בעית סאונד מערכת HTPC
-
EliorAzriel
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 6
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום,
לאחרונה העברתי את המערכת HTPC שיש לי בסלון לחיבור לרסיבר על מנת לקבל 5.1 ערוצי שמיעה.
המחשב מבוסס על מעבד e8400 לוח של ASUS ועם כרטיס מסך HD5450.
הרסיבר שבבעלותי הוא מדגם Yamaha rx-v363.
מכיוון שהרסיב הנ"ל אינו תומך באודיו דרך כניסת הHDMI רכשתי רכיב שיפצל את האודיו מהHDMI ע"מ שאוכל לקבל 5.1 ערוצים.
קישור למכשיר שרכשתי: קישור
כעת אני מנסה לשמוע דרך המערכת הפעלה ב5.1 ולא מצליח. כשאני מגדיר את כניסת הHDMI שתהווה בריררת מחדל עבור הקול וב-configure מגדיר 5.1 ערוצים, אני שומע רק מ-2 הרמקולים הקמיים.
בkodi כשאני שם בהגדרות הקול על thruoghput אני אכן מקבל בקבצים מסויימים 5.1 ערוצים, בחלקם אני מקבל רק רעשי רקע ובחלק 2.1.
כמובן שניסיתי להסיר ולהתקין מחדש דרייבר עברתי על כל ההגדרות של הרסיבר(אני כבר מכיר אותם בעל פה).
לפי דעתי הדבר קשור להגדרה כלשהי במחשב .
אני כבר לא יודע מה עוד ניתן לעשות.
אשמח לעזרתכם כי כל מה שמצאתי ברשת לא עזר לי עד כה.
תודה.
לאחרונה העברתי את המערכת HTPC שיש לי בסלון לחיבור לרסיבר על מנת לקבל 5.1 ערוצי שמיעה.
המחשב מבוסס על מעבד e8400 לוח של ASUS ועם כרטיס מסך HD5450.
הרסיבר שבבעלותי הוא מדגם Yamaha rx-v363.
מכיוון שהרסיב הנ"ל אינו תומך באודיו דרך כניסת הHDMI רכשתי רכיב שיפצל את האודיו מהHDMI ע"מ שאוכל לקבל 5.1 ערוצים.
קישור למכשיר שרכשתי: קישור
כעת אני מנסה לשמוע דרך המערכת הפעלה ב5.1 ולא מצליח. כשאני מגדיר את כניסת הHDMI שתהווה בריררת מחדל עבור הקול וב-configure מגדיר 5.1 ערוצים, אני שומע רק מ-2 הרמקולים הקמיים.
בkodi כשאני שם בהגדרות הקול על thruoghput אני אכן מקבל בקבצים מסויימים 5.1 ערוצים, בחלקם אני מקבל רק רעשי רקע ובחלק 2.1.
כמובן שניסיתי להסיר ולהתקין מחדש דרייבר עברתי על כל ההגדרות של הרסיבר(אני כבר מכיר אותם בעל פה).
לפי דעתי הדבר קשור להגדרה כלשהי במחשב .
אני כבר לא יודע מה עוד ניתן לעשות.
אשמח לעזרתכם כי כל מה שמצאתי ברשת לא עזר לי עד כה.
תודה.
-
EliorAzriel
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 6
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
לא מבין למה סלט אבל אני אסביר:
1. ניסיתי לחבר בהתחלה דרך הHDMI ולא קיבלתי סאונד בכלל, לאחר בדיקה מעמיקה הבנתי שאכן אין העברת סאונד לרמקולים של הרסיבר.
2. המפצל מטרתו להעביר 5.1 ערוצים מכניסת הHDMI לכניסה האופטית ברסיבר כך שאוכל לקבל את הערוצים הנדרשים.
3. כרגע המחשב אכן מזהה 5.1 דרך הכניסה האופטית אך הרסיבר לא(מזהה רק חלק מהסרטים דרך הקודי).
תודה!
1. ניסיתי לחבר בהתחלה דרך הHDMI ולא קיבלתי סאונד בכלל, לאחר בדיקה מעמיקה הבנתי שאכן אין העברת סאונד לרמקולים של הרסיבר.
2. המפצל מטרתו להעביר 5.1 ערוצים מכניסת הHDMI לכניסה האופטית ברסיבר כך שאוכל לקבל את הערוצים הנדרשים.
3. כרגע המחשב אכן מזהה 5.1 דרך הכניסה האופטית אך הרסיבר לא(מזהה רק חלק מהסרטים דרך הקודי).
תודה!
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
בעיקרון HDMI אמור גם להעביר אודיו, הזוי...לא משנה.
אין לך יציאה קואקסיאלית או אופטית בלוח אם של המחשב?
בעיקרון אופטי או קאקסיאלי לא מעביר את הפורמטים היותר מתקדמים, רק DTS/DD רגיל, כך שאתה לא אמור לעשות thruoghput מלא, אחרת לא תקבל סאונד מסרטים הללו וגם לא תקבל סאונד מכל הפורמטים שהרסיבר לא מזהה.
תנסה להתקין את התוכנה הזאת (קודקים ונגן MPC).
אין לך יציאה קואקסיאלית או אופטית בלוח אם של המחשב?
בעיקרון אופטי או קאקסיאלי לא מעביר את הפורמטים היותר מתקדמים, רק DTS/DD רגיל, כך שאתה לא אמור לעשות thruoghput מלא, אחרת לא תקבל סאונד מסרטים הללו וגם לא תקבל סאונד מכל הפורמטים שהרסיבר לא מזהה.
תנסה להתקין את התוכנה הזאת (קודקים ונגן MPC).
אח שלי אם אין לך כניסת hdmi לא תוכל לשמוע את הפורמטים החדשים
מה שאני מציע לך. תשתמש בכבל אופטי
כמו כן בכל נגן שתישתמש יהיה עליך להיכנס להגדרות אאודיו של הנגן ולוודא שההגדרות של dd ו dts פעילות
כמוכן אפה שכתוב יציאה תבחר spsfid
שבת שלום ומבורכת
מה שאני מציע לך. תשתמש בכבל אופטי
כמו כן בכל נגן שתישתמש יהיה עליך להיכנס להגדרות אאודיו של הנגן ולוודא שההגדרות של dd ו dts פעילות
כמוכן אפה שכתוב יציאה תבחר spsfid
שבת שלום ומבורכת