שרשור תגובות: הבית החכם מגיע למזגן – הכירו את SENSIBO

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #1 

למאמר: הבית החכם מגיע למזגן – הכירו את SENSIBO

תמונה

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

רוב תודות על המאמר.

כתיבה מעולה אך המוצר נשמע מאוד מאכזב. מובן שיש מגבלה טכנולוגית מסוימת לעניין ולכן במצב כזה לדעתי חובה קודם כל להתגבר עליה, שהיא למעשה בבסיסו של העניין, ולאחר מכן לייצר את הפתרון השלם.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

olorin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2002
נתן תודות: 236 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

שליחה #3 

תודה (Y)
היה מעניין לקרוא.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1206
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 150 פעמים

שליחה #4 

@Catskinner
תודה על הסקירה המפורטת.
מספר הערות מניסוני האישי (אני עובד עם אייפון אז לא מכיר את האופציות החסרות באנדרואיד):
1. את הפוד אפשר למקם במרחק של 2-3 מטרים מעינית המזגן ואז נפתרת בעיית חוסר הדיוק בטמפ' והלחות (תמונה מצורפת).
2. סנסיבו עובד אצלי מול בקר vera דרך ערוץ Maker ב-IFTTT. אומנם ההגדרה הראשונית מעט מסורבלת (כרגע אין פלאגין ל-vera), אבל מרגע שהגדרתי את זה זה עובד ללא בעיות. מסונכרן מול מד טמפ' ממערכת ה-vera ונדלק ונכבה על פיו. במעבר למצבי away ו-vacation המזגן נכבה בצורה אוטומטית ונדלק בטמפ' הנכונה כאשר אני או אשתי מתקרבים לבית.
3. נושא ההיזון החוזר אכן בעייתי, אבל ניתן להתגבר עליו ע"י העלמת השלט המקורי של המזגן ושליטה רק דרך האפליקציה או ממשק הבית החכם (במקרה שלי vera).
4. לדעתי אפשרות לוח הזמנים באפליקציה טובה בהרבה ממה שנותן השלט של המזגן. ניתן להגדיר עשרות שורות לעומת 2 לוחות זמנים בלבד אצלי בשלט. גם אופציית הטיימר המובנה נוחה יותר מאופציית הsleep אצלי במזגן.

מסכים שהמוצר עדיין לא מושלם ושחסרים מספר דברים קריטיים שהובטחו בסרטון באתר גיוס ההמונים, אבל הצוות של סנסיבו עובד בצורה יפה מול קבוצת beta-users מכל העולם במטרה לשפר את המוצר ומוציא עידכונים רבים לאפליקציה, ולדעתי נמצא בדרך הנכונה.

בהשוואה לשלט של מזגן, אין ספק שמדובר במוצר שמתעלה עליו בכמה דרגות וקצת מפתיע אותי שאתה חושב אחרת. רק האופציה של הדלקת המזגן בקיץ, כאשר אתה מתקרב הביתה - הגדרה פשוטה ע"י IFTTT, זו מכת מחץ לשלט הרגיל.
בהשוואה למערכות בית חכם אחרות, כמובן שלמוצר יש חסרונות רבים, אבל לא נראה לי שלשם כיוונו כאשר חשבו על המוצר. המטרה היתה לתת למזגן הישן שכל, ואת זה הם כמעט מצליחים לעשות באופן מושלם.

אני אישית מוכר את המוצר שברשותי מכיוון שפלאגין ל-vera לא נראה באופק הקרוב..
מיקום פוד מתחת לעינית המזגן
 מיקום פוד מתחת לעינית המזגן

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #5 

ברגע שהמוצר לא אומר לך אם המזגן דולק או כבוי, אני לא מוצא לזה אף היתרון.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

@morgi23
·
אני חושב שדי ברור מקריאת המאמר מדוע אני מעדיף להשתמש בשלט המקורי.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #7 

תודה על הסקירה המקיפה.
לי באופן אישי נמאס מכל המכשירים ה"חכמים" שכל אחד מהם דורש חיבור לשרת חיצוני של החברה בשביל לפעול. יש לי רשת wifi מצויינת בבית ואני ממש לא רוצה שכל מוצר "חכם" שיש לי בבית (סוויצ'ר, סנסיבו, שרת NAS, טוסטר משולשים...) יפתח חיבור נפרד כל פעם לשרת אחר.
שלא לדבר על זה שאם מחר החברה נסגרת, הלך המוצר...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

integer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 138
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #8 

גג 200 שקלים זה מה שעלות לעלות מוצר כזה
799 שקל??? מה קרה הייתם בים??

