התלבטויות בטלוויזיות 50-55 אינץ' - עודף מידע - פאנלים, UE vs UA, ועוד

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Hercules פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן חברים,

קורא בשקיקה כבר כמה שבועות מהפורום ונהנה מאוד מהתגובות, ומשיתופי הפעולה פה בין המשתמשים.

בגדול, לא תכננתי להעלות פוסט, אבל אני כבר אבוד ולא יודע מה לעשות. כל מוכר/בעל חנות יש לו אג'נדה - חלקן גלויות וחלקן סמויות ואני לא בטוח יותר מימיני ומשמאלי.

ההתחלה: רציתי טלוויזיה לסלון בדירה חדשה. אני בן 25, כך שהתקציב לא 20 קיי. הקצבתי 5 קיי, עם חריגות קטנות למעלה במקרה שזה ממש שווה את זה. הצרכים? ספורט על בסיס יום יומי וקבוע (יש אנ.בי.איי ליג פס אז נוח מאוד שהטלוויזיה תהיה סמארט), סרטים וסדרות דרך המחשב, וגיימינג (יש לי PS4). הגעתי למסקנה שאני מחפש טלוויזיה עם סמארט, ריפרש רייט טוב, ורצוי שיהיה מברנד איכותי.

לאחר לבטים רבים הגעתי למסקנה שהUE/Ah6400 של סמסונג תענה על הכל. היו ביקורות טובות כאן, וב55 אינץ' אפשר למצוא אותה בין 4600 ל5300. אחרי כמה לבטים החלטתי ללכת על יבוא מקביל, הווה אומר אחריות שנה של י. שלום, טלוויזיה שמקורה באירופה ושמחירה בערך 4600 שקלים. כבר הזמנתי, ואז התקשר אליי הספק ואמר לי שמכון התקנים מצא פיקסלים שרופים מעל המותר במכולה שהביאה את הטלוויזיות הללו לארץ ופסלה אותן (סטרייק ראשון).

ניסה לשכנע אותי לקחת את הj6272 - טלוויזיה שיש עליה רק ביקורות בצ'כית (סטרייק שני?)

החלטתי ללכת על יבוא מקביל כי לא הייתי בטוח שהאחריות שווה את סדר הגודל של 700 שקל. אחרי שבוטל המשלוח, ונלחצתי קצת מפיקסלים שרופים, החלטתי ללכת למשווק שאבא שלי רכש אצלו טלוויזיות לבית. הוא דיבר כחצי שעה על פאנל איקס, שהוא מכר לאבא שלי דגמים של סמסונג עם הפאנל הזה (וגבה כמה אלפי שקלים יותר) ושזה הפאנל הכי טוב בעולם, ושכל הפאנלים האחרים הם סיניים וזולים ונהרסים ויש פס שחור וכו' וכו'. פאנלי TS. אבל אז בדקתי אונליין, ולא מצאתי אזכור לפאנל איקס, או לאיכות הגרועה של פאנל TS (סטרייק שלישי).

קראתי את כל הפוסטים כאן, ויש המון פוסטים שמדברים על הנושאים הללו, ובאמת, שלמרות שיש לי זיקה טכנולוגית, איבדתי את עצמי לדעת.

שוקל כבר ללכת על המבצע של חבר עם ההייסנס - וגם אם לא אהיה מאוד מרוצה, הטלוויזיה תחזיק כמה שנים ולא אוציא עליה 5 קיי ומעלה.

אשמח שמישהו יעשה לי סדר בבלאגן:

1. טלוויזיות וואליו 4 מאני טובות באזור ה5 קיי
2. האם החששות שלי לגבי יבוא מקביל/פאנלים הם לגיטימיים?
3. האם מישהו קנה טלוויזיה של סמסונג והיו לו פיקסלים שרופים?
4. מיואש.

תודה מראש.

Audemars
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

אהלן
אמנם אין לי תשובות לרוב השאלות שלך אבל מה שכן יש לי כמה דברים לומר לך.. לפי מה שסיפרת אתה לא זקוק כ״כ לסמארט לדעתי ועדיף שאת הדלתא תשקיע במסך שהוא באיכות גבוהה יותר וללא סמארט.
גם אני עכבר לילה בגלל האן בי איי ושתדע שאין את האופציה להשתמש בליג פס ישירות מהסמארט טי וי (מהחנות הישראלית לפחות) אז תיאלץ לחבר מחשב או סט בוקס שתומך בליגפס כמו אפל טי וי וכו׳ או לחלופין להשתמש בוי פי אן.

מי שניסה למכור לך את הטלוויזיה שכח לציין שבמסכים החדשים דרך יבוא מקבילי הסמארט לא עובד (גם אם הוא קיים בעיקרון) וכלה לגביי העדכוני תוכנה.
אגב אתה יכול להשתמש בפלייסטיישן בתור סטרימר מהמחשב לסרטים/סדרות וכו׳.
הסמארט משתלם ומאוד נוח בשביל לנצל את נטפליקס ״עד הסוף״ או בשביל להשיג תוכן ״קצה״ כמו סרטי 4k,hdr וכו׳,בשביל iptv ובשביל plex. תלוי בך אם אלו השימושים שלך.

