כמה אפשר להוציא מARC HDMI
למיטב ידיעתי רוב הטלוויזיות מוציאות מהARC או סטריאו או 5.1. האם אין תקן שמגדיר את הפרוטוקולי אודיו שARC מחויב להוציא בDOWNSTREAM?
האם יש טלוויזיות שיוכלו להוציא גם DTS HD ואפילו DTS X?
אני כמובן מדבר על המקרה בו אני מחבר למשל UHD BD PLAYER ישירות לHDMI 2 רגיל ורוצה להוציא אודיו HD לסאונדבר חיצוני דרך הARC.
תודה מראש
האם יש טלוויזיות שיוכלו להוציא גם DTS HD ואפילו DTS X?
אני כמובן מדבר על המקרה בו אני מחבר למשל UHD BD PLAYER ישירות לHDMI 2 רגיל ורוצה להוציא אודיו HD לסאונדבר חיצוני דרך הARC.
תודה מראש
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20188
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2612 פעמים
- יצירת קשר:
לא שמתי לב שאצלי בטלויזיה ניתן להגדיר את הפרוטוקול שאיתו הARC עובד. רק PCM או BITSTREAM.
אני לא יודע בדיוק באילו פורמטים הוא תומך, אבל כנראה זה גם תלוי במכשיר טלויזיה עצמו.
אני לא יודע בדיוק באילו פורמטים הוא תומך, אבל כנראה זה גם תלוי במכשיר טלויזיה עצמו.
תשובה של LG ישראל:
"לא צפויה להיות בעיה בהעברת הפורמטים דרך ARC"
תשובה לא הכי אמינה, נראה לי הם לא הבינו את השאלה בכלל. בשאלה התייחסתי גם לDTSX. בקיצור, כרגיל, הכל נופל עלינו ואני אבדוק את זה בחנות שיש לה OLED - נכון לעכשיו על דגם 2015 בלבד כמובן
"לא צפויה להיות בעיה בהעברת הפורמטים דרך ARC"
תשובה לא הכי אמינה, נראה לי הם לא הבינו את השאלה בכלל. בשאלה התייחסתי גם לDTSX. בקיצור, כרגיל, הכל נופל עלינו ואני אבדוק את זה בחנות שיש לה OLED - נכון לעכשיו על דגם 2015 בלבד כמובן
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
·אולי זה קשור לזה שהקביעה היא כללית גם למה יוצא באופטי וגם בHDMIgal-cohen כתב:ה ARC מוגבל ל DD, DTS ו PCM בכל המסכים (בחלקם אפילו לא ב DTS) בגלל מגבלות המסך עצמו.
אני סבור שאם לא היו מגבלות במסך, לא היתה מגבלה ב ARC....
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·Alon_Solo כתב:·אולי זה קשור לזה שהקביעה היא כללית גם למה יוצא באופטי וגם בHDMI.........
זה פשוט, הטלוויזיה לא צריכה "לדעת" לנגן פורמטים גבוהים, פשוט אין לזה צורך, כי מי שרוצה סראונד באיכות הכי גבוה יחבר רסיבר והיצרן יודע זאת ולא משקיע כסף במעבד חזק, תשלום זכויות לדולבי והחברים שלהם וכל האלקטרוניקה הנדרשת, לכן אין לזה תמיכה. אופטי זה חלק מפורמט ה spdif, יש להם בעיה טכנית להוציא את הביט-ריט הגבוה שדרוש לפורמטים הלא דחוסים, כך שאין קשר בין הדברים.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
·כן, אבל תבחין בין שני דברים. פענוח DTS או DD והמרה ל-2.0 כדי להשמיע סאונד דרך הטלוויזיה עצמה לבין path through לרסיבר. אנחנו מדברים על האפשרות השניה. כלומר סרט עם DTS-HD או DD-MA שמנוגן דרך הסטרימר המובנה במסך שבתורו מחובר לרסיבר דרך ARC אמור לאפשר path through אבל הרבה פעמים בתפריט הטלוויזיה אין בכלל path through אלא הגדרה כללית של אילו פורמטים לשדר דרך החיבור הדיגיטאלית (spdif או HDMI). כנראה צריך פשוט לבדוק את זה.BUGY כתב:·......
זה פשוט, הטלוויזיה לא צריכה "לדעת" לנגן פורמטים גבוהים, פשוט אין לזה צורך, כי מי שרוצה סראונד באיכות הכי גבוה יחבר רסיבר והיצרן יודע זאת ולא משקיע כסף במעבד חזק, תשלום זכויות לדולבי והחברים שלהם וכל האלקטרוניקה הנדרשת, לכן אין לזה תמיכה. אופטי זה חלק מפורמט ה spdif, יש להם בעיה טכנית להוציא את הביט-ריט הגבוה שדרוש לפורמטים הלא דחוסים, כך שאין קשר בין הדברים....