Z-Wave and Somfy RTS
היי
שבוע הבא אני מזמין רשמית את האלומיניום לבית החדש שאני בונה,
כרגע הכוונה היא להזמין מנועי רדיו של סומפי לכל התריסים/צלונים.
אני כן מתכוון לבנות לאט לאט מערכת בית חכם (יש vera ועוד כמה מודולים) אבל מנסה להתאים אותו למה שבחרנו כבר ולא ההפך
השאלה היא האם מישהו הצליח להתממשק למנועי RTS עם vera?
לאמריקאים יש בקר ZRTSI שמתווך בין הvera למנועי הסומפי, שאני לא יודע אם יעבוד בתדר אירופאי,
מישהו ניסה לעבוד עם אחד כזה?
תודה מראש!
שבוע הבא אני מזמין רשמית את האלומיניום לבית החדש שאני בונה,
כרגע הכוונה היא להזמין מנועי רדיו של סומפי לכל התריסים/צלונים.
אני כן מתכוון לבנות לאט לאט מערכת בית חכם (יש vera ועוד כמה מודולים) אבל מנסה להתאים אותו למה שבחרנו כבר ולא ההפך
השאלה היא האם מישהו הצליח להתממשק למנועי RTS עם vera?
לאמריקאים יש בקר ZRTSI שמתווך בין הvera למנועי הסומפי, שאני לא יודע אם יעבוד בתדר אירופאי,
מישהו ניסה לעבוד עם אחד כזה?
תודה מראש!
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@EhudTzur
·
גם אני התעקשתי בהתחלה להשתמש במנועים של סומפי לתריסים והתחלתי לחקור את הנושא של התממשקות לבית חכם.
בכל האופציות נדרשו ממירים שונים של סומפי בכמויות משתנות בהתאם לכמות התריסים בבית וסוג ההמרה.
כשהחלטתי להשתמש ב VERA כבקר לבית החכם הגעתי למסקנה שהפתרון הפשוט והיעיל ביותר שלא כולל סוגים שונים של מתאמים בדרך (נקודות כשל) הוא להשתמש במנועים פשוטים ולא חכמים ובקרים כמו FIBARO.
הממשק מהיר ופשוט ולא דורש תיכנון קפדני של מה יעבוד עם מה, האופציות שיש לסוגי השליטה ויחידות השליטה הם רבות ללא תוספות של מתווכים שונים.
ממליץ בחום לוותר על התחכום המיותר במנועים ולהשאיר אותו בבקרים.
זה יחסוך כסף, זמן וכאב ראש.
·
גם אני התעקשתי בהתחלה להשתמש במנועים של סומפי לתריסים והתחלתי לחקור את הנושא של התממשקות לבית חכם.
בכל האופציות נדרשו ממירים שונים של סומפי בכמויות משתנות בהתאם לכמות התריסים בבית וסוג ההמרה.
כשהחלטתי להשתמש ב VERA כבקר לבית החכם הגעתי למסקנה שהפתרון הפשוט והיעיל ביותר שלא כולל סוגים שונים של מתאמים בדרך (נקודות כשל) הוא להשתמש במנועים פשוטים ולא חכמים ובקרים כמו FIBARO.
הממשק מהיר ופשוט ולא דורש תיכנון קפדני של מה יעבוד עם מה, האופציות שיש לסוגי השליטה ויחידות השליטה הם רבות ללא תוספות של מתווכים שונים.
ממליץ בחום לוותר על התחכום המיותר במנועים ולהשאיר אותו בבקרים.
זה יחסוך כסף, זמן וכאב ראש.
@Grappa
תודה על המידע, מה שאתה אומר בשורה תחתונה זה שקנית מנועים "רגילים" ושהתחברת אליהם
אני בהחלט מתחיל לחשוב בכיוון
יש לך ניסיון עם צלונים?
אני מקווה לא להסתבך עם הכיוונון של השלבים למעלה למטה במידה ואלך על המנוע הקווי
תודה
תודה על המידע, מה שאתה אומר בשורה תחתונה זה שקנית מנועים "רגילים" ושהתחברת אליהם
אני בהחלט מתחיל לחשוב בכיוון
יש לך ניסיון עם צלונים?
אני מקווה לא להסתבך עם הכיוונון של השלבים למעלה למטה במידה ואלך על המנוע הקווי
תודה
- Grappa
- חבר ותיק

@EhudTzur
·
החלפתי לחלונות של קליל והמנועים שמגיעים איתם NICE
http://www.niceforyou.com/_download/pro ... era_en.pdf
המנוע מחווט באמצעות 4 חוטים: ארקה, אפס, פאזה למעלה ופאזה למטה שחוברו ישירות לבקר של FIBARO.
