Vizio M55-C2 חוות דעת מעודכנת + הצעת כיול

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20193
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2612 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

חשבתי שלאחר חודש של שימוש אפתח נושא כאן בפורום, גם כי הנושא המקורי מת וגם כי רציתי לפרסם את תוצאות הכיול שלי עם הקושחה האחרונה 1.3.15B-UHD. (אמורה כנראה לצאת בקרוב גרסא נוספת, 1.3.23)
העתקתי את החוות דעת שלי מהשרשור של הויזיו, אך ערכתי אותה. הוספתי מידע רלוונטי והורדתי מידע שכבר לא רלוונטי.

עלתה השאלה איך רמת השחורים של הטלויזיה בהשוואה ל-CRT היוצאת. ולמען האמת שהשחורים מדהימים. אין לי איך להשוות אותה לפלסמה\OLED, אבל אין לי שום תלונה על הטלויזיה בתחום הזה בכלל. כאשר צופים בטלויזיה בחדר מואר, אין צורך להפעיל את ה-FALD, הכל פשוט שחור כאילו המסך כבוי, לפחות לדעתי. בחדר חשוך כמובן אפשר לשים לב שהמסך לא שחור לחלוטין, ואז הפעלת ה-FALD בהחלט פותרת את הבעיה.
לאחר מספר ניסיונות נראה שהחיישן שלי לא מסוגל למדוד בצורה מדוייקת את רמת השחורים של המסך, ולכן אני לא יכול לבדוק במדוייק מה הניגודיות של המסך, הסתמכתי על המדידות שבוצעו ע"י RTINGS לצורך הכיול.

כרגע רוב אתרי הביקורות מכיילים את המסכים שלהם ל-GAMMA של 2.2 או 2.4 בצורה אחידה. לאחר שכיילתי את הטלויזיה לגאמא 2.4, שמתי לב שעומק הצבעים בתמונה היה מדהים אך הופיעה תופעת ה-Black crush, איזורים כהים בתמונה נראו פשוט שחורים לגמרי והיה בלתי אפשרי להבחין בפרטים, זה היה דיי מציק.
לאחר כיול לגאמא 2.15, השחורים נראו מצויין אבל בסצינות בהירות היה חסר עומק והתמונה נראתה דהויה.
חפירה בשרשור בפורום AVS הניבה את הרעיון שהטלויזיה הזו מיועדת לעבוד עם סטנדרט גאמא חדש בשם BT.1886. בקצרה, כאשר מכיילים לפיו, הוא אמור לגרום לכל מסך להציג תמונה ברמת פירוט דומה (עד כמה שניתן) לCRT. אתמול החלטתי לנסות את זה ולאחר כמה שעות צפיה נראה שזו האופציה הטובה ביותר. דרך אגב, הטלויזיה מגיעה עם כיול בסיסי ל BT.1886, והוא לא רע.

איכות התמונה של הטלויזיה כסטנדרט לא רעה בכלל, אך לפי דעתי, לאחר כיול התמונה פשוט הרבה יותר טובה.
גווני האפור (grey scale) לא משהו בהגדרות המקוריות. לאחר משחק קצר עם הכיוונים אפשר להגיע ל-grey scale מצויין, אך אז מגיע המשחק עם עקומת הגאמא, מה שלוקח לא מעט זמן כדי להגיע לתוצאה משביעת רצון.
כמובן טמפרטורת הצבעים התייצבה על 6500K.
לאחר הכיול התוצאה בתוכן HD איכותי מדהימה לדעתי. עומק ודיוק הצבע בסצינות בהירות מרשים מאד והכל נראה פשוט אמיתי. גווני עור הפנים של השחקנים נראה אמיתי מאד ולא מעוות.