כרגיל מוצר כזה ישאר בנישה של הנישה...
תלמדו מרמי לוי קופיקס וכו' - מעט רווח פר יחידה והקיפים גדולים!

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

@integer
·
בית חכם הוא עדיין תחום נישה בכללותו אבל נושא המחיר לצרכן זה משהו שכל אחד צריך להחליט בעצמו כי לכל דבר יש נקודת מחיר שבה מישהו מחליט שזה משתלם או יקר עבורו.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

Catskinner כתב:@morgi23
·
אני חושב שדי ברור מקריאת המאמר מדוע אני מעדיף להשתמש בשלט המקורי.
...
הבנתי למה אתה חושב ככה ואני אישית לא מסכים עם כל הדברים.
כמו שכתבתי לפני, כנראה שאתה, אני ועוד רבים כאן בפורום, הם לא קהל היעד של המוצר.

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

@morgi23
·
אתה רואה שיש בכל זאת משהו שאנחנו שנינו מסכימים עליו.

tomerR
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 346
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #12 

@Catskinner
·
ממה שאני מבין אחרי שקראתי את הסקירה (המצויינת), סנסיבו אמור לנטר את טמפ' החדר לפי החיישן טמפ' בפוד ולשלוח למזגן פקודות בהתאם לטמפ' שמוגדרת באפ' . עד כמה שאני ידוע, הפונקציונאליות הזו עדיין לא קיימת לכן ההשוואה למצב ifeel בשלט לא כל כך רלוונטית .

אני עם ios והאפשרות "anticipate my arrival" כלומר הפעלת המזגן לפי מיקום הטלפון (geolocation) לא ממש עובדת לי. גם הIFTTT עובד בצורה דיי מוגבלת של כיבוי/הדלקה בלבד , לפחות בפעם האחרונה שניסיתי אותו.

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

@tomerR

אני אנסה לחדד: בסופו של דבר השאלה המרכזית בסקירה הייתה האם השימוש בסנסיבו נותן שליטה בטמפרטורה טובה כמו זו שאני מקבל כרגע בלעדיו והאם התכונות הנוספות שיש למוצר מעניקות ערך מוסף עבור המשתמש.

לצערי ובתור בעליו של מערכת סנסיבו, אני באמת מצר על כך, בחלק הראשון התשובה שלילית. מדוע זה כך מעניין אולי את מנהלי המוצר ואת המפתחים אבל זה בעל חשיבות משנית עבור המשתמש אם הוא מרגיש שקר לו או חם לו מידי. לכן אני גם לא מקבל את הטענה שכדי להיות "פייר" הייתי צריך לוותר על פונקציה שבה אני משתמש כל הזמן בטוענה שפונקציה זו לא נמצאת במוצר שנבדק.

לכן סדרת המדידות השנייה לא נועדה להוכיח שמכשיר מסויים מדייק יותר מהשני, אלא לבדוק האם לתחושות של קר לי/חם לי היה ביסוס במציאות וגובו במספרים. התשובה לכך היא חיובית באופן חד משמעי.

