זיהוי

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #1 

מתוך סקרנות
האם מישהו מזהה את סוג הפטפון בתמונה ?
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #2 

תקנו אותי אם אני טועה, אך ככל הנראה מדובר בדגם כלשהו של Rek-O-Kut.
אחד מהיצרנים הפופולריים ביותר בקרב תחנות רדיו בארה"ב, טרום שנות השבעים.

דגם מודרני, ידוע מעטיפת האלבום "The Nightfly" של דונלד פייגן, סולן להקת "סטילי דן":

[imgbig]http://www.hislogic.com/images/products ... ghtfly.jpg[/imgbig]

vladleb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 145
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #3 

לי זה נראה יותר דומה ל- MC16 של McCurdy (לפי בורר המהירויות שפונה אלינו בתמונה המקורית)

* אשמח אם מישהו יוכל לפרט על זן הפטיפונים הזה שנקרא transcription turntables

[img2=800x532]http://img.canuckaudiomart.com/uploads/ ... ntable.jpg[/img2]

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #4 

אני חושב שמדובר בפטפון של RCA. הזרוע (RCA MI 1870), בכל אופן, שלהם. סביר שמדובר באחד הגלגולים של ה-RCA-70 משנות ה-50' (אולי אפילו שנות ה-40'). זהו פטפון אולפנים המיועד לתקליטי "16. נדיר מאוד כיום.

@vladleb המונח Transcription Turntable השתנה עם השנים. במקור היתה הכוונה לפטפונים אולפניים שיכלו לנגן תקליטי "16 שנקראו ET - או Electrical Transcription. זאת משום שבתקופה הראשונית הקלטות באולפנים נעשו ישירות על תקליטי "16. לפטפונים האלה היו זרועות "16 שאפשר מרווח בין הציר לזרוע (P2S) גדול דיו לתקליטים הענקיים ותקנו במעט (בגלל הגאומטריה הרחבה) את שגיאות העקיבה האדירות שהיו אז חלק מהתעשייה.

באופן מצחיק תקליט "16 הכיל משהו כמו רבע שעה של תוכן בלבד - משום שהחריצים שבו היו מרווחים ורחבים מאוד ביחס ל-LP. התקליטים היו גדולים וכבדים ועשויים בקליט, הפלטה מסיבית מאוד רק מפאת הרוחב שלה - והפטפונים האלה נזקקו למנועים חזקים ורועשים. את המנועים האלה אסור היה לכבות. אלה מנועי אינדוקציה שלוקח להם זמן להגיע לייצוב חום \ מהירות. לכן הפטפונים האלה נזקקו גם לקלאץ' שיאפשר הפרדה של הפלטה מהמנוע. הרבה מהידיות ומוטות 'ההילוכים' שקיימים בפטפונים האלה - קשורים בתפעול הקלאץ'. זו סיבוכיות מכאנית נוספת שמייקרת מאוד את המכשיר. גם הזרועות אכלסו ראשים פיאזו-אלקטריים (מחטים קרמיות) ונזקקו, בין השאר, לפילטר (מעגל נוסף) כדי לסנן את רעשי הרקע שהן ייצרו וההתקנים הללו היו חייבים לשבת על בסיסם כבדים מאוד ('כספות') כדי לבטל את כל הזעזועים שהם בעצמם יוצרים.

מאוחר יותר היצרנים הביתיים 'גנבו' את המונח כדי לרמז על איכות 'אולפנית' שהם הצליחו להכניס למוצר הביתי. אח"כ המונח השתנה לחלוטין. בגלגול המאוחר יותר הכוונה לפטפונים שנמכרים 'שלדה' בלבד ואפשר להעתיק אותם לכל פלינת' או קונסולה. BSR והיצרנים המסיביים כמו V-E גלגלו את המונח לפטפוני OEM שהם מכרו במאות אלפים ליצרנים אחרים. זה נקרא Transcription משום שבמקום שחזור של 'ההעתק' המוזיקלי - מעתיקים את הפטפון מבסיס לבסיס, מיצרן ליצרן, ממדבקה למדבקה. שונה לגמרי מהכוונה המקורית.

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #5 

אני מזהה את השדר.

זה נחשב?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #6 

דא! השפתיים של יורם רונן... החתימה המסחרית שלו.

vladleb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 145
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #7 

@tnsilver
תודה, החכמתי כרגיל :)

grafitis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 235 פעמים

שליחה #8 

ואני חשבתי שזה טום הנקס באיזה סרט בראשית דרכו...

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”