עזרה בהגדרת NAS DIY
לאחר קריאה של מספר מאמרים באתר ובמקומות אחרים הגעתי למסקנה שNAS יכול לעזור לי ולהקל על החיים שלי.
השימוש העיקרי הוא להזרים סרטים למכשירים הקיימים בבית (סטרימר, מחשבים ניידים ונייחים וסמאטרפונים).
בנוסף, מכיוון שאני משתמש במחשב נייד בעיקר, אשמח שהנאס יוריד טורנטים שאני אקבע לו מדי פעם (לא הרבה).
אין לי צורך (כרגע לפחות) בכמות גדולה של זכרון ואני רוצה להתנסות במשהו פשוט יחסית, אשר לא דורש כוננים רבים...
הפתרונות הקנויים נראו לי מאוד יקרים (מינימום 1,500 ש"ח) עם נתונים חלשים יחסית ולכן החלטתי לקחת מחשב ישן, עם מעבד פנטיום D וזכרון רום 1GB ודיסק קשיח 250BG ונסות להפוך אותו לשרת NAS.
יש לי בנוסף 2 כוננים של 500GB כל אחד
1. 3.5 WD GREEN אשר שימש בעבר ככונן גיבוי WD MY BOOK
2. 2.5 WD BLUE אשר היה בתוך המחשב הנייד לפני שהחלפתי אותו בכונן SSD
כרגע אני לא צריך RAID בעיקר מכיוון שהגודל של הכוננים שלי שונה ואני רוצה אולי להוסיף כונן נוסף של 1-2 TB.
כמו כן, הקבצים שאני רוצה לשים על הNAS שלי כרגע הם בעיקר סרטים ופחות אכפת לי אם הם יהרסו בסופו של דבר...
בהתחלה הייתי בטוח שאני אלך על FREENAS כשהתחלתי לקרוא הבנתי שכדאי להתקין NAS4FREE ואז גיליתי את UNRAID ו-openmediavault ואני קצת מבולבל...
הצלחתי להתקין NAS4FREE אבל קצת הסתבכתי עם הגדרת הכוננים מכיוון שאני לא משתמש בraid
1. מה הכי מתאים לשימושים שלי?
2. באיזה תצורה מומלץ להשתמש בכוננים? (סוג פירמוט, אולי בכל זאת raid)
3. האם כדאי להשקיע בהחלפת המארז למארז מתאים לנאס? אם כן, אשמח להמלצה על משהו לא ייקר.
4. האם שווה להשקיע בתוספת זכרון? (מדובר על מחשב ישן עם DDR2). אם כן, כמה צריך כדי שהמערכת תעבוד כמו שצריך?
השימוש העיקרי הוא להזרים סרטים למכשירים הקיימים בבית (סטרימר, מחשבים ניידים ונייחים וסמאטרפונים).
בנוסף, מכיוון שאני משתמש במחשב נייד בעיקר, אשמח שהנאס יוריד טורנטים שאני אקבע לו מדי פעם (לא הרבה).
אין לי צורך (כרגע לפחות) בכמות גדולה של זכרון ואני רוצה להתנסות במשהו פשוט יחסית, אשר לא דורש כוננים רבים...
הפתרונות הקנויים נראו לי מאוד יקרים (מינימום 1,500 ש"ח) עם נתונים חלשים יחסית ולכן החלטתי לקחת מחשב ישן, עם מעבד פנטיום D וזכרון רום 1GB ודיסק קשיח 250BG ונסות להפוך אותו לשרת NAS.
יש לי בנוסף 2 כוננים של 500GB כל אחד
1. 3.5 WD GREEN אשר שימש בעבר ככונן גיבוי WD MY BOOK
2. 2.5 WD BLUE אשר היה בתוך המחשב הנייד לפני שהחלפתי אותו בכונן SSD
כרגע אני לא צריך RAID בעיקר מכיוון שהגודל של הכוננים שלי שונה ואני רוצה אולי להוסיף כונן נוסף של 1-2 TB.
כמו כן, הקבצים שאני רוצה לשים על הNAS שלי כרגע הם בעיקר סרטים ופחות אכפת לי אם הם יהרסו בסופו של דבר...
בהתחלה הייתי בטוח שאני אלך על FREENAS כשהתחלתי לקרוא הבנתי שכדאי להתקין NAS4FREE ואז גיליתי את UNRAID ו-openmediavault ואני קצת מבולבל...
