דאק ישן
אני שוקל לאחרונה הוספת דאק למערכת, וחשבתי ללכת על משהו טוב וישן.
ואז נתקלתי באחד הפורומים במשפט הזה:
"אפשר להשוות את השימוש בדאק ישן לשימוש במצלמה דיגיטלית משנות ה-90. מצלמה שעלתה 400 דולר ב2008 מביסה מצלמה שעלתה 12000 דולר ב1996 ואפילו מצלמה בטלפון של היום מביסה אותה.
אז מה דעתכם לגבי דאק נחשב בן 10-15?
ואז נתקלתי באחד הפורומים במשפט הזה:
"אפשר להשוות את השימוש בדאק ישן לשימוש במצלמה דיגיטלית משנות ה-90. מצלמה שעלתה 400 דולר ב2008 מביסה מצלמה שעלתה 12000 דולר ב1996 ואפילו מצלמה בטלפון של היום מביסה אותה.
אז מה דעתכם לגבי דאק נחשב בן 10-15?
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
דעתי היא שכל מקרה לגופו. יש דאקים מפעם שיכולים להאכיל דאקים של היום אבק. עם זאת, הדאקים המעולים של פעם לא יתעלו על הטובים של היום, אלא על הבסיסיים עד בינוניים. בסוף התהליך יש פה עניין של קדמה טכנולוגית - ג'יטר, קלוק ושאר האלמנטים שיוצרים הבדל.
מצד שני אתה כבר יודע שיש פנינים כמו הבל קנטו 2, אז מה אתה מחפש אישורים?
מצד שני אתה כבר יודע שיש פנינים כמו הבל קנטו 2, אז מה אתה מחפש אישורים?
- harel
- חבר ותיק

- תגובות: 1244
- שם מלא: harel
- נתן תודות: 559 פעמים
- קיבל תודות: 533 פעמים
התשובה בגוף השאלה ורן בעצם ענה לעניין - אני מסכים איתו.
יש לי DAC "ישן" של PS-AUDIO ULTRALINK II (ארה"ב)
הוא בנוי כמו טאנק, עם ספק רציני, רכיבים וארכיטקטורה שהשתמשו בהם טובי המתכננים (כמו MARK LEVINSON ו BELL CANTO כמו שרן כתב למעלה), הוא מכניס בכיס הרבה מאוד DAC מודרניים שעולים כחדשים אלפי שקלים. ועולה עד היום בארה"ב 700-900 $ (לא רע למכשיר משנות ה 2000, והאמן לי שהאמריקאים יודעים ברוב המקרים על מה הם משלמים - אתה גם מוזמן לשמוע.)
USB IS an ISSUE
הדבר היחיד שהוספתי הוא חיבור ל USB כדי שניתן יהיה להזין אודיו ממחשב דרך הממשק הזה.
(לא סיפור יקר ואינני חושב שצריך לשפוך "הרבה כסף" על הממשק הזה..)
אני השתמשתי ב DONGLE של M2TECH. והתוצאה פשוט מרנינה
לאחרונה בדקתי גם USB SPDIF TO COAX מתוצרת סין וקבלתי תוצאה טובה גם כן.
אני אישית לא הייתי "רץ" ל DACS המודרניים בעלי "רזולוציות" מטורפות לפני שבחנתי כמה אופציות VINTAGE.
בטח אמשוך בכך אש.. אבל האוזניים שלי ממש לא מבדילות בין 192 ל 256 K ובין 16 ל 24 (או 32) BIT
ממליץ לבחון כל הצעה ראויה.
גם לפני 10-15 שנה היו DACS טובים כמו של DELTEC ,AUDIO ALCHEMY ורבים אחרים.
Sic transit gloria mundi...
יש לי DAC "ישן" של PS-AUDIO ULTRALINK II (ארה"ב)
הוא בנוי כמו טאנק, עם ספק רציני, רכיבים וארכיטקטורה שהשתמשו בהם טובי המתכננים (כמו MARK LEVINSON ו BELL CANTO כמו שרן כתב למעלה), הוא מכניס בכיס הרבה מאוד DAC מודרניים שעולים כחדשים אלפי שקלים. ועולה עד היום בארה"ב 700-900 $ (לא רע למכשיר משנות ה 2000, והאמן לי שהאמריקאים יודעים ברוב המקרים על מה הם משלמים - אתה גם מוזמן לשמוע.)
USB IS an ISSUE
הדבר היחיד שהוספתי הוא חיבור ל USB כדי שניתן יהיה להזין אודיו ממחשב דרך הממשק הזה.
(לא סיפור יקר ואינני חושב שצריך לשפוך "הרבה כסף" על הממשק הזה..)
אני השתמשתי ב DONGLE של M2TECH. והתוצאה פשוט מרנינה
לאחרונה בדקתי גם USB SPDIF TO COAX מתוצרת סין וקבלתי תוצאה טובה גם כן.
אני אישית לא הייתי "רץ" ל DACS המודרניים בעלי "רזולוציות" מטורפות לפני שבחנתי כמה אופציות VINTAGE.