איכות התמונה של הטלויזיה בהצגת תוכן SD של יס, מזוויעה למדי, למרות שמצד שני אין לי כל כך למה להשוות.
את הממיר הגדרתי על AUTO, והוא מתאים את הרזולוציה של השידור לערוץ הספציפי. תכני SD משודרים ב 720x576 בזמן שתכני HD משודרים ב 1080i ובסה"כ איכות התמונה משביעת רצון. לא מדהימה, אך טובה בהחלט ואין לי תלונות.
לאחר קצת התעסקות עם המחשב כדי שינגן תוכן 4K ללא קרטועים, כל מה שאני יכול להגיד הוא שנשארתי פעור פה מהיופי של התמונה. אפילו אם אני מתישב 1.5 מטר מהמסך, רואים פשוט מדהים.
תוכן 1080P נראה מצויין, אך בעיקר תלוי באיכות המקור עצמו.

לנקודות הקצת פחות טובות:
בסצנות כהות אפשר להבחין בקלות במריחות. לדוגמא אם בן אדם עובר מצד אחד של המסך לצד השני, אפשר לראות ghosting בקלות.
בעיקרון, לי זה טיפה קופץ לעין, אבל זה לא משהו קריטי וקורה רק במצבים מסויימים.
הבעיה נפתרה לאחר כיבוי אופציות ה-NOISE REDUCTION. לאחר כיבוי הפיצ'ר הזה התמונה חדה, ולא הצלחתי לשים לב לתופעה מעבר למספר סצינות מאד קטן ולא משמעותי.
דבר נוסף שקצת מציק לי הוא שבסצינות בהירות עם גוון אחיד על חלק גדול של המסך אפשר לראות את המטריצה של התאורה האחורית. אני מניח שבסופו של דבר אתרגל לזה וזה יציק לי קצת פחות. שוב זה לא משהו רציני מאד ואני מניח שזה קיים גם בהרבה מסכים אחרים.
אז או שהתרגלתי לתופעה, או שהכיול עזר להקטין אותה. לאחר חודש של שימוש והכיול מאתמול, היה קשה מאד לשים לב לזה.
דבר נוסף, העובדה שלטלויזיה יש שתי רגליים בצדי המסך ולא רגל אחת במרכז אולי תורמת למראה אסטטי ויפה, אך מצד שני זה גם אומר שאם הטלויזיה לא הולכת להתלות על קיר, היא מחייבת אותך במעמד רחב מאד, לטלויזיה שלי - "55 דרוש משטח ברוחב של 120ס"מ כדי שהיא תכנס ללא דאגה.
מאחר וכרגע אני לא הולך להשקיע בריהוט חדש לדירה הנוכחית, הארונית שהטלויזיה הישנה עמדה עליה היא ברוחב של 85ס"מ. היה לי בבית את החלק העליון של שולחן מטבח (120x60 ס"מ). פשוט לקחתי אותו ושמתי אותו על הארונית ומירכזתי אותו כדי שפיזור המשקל יהיה אחיד. נקודה אחת לחיוב, היא שאפשר למקם דברים מתחת לטלויזיה, בין הרגליים. למשלם ממיר של יס, סטרימר או מחשב יכנסו מתחתיה בקלות.

ולקינוח, המלצה קטנה שלי, אם זה נושא שמעניין אתכם. לאחר כמה פרקים באיכות 720P HDTV של הסדרה How the universe works, בכל פעם אני פשוט נשאר פעור פה מהיופי שהמסך הזה יודע להציג. פשוט פינוק אמיתי לעיניים, וגם אפשר ללמוד מזה כמה דברים מאד מעניינים.
ובאותו הנושא, קובץ ההדגמה של Sharp ל-4K, נקרא Saturn's rings נראה מהמם ומומלץ מאד להריץ אותו כדי להתרשם.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

עכשיו לכיול המסך, ברמת העיקרון אפשר פשוט להשאיר אותו איך שהוא, ורק לכוון את עוצמת התאורה האחורית - Backlight בשביל להגיע לבהירות הרצויה. מעבר לזה אין מה לגעת בשאר ההגדרות, במיוחד ב Brightness ו-Contrast מאחר וזה יפגע בצורה דרסטית באיכות התמונה.
העלתי את תוצאת הכיול שלי (אפשר לפתוח את הקובץ בעזרת התוכנה HCFR.
ואת הכיוונים שבהם השתמשתי בקובץ אקסל.
http://www.alcpu.com/reviews/02.02.2016%20m55-c2.zip

useru
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 146
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

תודה על העדכון.

