האם יש Scart מיוחד ל-S-video/RGB?
Scart רגיל מעביר composite. כאשר חיברתי בפעם הראשונה שני מכשירים תומכי RGB ב-Scart, הומלץ לי להשתמש בכבל מיוחד של Scart לאיכות RGB.
1) האם זה חובה? אם לא, האם זה סתם כדאי (למשל, כך איכות ה-RGB אפילו עוד יותר טובה)?
2) האם באותה המידה צריך/כדאי גם להשתמש בכבל Scart מיוחד לאיכות S-video (או שאולי אותו כבל של איכות RGB הוא פשוט לכל דבר שהוא לא composite?)?
תודה!
נ.ב.
כבל ה-RGB נראה די זהה לכבל Scart סטנדרטי, מלבד העובדה שהוא מוזהב ולא "סתם" בצבע אפור.
1) האם זה חובה? אם לא, האם זה סתם כדאי (למשל, כך איכות ה-RGB אפילו עוד יותר טובה)?
2) האם באותה המידה צריך/כדאי גם להשתמש בכבל Scart מיוחד לאיכות S-video (או שאולי אותו כבל של איכות RGB הוא פשוט לכל דבר שהוא לא composite?)?
תודה!
נ.ב.
כבל ה-RGB נראה די זהה לכבל Scart סטנדרטי, מלבד העובדה שהוא מוזהב ולא "סתם" בצבע אפור.
זה שטויות כבל SCART אמור להעביר את הכול. כל השאר תלוי במוצא ובכניסה.
ב-SCART בעיקרון עוברים שלושה פורמטים COMP,S-Video ו-RGB וכן חוטי בקרה.
ב-SCART בעיקרון עוברים שלושה פורמטים COMP,S-Video ו-RGB וכן חוטי בקרה.
Good software guys are like Prime numbers at first glance they look very rare, but in deep look you'll find a lot of them,
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני מניח שכשכתבת COMP התכוונת ל-COMPOSITE ולא ל-COMPONENT, כן?
בכל מקרה, הנה מאמר שכדאי לקרוא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... icle&sid=7
בכל מקרה, הנה מאמר שכדאי לקרוא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... icle&sid=7
- eladts
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- שם מלא: אלעד צור
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
שתי הערות
1. יש כבלי SCART זולים מאוד שבהם לא כל הפינים מחוברים והם מעבירים רק COMPOSITE.
2. אמנם COMPONET אינו חלק מתקן SCART אבל יש מכשירים רבים שיכולים להוציא COMPONENT דרך SCART. יש אפילו מכשירים שמוציאים אותות VESA דרך חיבור SCART ויש כמובן מתאמים מ-SCART ל-COMPONENT ול-VESA.
2. אמנם COMPONET אינו חלק מתקן SCART אבל יש מכשירים רבים שיכולים להוציא COMPONENT דרך SCART. יש אפילו מכשירים שמוציאים אותות VESA דרך חיבור SCART ויש כמובן מתאמים מ-SCART ל-COMPONENT ול-VESA.
האם יכול להיות מצב שכבל SCART מספיק יקר להעביר S-video ולא רק Composite אבל עדיין זול מדי מכדי להעביר RGB?
כמו כן, אם הממיר מוגדר על S-video והשידור לא בשחור-לבן, האם זה אומר שה-Scart אכן מעביר S-video (או במילים אחרות: מה קורה כשמגדירים S-video אבל משתמשים ב"כבל Scart זול רק ל-Composite")?
ולבסוף, האם אפשר לראות על ה-Scart באופן פיזי שהוא תומך גם ב-S-video/RGB (למשל, יותר פינים או משהו)?
כמו כן, אם הממיר מוגדר על S-video והשידור לא בשחור-לבן, האם זה אומר שה-Scart אכן מעביר S-video (או במילים אחרות: מה קורה כשמגדירים S-video אבל משתמשים ב"כבל Scart זול רק ל-Composite")?
ולבסוף, האם אפשר לראות על ה-Scart באופן פיזי שהוא תומך גם ב-S-video/RGB (למשל, יותר פינים או משהו)?
- eladts
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- שם מלא: אלעד צור
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
לא נתקלתי
בכבל SCART שמעביר S-VIDEO אך לא מעביר RGB, למרות שתיאורטית דבר כזה אפשרי. בכבלים שמעבירים רק COMPOSITE פשוט חלק מהפינים לא מחוברים והכבל פיסית דק בהרבה בהשואה לכבל שבו כל 21 הפינים מחוברים.
- FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3877
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
אני אנצל את הדיון לשאלה.
בזמנו אמר לי מרטין
SCART-1 או SVIDEO ?
2-שאני מחבר את הSCART אני רואה RGB או קומפוננט(או משו אחר?)
3 -איפה "המיקום של הSCART (לפי הסדר היורד קומפוננט ,, SVIDEO ,RGBקומפוזיט)
בזמנו אמר לי מרטין
הבוקר לקחתי את חיבור הSCART שמחובר לממיר הדיגיטלי של הוט וחיברתי אותו במקום לממיר->לDVD (ז"א מהטלויזיה לDVD ) האיכות לא רעה. השויתי את איכות התמונה לחיבורים 1-קומפוזיט2-SVIDEO . הקומפוזיט היה הנחות .השאלה שלי מה עדיף ?- את הוידאו מה-DVD תחבר ישירות לטלויזיה, אין צורך לחבר לרסיבר. רצוי לחבר בחיבור האיכותי ביותר לפי המכנה המשותף הגבוה ביותר בין הטלויזיה וה-DVD לפי הסדר היורד הבא:
קומפוננט
RGB
SVIDEO
קומפוזיט (ה-RCA הצהוב)...
SCART-1 או SVIDEO ?
2-שאני מחבר את הSCART אני רואה RGB או קומפוננט(או משו אחר?)
3 -איפה "המיקום של הSCART (לפי הסדר היורד קומפוננט ,, SVIDEO ,RGBקומפוזיט)
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
1. SCART עדיף.
2. RGBcvS (קרא את המאמר על SCART).
3. SCART RGB הוא באותה רמה כמו קומפוננט.
2. RGBcvS (קרא את המאמר על SCART).
3. SCART RGB הוא באותה רמה כמו קומפוננט.