איכות שידור
-
shlomiaz07
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 276
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
שלום רב.
מקווה שאני בפורום הנכון.
רק היום באמצעות קריאת שירשור ישן הבנתי שאני יכול לשפר משמעותית את איכות התמונה ממיר היס שלי באמצעות שינוי בכבילה.
נכון להיום ברשותי ממיר מסוג יס מקס,בממיר אין יציאת hd ואין יציאת קומפוננט,היציאות שקיימות הן:rca,סקארט וsvideo
נכון להיום הממיר מחובר באמצעות כבלים rca (צהוב לבן אדום)ישירות לטלויזיה.
היום הבנתי שחיבור קומפוננט איכותי יותר ויגרום לתמונה טובה יותר.
הבעיה היא שלרסיבר (pioneer vsx521)יש כניסת hd או קומפוננט בלבד
למסך (samsung 55f6400)יש גם כן כניסת hd או קומפוננט בלבד.
מה הדרך הטובה ביותר לחבר את הממיר למסך(אין לי בעיה לדלג על הרסיבר)?
האם כבל סקארט לקומפוננט שיחובר בין הממיר למסך ישדרג את התמונה?אם כן היכן קונים כזה במחיר נורמלי בארץ(אזור אשדוד)
תודה רבה לכל העוזרים
מקווה שאני בפורום הנכון.
רק היום באמצעות קריאת שירשור ישן הבנתי שאני יכול לשפר משמעותית את איכות התמונה ממיר היס שלי באמצעות שינוי בכבילה.
נכון להיום ברשותי ממיר מסוג יס מקס,בממיר אין יציאת hd ואין יציאת קומפוננט,היציאות שקיימות הן:rca,סקארט וsvideo
נכון להיום הממיר מחובר באמצעות כבלים rca (צהוב לבן אדום)ישירות לטלויזיה.
היום הבנתי שחיבור קומפוננט איכותי יותר ויגרום לתמונה טובה יותר.
הבעיה היא שלרסיבר (pioneer vsx521)יש כניסת hd או קומפוננט בלבד
למסך (samsung 55f6400)יש גם כן כניסת hd או קומפוננט בלבד.
מה הדרך הטובה ביותר לחבר את הממיר למסך(אין לי בעיה לדלג על הרסיבר)?
האם כבל סקארט לקומפוננט שיחובר בין הממיר למסך ישדרג את התמונה?אם כן היכן קונים כזה במחיר נורמלי בארץ(אזור אשדוד)
תודה רבה לכל העוזרים
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20180
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
תמונה של אחורי הממיר תעזור.
-
shlomiaz07
-
- חבר פעיל מאוד

