מיואש ממחירי יד-2 לפטיפון. לקנות חדש?
מסתובב בחודש האחרון באתר (הזה ובמקביליו) ומחפש פטיפון טוב ומוצלח, ונחרד מהמחירים - לא רק פה אלא גם ב-EBAY - אפילו המחירים המשוערכים ב"אינדקס" כבר לא רלוונטי (הכל 30% יותר..) חשבתי בהתחלה שיש לי תקציב של בערך 1000 שקל לזה, אבל עכשיו אני מבין שזה יקנה לי, במקרה הטוב, את מה שאתם מכנים מחרשה (ובמקרה הרע מסרקות ברזל).
הפטיפון שיש לי (PS-LX60 של סוני) מיצה את עצמו די מזמן.
האם כדאי להמשיך לחפש "מציאות" - פטיפון ברמת ביניים במצב טוב, או לשים עוד 800 שקל, ולקנות Pro-Ject חדש?
הפטיפון שיש לי (PS-LX60 של סוני) מיצה את עצמו די מזמן.
האם כדאי להמשיך לחפש "מציאות" - פטיפון ברמת ביניים במצב טוב, או לשים עוד 800 שקל, ולקנות Pro-Ject חדש?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
1000 ש"ח אנלוגיים קונים היום זוג גרביים וקדחת. את ה-800 ש"ח האלה תאלץ להוסיף בכל מקרה. את שרשור חוות הדעת פתחתי לפני שנה ושליש. אם המחירים עלו ב-30% מאז, זה פשוט אומר שעל כל מחרשה יש יותר מחמור אחד! אם תבחר באופציית ה'חדש' תקבל מוצר ירוד במחיר שלא מתקרב לשווי ראלי או מעניק תמורה סבירה לכסף שלך. 1,800 זה המון כסף! לא רק Project אלא כל, ללא יוצא מהכלל, הפטפונים ברמת entry בטווח המחירים הזה. כולם לוקים באותו חוסר אפיון של פטפון אמיתי בדיוק באותה מידה. רק יש כאלה שעושים יותר רעש פרסומי מהשאר. המחירים שלהם בישראל גובלים בחוסר היגיון צרכני מוחלט. די ברור מדוע נמכרים במחירים שכאלה - לא ברור כלל מי מוכן לרכוש. אם תקנה כזה, די בטוח שתמצה אותו תוך שבועיים ותרצה לשדרג.
לאדון חבר @raniburg יש TD-145 למכירה ואני מניח שבימי סדום ועמורה היפסטרים שכאלה זה דווקא כן מתקרב, איכשהו, למה שאפשר לכנות 'ערך לכסף'. החבר @farkash7 מחזיק גם הוא משהו נחמד למכירה. שים כסף איפה שצריך - אצל מי שאפשר לסמוך עליו ורכוש פטפון אמיתי - אולי גם ישאר לך עודף לשני תקליטים. חברי הפורום הזה לא 'יתפרו' אותך אבל אף אחד כאן אינו פילנטרופ או מנותק ממה שקורה בחוץ ואין פתרונות זולים למתחילים או, לצורך העניין, גם למתקדמים. כל יום שעובר - עולה לך יותר. קבל החלטה - אתמול!
לאדון חבר @raniburg יש TD-145 למכירה ואני מניח שבימי סדום ועמורה היפסטרים שכאלה זה דווקא כן מתקרב, איכשהו, למה שאפשר לכנות 'ערך לכסף'. החבר @farkash7 מחזיק גם הוא משהו נחמד למכירה. שים כסף איפה שצריך - אצל מי שאפשר לסמוך עליו ורכוש פטפון אמיתי - אולי גם ישאר לך עודף לשני תקליטים. חברי הפורום הזה לא 'יתפרו' אותך אבל אף אחד כאן אינו פילנטרופ או מנותק ממה שקורה בחוץ ואין פתרונות זולים למתחילים או, לצורך העניין, גם למתקדמים. כל יום שעובר - עולה לך יותר. קבל החלטה - אתמול!
אני לא רואה את עליית המחירים ככזו קיצונית - כן, עלו בכ- 25-30$, אז טורנס שפעם אפשר היה לקנות ב- 1100-1200 ש"ח, עולה היום 1500 - לא הבדל כזה משמעותי.
