כמה עדכונים - טיונר חדש - הוספתי תמונות
שלום חברים
החלטתי להתנסות בטיונר דיגיטלי, היה פה דיון לא מזמן על הרלוונטיות של FM אני מאזין לרדיו ב 90% מהזמן ומכשיר דיגיטלי עם תחנות בזיכרון קוסם לי.
מצאתי באיבי טיונר של סוני וקניתי אותו במחיר טוב, חבר שבדיוק חזר מחול הביא לי אותו אז כל העניין הסתדר יופי.
מדובר בטיונר של sony מדגם st-s555es המכשיר מציוד בחיבור יעודי ולא RCA כמקובל ומלבד זאת בנוי יפה עם ניחוח של וינטאג בדמות כפתורי זכרונות מוארי נורות להט, ומקום להכניס כיתוב מאחורי כל כפתור.
המכשיר הגיע לפני יומיים וכבר הספקתי לקדוח שני פתחים ולהוסיף לו חיבורי RCA יעודיים.
היציאה המקורית נשמרה אבל מכיוון שהמכשיר מספק זרם ללא נגד טרמינציה היה צורך להוסיף נגדים של 620 אוהם לאדמה של כל ערוץ ( vishay 2% low noise metal film).
הוספתי גם קבל אלק ביפולארי בטור להוריד רעשים (nichicon audio)
התוספות מבוססות על כבל מתאם שבמקור היה מסופק עם הטיונר הזה.
מבדיקה על שולחן המעבדה גיליתי את הבעיה הראשונה, המכשיר מסרב לזכור תחנות!!
נטפל בזה בהמשך...
אתמול חיברתי אותו למגבר בפעם הראשונה, מהאזנה ראשונית הצליל ניטרלי יותר, פחות צבעוני מהמרנץ 104 שלי אבל לא ברמה של להיות "יבש".. יותר נקי.
הרגישות משמעותית טובה יותר הבס בדיוק במידה
עוד עדכונים ותמונות בהמשך...
החלטתי להתנסות בטיונר דיגיטלי, היה פה דיון לא מזמן על הרלוונטיות של FM אני מאזין לרדיו ב 90% מהזמן ומכשיר דיגיטלי עם תחנות בזיכרון קוסם לי.
מצאתי באיבי טיונר של סוני וקניתי אותו במחיר טוב, חבר שבדיוק חזר מחול הביא לי אותו אז כל העניין הסתדר יופי.
מדובר בטיונר של sony מדגם st-s555es המכשיר מציוד בחיבור יעודי ולא RCA כמקובל ומלבד זאת בנוי יפה עם ניחוח של וינטאג בדמות כפתורי זכרונות מוארי נורות להט, ומקום להכניס כיתוב מאחורי כל כפתור.
המכשיר הגיע לפני יומיים וכבר הספקתי לקדוח שני פתחים ולהוסיף לו חיבורי RCA יעודיים.
היציאה המקורית נשמרה אבל מכיוון שהמכשיר מספק זרם ללא נגד טרמינציה היה צורך להוסיף נגדים של 620 אוהם לאדמה של כל ערוץ ( vishay 2% low noise metal film).
הוספתי גם קבל אלק ביפולארי בטור להוריד רעשים (nichicon audio)
התוספות מבוססות על כבל מתאם שבמקור היה מסופק עם הטיונר הזה.
מבדיקה על שולחן המעבדה גיליתי את הבעיה הראשונה, המכשיר מסרב לזכור תחנות!!
נטפל בזה בהמשך...
אתמול חיברתי אותו למגבר בפעם הראשונה, מהאזנה ראשונית הצליל ניטרלי יותר, פחות צבעוני מהמרנץ 104 שלי אבל לא ברמה של להיות "יבש".. יותר נקי.
הרגישות משמעותית טובה יותר הבס בדיוק במידה
עוד עדכונים ותמונות בהמשך...
