התלבטות בין hdmi ל component
בצפיה בסרטי dvd מהספריה האם יהיה הבדל באיכות התמונה כאשר מחובר כבל hdmi מול כבל component ?ומה לגבי סרטי dvix שמורדים מהאנטרניט האם אפשר להבדיל באיכות בין חיבור hdmi ל component . אני שואל בגלל התלבטות בין 393 ל 490 . בהנחה שאני לא יוריד תכנים של hd .
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כן. ב component תראה טוב יותר, או אולי בעצם ב HDMI, או שלא. בכך קיצרתי לך את ההמתנה והטרחה של לקרוא 30 תגובות הסותרות האחת את השניה.
אתה יודע מה, למה שלא תקנה גם וגם ותנסה בעצמך? מה כבר יקרה, תוציא 100 שקל ותבזבז 5 דקות מחייך?
אתה יודע מה, למה שלא תקנה גם וגם ותנסה בעצמך? מה כבר יקרה, תוציא 100 שקל ותבזבז 5 דקות מחייך?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
איזה 100 שקל אתה לא הבנת אותי נכון זה לא הכבל זה הdvd . ה393 עם קומפונינט עולה 460שקל וה490 עם hdmi יעלה 950 שקל.הבנת.השאלה שלי היא שאני צופה בסרטי דיוקס ודיוידי מהספריה ואם הhdmi לא יתן את ההבדל אז עדיף ללכת על ה393במקום ה490Catskinner כתב:כן. ב component תראה טוב יותר, או אולי בעצם ב HDMI, או שלא. בכך קיצרתי לך את ההמתנה והטרחה של לקרוא 30 תגובות הסותרות האחת את השניה.
אתה יודע מה, למה שלא תקנה גם וגם ותנסה בעצמך? מה כבר יקרה, תוציא 100 שקל ותבזבז 5 דקות מחייך?...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני מסופק אם תראה הבדל כשהמקור הוא DIVX/XVID. האיכות גבולית במקור ברוב המקרים והשפעת החיבור היא זניחה לעומתה. עם חומר באיכות טוב יותר כמו DVD זה נתון לוויכוח. לדעתי אין הבדל אבל אחרים יגידו לך שכן.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

למה אתה חושב כך? מה הקשר בין תכני HD ל HDMI כנגד component או שאתה אחד מאלו שמאמינים ש HDMI נוצר כדי לשפר את איכות התמונה?
1. גם חיבור component מסוגל להעביר תכני HD.hassan כתב:אז אפשר לראות את ההבדל רק אם מורידים תכנים של hd מהמחשב . ?...
2. אף אחד מהחיבורים האלה לא יעזור לך ב-DVD אם תוריד תכני HD מפני שה-DVD שלך לא יוכל לנגן אותם.
מה שהבנתי שיש קומפונינט דיגיטאלי שמעביר וידאו דיגיטלי. ומה היתרונות של הסאונד שמועבר דרך hdmi ?בתכלס האם חיבור hdmi יתן לי איכות וידאו וסאונד יותר איכותי מחיבור קומפונינט?בצפיה בסרטי דיוידי ו דיוקסguyezra כתב:היתרונות:
מעביר סאונד
מעביר אות וידאו דיגיטלי (לא בהכרח טוב יותר אם כי חוסך המרה במסך)
תומך בהצפנה
חסרונות:
יקר
בעיה במרחקים גדולים...
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
לא מכיר דבר כזה, יש לך לינק?hassan כתב: מה שהבנתי שיש קומפונינט דיגיטאלי שמעביר וידאו דיגיטלי....
לאhassan כתב: ומה היתרונות של הסאונד שמועבר דרך hdmi ?בתכלס האם חיבור hdmi יתן לי איכות וידאו וסאונד יותר איכותי מחיבור קומפונינט?בצפיה בסרטי דיוידי ו דיוקס...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כאשר החומר המשודר מוגן HDCP חיבור ה HDMI עדיף ולו רק מפני שהוא היחיד המאפשר צפייה ברזולוציות HD לחומר מוגן HDCP. זו מגבלה מלאכותית וה XBOX 360 כבר הוכיח לכל מי שרצה שאין מניעה טכנית להעביר חומר HD ב component - בדיוק כמו שאין למחשב שום בעיה להעביר ווידאו ברזולוציות הגבוהות בהרבה מ HD דרך היציאה האנלוגית של ה VGA.
הוא גם פשוט יותר לחיבור כי יש רק כבל אחד והמחברים מעוצבים כך שיהיו חסינים לאהבלים.
בעתיד, יאפשרו ל HDMI להעביר שיטות קידוד אודיו מתקדמות יותר וווידאו בצבעים עשירים יותר אבל עד שזה יגיע אתה בטח תספיק להחליף מגבר ומסך פעמיים לפחות.
הוא גם פשוט יותר לחיבור כי יש רק כבל אחד והמחברים מעוצבים כך שיהיו חסינים לאהבלים.
בעתיד, יאפשרו ל HDMI להעביר שיטות קידוד אודיו מתקדמות יותר וווידאו בצבעים עשירים יותר אבל עד שזה יגיע אתה בטח תספיק להחליף מגבר ומסך פעמיים לפחות.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
Catskinner כתב:הוא גם פשוט יותר לחיבור כי יש רק כבל אחד והמחברים מעוצבים כך שיהיו חסינים לאהבלים....
Silence speaks louder than words
- Catskinner
- חבר במועדון HT

למה אתה קורא בדיוק "חיבור אודיו רגיל"? לכל הצרכים שלך אתה יכול להתייחס ל HDMI כאל צרוף של DVI+SPDIF הווידאו באיכות של DVI והאודיו באיכות של מה שאתה מקבל מ SPDIF כלומר, 5+1 או PCM 2 Channel. תתחיל להפנים שאין שיפור בתמונה ובקול כי לא התכוונו להציע לך שיפור איכותי. מה שאתה מקבל זה שיפור בנוחות החיבור, התעסקות עם בעיות של תאימות HDCP וההרגשה החמימה בבטן שאתה אחד מאלו הנמצאים בראש החנית של משתמשי הטכנולוגיה החדישות.