ממתג HDMI והרחבת אחריות לטלוויזיות LG
-
denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
שלום חברים, אז רכשתי עוד טלוויזיית פלזמה לביתי, מדובר ב LG 50PN4500, שדרוג מ LG 42PJ350R שעבר לחדר אחר בבית. לא סמתי לב כלכך לעניין, אך רק בסדרת 6500 יש 2 כניסות HDMI, היה בתכנון שלי לחבר גם מחשב לטלוויזיה, הכי מוזר שאפילו את החיבור היחיד הם מיקמו בצידו של המסך, באמת לא מבין מה ההיגיון מאחורי זה, אבל אני לא מתבאס, קיבלתי את הטלוויזיה במחיר טוב, אם כי בדגם הישן יש 3 כניסות HDMI ואפילו VGA, אבל זה מה יש.
אחרי חיפוש ברשת, הבנתי שאני צריך ממתג HDMI, ולא מפצל (שבמקרים רבים יש בעיה אם חיבור שכזה), ושיש מצב אצרתך ממתג אם שנאי (אם כי לפי תגובות, לרוב מספיק המתח של חיבור HDMI לעבודה תקינה). אך אני לא יודע מה לקנות בדיוק, הכוונה דגם, ברור לי שHDMI הוא דיגיטאלי, אבל בטוח ממתג יכול להשפיע על התמונה, בכל זאת זה עוד מכשול בין כניסת הHDMI בטלוויזיה, והמקור, או שאני טועה? וכל ממתג יעשה את העבודה? ראיתי שחלקם מפלסטיק, חלקם ממתכת, מה עדיף? בעבר השתשמתי בממתג RCA והיו תופעות לוואי, אך פה מדובר באות דיגיטאלי.
דבר שני, יצה פה למישהו להרחיב אחריות דרך ח.י? מה העלויות בערך? תודה.
אחרי חיפוש ברשת, הבנתי שאני צריך ממתג HDMI, ולא מפצל (שבמקרים רבים יש בעיה אם חיבור שכזה), ושיש מצב אצרתך ממתג אם שנאי (אם כי לפי תגובות, לרוב מספיק המתח של חיבור HDMI לעבודה תקינה). אך אני לא יודע מה לקנות בדיוק, הכוונה דגם, ברור לי שHDMI הוא דיגיטאלי, אבל בטוח ממתג יכול להשפיע על התמונה, בכל זאת זה עוד מכשול בין כניסת הHDMI בטלוויזיה, והמקור, או שאני טועה? וכל ממתג יעשה את העבודה? ראיתי שחלקם מפלסטיק, חלקם ממתכת, מה עדיף? בעבר השתשמתי בממתג RCA והיו תופעות לוואי, אך פה מדובר באות דיגיטאלי.
דבר שני, יצה פה למישהו להרחיב אחריות דרך ח.י? מה העלויות בערך? תודה.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6305
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 933 פעמים
תתחדש ותהנה.denis29 כתב:שלום חברים, אז רכשתי עוד טלוויזיית פלזמה לביתי, מדובר ב LG 50PN4500, שדרוג מ LG 42PJ350R שעבר לחדר אחר בבית. לא סמתי לב כלכך לעניין, אך רק בסדרת 6500 יש 2 כניסות HDMI, היה בתכנון שלי לחבר גם מחשב לטלוויזיה, הכי מוזר שאפילו את החיבור היחיד הם מיקמו בצידו של המסך, באמת לא מבין מה ההיגיון מאחורי זה, אבל אני לא מתבאס, קיבלתי את הטלוויזיה במחיר טוב, אם כי בדגם הישן יש 3 כניסות HDMI ואפילו VGA, אבל זה מה יש.
דבר שני, יצה פה למישהו להרחיב אחריות דרך ח.י? מה העלויות בערך? תודה....
בגדול, לכל מסך יש את האחריות שלו והעלות שלו.
מסך שמגיע עם 3 שנות אחריות מלאות, שדרוג ל 6 שנים מלאות יעלה כ- 600 עד 800 שקלים עד כמה שזכור לי, תלוי במסך.
האם זה שווה? לי זה בהחלט שווה, שקט נפשי בעיקר, וגם מכסה בד"כ את התקלה הכי קטנה שעשויה לצוץ.
לגבי ממתג HDMI, ממליץ על אחד עם שלט, לחסוך לך לקום לשנות וכו'.
כן, הם בד"כ מחייבים גם ספק חשמל כזה או אחר.
הנה אחד שיעשה לך עבודה:
http://www.ebay.com/itm/5-Port-1080P-Vi ... SwYIhWjSMf
-
denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
לצערי ח.י לא משווקים/מוכרים פלזמות מאז 2014, כך שאם חס וחלילה ילך פאנל..אז ילך, אבל כרטיס מסך או ספק אפשר יהיה להתקן להחליף לדעתי. לגבי ממתג, האם הוא יכול להשפיע לרעה על תמונה? או שאין לי ממה לחשוש, כי החיבור הינו דיגיטאלי? ומה לגבי תכונות מיוחדות שעליי לסים לב? כמו EDID וכו?
