חיבור סוויץ' לראוטר
-
shashkavil
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 8
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם
בהמשך לשאלתי האחרונה...
יש ברשותי ראוטר אלחוטי של LINKSYS WRT54GL אותו ברצוני לחבר מצד אחד לבזק/HOT ומצדו השני לסוויץ' בעל מספר של 8 יציאות (מהסיבה שלראוטר יש רק 4 יציאות שאינן מספיקות לי על מנת לרשת את כל הבית).
שאלותי הם:
1. האם לא יהיו התנגשויות או אי תאימויות מחיבור זה?
2. איזה סוויץ' מומלץ? ראיתי לדוגמה את המוצר הבא: Edimax ES-3108P (8 Port ) Fast Ethernet Switch קישור: http://www.edimax.com.tw/html/english/p ... -31xxP.htm במחיר של 80 ש"ח.
3. האם ניתן לחבר חלק מהנקודות אל הראוטר ואת השאר אל הסוויץ'?
4. האם ניתן לחבר את המערך ללא הראוטר כך שהסוויץ' ינתב כתובות שונות למחשבים השונים?
5. האם המכלול הנ"ל יתמוך בחיבור מדפסת בעלת כרטיס רשת מובנה?
תודה, טל
בהמשך לשאלתי האחרונה...
יש ברשותי ראוטר אלחוטי של LINKSYS WRT54GL אותו ברצוני לחבר מצד אחד לבזק/HOT ומצדו השני לסוויץ' בעל מספר של 8 יציאות (מהסיבה שלראוטר יש רק 4 יציאות שאינן מספיקות לי על מנת לרשת את כל הבית).
שאלותי הם:
1. האם לא יהיו התנגשויות או אי תאימויות מחיבור זה?
2. איזה סוויץ' מומלץ? ראיתי לדוגמה את המוצר הבא: Edimax ES-3108P (8 Port ) Fast Ethernet Switch קישור: http://www.edimax.com.tw/html/english/p ... -31xxP.htm במחיר של 80 ש"ח.
3. האם ניתן לחבר חלק מהנקודות אל הראוטר ואת השאר אל הסוויץ'?
4. האם ניתן לחבר את המערך ללא הראוטר כך שהסוויץ' ינתב כתובות שונות למחשבים השונים?
5. האם המכלול הנ"ל יתמוך בחיבור מדפסת בעלת כרטיס רשת מובנה?
תודה, טל
1) לא - אם תחבר הכול כמו שצריך (כבל מוצלב\רגיל במקומות הנכונים)
2) אין כאן חובה בסוויץ' תותח - גם זול וגם יקר יעשות את העבודה בצורה טובה.
3) כן - אין עם זה שום בעיה
4) כן - אתה יכול לחבר את המודם לסוויץ' ואת הסוויץ' לכול הנקודות וזה יתן את אותה התוצאה.
5) כן - דרך אגב אני חיברתי בבית את המדפסת USB עם פרינט סרוור לראוטר וכך יצרתי לי מדפסת רשת בבית.
דרך אגב - רישתתי בשיטה הזו את הבית של אחד החברים פה בפורום והכול עובד מצויין
חיברנו ראוטר אלחוטי לסוויץ' ומהסווץ' לכול הבית
בכול נקודות הבית יש לו אפשרות להתחבר לרשת ומכול מקום בבית הוא יכול להתחבר גם אלחוטית (במחשב אחד יש לו אפילו חיבור אלחוטי + חיבור ישירות לקין - לא ממש מוסיף אבל נחמד שיש)
אני ממליץ לך בכלל להשתמש בראוטר האלחוטי שלך בכדי לחבר את כול המחשבים ולא ללכת על סוויץ'
לי יש ראוטר כמו שלך וככה אני עובד בבית.
2) אין כאן חובה בסוויץ' תותח - גם זול וגם יקר יעשות את העבודה בצורה טובה.
3) כן - אין עם זה שום בעיה
4) כן - אתה יכול לחבר את המודם לסוויץ' ואת הסוויץ' לכול הנקודות וזה יתן את אותה התוצאה.
5) כן - דרך אגב אני חיברתי בבית את המדפסת USB עם פרינט סרוור לראוטר וכך יצרתי לי מדפסת רשת בבית.
דרך אגב - רישתתי בשיטה הזו את הבית של אחד החברים פה בפורום והכול עובד מצויין
חיברנו ראוטר אלחוטי לסוויץ' ומהסווץ' לכול הבית
בכול נקודות הבית יש לו אפשרות להתחבר לרשת ומכול מקום בבית הוא יכול להתחבר גם אלחוטית (במחשב אחד יש לו אפילו חיבור אלחוטי + חיבור ישירות לקין - לא ממש מוסיף אבל נחמד שיש)
אני ממליץ לך בכלל להשתמש בראוטר האלחוטי שלך בכדי לחבר את כול המחשבים ולא ללכת על סוויץ'
לי יש ראוטר כמו שלך וככה אני עובד בבית.