-
- מתחילים לפתוח
-
-
נערך לאחרונה על ידי shoko555 ב 05/02/2016 23:54, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- grafitis
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1379
- נתן תודות: 61 פעמים
- קיבל תודות: 235 פעמים
שוקו555,
בקשר לשמירת התחנות, יכול להיות שאין ממש בעיה.
גם עלי נפל שבוע שעבר טיונר מרשים של סוני מסדרת ה-ES,
וביום הראשון הוא אכן לא שמר תחנות, אבל אחרי כמה שעות של עבודה הוא כן.
לשמחתך ולשמחתי, אנו מחזיקים כאן בפורום מומחה בעל שם עולמי לסדרות היוקרה של סוני.
שאני בטוח שישמח לעזור בפרטים מקצועיים, כינויו כצפוי - SONY ES.
בקשר לשמירת התחנות, יכול להיות שאין ממש בעיה.
גם עלי נפל שבוע שעבר טיונר מרשים של סוני מסדרת ה-ES,
וביום הראשון הוא אכן לא שמר תחנות, אבל אחרי כמה שעות של עבודה הוא כן.
לשמחתך ולשמחתי, אנו מחזיקים כאן בפורום מומחה בעל שם עולמי לסדרות היוקרה של סוני.
שאני בטוח שישמח לעזור בפרטים מקצועיים, כינויו כצפוי - SONY ES.
תתחדש ושתהנה ממנו מחכים כבר לתמונות 
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
עוד פרטים
בעיית הזיכרון...
נתתי לו לעבוד כל היום.. עדיין מסרב לזכור תחנות.
פתחתי את היחידה שוב ועברתי על הסכמה.. יש רכיב NVRAM בצמוד לבקר.. עברתי על ההלחמות שלו.. אין שינוי...
בדקתי את כל המתחים ביציאה מהספק והכל תקין.
דבר נוסף שמתי לב כשמדליקים אותו רגישות הקליטה שלו מאוד נמוכה.. אחרי דקה או שניים הכל מסתדר..
באזור של האודיו ניתן לראות את האלקטרוליטים הירוקים שהוספתי בצמוד לנגדי העומס.
נתתי לו לעבוד כל היום.. עדיין מסרב לזכור תחנות.
פתחתי את היחידה שוב ועברתי על הסכמה.. יש רכיב NVRAM בצמוד לבקר.. עברתי על ההלחמות שלו.. אין שינוי...
בדקתי את כל המתחים ביציאה מהספק והכל תקין.
דבר נוסף שמתי לב כשמדליקים אותו רגישות הקליטה שלו מאוד נמוכה.. אחרי דקה או שניים הכל מסתדר..
באזור של האודיו ניתן לראות את האלקטרוליטים הירוקים שהוספתי בצמוד לנגדי העומס.
נערך לאחרונה על ידי shoko555 ב 06/02/2016 6:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
תמונה של הבקר ורכיב ה NVRAM
תמונה של הבקר ורכיב ה NVRAM מתחתיו 761A
נערך לאחרונה על ידי shoko555 ב 06/02/2016 10:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
·JD9002 כתב:זה האיזור ?
נשמע כמו תקלה חריפה..... ועבודה מפרכת....
האם זוכר תחנה אחרונה ?
אני מציע להתחיל עם המעגלים מסביב כמו D607 ו- IC604.
אני מקווה עבורך שזה לא יתפתח לצורך ב- Logic Analyzer .... אבל זה עלול להגיע...
אולי יש פה מידע מועיל: לינק , מתורגם...
תודה על המידע jd
לא בדקתי אם הוא זוכר תחנה אחרונה, אתה מתכוון לאחרי כיבוי נכון?.
זה בדיוק האזור והרכיב המדובר נמצא בתמונה שהעלתי וכתוב עליו 761.
אם כל הקווים תקינים (המעגל יפה/בתול בלי קורוזיה או משהוא ) אז זה או הרכיב הזה או הבקר שמעליו.