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

אין לך ממה לחשוש.denis29 כתב:לצערי ח.י לא משווקים/מוכרים פלזמות מאז 2014, כך שאם חס וחלילה ילך פאנל..אז ילך, אבל כרטיס מסך או ספק אפשר יהיה להתקן להחליף לדעתי. לגבי ממתג, האם הוא יכול להשפיע לרעה על תמונה? או שאין לי ממה לחשוש, כי החיבור הינו דיגיטאלי? ומה לגבי תכונות מיוחדות שעליי לסים לב? כמו EDID וכו?...
תכונות?
מה שאתה חושב שהכרחי לך ושקיים/נתמך במכשירים שלך. (נניח ARC, אם המסך תומך וגם רסיבר או תלת מימד..)
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

כמו שציינתי, זה די תלוי במסך.Coresh כתב:לי הטכנאי הציע הרחבת אחריות מ-3 ל-6 שנים תמורת תוספת של כ- 1500 ש"ח שנראו לי יקרים מידי.
אם זה היה 600-800 ש"ח הייתי עושה בלי לחשוב פעמיים....
אבל באמת מסקרן אם יש שוני בין הצעה אחת לאחרת...
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
יש לי בחדר הילדים ממתג HDMI פשוט מ EBAY שניזון מהממיר שכל הזמן דולק. ברגע שמדליקים מכישר אחר כמו אקסבוקס או מחשב הוא מזהה אוטומטית וממתג לבד, לאחר כיבוי המכשיר הוא חוזר לטלוויזיה. עובד מעולה כבר שלוש שנים, עלה גרושים.
כזה בדיוק
http://www.ebay.com/itm/3-Port-HDMI-Swi ... SwFqJWl1Cn
כזה בדיוק
http://www.ebay.com/itm/3-Port-HDMI-Swi ... SwFqJWl1Cn
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5183
- נתן תודות: 1068 פעמים
- קיבל תודות: 704 פעמים
LG 50PN4500_50 יש לי את הפלזמה הזאת, ועדיין יש לי אחריות עליה של ח.י, המסך הזה ממש אמין, אצלי הוא תמיד היה ממותג לרסיברים של קולנוע, אומנם באמת יש לו חיבור hdmi 1 בצד של הפנאל, ידעתי מראש על המגבלה, פשוט היה מתאים לי כי במילא הכל אצלי ממותג לרסיבר, לפחות החיבור הוא מצויין לא עושה בעיות והכל עובד חלק, בקרוב מאוד הוא יסיים את המשמרת
ויעבור לחדר השינה, שאותו יחליף מסך 55 אינץ לשלוש שנים הקרובות, עד שסמסונג תתחיל בייצור המוני של מסכי הoled, ויהיה במחיר שפויי.
ויעבור לחדר השינה, שאותו יחליף מסך 55 אינץ לשלוש שנים הקרובות, עד שסמסונג תתחיל בייצור המוני של מסכי הoled, ויהיה במחיר שפויי.
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20185
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2608 פעמים
- יצירת קשר:
@האיטלקי
למה אתה חושב שסמסונג תתחיל בייצור המוני של מסכי OLED?
יש כמה טכנולוגיות חדשות שהם עובדים עליהן, OLED עבור טלויזיות היא לא אחת מהן, לפי ידיעתי.
נ.ב. ומה העניין בלהקפיץ שרשור עתיק?
למה אתה חושב שסמסונג תתחיל בייצור המוני של מסכי OLED?
יש כמה טכנולוגיות חדשות שהם עובדים עליהן, OLED עבור טלויזיות היא לא אחת מהן, לפי ידיעתי.
נ.ב. ומה העניין בלהקפיץ שרשור עתיק?
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5183
- נתן תודות: 1068 פעמים
- קיבל תודות: 704 פעמים
@TheCoolest
בקשר לסמסונג הכל יכול להיות כרגע זה הפנטזיה שלי.
ומה קשור אליך השרשור והתגובות שבו ? נתתי חוות דעת עיניינית לפותח השרשור כי אצלי היא כבר כמעט 3 שנים, עם אפס תקלות ושידע שהחיביר אמין, כי עדיין זה היחיד במסך שלו
מקווה שקיבלת תשובה מספקת
היום הבירות רצות פה...
בקשר לסמסונג הכל יכול להיות כרגע זה הפנטזיה שלי.
ומה קשור אליך השרשור והתגובות שבו ? נתתי חוות דעת עיניינית לפותח השרשור כי אצלי היא כבר כמעט 3 שנים, עם אפס תקלות ושידע שהחיביר אמין, כי עדיין זה היחיד במסך שלו
מקווה שקיבלת תשובה מספקת
היום הבירות רצות פה...