@TheCoolest
·
·
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
כן, לא חושב שיש לך הרבה מה לעשות. למה שלא תבדוק עם יס אם אפשר לשדרג את הממיר לאחד עם תמיכה בHD?
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
גם לי היה עד לא מזמן את הממיר הנ"ל בחדר השינה הראשי שלנו.shlomiaz07 כתב:@TheCoolest
·...
שיהיה ככה לאשתי מדי פעם אפשרות להקליט תוכניות מטופשות להירדם עליהן.
הבעיה שיש לנו בחדר השינה מסך מעולה, שכל תוכן שמוצג עם הממיר הדינוזאור הזה, פשוט עושה עוול למסך ולעיניים שלנו.
מציע לך אחת מהשתיים הללו:
1. להחליף את הממיר הזה ב YES MAX HD, כלומר אותו ממיר, מקליט, רק עם אפשרות חיבור HDMI. (אתה תשלם רק עוד 10 שקלים הפרש לחודש, זה הפער בין שני הממירים הללו)
2. להחליף את הממיר הזה ב YES HD, כלומר ממיר רגיל לא מקליט מסוג HD, אתה חוסך כאן 5 שקלים לחודש, אבל מוותר על הקלטות, אם זה לא קריטי.
כך או כך, מציע לא להתעסק עם הממיר הישן והרועש הזה, לא משנה כיצד תכבול איתו - האיכות פשוט כבר לא רלוונטית לסטנדרט של היום.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
אתה צודק שקומפוזיט זו הדרך הכי פחות איכותית לחיבור אבל במקרה שלך זה לא ממש צוואר בקבוק לאיכות התמונה כי הממיר שלך באף קונפיגורציה לא יוציא HD.
אני בהחלט יכול לחזק את מה שכבר אמרו בנוגע למעבר לממיר HD. חיבור עם HDMI יאפשר לא רק שיפור ניכר באיכות התמונה בערוצי HD אלא גם יעביר סראונד 5.1 לרסיבר (בשידורים תומכים כמובן).
אני בהחלט יכול לחזק את מה שכבר אמרו בנוגע למעבר לממיר HD. חיבור עם HDMI יאפשר לא רק שיפור ניכר באיכות התמונה בערוצי HD אלא גם יעביר סראונד 5.1 לרסיבר (בשידורים תומכים כמובן).
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אלון, בעיקרון הממיר מסוגל להוציא RGB מיציאת הSCART, וזה נותן תמונה טובה בהרבה מקומפוזיט.
אבל מאחר ולטלויזיה של פותח השרשור אין כניסת SCART זה לא כל כך עוזר לו. לא נראה לי שיש לו ברירה, כדאי מאד להחליף את הממיר לאחד שהוא HD.
אבל מאחר ולטלויזיה של פותח השרשור אין כניסת SCART זה לא כל כך עוזר לו. לא נראה לי שיש לו ברירה, כדאי מאד להחליף את הממיר לאחד שהוא HD.
-
shlomiaz07
-
- חבר פעיל מאוד

@TheCoolest
·רגע....
אם הממיר מסוגל להוציא rgb מיציאת בscart,אז כבל שצד אחד שלו הוא סקרט והשני קומפוננט לא יעזור?
·רגע....
אם הממיר מסוגל להוציא rgb מיציאת בscart,אז כבל שצד אחד שלו הוא סקרט והשני קומפוננט לא יעזור?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לא, בשביל זה צריך ממיר אקטיבי. פשוט מאד אבל זה לא יעבוד בחיבור ישיר.
-
shlomiaz07
-
- חבר פעיל מאוד

@TheCoolest
·שאלה אחרונה....
מישהו יודעבמקרה אן בשבילממיר hd מקליט צריך לשנות משהו בתשתית של יס או שזה פשוט plug and go לממיר החדש? (דירה שכורה ובעלים בעייתי)
·שאלה אחרונה....
מישהו יודעבמקרה אן בשבילממיר hd מקליט צריך לשנות משהו בתשתית של יס או שזה פשוט plug and go לממיר החדש? (דירה שכורה ובעלים בעייתי)
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
Plug & Play
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
דווקא לא נראה לי, אם אני זוכר נכון ה-SCART מכיל בתוכו גם Component, לדעתי כבל אמור לעבוד.TheCoolest כתב:לא, בשביל זה צריך ממיר אקטיבי. פשוט מאד אבל זה לא יעבוד בחיבור ישיר....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אולי SCART כסטנדרט מכיל אופציה להעביר קופוננט, עד כמה שזכור לי הממיר עצמו מסוגל להוציא קומפוזיט, VHS וRGB
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
·לא רואה איך זה סותר את מה שכתבתי. אני הולך לתכלס, כמו בפרסומת של התוכי ״שים לו גם 1000 מגה, כבל תת ימי יש לו?" כלומר בסופו של דבר הממיר יוציא SD ואיך שלא תהפוך את זה, סביר להניח שהוא לא יראה הבדל בעין.TheCoolest כתב:אלון, בעיקרון הממיר מסוגל להוציא RGB מיציאת הSCART, וזה נותן תמונה טובה בהרבה מקומפוזיט.
אבל מאחר ולטלויזיה של פותח השרשור אין כניסת SCART זה לא כל כך עוזר לו. לא נראה לי שיש לו ברירה, כדאי מאד להחליף את הממיר לאחד שהוא HD....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לא ניסיתי לסתור את מה שאמרת, אני מסכים איתך ב 100%. רק מניתי עוד אופציה שתתן תוצאה פחות גרועה מקומפוזיט.