"ל, וכך אכן עשיתי.
בהצלחה
תודה רבה על העזרה חברים !
פתחתי את המטחנה כדי לראות האם הגומיה נקרעה או זזה ממקומה, וראיתי שהכל בסדר. תוך כדי שהפכתי אותה יצאו הרבה פולים וקפה טחון שנתקע בכל מיני מקומות במטחנה, ניסיתי להפעיל שוב והפעם היא עבדה מצוין ! כנראה שכמה פולי קפה נתקעו במקום הלא נכון...
MadCow כתב:תודה רבה על העזרה חברים !
פתחתי את המטחנה כדי לראות האם הגומיה נקרעה או זזה ממקומה, וראיתי שהכל בסדר. תוך כדי שהפכתי אותה יצאו הרבה פולים וקפה טחון שנתקע בכל מיני מקומות במטחנה, ניסיתי להפעיל שוב והפעם היא עבדה מצוין ! כנראה שכמה פולי קפה נתקעו במקום הלא נכון...
...
·תודה על העדכון!
שמח שהמטחנה חזרה לחיים ובסך הכל היה מדובר על 'תקלה' קטנה!
תמשיך להנות ממטחנה מצויינת!!!