-
shashkavil
-
- חבר שרק התחיל

תודה רבה על התשובה
האם המודם של בזק/HOT שיחובר ישירות לסוויץ' (ללא ראוטר מתווך) ישמש כראוטר ויפנה את הכתובות השונות למחשבים השונים (אני מבין שהסוויץ' לא יודע לעשות זאת)?
טל
לא הצלחתי להבין משהו:כן - אתה יכול לחבר את המודם לסוויץ' ואת הסוויץ' לכול הנקודות וזה יתן את אותה התוצאה...
האם המודם של בזק/HOT שיחובר ישירות לסוויץ' (ללא ראוטר מתווך) ישמש כראוטר ויפנה את הכתובות השונות למחשבים השונים (אני מבין שהסוויץ' לא יודע לעשות זאת)?
הבעיה היא שיש לי בבית 8 נקודות.אני ממליץ לך בכלל להשתמש בראוטר האלחוטי שלך בכדי לחבר את כול המחשבים ולא ללכת על סוויץ'...
טל
ברגע שאתה מחבר את המודם של הכבלים\בזק לסוויץ' אז כול המכלול הזה יהיה דומה לראוטר ולא הסוויץ' בלבד
הסוויץ' יאפשר תקשורת בין כול המחשבים והחוצה לאינטרנט דרך המודם. הסוויץ' מתפקד כמו HUB במקרה הזה.
אני לא יודע למה אתה מתכוון "8 נקודות בבית" - 8 שקעים (פירטים) או 8 מחשבים שאתה צריך לחבר?
בכול מקרה אני ממליץ על אלחוטי כי הראוטר תומך בעד 99 מחשבים (אם אני לא טועה)
בכול מקרה לפני שאתה קונה או מוציא כסך על רכיב כולשהו אז תדבר איתי
אני אוכל להשאיל לך סוויץ' או HUB עלפי מה שתרצה לנסות. לצערי אני לא יכול לעזור לך בכרטיסי רשת אלחוטיים שהם הפתרון הטוב ביותר לדעתי.
נ.ב - הנה אתר עם חומר וידע מספיק בכדי להחליט מה אתה רוצה\צריך
http://www.netcheif.com/Articles/HSR/HSR.htm
שכחתי לציין - במה שאני מסביר מדובר על חיבור ללא חייגן - אם יש לך חיבור עם חייגן אז אתה צריך ראוטר שבו תגדיר את החייגן או מוד םADSL שאפשר לפתוח אותו והגדיר אותו כמו ראוטר שיש בו חייגן.
הסוויץ' יאפשר תקשורת בין כול המחשבים והחוצה לאינטרנט דרך המודם. הסוויץ' מתפקד כמו HUB במקרה הזה.
אני לא יודע למה אתה מתכוון "8 נקודות בבית" - 8 שקעים (פירטים) או 8 מחשבים שאתה צריך לחבר?
בכול מקרה אני ממליץ על אלחוטי כי הראוטר תומך בעד 99 מחשבים (אם אני לא טועה)
בכול מקרה לפני שאתה קונה או מוציא כסך על רכיב כולשהו אז תדבר איתי
אני אוכל להשאיל לך סוויץ' או HUB עלפי מה שתרצה לנסות. לצערי אני לא יכול לעזור לך בכרטיסי רשת אלחוטיים שהם הפתרון הטוב ביותר לדעתי.
נ.ב - הנה אתר עם חומר וידע מספיק בכדי להחליט מה אתה רוצה\צריך
http://www.netcheif.com/Articles/HSR/HSR.htm
שכחתי לציין - במה שאני מסביר מדובר על חיבור ללא חייגן - אם יש לך חיבור עם חייגן אז אתה צריך ראוטר שבו תגדיר את החייגן או מוד םADSL שאפשר לפתוח אותו והגדיר אותו כמו ראוטר שיש בו חייגן.
נערך לאחרונה על ידי goodoffer ב 03/02/2007 14:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78925
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
1. אין בעיה
2. כל SWITCH יעבוד
3. אין בעיה לחבר כך. יש לי בבית כמה סוויצ'ים - רק צריך שאחד החיבורים יהיה מוצלב (אלא אם כן יש לך זיהוי AUTO CROSS או כפתור כזה באחד משניהם)
4. ה-ראוטר צריך להיות זה שמחלק כתובות וזה שמחבר את כל המכלול לאינטרנט
5. אין בעיה.
--- לגבי סט השאלות הנוסף שלך ---
אתה לא יכול לחבר את המודם ישירות ל-SWITCH, מדובר על שתי פעולות שונות: SWITCHING ו-ROUTING. אתה צריך את שתיהן.
