ברשותכם אשתף אותכם במחשבותי הלא מובנות
אז מה היה לנו? לפני עידן הDVD היה לנו את עידן הלייזר דיסק
והטלוויזיות ברובן היו 4:3 ומעטות היו 16:9 ורוב הסרטים היו בפורמט רחב 16:9 או אפילו יותר צר מזה, ותמיד ראינו שני פסים שחורים למעלה ולמטה בזמן צפייה בסרט אני זוכר שאמרו שברגע שהטלוויזיות יהיו בפורמט 16:9 לא ניראה את הפסים השחורים.
ניכנס עידן הDVD ועידן המסכים הדקים בפורמט 16:9 ושוב אנחנו רואים שני פסים שחורים
למעלה ולמטה,אז אני שואל מה בעצם הרווחנו מכך? המסך הוא אומנם גדול אבל התמונה נשארת צרה ולא מנוצלת על כל המסך מה השתנה מסך 16:9 ממסך 4:3 ? אולי מישהא יאיר את עיניי
בברכה
והטלוויזיות ברובן היו 4:3 ומעטות היו 16:9 ורוב הסרטים היו בפורמט רחב 16:9 או אפילו יותר צר מזה, ותמיד ראינו שני פסים שחורים למעלה ולמטה בזמן צפייה בסרט אני זוכר שאמרו שברגע שהטלוויזיות יהיו בפורמט 16:9 לא ניראה את הפסים השחורים.
ניכנס עידן הDVD ועידן המסכים הדקים בפורמט 16:9 ושוב אנחנו רואים שני פסים שחורים
למעלה ולמטה,אז אני שואל מה בעצם הרווחנו מכך? המסך הוא אומנם גדול אבל התמונה נשארת צרה ולא מנוצלת על כל המסך מה השתנה מסך 16:9 ממסך 4:3 ? אולי מישהא יאיר את עיניי
בברכה
- amit_alcobi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 137
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
התמונה היום של רוב סרטי הDVD הם בפורמט של 2.4:1 בערך, ככה שזה יותר רחב מהמסכים בפורמט 16:9.
אבל זה אומר שאתה לא יכול לראות את התמונה על כל המסך, יש היום הרבה תוכנות HTPC שעושות Stretch לסרט ולא משנה איזה יחס גובה:רוחב הוא. הוא יוצג על כל המסך.
אבל זה אומר שאתה לא יכול לראות את התמונה על כל המסך, יש היום הרבה תוכנות HTPC שעושות Stretch לסרט ולא משנה איזה יחס גובה:רוחב הוא. הוא יוצג על כל המסך.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הנחת היסוד שלך שגויה. סרטים שנועדו לקולנוע באים ביחסים שונים ולאו דווקא 16:9. זה בעיקר החלטה של הבמאי וסטנלי קובריק לדוגמא היה ידוע כאחד שאהב מאוד להשתמש בפורמטים לא שיגרתיים. סיבות אחרות היו בגלל ייעוד לסוגים מסויימים של אולמות קולנוע. בקיצור, זה שיש טלוויזיות בפורמט רחב לא הכריח בעבר ולא מכריח בהווה את במאי הקולנוע להשתמש דווקא בפורמט זה. התאמה מושלמת דווקא קיימת עבור רוב סדרות הטלוויזיה החדשות ועבור חלק לא קטן של הסרטים.
שנית, בוא תסביר לי בדיוק מה אתה מפסיד לעומת המצב הקודם עם מסכי 4:3. הרי הפתרונות שהיו ועודם קיימים לצפייה בסרטים בפורמט השונה מהטלוויזיה עוד קיימים. זה גם משאיר מקום לכיתוביות כך שהן לא נמרחות על אזור הצפייה.
שלישית, לך חפש את מי שאמר לך שטלוויזיות רחבות יחסלו את הפסים השחורים ותכניס לו מכות. זה ילמד אותו לקח.
שנית, בוא תסביר לי בדיוק מה אתה מפסיד לעומת המצב הקודם עם מסכי 4:3. הרי הפתרונות שהיו ועודם קיימים לצפייה בסרטים בפורמט השונה מהטלוויזיה עוד קיימים. זה גם משאיר מקום לכיתוביות כך שהן לא נמרחות על אזור הצפייה.
שלישית, לך חפש את מי שאמר לך שטלוויזיות רחבות יחסלו את הפסים השחורים ותכניס לו מכות. זה ילמד אותו לקח.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
האלקטרוניקה הבידורית מתפתחת בדרך כלל בעקבות הקולנוע וזה מה שהתכוונתי.
לגבי מתיחת סרטים על המסכים החדשים
מניסיון (בפלזמה שלי ובעוד כמה ) לא הרבה סרטים אתה יכול למתוח על כל המסך ולא להפסיד משהוא ובדרך כלל זה התרגום.