בסוגיית הערך המוסף, אז ברור שזה תלוי כבר בהמון גורמים וסיבות ושכל אחד צריך לעשות את החשבון שלו לבד. כאן אפשר רק לדווח על מה מסוגל המכשיר לעשות ובמה היכולות האלו עשויות להשפיע על השימוש במצבים מסויימים, כאשר המצב שעיניין אותנו ועליו התמקדתי היה שילוב במערכת של בית חכם. בהקשר הזה הגעתי למסקנות שפורטו בכתבה וזכותו של כל אחד להחליט שהמסקנות האלו אינן נוגעות לו. נהפוך הוא, אני אפילו מעודד כל אחד להגיע למסקנות משלו והסיבה שפורום זה קיים ושניתן להגיב על הכתבות הוא בדיוק כדי שנוכל לנהל דיון ולהחליף דעות ומסקנות.

בנוגע ל geofencing, הפונקציה הזו לא קיימת עדיין באנדרואיד ולי לא הייתה גישה לאייפון במהלך הסקירה כדי לבדוק אותה. כך שאני לא יכול לחוות על זה דעה וזה לא הוגן לכתוב על משהו שלא נבדק כלל. אני אישית הייתי שמח לקבל פירוט של מה ניסית לעשות ומדוע לדעתך זה לא עונה לציפיות. בנוגע ל IFTTT אז אני חייב לציין שאם יש חיסרון, אז זה לדעתי לא בגלל הסנסיבו. ה IFTTT בבסיס מאוד מגביל את התרחישים שהוא מסוגל לייצר היות ואין שם בכלל ELSE או כל התניה נוספת מעבר ל IF THIS THAN DO THAT. מצד שני לדעתי בהחלט מגיע לחברה צל"ש על כך שהשקיעה בשילוב ה IFTTT ועשתה זאת ברמת אמינות גבוהה.

tomerR
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 346
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #14 

@Catskinner

הבעיה שבסיקור שלך התייחסת לפונקציונליות בסנסיבו שעדיין שלא קיימת. זה נכון שזה לא צריך לעניין אותך או אותי ביחס של "האם חם/קר אז צריך להפעיל את המזגן" אבל מה הטעם בלכתוב ביקורת שלילית על תכונה במוצר שלא קיימת והיא בגדר עתידית?

לגבי IFTTT, עכשיו בדקתי שוב: יצרתי חוק שאמור להדליק את המזגן בכניסה לאזור ביתי. הגעתי הביתה, המזגן לא היה דלוק. באפ' של IFTTT היה מצוין שנכנסתי לאזור אבל את הפקודה לסנסיבו הוא לא העביר. דיי בטוח שזו בעיה עם ה geofencing של IFTTT עצמו, שכן הזמן בו הופיע שנכנסתי , מתאים לזמן שפתחתי את האפ' ולא לזמן שהגעתי לאזור הבית..

·

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

מעולם לא התיחסתי אם יש או אין משהו דומה ל I Feel בסנסיבו. אפשר אולי להסיק את זה מהנאמר אבל מה שכתבתי הוא שההתנהגות של המזגן שונה באופן מהותי בין היום שבו הוא הופעל עם השלט במצב I Feel לבין היום שבו הוא הופעל עם הסנסיבו. אתה יכול לשאול שאלה יותר לגיטימית והיא מדוע בכלל טרחתי לבצע השוואה על שמירת הטמפרטורה ורמת הנוחות בחדר אבל אז אפנה אותך לדף הפרוייקט ולסרטון שבו אחת הנקודות שמועלית שוב ושוב היא שהסנסיבו הופך את המזגן לחכם יותר ושבאיזה שהוא שלב אוכל אפילו לשכוח מהפעלתו ולכן השווואה כזו התבקשה מאליה.

הלכה למעשה היום בבית אנו חוזרים כל הזמן לשימוש בשלט ונמנעים מהפעלה דרך האפליקציה. כך שבמבחן התוצאה הסנסיבו נכשל.

