דאק ישן

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #1 

אני שוקל לאחרונה הוספת דאק למערכת, וחשבתי ללכת על משהו טוב וישן.

ואז נתקלתי באחד הפורומים במשפט הזה:
"אפשר להשוות את השימוש בדאק ישן לשימוש במצלמה דיגיטלית משנות ה-90. מצלמה שעלתה 400 דולר ב2008 מביסה מצלמה שעלתה 12000 דולר ב1996 ואפילו מצלמה בטלפון של היום מביסה אותה.

אז מה דעתכם לגבי דאק נחשב בן 10-15?

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #2 

דעתי היא שכל מקרה לגופו. יש דאקים מפעם שיכולים להאכיל דאקים של היום אבק. עם זאת, הדאקים המעולים של פעם לא יתעלו על הטובים של היום, אלא על הבסיסיים עד בינוניים. בסוף התהליך יש פה עניין של קדמה טכנולוגית - ג'יטר, קלוק ושאר האלמנטים שיוצרים הבדל.

מצד שני אתה כבר יודע שיש פנינים כמו הבל קנטו 2, אז מה אתה מחפש אישורים? ;-)

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
שם מלא: harel
נתן תודות: 559 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #3 

התשובה בגוף השאלה ורן בעצם ענה לעניין - אני מסכים איתו.

יש לי DAC "ישן" של PS-AUDIO ULTRALINK II (ארה"ב)
הוא בנוי כמו טאנק, עם ספק רציני, רכיבים וארכיטקטורה שהשתמשו בהם טובי המתכננים (כמו MARK LEVINSON ו BELL CANTO כמו שרן כתב למעלה), הוא מכניס בכיס הרבה מאוד DAC מודרניים שעולים כחדשים אלפי שקלים. ועולה עד היום בארה"ב 700-900 $ (לא רע למכשיר משנות ה 2000, והאמן לי שהאמריקאים יודעים ברוב המקרים על מה הם משלמים - אתה גם מוזמן לשמוע.)

USB IS an ISSUE

הדבר היחיד שהוספתי הוא חיבור ל USB כדי שניתן יהיה להזין אודיו ממחשב דרך הממשק הזה.
(לא סיפור יקר ואינני חושב שצריך לשפוך "הרבה כסף" על הממשק הזה..)
אני השתמשתי ב DONGLE של M2TECH. והתוצאה פשוט מרנינה
לאחרונה בדקתי גם USB SPDIF TO COAX מתוצרת סין וקבלתי תוצאה טובה גם כן.

אני אישית לא הייתי "רץ" ל DACS המודרניים בעלי "רזולוציות" מטורפות לפני שבחנתי כמה אופציות VINTAGE.
בטח אמשוך בכך אש.. אבל האוזניים שלי ממש לא מבדילות בין 192 ל 256 K ובין 16 ל 24 (או 32) BIT
ממליץ לבחון כל הצעה ראויה.
גם לפני 10-15 שנה היו DACS טובים כמו של DELTEC ,AUDIO ALCHEMY ורבים אחרים.
Sic transit gloria mundi...
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!

capten
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 511
נתן תודות: 105 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

דאק חדש וטוב

שליחה #4 

שלום בני
בתחום הדיגיטלי חלו המון התפתחיות ושיפורים.
אני ממליץ לך על הדאק הזה
http://www.amazon.com/HRT-MUSIC-STREAME ... B0038O4UFQ
פשוט ולא יקר.
אתה גם מוזמן להאזין לו אצלי.

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #5 

מהניסיון שלי, התמורה של ברווזים ישנים היא מדהימה, כל עוד היה מדובר בHIGH END של התקופה.

לאחרונה עברתי מDAC מודרני (ונחשב מאוד) לDAC מתחילת שנות ה90.. המכשיר נקרא EAD DSP7000, אין לו USB, הוא לא מנגן HI REZ והוא בהחלט נשמע הרבה יותר טוב מכל דבר אחר שהיה אצלי, הוא כל כך מוצלח שהוא אפילו מתחרה בסט אפ האנלוגי שלי. כדי לחבר מחשב הוספתי לו מעגל USB TO SPDIF נחמד.. דרך אגב, גם בתחום הזה שווה מאוד להשקיע והמזל הוא שהעלויות לא מאוד גדולות (קיט מעולה יגיע במקסימום ל100 דולר).

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #6 

Tankpopper כתב:מהניסיון שלי, התמורה של ברווזים ישנים היא מדהימה, כל עוד היה מדובר בHIGH END של התקופה.

לאחרונה עברתי מDAC מודרני (ונחשב מאוד) לDAC מתחילת שנות ה90.. המכשיר נקרא EAD DSP7000, אין לו USB, הוא לא מנגן HI REZ והוא בהחלט נשמע הרבה יותר טוב מכל דבר אחר שהיה אצלי, הוא כל כך מוצלח שהוא אפילו מתחרה בסט אפ האנלוגי שלי. כדי לחבר מחשב הוספתי לו מעגל USB TO SPDIF נחמד.. דרך אגב, גם בתחום הזה שווה מאוד להשקיע והמזל הוא שהעלויות לא מאוד גדולות (קיט מעולה יגיע במקסימום ל100 דולר).
...
·
אז אפשר לומר שזה דאק וינטאג'...
.Anything can be done, but it's only done if it's done

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #7 

לאחרונה נשבר לי מהדאק הסיני. עברתי מדאק חמוץ מתוק לדאק ברוטב שום-דבש שומשום. מומלץ בחום (אבל לא יותר מידי - שלא יישרף). :קריצה:

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #8 

לפני שנה בערך
עשיתי השוואה אצלי בין ממיר יקר (מאוד) ומודרני (בן שנתיים בערך) ומאוד נחשב במגזר האודיופילי עם כוונות ממשיות מצידי לשפוך כסף ולרכוש, ההשוואה נעשתה מול ממיר איכותי ומושקע מאוד שגם עלה המון כסף בזמנו אך וותיק יחסית.
העדפתי לטעמי האישי באופן דיי גורף את הממיר הוותיק שפשוט היה נשמע בתוצאה הכללית לטעמי האישי טוב (הרבה יותר )
לשמחתי חסכתי כסף (שהושקע במקום אחר וחשוב יותר).

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”