הוצאה חדשה (2016) לאלבום Discovery של מייק אולדפילד - איזו איכות גרועה!

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #1 

אחד האלבומים החביבים עלי של מייק אולדפילד הוא האלבום "דיסקברי",שילוב של פופ (הצד הראשון) ופרוגרסיב (הצד השני).יש לי כבר הרבה זמן הדפסה גרמנית ישנה של האלבום משנת הכרזתו,1984,שרכשתי בזמנו ב"חור בשחור".
בסיבוב באוזן השלישית לפני כמה ימים ראיתי שיצאה לאלבום הדפסה חדשה,ממש טרייה,מתחילת השנה הנוכחית,ועוד על ויניל של 180 גרם,התלהבתי,קניתי.כגודל ההתלהבות-גודל האכזבה! איכות הסאונד פשוט נוראית-קימפרוס מחריד של הרצועות שגורם לזמרים שבאלבום בארי פאלמר ומגי ריילי להישמע חנוקים,עייפים וללא צלילים גבוהים,הם פשוט נעלמו בגלל דחיסות מוגזמת.הייתי צריך לסובב את כפתור הטרבל במגבר כמעט עד הסוף כדי לגרום לתקליט להישמע קצת יותר "שמיע",דבר שאני שונא לעשות.ההדפסה הישנה,מלפני 32 שנה,שאני לא יודע כמה ידיים עברה וכמה "נחרשה" לפני שאני קניתי אותה,על ויניל דק וכמה שריטות פה ושם,נשמעת הרבה יותר טוב ו"צלול" מההדפסה החדשה "המפוארת" כביכול.. (n) :evil:
בדקתי את ההוצאה החדשה על שניים מהפטיפונים שלי שמצויידים בראשי MC-נשמע דרעק בשניהם.פרט נוסף-על ההוצאה הישנה מצויין שיוצרה במערב גרמניה,על החדשה (עם הסמלים של יוניברסל,הלייבל MERCURY וו-וירג'ין) כתוב MADE IN EU ללא ציון הארץ הספציפית.האם גם לכם קרה שרכשתם הוצאות מחודשות של אלבומים ישנים והן נשמעו גרוע בהשוואה להדפסות המקוריות הישנות?
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #2 

EU אומר מזרח אירופה, מגיעים משם תקליטים ששוכפלו מדיסקים, לפעמים עם רצועות שיצאו רק בדיסק :roll:
יצא לי פעם לקנות תקליט שניגן בדיסטורשיין קבוע, כנראה זזה הגלופה במהלך הייצור.
קניות מסוג זה, הן מתוך התלהבות וכבר למדתי את הלקח - ''אסור להתפתות לעסקאות בשטח, כי אז אתה אוכל אותה ואוכל אותה בגדול''

לפחות יש לך את המקורי להתנחם בו
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #3 

אינני רואה טעם לרכוש תקליטים, במיוחד כאן ועכשיו, עם דגש על הוצאות מחודשות. לרוב, מהות הרימאסטר כיום, שלא כמו עד לפני מספר שנים, היא בדיוק כפי שהיטיב לתאר Kosh בפתיחת השרשור. ולא פלא, "מלחמות העוצמה" נמצאות בעיצומן. אין צורך להרחיב, תופעה ידועה. ההוצאות המחודשות (בשלל הפורמטים) משווקות גם דרך פיתוי קהל המעריצים: אמנם מקבלים קטעי בונוס, כתוספת, אך במחיר אודיו שלרוב, אינו בר-האזנה.

סביר להניח שהמקור לתקליט ול-CD המחודשים מ-2016 , הוא אותו קובץ דיגיטלי (מעלה את השאלות: מה הטעם בתקליט? והאם ישנן הוצאות מחודשות שאינן עוברות דרך DSP כלשהו או מחשב?). בכל אופן, ברגע שהמקור אינו שמיש, אף המרה לפורמט אחר לא תעזור.

לטעמי, ה-CD המקורי של Virgin, מ-1984 נשמע מצויין ( CDV2308 ) - אוכל להעלות השוואה ויזואלית וגם את דעתי, אחרי שאאזין לחידוש מ-2016. לצורך המחשת ההבדלים.

כשאני שוקל רכישת הוצאה מחודשת בפורמט דיגיטלי (CD), אני נותן האזנה ל-FLAC מהרשת, ואח"כ מחליט אם ההשקעה כדאית.

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #4 

tomyeshuah כתב:אינני רואה טעם לרכוש תקליטים, במיוחד כאן ועכשיו, עם דגש על הוצאות מחודשות. לרוב, מהות הרימאסטר כיום, שלא כמו עד לפני מספר שנים, היא בדיוק כפי שהיטיב לתאר Kosh בפתיחת השרשור. ולא פלא, "מלחמות העוצמה" נמצאות בעיצומן. אין צורך להרחיב, תופעה ידועה. ההוצאות המחודשות (בשלל הפורמטים) משווקות גם דרך פיתוי קהל המעריצים: אמנם מקבלים קטעי בונוס, כתוספת, אך במחיר אודיו שלרוב, אינו בר-האזנה.