לטריגרים של IFTTT יש השהייה שעשויה להגיע לעד 15 דקות עם Geofencing. עשיתי פעם נסיון שבו כניסה לאיזור מסויים הייתה אמורה להעביר את הטלפון שלי למצב "שקט". בפעם הראשונה זה בכלל לא קרה, בפעם השניה גם לא, בפעמים הבאות הייתה השהייה ארוכה אבל שמתי לב שהתגובה ל TRIGGER הלכה והתקצרה עם הזמן. אין לי מושג מה הסיבה לכך והאם זה קשור באיזה "למידה" מצד IFTTT או תיקון של באג כי היום ברגע שאני נוסע דרך צומת ירקון, הטלפון עובר למצב שקט באופן מיידי. כך שיש תקווה שגם אצלך זה ישתפר עם הזמן.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

@Catskinner
מה ש- @tomerR מנסה להגיד זה שבסרטון של סנסיבו מציגים פונקציה שעדיין בפיתוח והם לא שיחררו אותה.
כרגע אין בקרת טמפ' על פי חיישן הטמפ' המובנה ב-POD, ה-POD לא שולח פקודות כיבוי/הדלקה למזגן על פי הטמפ' שהוא מנטר.
זאת אומרת שאם שאתה מפעיל את המזגן על 25 מעלות זה כמו שתפעיל אותו עם השלט (ללא ifeel), על 25 מעלות.
מכאן, שההשוואה שביצעת בפועל היא בעצם של מצב ifeel מול הפעלה רגילה של המזגן (שבה הטרמוסטט הפנימי מנתק את גוף החימום).
מקווה שברור יותר.

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

את הטיעון הזה אני כבר קיבלתי ואפילו הבנתי. בפועל המוצר אמור לספק הפעלה של מזגן עם אופציה של שליטה מרחוק. את החלק הראשון הוא עושה פחות טוב מהשלט המקורי והחלק השני בעייתי בגלל חוסר בהיזון חוזר ומודעות. עד כה לא הוסבר לי מדוע הממצאים שלי אינם נכונים והדיון נגרר לשיטות ולדרכים שבהם הסנסיבו מנטר את הטמפרטורה בחדר.

לדעתי - ובסופו של דבר אני יכול רק להציג את הדעה שלי - כל הדיון האם יש או אין משהו משהו דומה ל I Feel בסנסיבו ואיך בדיוק הפוד שולט על המזגן הוא דיון שנגרר לכיוון מוטעה היות ובהסברים אי אפשר לשנות תנאים קיימים. אפשר להסביר לאדם שהיום קר לו בגלל שבחוץ חורף ויורד גשם, בניגוד לביקור האחרון שלו שהיה באוגוסט בעצם ההסבר יכולת לגרום לו להרגיש חם יותר, גם אם הוא יקבל את ההסבר שעכשיו באמת חורף.

בקיצור, האם הסבר על פעולת הסנסיבו ועל קיומו או חוסר קיומו של מנגנון טרמוסטטי רציף יש אפשרות לשנות את הטמפרטורה בחדר? בוודאי שלא.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5010
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #18 

אם אין היזון חוזר ואתה לא יודע בוודאות (לפי האפלקציה) אם המזגן דולק או לא אז זה חסר טעם .

אני לא הייתי רוצה לחשוב שכיביתי את המזגן מהסלולארי דקה אחרי שיצאתי מהבית ולגלות שהוא לא כבה ונשאר פעיל עד שחזרתי בלילה הביתה .

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

Catskinner כתב:עד כה לא הוסבר לי מדוע הממצאים שלי אינם נכונים והדיון נגרר לשיטות ולדרכים שבהם הסנסיבו מנטר את הטמפרטורה בחדר.
...
בשביל להבין יותר טוב למה אני מתכוון, תבדוק גרף נוסף של הפעלת המזגן דרך השלט ללא Ifeel. אני משוכנע שתקבל את אותו גרף של "שיני מסור" שהתקבל בהפעלה עם סנסיבו.
כל מה שסנסיבו כרגע עושה זה לדליק את המזגן ולכבות אותו. הוא לא מווסת טמפ'.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #20 

אני לא מבין איך אנשים מצפים לקבל עדכון של מצב המזגן ממוצר שמחליף את השלט. נגיד במזגן אלקטרה, אין שום דרך לדעת מה המצב המזגן חוץ מלבדוק אם הוא דלוק.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”