עדכון : בדקתי והוא לא זוכר תחנה אחרונה... תמיד עולה ב 87.5.
לדעתי ה- uPD553 (לינק שמצא בחור חכם link ) שהינו הקונטרולר הראשי אינו הבעייה. אם הייתה בו תקלה שום דבר לא היה עובד.
לדעתי בשלב זה צריך להתמקד בזיכרון CX761A או מסביבו.
הייתי בודק את המעגלים של D607, IC604 וגם את הרגליים של Address Decoder ו - Mode Decoder. מספיק שאחת מהן תנותק אפילו בגלל הלחמה קרה והפונקציה "הלכה".
לדעתי בשלב זה צריך להתמקד בזיכרון CX761A או מסביבו.
הייתי בודק את המעגלים של D607, IC604 וגם את הרגליים של Address Decoder ו - Mode Decoder. מספיק שאחת מהן תנותק אפילו בגלל הלחמה קרה והפונקציה "הלכה".
- yonim
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 566
- שם מלא: yoni Michaeli
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
- יצירת קשר:
אני לא מומחה או מבין באלקטרוניקה וקריאת סכמות, אבל האם ייכול להיות שיש סוללה שאמורה להחזיק מתח בכיבוי לתחנות?
למשל, בלוחות מחשבים, יש סוללה שהתפקיד שלה לשמור על השעון רת כשמהמחשב כבוי / מנותק מהחשמל.
למשל, בלוחות מחשבים, יש סוללה שהתפקיד שלה לשמור על השעון רת כשמהמחשב כבוי / מנותק מהחשמל.
אנשי מחשבים הם כן בני אדם.
www.facebook.com/yonim
www.facebook.com/yonim
@yonim
·זה לא המקרה.
הם השתמשו פה ברכיב זיכרון שלא צריך מתח חיצוני.
בכל אופן אין סוללה או משהוא כזה..
אתמול עברתי על הרגליים של ה NVRAM כל המתחים תקינים.. את הפקודות מגיעות לא יכולתי לראות כי הסקופ שלי לא משהוא...
·זה לא המקרה.
הם השתמשו פה ברכיב זיכרון שלא צריך מתח חיצוני.
בכל אופן אין סוללה או משהוא כזה..
אתמול עברתי על הרגליים של ה NVRAM כל המתחים תקינים.. את הפקודות מגיעות לא יכולתי לראות כי הסקופ שלי לא משהוא...
@shoko555
יכול להיות שהבעייה שהסיגנלים אינם מחזוריים. או יותר נכון כנראה עוברים רק כאשר נלחץ MEMORY SAVE. ואת זה ניתן אבל קשה מאד לתפוס ללא LOGIC ANALYZER.
תתחיל מ- CLOCKS.
התדר של ה-CLOCK שמייצר IC604 הינו סדר גודל של 18KHz. את זה סקופ פשוט יכול לראות זאת.
לפי ה- datasheet של uPC553 הוא רץ בתדר של כ- 400KHz מקסימום 1MHz. אגם את זה יכול סקופ פשוט לראות.
לפי התמונה שיש לך למעלה הסקופ לא כל כך פשוט.
יכול להיות שהבעייה שהסיגנלים אינם מחזוריים. או יותר נכון כנראה עוברים רק כאשר נלחץ MEMORY SAVE. ואת זה ניתן אבל קשה מאד לתפוס ללא LOGIC ANALYZER.
תתחיל מ- CLOCKS.
התדר של ה-CLOCK שמייצר IC604 הינו סדר גודל של 18KHz. את זה סקופ פשוט יכול לראות זאת.
לפי ה- datasheet של uPC553 הוא רץ בתדר של כ- 400KHz מקסימום 1MHz. אגם את זה יכול סקופ פשוט לראות.
לפי התמונה שיש לך למעלה הסקופ לא כל כך פשוט.