סביר להניח שהמקור לתקליט ול-CD המחודשים מ-2016 , הוא אותו קובץ דיגיטלי (מעלה את השאלות: מה הטעם בתקליט? והאם ישנן הוצאות מחודשות שאינן עוברות דרך DSP כלשהו או מחשב?). בכל אופן, ברגע שהמקור אינו שמיש, אף המרה לפורמט אחר לא תעזור.

לטעמי, ה-CD המקורי של Virgin, מ-1984 נשמע מצויין ( CDV2308 ) - אוכל להעלות השוואה ויזואלית וגם את דעתי, אחרי שאאזין לחידוש מ-2016. לצורך המחשת ההבדלים.

כשאני שוקל רכישת הוצאה מחודשת בפורמט דיגיטלי (CD), אני נותן האזנה ל-FLAC מהרשת, ואח"כ מחליט אם ההשקעה כדאית.
...
·

את "מלחמות העוצמה" אני מכיר דווקא מזירת הדיסקים,ובפרט מז'אנר המטאל, שבו הרבה הקלטות נוטות להיות מקומפרסות,אבל זה הגיע גם לתקליטים ולז'אנרים אחרים של מוסיקה?

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אכן הגיע לז'אנרים אחרים. מאוד התאכזבתי מההוצאות המחודשות של הקטלוג של Bad Company ו-Foreigner מחברת Rhino וגם Lexicon of Love של ABC (חידוש מ-2002, Mercury).

להמחשה בתמונה, הבדלים בשיר Something מהאלבום Abbey Road (קטע שקט יחסית), בין ההוצאות השונות:

[imgbig]http://content.science20.com/files/imag ... ething.gif[/imgbig]

ולענייננו: לאחר האזנה למספר קטעים מ"דיסקוברי" (פעמיים) בפורמט CD, הראשון -CDV2308 מ-1984 ובגרסת ה-Deluxe מ-2016, ישנו הבדל קטן בעוצמה וגם שימוש בקומפרסור רב גלי (דינמיות מופחתת מעט), אך לא זו הבעיה העיקרית. נראה שטכנאי הרמסאטר ניסה לבצע הסרת רעשי Hiss מההקלטה המקורית: התוצאה די איומה ומתבטאת בחוסר Treble בולט וארטיפקטים לא קבועים, כתוצאה מתהליך זה (בדומה לנסיון הסרת רעשים באודיו מחומר גלם מצולם או לחילופין, הפחתת רעשים בשיחת טלפון סלולרי). נעשה גם Boost מסויים לתחום ה-Midrange שגורם לעסק להשמע עוד יותר בוצי ולזמרים להבלע יחד עם הגיטרות והסינתסייזרים.
נערך לאחרונה על ידי tomyeshuah ב 12/02/2016 19:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #6 

מה שנקרא - ניסו "לתקן" את מה שכלל לא מקולקל. (n) :roll: :evil:

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #7 

אני אמנם לא מאזין לתקליטים, אבל הקטע הזה של הוצאות מחודשות ממש מעצבן. רוב הזמן, אך כמובן לא תמיד, ההוצאה המחודשת היא פשוט אותו הדבר בתוספת של הקטנה מאסיבית של הטווח הדינמי בהקלטה. אני מוצא את עצמי נהנה מהוצאות מקוריות הרבה יותר.

דוגמאות יותר קיצוניות ומעצבנות הן הוצאות יחסית חדשות, במקרה שלי אני מתכוון לאלבומים שונים של Depeche mode, שיוצאות בנוסף גם על תקליטים. הרי האלבומים מוקלטים אצלם בדיגיטל מההתחלה, אבל ללהקה יש קטע של להמשיך להוציא את כל האלבומים על תקליטים. התוצאה? האלבומים בגרסת הדיסק בעלי טווח דינמי מקומפרס למוות, ואני מוצא את עצמי מוריד גרסת "RIP" דיגיטלית של התקליטים, שנשמעים פשוט יותר טוב עקב טווח דינמי הרבה יותר נורמלי... למה, למה הם לא יכולים לעשות את זה גם להוצאות הדיגיטליות? הרי גם ככה הכל היום מגיע כקבצים דיגיטלים, אז למה לא להציע גם גרסה למי שמעריך את איכות ההקלטה? Sigh...

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

@HazooM

כוונתך להוצאות מחודשות או לאלבומים חדשים של DM?

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #9 

tomyeshuah כתב:@HazooM

כוונתך להוצאות מחודשות או לאלבומים חדשים של DM?
...
גם וגם, רק שבמקרה של האלבומים הישנים (עד 1993), ההוצאות האורגינליות נשמעות מצויין.

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

במקרה של האלבומים הישנים (עד 1993), ההוצאות האורגינליות נשמעות מצויין.
...
מסכים לחלוטין (Y) בדיוק הסיבה לשאלתי.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”