יש על המנוע אפשרות לכוון הגבלה לפתיחה מקסימלית וסגירה כל זה די פשוט ובאמצעות מברג, המתקין כייל את זה בזמן ההתקנה.
בנוסף ה FIBARO גם יכול לחוש את המיקומים באמצעות חישן הזרם המובנה בו ויש כאן מעין הגנה כפולה.
ההתקנה היתה מהירה ופשוטה.
לגבי תהליך הכיול הוא גם די פשוט ואפשר לבצע אותו באמצעות הלחצן שעל הבקר של FIBARO או באמצעות שליחת פקודת כיול מבקר ה VERA, התריס עולה ויורד אוטומטית פעם וחצי או פעם אחת (תלוי במיקום בהתחלה) זה לוקח 1-2 דקות תלוי בגודל של התריס
ולאחר מכן אפשר להגדיר מיקומי פתיחה באחוזים וזה די מדויק.
אין לי ניסיון עם צלונים אבל מהנסיון שצברתי עם התריסים זה נראה פשוט וקל, תשקיע עשר דקות ב לקרא את ההוראות של הבקר והכל יהיה ברור.
לדוגמא, מכאן אפשר להוריד את דף ההנחיות לבקר FIBARO:
http://www.fibaro.com/manuals/en/FGRM-2 ... -v1.00.pdf
חייב לציין שאני לא יודע באם FIBARO הוא הפיתרון הכי טוב זהו הפיתרון שאני מכיר.
דבר חשוב לגבי ההזמנה של האלומיניום, תחשוב טוב על כיווני הפתיחה של הכנפים בחלנות ועל כנפי הרשת באם אתה משלב רשת, סוג הרשת (יש דבר שנקרא רשת שקופה), סוגי הידיות ואיטומים של כל המרכיבים השונים.
אני בחרתי בזכוכית מבודדת והשקעתי בזה הרבה אך התאכזבתי לגלות שהקופסה בה מאוחסן תריס הגלילה לא מבודדת תרמית ואקוסטית (מדובר בפח אלומיניום דק בכל צד) כך שאמנם הפתחים של החלונות מבודדים אך הרעש והקור/חום חודרים מהחלק העליון של החלון (הקופסא של תריס הגלליה).
חלטורה ישראלית טיפוסית במסווה של מותג "קליל".
·
החלפתי לחלונות של קליל והמנועים שמגיעים איתם NICE
http://www.niceforyou.com/_download/pro ... era_en.pdf
המנוע מחווט באמצעות 4 חוטים: ארקה, אפס, פאזה למעלה ופאזה למטה שחוברו ישירות לבקר של FIBARO.
יש על המנוע אפשרות לכוון הגבלה לפתיחה מקסימלית וסגירה כל זה די פשוט ובאמצעות מברג, המתקין כייל את זה בזמן ההתקנה.
בנוסף ה FIBARO גם יכול לחוש את המיקומים באמצעות חישן הזרם המובנה בו ויש כאן מעין הגנה כפולה.
ההתקנה היתה מהירה ופשוטה.
לגבי תהליך הכיול הוא גם די פשוט ואפשר לבצע אותו באמצעות הלחצן שעל הבקר של FIBARO או באמצעות שליחת פקודת כיול מבקר ה VERA, התריס עולה ויורד אוטומטית פעם וחצי או פעם אחת (תלוי במיקום בהתחלה) זה לוקח 1-2 דקות תלוי בגודל של התריס
ולאחר מכן אפשר להגדיר מיקומי פתיחה באחוזים וזה די מדויק.
אין לי ניסיון עם צלונים אבל מהנסיון שצברתי עם התריסים זה נראה פשוט וקל, תשקיע עשר דקות ב לקרא את ההוראות של הבקר והכל יהיה ברור.
לדוגמא, מכאן אפשר להוריד את דף ההנחיות לבקר FIBARO:
http://www.fibaro.com/manuals/en/FGRM-2 ... -v1.00.pdf
חייב לציין שאני לא יודע באם FIBARO הוא הפיתרון הכי טוב זהו הפיתרון שאני מכיר.
דבר חשוב לגבי ההזמנה של האלומיניום, תחשוב טוב על כיווני הפתיחה של הכנפים בחלנות ועל כנפי הרשת באם אתה משלב רשת, סוג הרשת (יש דבר שנקרא רשת שקופה), סוגי הידיות ואיטומים של כל המרכיבים השונים.