הצלחתי להתקין NAS4FREE אבל קצת הסתבכתי עם הגדרת הכוננים מכיוון שאני לא משתמש בraid
1. מה הכי מתאים לשימושים שלי?
2. באיזה תצורה מומלץ להשתמש בכוננים? (סוג פירמוט, אולי בכל זאת raid)
3. האם כדאי להשקיע בהחלפת המארז למארז מתאים לנאס? אם כן, אשמח להמלצה על משהו לא ייקר.
4. האם שווה להשקיע בתוספת זכרון? (מדובר על מחשב ישן עם DDR2). אם כן, כמה צריך כדי שהמערכת תעבוד כמו שצריך?
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4889
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
@הקרנף
·
אני לא מכיר את מערכות ההפעלה שציינת מבחינת הממשק, אבל...
כולן מבוססות לינוקס.
כך שבצורה פשטנית, לא משנה מה תבחר, כל שאתה צריך זה לשתף כוננים ברשת. אני מניח שכל הקליינטים חיים על רשת ווינדוס עם קבוצת עבודה כלשהי, לכן השרת צריך להגדיר שיתוף SMB (תתקין samba).
ההגדרות די טריוויאליות.
לשאלות שלך:
1. תתקין ותנסה, אתה היחיד שיכול לקבוע זאת.
2.הפורמט שמומלץ ללינוקס הוא ext4. לא, אין קשר בין הפורמט לבין raid.
3. שוב, עניין של טעם. מה המטרה של ההחלפה?
4. רק אם הוא זמין. כמה שידוע לי, לא כל כך פשוט.
·
אני לא מכיר את מערכות ההפעלה שציינת מבחינת הממשק, אבל...
כולן מבוססות לינוקס.
כך שבצורה פשטנית, לא משנה מה תבחר, כל שאתה צריך זה לשתף כוננים ברשת. אני מניח שכל הקליינטים חיים על רשת ווינדוס עם קבוצת עבודה כלשהי, לכן השרת צריך להגדיר שיתוף SMB (תתקין samba).
ההגדרות די טריוויאליות.
לשאלות שלך:
1. תתקין ותנסה, אתה היחיד שיכול לקבוע זאת.
2.הפורמט שמומלץ ללינוקס הוא ext4. לא, אין קשר בין הפורמט לבין raid.
3. שוב, עניין של טעם. מה המטרה של ההחלפה?
4. רק אם הוא זמין. כמה שידוע לי, לא כל כך פשוט.
אחרי כמה נסיונות, כולל התקנת אובנטו סרבר ואובונטו דסקטופ, החלטתי שכרגע הכי נוח לשימוש שלי זה- openmediavault.
הממשק מאוד נוח ופשוט והשימוש בפלאגינים פשוט גאוני.
הצלחתי להתקין את הפלאגינים הבאים:
- samba, לשיתוף קבצים בווינדוס
- שרת טורנט
-שרת לשיתוף מדפסת ברשת
- Plex
והיד עוד נטויה...
אני צריך לעשות עוד כמה קינפוגים ולשחק עם ההגדרות קצת, אבל בינתיים נראה אחלה.
יש אנשים שמעוניינים במדריך?
לא ראיתי מדריך כזה באתר...
הממשק מאוד נוח ופשוט והשימוש בפלאגינים פשוט גאוני.
הצלחתי להתקין את הפלאגינים הבאים:
- samba, לשיתוף קבצים בווינדוס
- שרת טורנט
-שרת לשיתוף מדפסת ברשת
- Plex
והיד עוד נטויה...
אני צריך לעשות עוד כמה קינפוגים ולשחק עם ההגדרות קצת, אבל בינתיים נראה אחלה.
לא ראיתי מדריך כזה באתר...
מדריכים מסוג זה מבורכים תמיד ויכולים לעזור לכאלה שיצטרכו בעתיד.הקרנף כתב: אני צריך לעשות עוד כמה קינפוגים ולשחק עם ההגדרות קצת, אבל בינתיים נראה אחלה.
לא ראיתי מדריך כזה באתר......
להזיק זה בטח לא יכול.
אתה עדיין עם OpenMediaVault?הקרנף כתב:אחרי כמה נסיונות, כולל התקנת אובנטו סרבר ואובונטו דסקטופ, החלטתי שכרגע הכי נוח לשימוש שלי זה- openmediavault.
הממשק מאוד נוח ופשוט והשימוש בפלאגינים פשוט גאוני....
ממליץ? אתה יכול לתאר קצת את ה setup שלך מבחינת חומרה ושימוש?
תודה...