urij כתב:יש שלוש בעיות ב ZWAVE
1. הניסיון עם ZWAVE בארץ הוא של מספר חודשים בודד כאשר ZIGBEE מוכיח את עצמו לטובה בארץ לפחות מעל 3 שנים
2. למרות שאושר כנראה לשימוש בארץ, ה ZWAVE עדיין הוא נופל על תחום תדרים צבאי, אז נכון שהוא כנראה לא יפריע לצבא אחרת לא היו מאשרים אותו אבל הציוד הצבאי ייתכן וישפיע עליו
·3. יש רק חברה אחת בעולם שמייצרת מודולים של ZWAVE (לא מוצרים) האם זה לא סיכון?
אורי
0522467195
...
@urij
אפשר סימוכין לסעיף 2 ???
מאיפה הבאת את הסיפור הזה? חלק גדול מתחום מהתדרים כולו שמור למערכת הביטחון בישראל ומכאן הסיבוך באישור תדרים חדשים במשרד התקשורת. בנוסף אם שני מכשירים עובדים על אותו התדר אז הההפרעה (אם תהיה) תעבוד לשני הכיוונים, עדיין תלוי בעוצמות שידור, בקיצור אם F16 יעבור מעל לבית עם ZWAVE לא יסגרו התריסים וידלק דוד המים
@tvtv4
ממליץ לך להכנס כאן לפורום "שליטה ובקרה" ולקרוא קצת על ZWAVE.
תחפש מפרטים של מוצרי ZWAVE ותראה שתחום התדרים וזה נלקח כדוגמא מאחד המוצרים של ZWAVE
Frequency: 868.42/ 908.42Mhz
זה תחום תדרים צבאיים.
ישנם תדרים שמיועדים לתחום האזרחי כמו באזור 400 מגה ו 2.4 גיגא שבו עובד WIFI ו ZIGBEE
לא סתם ZWAVE לא אושר לשימוש בארץ מזה מספר שנים וגם יש טוענים שהוא אושר בארץ אבל אני לא ראיתי אישור זה, לכן אני מציע למי שחושב להשתמש במוצר ZWAVE או כל אחד אחר לבקש אישור משרד התקשורת.
כאשר יש שני מוצרים שמשתמשים באותו תדר, החזק בעוצמתו מנצח וכך יהיה גם במקרה זה, כיצד ישפיע החזק על החלש בעוצמתו קשה להגיד.
חשוב בנוסף לוודא שב ZWAVE או בכל פרוטוקול אחר יש הגנה של הצפנה למניעת חדירה על ידי מישהוא זר.
קיבלתי את המלצתך ואני מציג כאן מיידע מפורום שליטה ובקרה שפורסם שם, מציע שכל אחד ישקול את המיידע,
שאלות ותשובות
מה זה ZWAVE?
ZWAVE הוא פרוטוקול אלחוטי שמיועד לבתית חכמים, ומשדר בתדדרים נמוכים באזור ה-900 MHz
מה התדר של ZWAVE?
יש מספר תדרים ל-ZWAVE, לחלקים שונים בעולם, ואלה כל התדרים
865.22 MHz
868.42 MHz
869.0 MHz
908.42 MHz
916 MHz
919.82 MHz
921.42 MHz
922-926 MHz
מה התדרים הנפוצים ביותר שלהם ניתן למצוא הכי הרבה רכיבים?
התדרים הנפוצים ביותר הם 868.42 MHz (תדר אירופאי) ו-908.42 MHz (תדר אמריקאי)
האם ZWAVE מאושר בישראל?
לפי מספר אתרים, ZWAVE בתדר 916 MHz אושר לשימוש בישראל בשנת 2013
האם כדאי לרכוש רכיבים בתדר 916 MHz?
אני לא מכיר חברות שמייצרות רכיבים בתדר הזה, וכנראה שזה גם לא יקרה
איפה ניתן לרכוש רכיבים של ZWAVE?
רכיבים של ZWAVE ניתן לרכוש כרגע רק מחו"ל
·
ZWAVE מאושר לשימוש בארץ לפי גרסה של התקן שתוקננה עבור השוק הישראלי ועובדת בתדרים 915-917 MHZ.
איך יודעים שזה מאושר לשימוש? כי זה מה שבזק משתמשים בו במוצרי הבית החכם שלהם.
אז אם זה מאושר לשימוש, כנראה שאין בעיה עם נושא התדרים ששמורים לשימוש צבאי.
מנגד, אין בנמצא כמעט אף מוצר שמיוצר בגרסה זו של התקן למעט המוצרים שבזק משווקים, כך שכרגע העניין לא ממש רלוונטי (וכן, יכול להיות באמת שכיוון שהתדר שבו משתמש התקן האירופאי לא אושר לשימוש יתכנו בעיות). אולי בעתיד המצב ישתנה.
@urij
·
אתה מתכוון לפיתרון של Zipato עם ה Zipabox והרחבת ה Zigbee? כי אם כן אז זה באמת הפתרון היקר ביותר שכסף יכול לקנות כרגע. מצד שני אין הרבה בררות אחרות אם רוצים לקנות בארץ.