זכור לי מושג שהיה אז נפוץ בתקופתו של הלייזר דיסק על כך שמסכים עם פורמט רחב ידעו להציג את התמונה 16:9 ללא פסים שחורים צריך לזכור שמסכים וטלוויזיות בפורמט רחב לא היו קיימים מקסימום אני זוכר שדיברו על מסך שטוח בטלוויזיות גדולות
לגבי מתיחת סרטים על המסכים החדשים
מניסיון (בפלזמה שלי ובעוד כמה ) לא הרבה סרטים אתה יכול למתוח על כל המסך ולא להפסיד משהוא ובדרך כלל זה התרגום.
זכור לי מושג שהיה אז נפוץ בתקופתו של הלייזר דיסק על כך שמסכים עם פורמט רחב ידעו להציג את התמונה 16:9 ללא פסים שחורים צריך לזכור שמסכים וטלוויזיות בפורמט רחב לא היו קיימים מקסימום אני זוכר שדיברו על מסך שטוח בטלוויזיות גדולות
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
אני קראתי, ועדיין מתחשק לי להכניס מכות למי שהבטיח שהפסין השחורין ייעלמון..
אתמול למשל - סרט מופת - הכחול הגדול. ביס. הרגשתי שחזרתי לימי הפסים בטלויזיה שאילצו אותי לשכב על השטיח ולעצום עיניים..הסרט מוקרן ברוחב מלא, אבל בגובה של 25 ס"מ - וזה על מסך 42" !!!
איפה סטלין כשצריכים אותו...
אתמול למשל - סרט מופת - הכחול הגדול. ביס. הרגשתי שחזרתי לימי הפסים בטלויזיה שאילצו אותי לשכב על השטיח ולעצום עיניים..הסרט מוקרן ברוחב מלא, אבל בגובה של 25 ס"מ - וזה על מסך 42" !!!
איפה סטלין כשצריכים אותו...
תמיד תשאר טירון בדברים שאתה מתמחה בהם.
התשובה המדוייקת לשאלה "למה דווקא 16:9":
1. כי זה הממוצע הגיאומטרי בין 2.35:1 ל- 4:3.
2. כי זה די קרוב ל 1.85:1.
3. כי אף אחד מתעשית הסרטים לא טרח להגיע לישיבה בה החליטו על היחס הנ"ל...
http://www.poynton.com/notes/short_subj ... hy_16_to_9
1. כי זה הממוצע הגיאומטרי בין 2.35:1 ל- 4:3.
2. כי זה די קרוב ל 1.85:1.
3. כי אף אחד מתעשית הסרטים לא טרח להגיע לישיבה בה החליטו על היחס הנ"ל...
http://www.poynton.com/notes/short_subj ... hy_16_to_9
אני לא בטוח שאתה צודק
לפני מס' שנים לא רב הרבה טכנולוגיות היו בגדר קוסמות או דמיון
והינה אנחנו מקבלים אותם כאן כמובן מאיליו
אגב אם זכורה לך הסידרה מסע בין כוכבים שמיסטר ספוק היה ניכנס לעמדת השיגור והיו משגרים אותו למימד אחר
זה ניקרא שיגור טלפורטי כמה שזה ניראה לא הגיוני ליישום נס"א כבר ביצעה ניסוי בשיגור טלפורטי של תא חי
לפני מס' שנים לא רב הרבה טכנולוגיות היו בגדר קוסמות או דמיון
והינה אנחנו מקבלים אותם כאן כמובן מאיליו
אגב אם זכורה לך הסידרה מסע בין כוכבים שמיסטר ספוק היה ניכנס לעמדת השיגור והיו משגרים אותו למימד אחר
זה ניקרא שיגור טלפורטי כמה שזה ניראה לא הגיוני ליישום נס"א כבר ביצעה ניסוי בשיגור טלפורטי של תא חי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
1. זה לא תא חי, רק חלקיקים בסיסים חסרי מסה (פוטון).
2. זה לא בדיוק טלפורטציה אלא ניצול של אפקט ה quantum entanglement
3. זה לא נס"א זה CERN
4. אין לזה שום קשר למתיחת התמונה על המסך.
2. זה לא בדיוק טלפורטציה אלא ניצול של אפקט ה quantum entanglement
3. זה לא נס"א זה CERN
4. אין לזה שום קשר למתיחת התמונה על המסך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
למתוח את התמונה ללא איבוד נתונים זה פשוט נורא (בהתחשב שלמסך רזולוציה מספיקה). מה שבילתי אפשרי מבחינה גיאומטרית הוא למתוח ללא איבוד נתונים וללא עיוות. זה אפשרי אולי ביקום אחר אבל לא ביקום שלנו...shay1 כתב:קראתי את המאמר מאמר מעניין. לפי דעתי השלב הבא של חברות הפלזמות צריך להיות פיתוח תוכנה שיודעת למתוח את התמונה על כל המסך ללא איבוד נתונים או איבוד אפסי.
מי שיעשה זאת ראשון ירוויח במישחק...