נכון ששהצע בארץ מאוד מוגבל, אבל אם רוצים פטיפון טוב, אפשר להביא מחו"ל ו- 300-600$ כבר קונים פטיפונים נהדרים בכל קנה מידה.
אני מסכים עם טומי, אבל לא בגלל הפטיפונים, אלא בגלל התקליטים. נכון להיום, להתחיל אוסף תקליטים חדש זו הרפתקאה יקרה ובעייתית, שאין לה הצדקה מוסיקלית. למי שאין, לכל הפחות, כמה עשרות תקליטים "מהמוכן" - אני לא רואה הצדקה להתחיל אוסף כזה
נכון ששהצע בארץ מאוד מוגבל, אבל אם רוצים פטיפון טוב, אפשר להביא מחו"ל ו- 300-600$ כבר קונים פטיפונים נהדרים בכל קנה מידה.
אני מסכים עם טומי, אבל לא בגלל הפטיפונים, אלא בגלל התקליטים. נכון להיום, להתחיל אוסף תקליטים חדש זו הרפתקאה יקרה ובעייתית, שאין לה הצדקה מוסיקלית. למי שאין, לכל הפחות, כמה עשרות תקליטים "מהמוכן" - אני לא רואה הצדקה להתחיל אוסף כזה
תודה על העצה, ועל ההבהרה ביחס לחדשים.
אני אמשיך לחפש מציאה סבירה בלוחות. אם למישהו יש למכור (את התקציב אתם יודעים...) אני אשמח לקנות.
דווקא אוסף תקליטים כבר יש לי, זכר לימים שעבדתי בחנות תקליטים בירושלים. אז אין צורך להתחיל - חלק נכבד מהאוסף שלי בתקליטים (והוא יקר לי יותר, מן הסתם, מהאוסף של הדיסקים)
אני אמשיך לחפש מציאה סבירה בלוחות. אם למישהו יש למכור (את התקציב אתם יודעים...) אני אשמח לקנות.
דווקא אוסף תקליטים כבר יש לי, זכר לימים שעבדתי בחנות תקליטים בירושלים. אז אין צורך להתחיל - חלק נכבד מהאוסף שלי בתקליטים (והוא יקר לי יותר, מן הסתם, מהאוסף של הדיסקים)
@Barsho
·
אם יש לך כזה אוסף תקליטים נפלא, הוא לא "שווה" עוד 300-500 ש"ח לתקציב, שכבר יקנו לך פטיפון ממש טוב?
לך על Lenco או Thorens פשוטים וטובים. יום אחד תשקיע בהם עוד קצת כסף על שדרוג טוב, ויהיה לך פטיפון נפלא לתמיד
·
אם יש לך כזה אוסף תקליטים נפלא, הוא לא "שווה" עוד 300-500 ש"ח לתקציב, שכבר יקנו לך פטיפון ממש טוב?
לך על Lenco או Thorens פשוטים וטובים. יום אחד תשקיע בהם עוד קצת כסף על שדרוג טוב, ויהיה לך פטיפון נפלא לתמיד
אני פתוח להצעות אם יש, ואגדיל את התקציב קצת אם יגיע פטיפון טוב באמת. אני מניח שאני יכול להגיע לאזור ה-2000, מעט צפונה (גם אםלא הרבה מעבר לזה) - אבל על הטורנס האחרון שפורסם בלוחות רצו 3,000 שקל (עם יד חדשה, ועדיין, כבד עלי בשלב זה).
אבל שוב, ולא סתם מתוך נימוס - המון תודה. הפורום הזה נהדר.
אבל שוב, ולא סתם מתוך נימוס - המון תודה. הפורום הזה נהדר.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
יד חדשהBarsho כתב: על הטורנס האחרון שפורסם בלוחות רצו 3,000 שקל (עם יד חדשה, ועדיין, כבד עלי בשלב זה).
...