רק שאלה ל"הקבצה ב", האם כל שעליי לעשות הוא להכניס הערכים מטבלת האקסל במקומות המתאימים בתפריטי הטלוויזיה ואקבל כיול זהה לשלך, או שיש פעולות נוספות לבצע?

תודה מראש.

דרך אגב, עקב טעות (בלי שאלות מיותרות...) אני יכול לאשר כי הטלוויזיה תומכת 220V.
כמובן שאני יכול רק לדבר בשמי ואין בכך לקיחת אחריות ואו המלצה בעניין!

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #3 

@useru
בעקרון לכל מסך דרוש כיול נפרד מאחר וכל פאנל שונה.
מה שאתה יכול לנסות להכניס את המספרים ולראות אם זה משנה משהו מבחינתך.
הייתי מתחיל קודם כל עם ההגדרות בCMS ורואה אם זה משפר\גורע לפחות לעין באיכות התמונה.
לגבי ההקבצה השניה, כנ"ל.

שמח לשמוע שהטלויזיה תומכת ב220V. זה היה כמעט ברור מאליו, אבל אני מבין שאף אחד לא באמת רצה לבדוק את זה על בשרו. אז אתה כרגע עובד איתה ללא ממיר מתח בכלל?

ומה דעתך על הטלויזיה? במיוחד אם יש לך עוד מסכי LCD בבית, איך היא משתווה? ועל איזה דגם\גודל מדובר?

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #4 

@useru אשמח לתשובה.

ועוד עדכון "חם מהתנור". מסתבר שהטלויזיה לא תומכת ב Judder-Free 24p כפי שרשום ב-RTINGS. מאחר ויש הרבה פעמים מצבים שבהם אני שם לב ל-judder, החלטתי לבדוק את העניין יותר לעומק.
להלן הראיות: [imgur-album]lZuDV[/imgur-album]
הבדיקה בוצעה בעזרת הסרטון וההסבר מכאן: http://www.rtings.com/tv/reviews/by-test-results/24p
אני מניח שM60 ומעלה כן תומכות, אבל M55 ומטה, עקב פאנל שהוא לא 120HZ אלא 60HZ לא תומך.

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #5 

המשתמש johnbrooke26 בפורום AVS העלה סיכום של כל ההגדרות\כיול משרשור בעלי ויזיו באתר.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 1566074515

Hatori_Hanzo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 264
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #6 

רציתי לעדכן (יש לי m60-c3) שהחלפתי ממיר של הוט לפני 3 שבועות מהוט פייבר לממיר הוט מגיק HD ומאז התמונה השתפרה דרסטית! קודם כל רואים בinfo של הטלויזיה שהאות שמתקבל עכשיו מהמיר הוא 1080P@50 לעומת מה שהתקבל קודם 1080I@60

מה שכן רק אתמול,אחרי 3 שבועות של צפיה ללא כל בעיה, הופיע ריצוד בחלק התחתון של המסך ברוחב 3 ס"מ לכל אורכו של המסך כאילו החלק הזה לא מסונכרן עם שאר התמונה (כמו בעיה של טיונר). פתרתי את זה בכך שנאלצתי לחבר לכניסת HDMI 4 שתומכת 4K@30hrz
זה עבד מצויין על כניסת HDMI5 שתומכת 4K@60hrz
שום דבר לא השתנה, הטלויזיה פשוט החליטה אחרי 3 שבועות להציג את התקלה הזו. די מבאס כל הנושא כי אני רוצה לעבוד דרך כניסה 5. הכל מחובר דרך רסיבר דנון, כולל נגן Minix U1 שתומך ב4K@60