2. כל SWITCH יעבוד
3. אין בעיה לחבר כך. יש לי בבית כמה סוויצ'ים - רק צריך שאחד החיבורים יהיה מוצלב (אלא אם כן יש לך זיהוי AUTO CROSS או כפתור כזה באחד משניהם)
4. ה-ראוטר צריך להיות זה שמחלק כתובות וזה שמחבר את כל המכלול לאינטרנט
5. אין בעיה.
אתה לא יכול לחבר את המודם ישירות ל-SWITCH, מדובר על שתי פעולות שונות: SWITCHING ו-ROUTING. אתה צריך את שתיהן.
-
shashkavil
-
- חבר שרק התחיל

האמת שקצת התבלבלתי
מצד אחד goodoffer אומר:
מצד אחד goodoffer אומר:
ברגע שאתה מחבר את המודם של הכבלים\בזק לסוויץ' אז כול המכלול הזה יהיה דומה לראוטר ולא הסוויץ' בלבד
הסוויץ' יאפשר תקשורת בין כול המחשבים והחוצה לאינטרנט דרך המודם. הסוויץ' מתפקד כמו HUB במקרה הזה...
ומצד שני oferlaor אומר:שכחתי לציין - במה שאני מסביר מדובר על חיבור ללא חייגן - אם יש לך חיבור עם חייגן אז אתה צריך ראוטר שבו תגדיר את החייגן או מוד םADSL שאפשר לפתוח אותו והגדיר אותו כמו ראוטר שיש בו חייגן...
מבקש הסבר נוסףה-ראוטר צריך להיות זה שמחלק כתובות וזה שמחבר את כל המכלול לאינטרנט
אתה לא יכול לחבר את המודם ישירות ל-SWITCH, מדובר על שתי פעולות שונות: SWITCHING ו-ROUTING. אתה צריך את שתיהן....
כשתחבר סוויץ' למודם כבלים ללא חייגן אתה תקבל IP מהDHCP של חברת הכבלים - לכן הדגשתי שאתה
צריך חיבור ללא חייגן.
לדוגמא: אצלנו בעבודה כאשר ישנה מצוקה של פורטים בחדר מסויים אז אנחנו מחברים את הסוויץ' לשקע רשת
וכול מחשב שמחובר לסוויץ' מקבל IP מהשרת DHCP.
בכול מקרה אצלך יש כבר את הראוטר אז זה לא ממש משנה אם יהיה לך חיבור עם חייגן או לא - הראוטר יתחבר לאינטרנט
ויחלק כתובות IP מהDHCP שלו לכול המחשבים שמחוברים דרך הסוויץ'
צריך חיבור ללא חייגן.
לדוגמא: אצלנו בעבודה כאשר ישנה מצוקה של פורטים בחדר מסויים אז אנחנו מחברים את הסוויץ' לשקע רשת
וכול מחשב שמחובר לסוויץ' מקבל IP מהשרת DHCP.
בכול מקרה אצלך יש כבר את הראוטר אז זה לא ממש משנה אם יהיה לך חיבור עם חייגן או לא - הראוטר יתחבר לאינטרנט
ויחלק כתובות IP מהDHCP שלו לכול המחשבים שמחוברים דרך הסוויץ'
-
shashkavil
-
- חבר שרק התחיל

תודה רבה על ההבהרה ושאלה נוספת
במידה ואני רוצה להעביר מספר כבלים באותו צינור למרחק של כחמישה מטרים ואז לפצל לצינורות משנה, האם כבל מסוג FTP CAT.5E יספיק או שיש צורך להשקיע ב STP?
במידה ואני רוצה להעביר מספר כבלים באותו צינור למרחק של כחמישה מטרים ואז לפצל לצינורות משנה, האם כבל מסוג FTP CAT.5E יספיק או שיש צורך להשקיע ב STP?
אתה צריך להשקיע ב STP משום שהכבלים יכולים ל"הרעיש" אחד לשניshashkavil כתב:תודה רבה על ההבהרה ושאלה נוספת
במידה ואני רוצה להעביר מספר כבלים באותו צינור למרחק של כחמישה מטרים ואז לפצל לצינורות משנה, האם כבל מסוג FTP CAT.5E יספיק או שיש צורך להשקיע ב STP?...
ובטח שכבלי החשמל באיזור עלולים גם להפריע למעבר הנתונים בצורה מושלמת.
הצורך בכבל עם ההגנה נובע לא רק מהרצון שלך להעביר את הכבלים 5 מטרים יחד אלא גם בגלל המעבר של הכבלים באיזור שבו יש גם כבלי חשמל או כול כבל אחר.
אני שוב מזכיר - עדיף להשקיע באלחוטי אלא אם אתה רוצה לצפות בסרטים בסטרימינג
דרך הרשת.