אני בחרתי בזכוכית מבודדת והשקעתי בזה הרבה אך התאכזבתי לגלות שהקופסה בה מאוחסן תריס הגלילה לא מבודדת תרמית ואקוסטית (מדובר בפח אלומיניום דק בכל צד) כך שאמנם הפתחים של החלונות מבודדים אך הרעש והקור/חום חודרים מהחלק העליון של החלון (הקופסא של תריס הגלליה).
חלטורה ישראלית טיפוסית במסווה של מותג "קליל".
התשובה של מארק בצלים
The best solution is to use the RFXtrx433E adapter with VERA. This allows the VERA to communicate directly with the RTS blinds. This guides shows how to use it in VERA.
Using VERA with Somfy RTS - http://www.vesternet.com/resources/appl ... es/apnt-79
The Somfy ZRTSI module isn't available in Europe - even if it was , it's a very expensive options. So the RFX is a much better device.
בהחלט הולך לנסות.....
Using VERA with Somfy RTS - http://www.vesternet.com/resources/appl ... es/apnt-79
The Somfy ZRTSI module isn't available in Europe - even if it was , it's a very expensive options. So the RFX is a much better device.
בהחלט הולך לנסות.....
- Grappa
- חבר ותיק

Re: התשובה של מארק בצלים
@EhudTzur
לא הייתי ממליץ על זה, זה פתרון "טלאי" הכולל תקשורת חד כיוונית (עד כמה שאני מבין) שמומלץ במערכות מותקנות וקימות שנדרש לחבר אותם לבקר.
פתרון כזה לא ידווח לבקר VERA את מיקום החלון במידה והפעלת מהמפסק של סומפי או מהמפסק שמחווט לחלון.
שימוש בתדר 433 לא מאובטח ובעל הרבה מגבלות בשל השיטה שמשתמשת באותות פשוטים (לא פרוטוקול מוסדר) ללא אישור קבלה של ביצוע הפקודה וכמובן אינו חסין להפרעות.
שימוש בבקר חכם בצד של המנוע מספק ל VERA מידע על קיום התקשורת, צריכת זרם במקרה של בעיה ואישור לביצוע פקודות שנשלחו כולל מצב החלון (ובטח עוד..).
לא הייתי ממליץ על זה, זה פתרון "טלאי" הכולל תקשורת חד כיוונית (עד כמה שאני מבין) שמומלץ במערכות מותקנות וקימות שנדרש לחבר אותם לבקר.
פתרון כזה לא ידווח לבקר VERA את מיקום החלון במידה והפעלת מהמפסק של סומפי או מהמפסק שמחווט לחלון.
שימוש בתדר 433 לא מאובטח ובעל הרבה מגבלות בשל השיטה שמשתמשת באותות פשוטים (לא פרוטוקול מוסדר) ללא אישור קבלה של ביצוע הפקודה וכמובן אינו חסין להפרעות.
שימוש בבקר חכם בצד של המנוע מספק ל VERA מידע על קיום התקשורת, צריכת זרם במקרה של בעיה ואישור לביצוע פקודות שנשלחו כולל מצב החלון (ובטח עוד..).
- Grappa
- חבר ותיק

·avisar1 כתב:אני מעלה את הדיון שוב כי לא נתקבלה תשובה חותכת
בשורה התחתונה מישהו הצליח לחבר את המודלים למנועי הסומפי, או שבאמת עדיף לקנות מנוע פשוט ולממשק אותו למודול של z-wave
·...
לדעתי עדיף לרכוש מנוע פשוט ולחבר אותו למודול z-wave.
מנסיון שלי עם וילון חשמלי שרכשתי הכולל בקרה חכמה כמו סומפי החיבור בין המנוע החכם של הוילון למודול z-wave לא מושלם בהשוואה לתריסים עם מנוע פשוט שמותקנים אצלי.
יש להם במקרה גם שליטה דרך שלט רחוק?
אם כן, אתה יכול בכלל לוותר על מודולי z-wave ולשלוט בהם באמצעות הרמוני hub (ומעבירי IR למשל כאלה בשביל להגיע לכל החדרים), ואז לחבר את ההרמוני ל-vera ולשלוט על זה דרך שם.
אם כן, אתה יכול בכלל לוותר על מודולי z-wave ולשלוט בהם באמצעות הרמוני hub (ומעבירי IR למשל כאלה בשביל להגיע לכל החדרים), ואז לחבר את ההרמוני ל-vera ולשלוט על זה דרך שם.
- דומיקון
- עוסק בתחום

- תגובות: 886
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 146 פעמים
אצלי - מנוע פשוט, בקר ורה + מודול פיבארו, עובד מעולה כמו שעון מעל שנתיים
כולל חיווי מצב, שילוב בתסריטים, סצנות וכו'
כולל חיווי מצב, שילוב בתסריטים, סצנות וכו'
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/