בטח אמשוך בכך אש.. אבל האוזניים שלי ממש לא מבדילות בין 192 ל 256 K ובין 16 ל 24 (או 32) BIT
ממליץ לבחון כל הצעה ראויה.
גם לפני 10-15 שנה היו DACS טובים כמו של DELTEC ,AUDIO ALCHEMY ורבים אחרים.
Sic transit gloria mundi...
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
- capten
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 511
- נתן תודות: 105 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
דאק חדש וטוב
שלום בני
בתחום הדיגיטלי חלו המון התפתחיות ושיפורים.
אני ממליץ לך על הדאק הזה
http://www.amazon.com/HRT-MUSIC-STREAME ... B0038O4UFQ
פשוט ולא יקר.
אתה גם מוזמן להאזין לו אצלי.
בתחום הדיגיטלי חלו המון התפתחיות ושיפורים.
אני ממליץ לך על הדאק הזה
http://www.amazon.com/HRT-MUSIC-STREAME ... B0038O4UFQ
פשוט ולא יקר.
אתה גם מוזמן להאזין לו אצלי.
- Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 542
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
מהניסיון שלי, התמורה של ברווזים ישנים היא מדהימה, כל עוד היה מדובר בHIGH END של התקופה.
לאחרונה עברתי מDAC מודרני (ונחשב מאוד) לDAC מתחילת שנות ה90.. המכשיר נקרא EAD DSP7000, אין לו USB, הוא לא מנגן HI REZ והוא בהחלט נשמע הרבה יותר טוב מכל דבר אחר שהיה אצלי, הוא כל כך מוצלח שהוא אפילו מתחרה בסט אפ האנלוגי שלי. כדי לחבר מחשב הוספתי לו מעגל USB TO SPDIF נחמד.. דרך אגב, גם בתחום הזה שווה מאוד להשקיע והמזל הוא שהעלויות לא מאוד גדולות (קיט מעולה יגיע במקסימום ל100 דולר).
לאחרונה עברתי מDAC מודרני (ונחשב מאוד) לDAC מתחילת שנות ה90.. המכשיר נקרא EAD DSP7000, אין לו USB, הוא לא מנגן HI REZ והוא בהחלט נשמע הרבה יותר טוב מכל דבר אחר שהיה אצלי, הוא כל כך מוצלח שהוא אפילו מתחרה בסט אפ האנלוגי שלי. כדי לחבר מחשב הוספתי לו מעגל USB TO SPDIF נחמד.. דרך אגב, גם בתחום הזה שווה מאוד להשקיע והמזל הוא שהעלויות לא מאוד גדולות (קיט מעולה יגיע במקסימום ל100 דולר).
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
·Tankpopper כתב:מהניסיון שלי, התמורה של ברווזים ישנים היא מדהימה, כל עוד היה מדובר בHIGH END של התקופה.
לאחרונה עברתי מDAC מודרני (ונחשב מאוד) לDAC מתחילת שנות ה90.. המכשיר נקרא EAD DSP7000, אין לו USB, הוא לא מנגן HI REZ והוא בהחלט נשמע הרבה יותר טוב מכל דבר אחר שהיה אצלי, הוא כל כך מוצלח שהוא אפילו מתחרה בסט אפ האנלוגי שלי. כדי לחבר מחשב הוספתי לו מעגל USB TO SPDIF נחמד.. דרך אגב, גם בתחום הזה שווה מאוד להשקיע והמזל הוא שהעלויות לא מאוד גדולות (קיט מעולה יגיע במקסימום ל100 דולר)....
אז אפשר לומר שזה דאק וינטאג'...
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
לאחרונה נשבר לי מהדאק הסיני. עברתי מדאק חמוץ מתוק לדאק ברוטב שום-דבש שומשום. מומלץ בחום (אבל לא יותר מידי - שלא יישרף). 
לפני שנה בערך
עשיתי השוואה אצלי בין ממיר יקר (מאוד) ומודרני (בן שנתיים בערך) ומאוד נחשב במגזר האודיופילי עם כוונות ממשיות מצידי לשפוך כסף ולרכוש, ההשוואה נעשתה מול ממיר איכותי ומושקע מאוד שגם עלה המון כסף בזמנו אך וותיק יחסית.
העדפתי לטעמי האישי באופן דיי גורף את הממיר הוותיק שפשוט היה נשמע בתוצאה הכללית לטעמי האישי טוב (הרבה יותר )
לשמחתי חסכתי כסף (שהושקע במקום אחר וחשוב יותר).
עשיתי השוואה אצלי בין ממיר יקר (מאוד) ומודרני (בן שנתיים בערך) ומאוד נחשב במגזר האודיופילי עם כוונות ממשיות מצידי לשפוך כסף ולרכוש, ההשוואה נעשתה מול ממיר איכותי ומושקע מאוד שגם עלה המון כסף בזמנו אך וותיק יחסית.
העדפתי לטעמי האישי באופן דיי גורף את הממיר הוותיק שפשוט היה נשמע בתוצאה הכללית לטעמי האישי טוב (הרבה יותר )
לשמחתי חסכתי כסף (שהושקע במקום אחר וחשוב יותר).