זה שיקול של עלות כספית מול תועלת בהתאם לדרישות שלך מהרשת הביתית.
רק עכשיו ראיתי את השירשור הקודם שלך.... אז אני מבין שבכול מקרה אתה מרשת את כול הבית בתשתית שתהיה
מוכנה בלי שום קשר לצרכים של עכשיו אלא לצרכים עתידיים (כמו שאומרים - שיהיה)
אז כמה נקורות חשובות -
1 -אל תשכח לייעד שקעי חשמל לראוטר + מתג (סוויץ') + מודם כבלים\בזק - בתוך הארון תקשורת שלך - ארון ההסתעפות
2 - תבקש מאיש התקשורת שלך שבצד של ארון ההסתעפות ישאיר לך את הכבל באורך של מטר וחצי בערך
3 - בהמשך לשאלה מספר שלוש - אתה יכול תמיד לחבר את הראשים בארון תקשורת או לסוויץ' או לראוטר (הרי שניהם יהיו בארון)
4 - אם אתה מבצע את הלחיצות ראשים לכבלי הרשת אז קנה לך לפחות עשרה ראשים יותר כי לא תמיד הלחיצות מושלמות ואת
אתה חייב להחליף לראש חדש
5 - דאג שיהיה לך צב"ד לבדיקת כבלי הרשת מהארון תקשורת ועד השקע בכדי לוודא תקינותו.
6 - שים לב שאתה מחבר גם את הSHILD ולא רק את 8 החוטים כי אם לא תחבר אז תאבד את יעילות הכבל והוא יחשב ככבל פשוט
ללא הגנה מפני הפרעות
מוכנה בלי שום קשר לצרכים של עכשיו אלא לצרכים עתידיים (כמו שאומרים - שיהיה)
אז כמה נקורות חשובות -
1 -אל תשכח לייעד שקעי חשמל לראוטר + מתג (סוויץ') + מודם כבלים\בזק - בתוך הארון תקשורת שלך - ארון ההסתעפות
2 - תבקש מאיש התקשורת שלך שבצד של ארון ההסתעפות ישאיר לך את הכבל באורך של מטר וחצי בערך
3 - בהמשך לשאלה מספר שלוש - אתה יכול תמיד לחבר את הראשים בארון תקשורת או לסוויץ' או לראוטר (הרי שניהם יהיו בארון)
4 - אם אתה מבצע את הלחיצות ראשים לכבלי הרשת אז קנה לך לפחות עשרה ראשים יותר כי לא תמיד הלחיצות מושלמות ואת
אתה חייב להחליף לראש חדש
5 - דאג שיהיה לך צב"ד לבדיקת כבלי הרשת מהארון תקשורת ועד השקע בכדי לוודא תקינותו.
6 - שים לב שאתה מחבר גם את הSHILD ולא רק את 8 החוטים כי אם לא תחבר אז תאבד את יעילות הכבל והוא יחשב ככבל פשוט
ללא הגנה מפני הפרעות
חברים קראתי את השרשור למעלה. הבעיה שלי הפוכה.
יש לי מודם HOT (ללא חייגן כמובן). חברתי אותו לסוויץ' של Linksys עם 8 יציאות. מי שמחלק את כתובות ה- IP הוא כמובן המודם של HOT.
בחדר (הממ"ד) בו נמצא המודם של HOT והסוויץ' ישנם צרכני אינטרנט רבים (מחשבים, TV, מערך גיבוי ועוד). יחד עם זאת, לצורך אינטרנט אלחוטי, אני צריך ראוטר שיהיה מחוץ לממ"ד זה.
אחת היציאות של הסוויץ' של Linksys משכתי לראוטר מרוחק, מחוץ לממ"ד.
העניין הוא שהראוטר לא מתפקד כרגע. הוא לא מייצר אינטרנט אלחוטי כפי שחשבתי. הוא לא מתחבר.
מה הבעיה כאן?
יש לי מודם HOT (ללא חייגן כמובן). חברתי אותו לסוויץ' של Linksys עם 8 יציאות. מי שמחלק את כתובות ה- IP הוא כמובן המודם של HOT.
בחדר (הממ"ד) בו נמצא המודם של HOT והסוויץ' ישנם צרכני אינטרנט רבים (מחשבים, TV, מערך גיבוי ועוד). יחד עם זאת, לצורך אינטרנט אלחוטי, אני צריך ראוטר שיהיה מחוץ לממ"ד זה.
אחת היציאות של הסוויץ' של Linksys משכתי לראוטר מרוחק, מחוץ לממ"ד.
העניין הוא שהראוטר לא מתפקד כרגע. הוא לא מייצר אינטרנט אלחוטי כפי שחשבתי. הוא לא מתחבר.
מה הבעיה כאן?