לגבי מה שהבחור ההוא אמר לאבא שלך זה די נכון בעיקרון, בסדרות (בד״כ דגמי כניסה) של סמסונג יש כמה יצרנים שונים לפנלים מאותו דגם טלווזיה. ניתן לבדוק זאת דרך תפריט טכנאי. לא יודע איך בודקים, רק יודע שזה קיים.
נערך לאחרונה על ידי Audemars ב 07/02/2016 13:00, נערך 2 פעמים בסך הכל.

zaxxon82
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 302
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #3 

@Hercules
·רכשתי בשבוע שעבר UE55H6400 עם אחריות שלוש שנים של י.שלום וזאת לאחר שהייתה ברשותי J6300 שהוחזרה.
הטלויזיה מגיעה עם סמארט מלא בעברית. אין פיקסלים שרופים, גם לא אחד. אחידות מסך קרובה למושלמת, בלי זליגות אור, עננות וכו' . עדיפה מה6300 בכל פרמטר.
מרוצה מאד ויכול להמליץ בחום. לא חושב שיש היום מסך שנותן תמורה גבוהה יותר למחיר בגודל הזה.
נערך לאחרונה על ידי zaxxon82 ב 07/02/2016 13:12, נערך פעם 1 בסך הכל.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20184
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

@zaxxon82
איפה מצאת אותה ב~4500?

Hercules פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

@zaxxon82

מי הספק? איך קיבלת 3 שנים אחריות, וכמה עלה?

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #6 

למסכים האלה באמת אין מתחרים בתמורה... עד שהם מתקלקלים והולכים לפח.
חפש פנסוניק עם 5 שנות אחריות או סוני שנחשבות לאמינות.
לא הייתי נוגע במכשיר של סמסונג עם שנת אחריות בודדת... יודע מה... גם לא עם 3!
מנסיון אישי של 2 פנלים ש"הלכו"

zaxxon82
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

@ahersko
·אתה צודק, זה גם הנסיון שלי עם סמסונג לצערי. ובכ"ז, חיפשתי מסך לתקופת ביניים עד שמחירי ה OLED ירדו קצת. מבחינתי אם תחזיק מעמד שנתיים עשתה את שלה...

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #8 

הבעיה עם פנסוניק זה שהן באות עם פאנל IPS ורק סמסונג וסוני משתמשות בפאנל VA.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #9 

ה IPS זה לא כזאת "בעיה"
עדיין פנל איכותי
ואל תגרורו אותי לסיפורי מדידות מעבדה.
בעיניים שלי יש לו תמונה מצויינת. הבעיה היא עיבוד יתר ותו לא.
לזרוק 5000 ש"ח כל שנתים-שלוש על טלוויזיה נראה לי מוגזם.
אבל שכל אחד יעשה את החשבונות שלו.
הציפיה שלי היא שמכשיר יחזיר מעמד או יהיה בר תיקון לפחות 7 שנים.... כזה אני, אופטימי!

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #10 

אין לי שום דבר נגד פנסוניק באופן כללי, עד היום היו לנו רק טלויזיות פנסוניק (אמנם CRT), כיום ויזיו.
בכל אופן, אני לא יודע איך זה נראה בדגמים היקרים יותר שלהם. אבל סמסונג J5500 מול פנסוניק מסדרה 400 אני חושב, אין השוואה בכלל. כנ"ל LG ושות'.
עומק הצבעים פשוט הרבה יותר טוב בסמסונג.
אולי למסכים עם FALD יש הרבה פחות חשיבות לסוג הפאנל כי התאורה האחורית יכולה לעשות את העבודה כדי להגדיל את הניגודיות המוגבלת של הפאנל, אבל בדגמים פשוטים יותר רואים את ההבדל ללא שום כלי מדידה.
כמובן ל-VA יש את החסרון, הגדול יחסית, והוא זוויות צפיה מוגבלות מאד. כך שלא הכל מושלם ותמיד צריך להתפשר על משהו.

סוני משתמשת בפאנלים מסוג VA ברוב (כל?) המכשירים שלהם, כך שזאת גם כן אופציה טובה אם רוצים להמנע מסמסונג.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #11 

Hercules כתב:כבר הזמנתי, ואז התקשר אליי הספק ואמר לי שמכון התקנים מצא פיקסלים שרופים מעל המותר במכולה שהביאה את הטלוויזיות הללו לארץ ופסלה אותן
...
?! זה אחד מהסיפורים המגוכחים ביותר ששמעתי מחנויות.

מכון התקנים בודק פיקסלים... היה יכול להיות נחמד אם היו עושים את זה. פלוס עוד דרישות ייבוא: זמן תגובת פיקסלים אמיתי של מקסימום 5ms לכל מעבר צבעים, input lag עד 15ms, הבדלי בהירות בשחור עד 5%, ובזווית צפיה של 30 מעלות עד 10% גם בשחור וגם בלבן. :)

לדעתי, קנה H6400 כלשהי וזהו. רק וודא מה תנאי האחריות (1, 1+2 או 3), ואל תבנה יותר מדי על סמארט.
אם אחריות 5 שנים מעניינת אותך, בדוק פנסוניק (נפוץ יותר) ואולי שארפ. לגבי פנסוניק, קח בחשבון שזה פנל מסוג IPS ולא VA כמו רוב הסמסונגים:
https://www.google.com/search?q=site:ho ... .il+ips+va

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #12 

נקודה חשובה לגבי פיקסלים שרופים\תקועים. צריך לבדוק מה התנאים של הספק להחלפת המסך במידה וקיימים פיקסלים שרופים.
פעם היו ספקים שהיו מחליפים מסך רק אם כמות הפיקסלים השרופים היתה עולה על מספר מסויים. אני לא יודע אם זה עדיין כך, אבל שווה בדיקה.

zaxxon82
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

פרסומת מהיום - בא.ל.מ מוכרים UA55H6400 מתצוגה ב-4190 שח. לדעתי שווה למי שמחפש וחייב אחריות של יבואן רשמי

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”