.Anything can be done, but it's only done if it's done
אכן, לא הפטיפון הטוב בהסטוריה, או היהלום בכתרה של Sony, אבל רצועה זו ממש לא בעיה, ותשמש אותך כדי לשמוע נייל יאנג, עד שתמצא את הפטיפון הבא 
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
פיספסתי את זה שרשמת אותו כבר בשאלת הפתיחה... בכל אופן, אחרי שגיגלתי אותו אני חושב שאפשר לומר, שלמעשה אין לך פטיפון (אלא רק צעצוע עלוב שמתחזה לאחד).Barsho כתב:זרוע
יש לי, לא מוצלח במיוחד אבל יש - PS-LX60 של סוני. בזמן האחרון המנוע שלו קצת מזייף, או שהרצועה שחוקה, אז אם אני רוצה לשמוע את ניל יאנג כניל יאנג ולא כלאונרד כהן אני צריך לקחת אותו למוסך....
nkorah כתב:
למה נייל (כדרכם של ישראלים עילגים) ולא ניל?אכן, לא הפטיפון הטוב בהסטוריה, או היהלום בכתרה של Sony, אבל רצועה זו ממש לא בעיה , ותשמש אותך כדי לשמוע נייל יאנג, עד שתמצא את הפטיפון הבא חיוך...
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- tnsilver
- חבר מביא חבר

נראה לי שתמשיך למצוא את אותם מוצרים. זה חינם ואנשים לא מתייאשים. בתקציב המקורי - לא תמצא כלום. פנה ל @raniburg או ל @farkash7 זה ההימור הבטוח.Barsho כתב:אני אמשיך לחפש מציאה סבירה בלוחות. אם למישהו יש למכור (את התקציב אתם יודעים...) אני אשמח לקנות....
נדיר שיש מישהו שמבין עניין והוא לא חבר באחד הפורומים של האוהבים את התחום ויפרסם ביד2 משהו ולא באחד הפורומים האמורים.
יש הרבה שכיות חמדה, ואחת אנלוגית אמיתית מושקעת זה רק ממישהו שבאמת אוהב את התחום.
אם אפשר להשוות זאת לעולם הרכבים - 4X4, אפשר לחפש ביד2 ג'יפ נחמד שנראה טוב, אבל ללא שיפורים כלל (ואז תגלה ברוב המקרים שהוא שימש גברת ברוב היום, ואת הבן שלה בסופי שבוע שהחליט להראות לחבריו וחברותיו בחוף עבירות מהי.) או לחפש באחד הפורומים של האוהבים את התחום, ג'יפ מושקע קצת מעל הממוצע, לפעמים חבוט חיצונית, אבל שמור ואיכותי מבחינה מכאנית ותקבל אחד שטילו איתו באחריות וגם תיקנו אותו כמו שצריך.
בונוס - אם תעקוב אחר המוכר לפעמים תגלה את כל ההיסטוריה שלו ושל הג'יפ/פטיפון שלו בפורום
אשר על כן, מציאות אל תחפש אתה, מיותר. תחפש משהו איכותי
יש הרבה שכיות חמדה, ואחת אנלוגית אמיתית מושקעת זה רק ממישהו שבאמת אוהב את התחום.
אם אפשר להשוות זאת לעולם הרכבים - 4X4, אפשר לחפש ביד2 ג'יפ נחמד שנראה טוב, אבל ללא שיפורים כלל (ואז תגלה ברוב המקרים שהוא שימש גברת ברוב היום, ואת הבן שלה בסופי שבוע שהחליט להראות לחבריו וחברותיו בחוף עבירות מהי.) או לחפש באחד הפורומים של האוהבים את התחום, ג'יפ מושקע קצת מעל הממוצע, לפעמים חבוט חיצונית, אבל שמור ואיכותי מבחינה מכאנית ותקבל אחד שטילו איתו באחריות וגם תיקנו אותו כמו שצריך.
