בחירה בין מספר אפשרויות למצלמת וידאו דיגיטלית

קומפקטיות, Prosumer, DSLR, עדשות ומה שבינהם.
שלח תגובה
sivanez פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים,
20 שנה שלא היתה לי מצלמת וידאו, אבל חבר מגיע היום מחו"ל, ואני רוצה לצלם את החודש שלו בארץ, ולערוך בסיום שעה של סרט, כמזכרת עבורנו.
אני מתכוון לקנות מיד שניה, אבל מצלמה חדשה באריזה.
אגב, בסיום החודש אמכור מיד את המצלמה שוב ביד שניה, כי אין לי שימוש נוסף בה.
הדרישות הן:
צילום כמה שיותר איכותי (כולל סאונד, תאורה, חדות וכו'), כדי שהסרט שייערך יוכל להיות מוקרן על גבי טלויזיות HD בגודל 30-40 אינץ', באיכות גבוהה.
אהיה תמיד קרוב לחשמל, ואוכל להטעין סוללות.
האופציות הקיימות היום ביד שניה:
טושיבה CAMILEO S20
סוני DCR-SX15E
סמסונג SC-D353
סוני DCR-DVD608E
סוני 106E
אשמח לדעת איזה מהמצלמות יותר איכותית ומתאימה לדעת המומחים
תודה

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

אף אחת . כולן *** מלפני 6-7 שנים. אתה גם לא תצליח למכור אותן אחרי זה כי אין היום שוק למצלמות מהסוג הזה.

"יד שניה, אבל מצלמה חדשה באריזה." רציני? אתה חושב שמצלמה בת 6 לא יוצא מהקופסה? :?

CAMILEO S20 - פלפון כמו גלקסי 5 יתן לך תמונה הרבה יותר טובה, הרבה יותר. ההבדל הוא בזום X4.
DCR-SX15E -אפילו לא מצלמת HD.
SC-D353 - זאת אפילו לא חצי HD.
DCR-DVD608E -מקליטה על DVD - ממש אבל ממש לא ממליץ מדיה שהיא דיגיטלית. זאת ספציפית עם רזולוציה כל כך נמוכה שאפילו אין הגדרה לזה, כנ"ל לגבי 106E.

בכלל, שוק מצלמות כמעט ולא קיים היום, כולם מצלמים עם מצלמות DSLR או "חסרות מראה" קטנות כי האיכות שם הרבה יותר טובה ויש לך אפשרות להחליף עדשות. אבל זה משהו שאתה יכול לקנות היום וכבר להתחיל לצלם.

מה התקציב?
אולי כדי לשקול מצלמה חדשה נורמאלית, יהיה לך הרבה יותר כל למכור אותה אחרי זה, עדיין קשה, אבל יש סיכוי.

הנה דוגמה למצלמה טובה במחיר סביר.

sivanez פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@BUGY
אין לי בעיה להוציא 800-900 ש"ח.
היד שניה שציינתי עולות בין 400-600 ש"ח גם ככה.
האם ה Panasonic HC-V160 באמת איכותית? (סאונד, תאורה, רזולוציה וכו')
תודה

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

הביקורות על הPanasonic HC-V160 מעולות, גם ממבקרים וגם מקונים. זה דגם כניסה הכי טוב של פנסוניק. היא יותר טובה פי 4, לפחות מבחינת רזולוציה ואיכות ווידיו מאשר כל מה שיש ביד שניה (לפחות מכל המצלמות שהזכרת). יש עוד כמה מתחרים בחיר דומה, אבל אחרי זה צריך לעלות במחיר, פי שתיים בערך, כדי לקבל שדרוג באיכות, שדרוג מורגש.

הסאונד הוא סטריאו סביר ביותר אפילו טוב. חוץ מזה לא יודע מה להגיד לך, אלה שאלות יחסיות אין דרך לענות אליהם ישירות. תאורה זה לא קשור למצלמה, תצלם במקום מואר טוב והתמונה תהיה טובה, תנסה לצלם בחדר חשוך אז האיכות תרד (כך זה עם כל המצלמות בעלות חיישן קטן). מה שכן, יש להן פוקוס טוב ומהיר, זום ענק וחלק והכי חשוב, מייצב תמונה, גם אופטי וגם דיגיטלי שזה הסיבה היחידה לקנות מצלמה כזאת ולא פלפון חדש ואיכותי במקום. הרזולוציה היא המקסימום שיש, בלי לעבור לפורמט החדש של 4K, אבל זה אפילו לא בכיוון (1000$+).

דומאות:

סוני - כפי שאתה יכול לראות יש לה כמעט את אותם הנתונים כמו לפנסוניק. זאת המתחרה הישירה שלה. לדעתי הפנסוניק טובה יותר.

סוני טובה יותר - יש לה יכולת לצלם ב60 תמונות בשניה, האם אתה צריך את זה? תלוי בך.

אל תשכח, אתה גם צריך כרטיס זכרון, גדול ומהיר אולי אפילו שניים. זה מה שהוא שצריך להיכנס לתקציב...

sivanez פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@BUGY
·כרטיס הזכרון לא נכלל ב 800 ש"ח?
כמה אמור לעלות כרטיס זכרון? (אין לי מושג בתחום)
חבר הציע להשאיל לי מצלמת "גו פרו" (רזולוציה 1080) לחודש. גם היא יכולה לעשות עבודה טובה, או שאין מה להשוות לפנסוניק שהצעת?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

לא, לרוב הכרטיס לא נכלל. ממליץ לך להתקשר לאחת החנויות שבקישורים, לשאול אותם, אולי יש מבצע כולל כרטיס. בעיקרון זה תלוי באיזה נפח ומהירות אתה רוצה את הכרטיס, אבל המחיר הוא יכול להיות 100 פלוס, הגדולים ממש הרבה יותר.

גו פרו, זאת מצלמת ספורט. יש לה זווית קבוע ממש רחבה של כ170 מעלות, אין זום, אין אפשרות אפילו לראות מה אתה מצלם. האם זה מתאים לך?
תריץ חיפוש ביוטיב, תראה איך נראים הצילומים של גופרו.

sivanez פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

@BUGY
·תודה באבא
עזרת לי מאד

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

בבקשה
העיקר שלא תשכח להנות ולא רק לצלם לצלם :D

sivanez פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

@BUGY
·זה יהיה באמת אתגר לשלב בין הסבבה, ללמדי פעם להרים יד עם מצלמה ולשים חוצץ מהחוויה...
יהיה בסדר, חודש זה מספיק זמן לאסוף חומר איכותי, ועדיין בעיקר להנות :)

שלח תגובה

חזור אל “מצלמות ועדשות”