יש למישהו רעיון או הסבר למה שקרה?
OLED 65C8Y
Denon AVR X1200
Jamo A102 5.1
PS4 Pro

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #7 

תוכל להעלות תמונה של הבעיה?
ניסית לחבר את אחד המכשירים באופן ישיר לטלויזיה כדי לבדוק מה קורה?
בכל מקרה, ממליץ להעלות הודעה גם כאן:
http://www.avsforum.com/forum/showthread2.php?t=1902977

Hatori_Hanzo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 264
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #8 

הבנתי למה זה קרה, בתפריט התמונה בטלויזיה Game low latency היה בטעות פעיל. וזה מה שגרם לתופעה שתיארתי.
הנושא הסתדר :)
OLED 65C8Y
Denon AVR X1200
Jamo A102 5.1
PS4 Pro

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #9 

עדכון לגבי התמיכה ברשת החשמל המקומית, מפי מנהל טכנולוגיות ראשי של ויזיו:
Matt McRae כתב:Happy to help. The products being designed and shipped right now are meant for North American market and have the 110-120V power supplies. This means you would need your transformer.

We continue to receive a lot of interest to begin selling products internationally but there is nothing to announce at this time. I can say that the lack of tuner makes it much easier to ship products on a more global basis because we do not have to localize for tuner hardware/software.
...
להודעה המלאה:
http://www.avsforum.com/forum/166-lcd-f ... st42839026

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #10 

אז החלטתי לכייל שוב את ה-M55 שלי ובנוסף לזה גם לבדוק מה הניגודיות של הפנל עצמו. (FALD כבוי)
ה-C3 שלי לא יכול לקרוא מתחתל-0.04cd / m2 אז הגברתי את התאורה האחורית עד שקיבלתי קריאה. על 70%, ו-48 ניגודיות קיבלתי קריאה של 0.041~ שחור ו- 255~ על 100% לבן. ניגודיות מרשימה מאד של 6200:1, עם 'ניגודיות' ברירת המחדל (50) קיבלתי קריאה של 6900:1. אישרתי את זה ע"י הגדרת תאורה אחורית 100% ויחס הניגודיות נשאר זהה לקריאה ב70%.
זה עזר לי בהתאמות גמא מדויקות כשהתאורה האחורית מוגדרת כרגיל.
השתמשתי בהגדרות REC709 המלאות עבור כיול, וזו הסיבה לשגיאות הגבוהות בצבעי היסוד והצבעים המשניים. במהלך כיול כיוונתי את ה-CMS לפי מדידת נקודת הרוויה 80%.
התפשרתי על 37% עבור תאורה אחורית, וכך קיבלתי 145cd / m2, ו -30% נותנים 120cd / m2.
יעד גמא היה BT.1886 2.4
להלן התוצאות וההגדרות שלי. ההגדרות מעט קיצוניות, ולכן לא הייתי ממליץ להשתמש בהן כדי לכייל את הטלוויזיות שלכם.
גווני העור יצאו מושלמים, עם שגיאות של 0.6dE ו 0.5dE.
רק בצבעים עם צהוב ה-ColorChecker הראה שגיאה מעל 3dE, כל השאר היו מתחת ל-2.3.
תוצאות PDF

[imgbig]http://img.techpowerup.org/160603/capture1912.png[/imgbig]

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #11 

כבר הרבה זמן רציתי לכייל מחדש את המסך עם הציוד החדש שלי (i1Pro + i1 Display Pro).
לפני כשבוע-שבועיים קיבלתי את הקושחה החדשה 1.4.13 והחלטתי שהגיע הזמן.
התוצאות לפני כיול מרשימות מאד, באמת שאפשר לא לגעת בהגדרות בכלל. יש קצת יותר מדי כחול, ומעבר לזה הכל דיי מדוייק גם ככה.
בכל אופן, אלה התוצאות שהגעתי אליהן + הגדרות הכיול שלי:

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

[imgbig]http://img.techpowerup.org/161226/capture2055.png[/imgbig]

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”