בונוס - אם תעקוב אחר המוכר לפעמים תגלה את כל ההיסטוריה שלו ושל הג'יפ/פטיפון שלו בפורום
אשר על כן, מציאות אל תחפש אתה, מיותר. תחפש משהו איכותי
@Barsho
·אני ממליץ לך להקשיב לחברה כאן. זה הפורום הכי מקצועי שתמצא
לך על הטורנס - זה מתאים לתקציב שלך, ישמע מצויין ותוכל לשדרג אותו בהדרגה ולקבל איכות עוד יותר טובה
אני אישית הייתי במצב שלך לא מזמן - כמעט קניתי rega בסיסי ב 2000 ש״ח ולבסוף בהמלצת חבר (גם מהפורום) קניתי טורנס משומש שנשמע טוב מאד עם הזרוע המקורית וראש של אורטופון. בשלב השני שידרגתי את הזרוע והראש וקיבלתי שיפור מדהים ובשלב השלישי (ובנתיים האחרון) דאגתי לצורה החיצונית שלו (פלינט ומכסה)
·אני ממליץ לך להקשיב לחברה כאן. זה הפורום הכי מקצועי שתמצא
לך על הטורנס - זה מתאים לתקציב שלך, ישמע מצויין ותוכל לשדרג אותו בהדרגה ולקבל איכות עוד יותר טובה
אני אישית הייתי במצב שלך לא מזמן - כמעט קניתי rega בסיסי ב 2000 ש״ח ולבסוף בהמלצת חבר (גם מהפורום) קניתי טורנס משומש שנשמע טוב מאד עם הזרוע המקורית וראש של אורטופון. בשלב השני שידרגתי את הזרוע והראש וקיבלתי שיפור מדהים ובשלב השלישי (ובנתיים האחרון) דאגתי לצורה החיצונית שלו (פלינט ומכסה)
אתם אנשים טובים - כשכתבתי "בלוחות" התכוונתי ללוח של האתר הזה ושל האתרים שסביבו. אני לא אחפש ביד-2. בכל מקרה, דיברתי עם raniburg, אני חושב שההצעה שלו נהדרת, אני אדבר עם החבוב שמוכר את זה מחר ואני מקווה מאוד להתהדר בטורנס שלו עוד השבוע.
וכן - אני יודע שהאנשים פה הגונים ומבינים כהוגן, לכן שאלתי כאן.
תודה, תודה.
וכן - אני יודע שהאנשים פה הגונים ומבינים כהוגן, לכן שאלתי כאן.
תודה, תודה.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

ברור!Barsho כתב:אבל שוב, ולא סתם מתוך נימוס - המון תודה. הפורום הזה נהדר....
אבל עוד לא ראית (ואני מאחל לך שלא תראה) את הפורום הזה חוטף חלסטרה.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

Reverse Psychology...yosiaz כתב:טומי למה להפחיד ?...
חוץ מזה אין שום הוכחות לזה. הדברים האלה 'מתאיידים' מאליהם ורק ב-cache של הדוד G נשאר זכר לכך מידי פעם... אתם חושבים שלהנהלה יש איזה קשר לכך?
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 08/02/2016 0:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
מודעה שנתקלתי בה לפני כמה ימים:
* אקדים ואומר שמדובר בסוחר שכולנו מכירים. בדוק בשבע עיניים ו-14 אזניים.
מעבר לזה, מדובר בפטיפון מהטובים ביותר וזרוע מהטובות ביותר.
המחיר הוא 2800 ש"ח אבל היות ומדובר בסוחר, כנראה שלא מדובר במחיר סופי.
שילוב דומה של פטיפון וזרוע פורסם כאן לפני מספר חודשים ב-2500 ש"ח וזכה לציון 10 במדד הלימות (אם אני זוכר נכון).
http://www.dtown.co.il/forum/threads/%D ... 009.42294/
תמתח קצת את התקציב שלך ותקנה לעצמך מוצר ברמה גבוהה ביותר.
* אקדים ואומר שמדובר בסוחר שכולנו מכירים. בדוק בשבע עיניים ו-14 אזניים.
מעבר לזה, מדובר בפטיפון מהטובים ביותר וזרוע מהטובות ביותר.
המחיר הוא 2800 ש"ח אבל היות ומדובר בסוחר, כנראה שלא מדובר במחיר סופי.
שילוב דומה של פטיפון וזרוע פורסם כאן לפני מספר חודשים ב-2500 ש"ח וזכה לציון 10 במדד הלימות (אם אני זוכר נכון).
http://www.dtown.co.il/forum/threads/%D ... 009.42294/
תמתח קצת את התקציב שלך ותקנה לעצמך מוצר ברמה גבוהה ביותר.